NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūnas Jasikevičius pagaliau padėjo parašą ant sutarties su "Panathinaikos" klubu

2009-07-24
33 metų 192 cm ūgio gynėjas Šarūnas Jasikevičius penktadienį Kaune padėjo parašą ant sutarties su ULEB Eurolygos bei Graikijos krepšinio čempionu Atėnų "Panathinaikos" klubu, kuriame žaidžia nuo 2007 metų.

Įžaidėjas su "Panathinaikos" komanda pasirašė metų sutartį su galimybe pratęsti ją pratęsti dar vienam sezonui. Per metus Š. Jasikevičius turėtų uždirbti apie 1,7 milijono eurų (apie 5,85 mln. litų).

Praėjusiame sezone ULEB Eurolygos krepšinio turnyre lietuvis per 22 rungtynes vidutiniškai pelnė po 9,6 taško, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 1,5 atšokusio kamuolio.

Š. Jasikevičius profesionalaus krepšininko karjerą pradėjo Vilniaus "Lietuvos ryte" (1998-1999) ir dar žaidė Liublianos "Union Olimpija" (Slovėnija, 1999-2000), "Barcelona" (Ispanija, 2000-2003), Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis, 2003-2005), Indianos "Pacers" (NBA, 2005-2007) bei "Golden State Warriors" (NBA, 2007) klubuose.

demasport.lt

Š.Jasikevičius pirmadienį vyks į Graikiją ir pratęs sutartį su "Panathinaikos"

2009-07-23
Krepsinis.net šaltiniai Atėnų "Panathinaikos" klube pranešė, kad 33 metų 192 cm ūgio gynėjas Šarūnas Jasikevičius pirmadienį skris į Graikiją, kur padės parašus ant sutarties su Eurolygos čempionų ekipa.

Nors didžioji dalis Lietuvos žiniasklaidos pranešė, kad Š.Jasikevičius jau pasirašė sutartį su "Panathinaikos", Krepsinis.net ir anksčiau skelbė, jog parašai ant sutarties dar nesudėti.

Priminsime, jog įžaidėjas su ekipa sutarė dėl vienerių metų sutarties su galimybe ją pratęsti dar vienam sezonui. Per metus gynėjas turėtų uždirbti apie 1,7 milijono eurų.

krepsinis.net

Š.Jasikevičius: Nenorėjau, jog derybos taip užsitęstų

Šarūnas Jasikevičius pratęsė sutartį su Atėnų "Panathinaikos" klubu. Po sutartimi trūksta tik parašų, kurie bus padėti artimiausiomis dienomis.

Pats lietuvis pripažino, jog pratęsti kontraktą norėjo iškart po sezono pabaigos.

"Nenorėjau, jog derybos taip užsitęstų. Jei būtų mano valia, rankomis būčiau sukirtęs jau prabėgus savaitei po sezono pabaigos. Suvokiu, kad tai yra verslas, todėl derybos nebuvo labai lengvos. Kad ir kaip bebūtų, džiaugiuosi, jog lieku Atėnuose. Niekada nenorėjau palikti "Panathinaikos". Čia aš jaučiuosi labai jaukiai. Ne tik pripratau prie komandos sistemos, tačiau jau prisirišau ir prie vietos sirgalių", - Graikijos žiniasklaidai pasakojo Š.Jasikevičius.

Priminsime, jog įžaidėjas su ekipa sutarė dėl vienerių metų sutarties su galimybe ją pratęsti dar vienam sezonui. Per metus gynėjas turėtų uždirbti apie 1,7 milijono eurų.

33 metų 192 cm ūgio Š.Jasikevičius praėjusiame sezone Eurolygoje sužaidė 22 rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 20 minučių, pelnydavo 9,6 taško, atkovodavo 1,5 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

krepsinis.net

Š.Jasikevičius dar nepasirašė sutarties su "Panathinaikos"

2009-07-22
Nors Graikijos bei Lietuvos spaudoje pasirodė pranešimai, jog 33 metų 192 cm ūgio gynėjas Šarūnas Jasikevičius pasirašė naują sutartį su Atėnų "Panathinaikos" ekipa, portalo Krepsinis.net žiniomis, parašai ant kontrakto dar nesudėti.

Šaltinių teigimu, abiem pusėm liko suderinti kelias smulkmenas.

Š.Jasikevičius jau sutarė dėl vienerių metų sutarties su galimybe ją pratęsti dar vienam sezonui. Per metus gynėjas turėtų uždirbti apie 1,7 milijono eurų.

Lietuvis praėjusiame sezone Eurolygoje sužaidė 22 rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 20 minučių, pelnydavo 9,6 taško, atkovodavo 1,5 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

krepsinis.net

Jasikevičius lieka „Panathinaikos“

Šarūnas Jasikevičius mažiausiai dar vieneriems metams lieka Atėnų „Panathinaikos“ klube. Ilgai delsęs krepšininkas nusprendė pasilikti Eurolygos ir Graikijos čempionų gretose bei pasirašė naują sutartį pagal 1+1 formulę, leidžiančią graikų klubui pasilikti įžaidėją dar ir kitiems metams.

Jasikevičiaus pasirinkimą lėmė trys priežastys. Neskaitant to, kad krepšininkas yra suinteresuotas žaisti tik aukščiausio lygio komandoje, galinčioje kovoti dėl visų įmanomų trofėjų sezono metu, svarbiausia priežastis buvo vyriausiasis treneris Željko Obradovičius

„Panathinaikos“ vadovams ir toliau norint matyti Jasikevičių savo klube, pastarasis šiems kaip savo ultimatumą kėlė Obradovičių. Treneris taip pat neslėpė noro tarp savo auklėtinių matyti lietuvį ir derybose svariai prisidėjo prie to, kad gynėjas neišvyktų į kitą komandą.

Jasikevičiaus pageidavimu naujojoje sutartyje įrašytas punktas leidžiantis lietuviui nevaržomai palikti klubą, jei prieš tai tą patį padarytų ir vyriausiasis treneris Obradovičius.

Antroji priežastis - „Panathinaikos“ ultimatumas. Klubo viceprezidentas Thanasis Giannakopoulosas dar praeitą savaitę nusprendė paspausti krepšininką iš Lietuvos, kad šis pagaliau apsispręstų iki savaitės pabaigos, kitaip „Panathinaikos“ būtų atsiėmę savo pasiūlymą.

Paskutinioji priežastis, kodėl lietuvis pasiliko „Panathinaikos“ ekipoje, yra ta, kad tik keletas Eurolygos komandų galėjo konkuruoti su graikų klubu siūlydami įžaidėjui kontraktą.

Ir nors Jasikevičius nuo ateinančio sezono uždirbs daugiau nei 50% mažiau (1 mln. 700 tūkst. eurų vertės sutartis) nei ankstesniais metais, krepšininko sprendimas pasilikti Atėnuose parodė, kad šių metų vasaros žaidėjų turguje „Panathinaikos“ buvo optimalus variantas.

Praėjusį sezoną 33 metų 192 cm ūgio krepšininkas Eurolygoje per 20 aikštelėje praleidžiamų minučių vidutiniškai pelnydavo 9,6 taško, atkovodavo 1,5 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus komandos draugams.

basketnews.lt

M.Balducci: Š.Jasikevičiaus likimas paaiškės artimiausiu metu

2009-07-21
Šarūnas Jasikevičius jau ilgai svarsto Atėnų "Panathinaikos" klubo pasiūlymą pratęsti sutartį. Eurolygos čempionų kantrybė po truputį senka, tačiau lietuvio agentas Mauricio Balducci tvirtina, jog krepšininko likimas paaiškės artimiausiu metu.

"Šaras turėtų greitai apsispręsti", - Graikijos žiniasklaidai teigė italas.

Kol dar nepavyko suderinti sutarties su Š.Jasikevičiumi, "Panathinaikos" vadovai nesiima ryžtingų veiksmų žaidėjų rinkoje.

Primename, jog kiek anksčiau Graikijos čempionai krepšininkui siūlė 3 milijonų eurų vertės sutartį pagal formulę "1+1", tačiau gynėjas tikėjosi pelningesnio bei ilgesnio kontrakto.

krepsinis.net

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Turkey 2007.09.03 (VIDEO)

"Jei būtų reikėję, Šarūnas į aikštelę būtų išbėgęs net ir su viena koja" (R.Butautas)

Po Atėnų Olimpinių Žaidynių Šarūnas Jasikevičius pareiškė, kad daro pertrauką. Du metus iš eilės (2005, 2006) Š.Jasikevičius nežaidė už Lietuvos rinktinę. Galiausiai atėjo 2007 metai. Šaras pagaliau atvyskta į gimtinę nor ir sunkiai, bet...

"Man buvo pasakyta, kad kelionės dokumentai ateis per keturias savaites, o po septynių savaičių dar nesimatė jokių prošvaisčių, tad galiu, pasakyti, kad ši situacija galėjo būti daug žymiai blogesnė. Šiaip aš esu optimistas, bet ėjo dienos, o dokumentų nėra. Tada pradėjau skambinti visiems ir aiškinti kokia mano situacija. Dar reikia kokių penkių skambučių vienam žmogui, kad išaiškintum, kas per situacija susiklostė. Vis dėlto, tai nėra kažkoks kaimo reikalas, o valstybės migracijos reikalai. Paskutinės dvi savaitės buvo labai sunkios". (Š.Jasikevičius)

Tačiau grįžes Šaras spėjo pasiruošti Europos čempionatui ir su visa Lietuvos rinktine išvyko į Ispanija kovoti dėl Lietuvos garbės, medalių ir olimpinio kelialapio. Pirmasias Europos čempionato rungtynes teko žaisti su Turkijo rinktine. Rungtynės klostėsi sunkiai galbūt dėlto, kad tai buvo pirmosios čempionato rungtynės. Nors rungtynes Lietuvos vyrų rinktinė laimėjo rezultatu 69 - 86 , tačiau rungtynės paliko ir juodą pėdsaką. Šarūnas Jasikevičius susižeidė koją. Tačiau laimei atrodo trauma nebuvo tokia rimta, kad Šarūnas negalėtu žaisti. Rugtynėse su Turkijos rinktine Š.Jasikevičius pelnė 18tšk, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, bei nusiimė, net 8 kamuolius, tiek pat kiek mūsų aukštaūgis K.Lavrinovičius. SARAS.vs.Turkey.2007.09.03 Uploaded by MVPjasikevicius. - Check out more sports and extreme sports videos.

[Žvilgsnis atgal] Pirmieji Šaro taškai Lietuvai (VIDEO)

2009-07-17


Prieš dvylika metų Šarūnas Jasikevičius pirmąsyk apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. 1997 m. Europos čempionatas Ispanijoje buvo pirmas Š.Jasikevičiaus turnyras su Lietuvos nacionaline vyrų rinktine. Jis buvo dar jaunas Merilendo universiteto trečiakursis, tačiau savo potencialą rodė kiekvienose rungtynėse.

Šarūnas Jasikevičius debiutavo jau pirmose grupės rungtynėse prieš Izrealio rinktinę. Tada Šaras aikštėje praleido 17min, pelnė 2tšk ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. O Lietuvos rinktinė šventė pergalę rezultatu 75-60 .

Šarūnas Jasikevičius per savo karjerą Lietuvos nacionalinėje vyrų rinktinėje yra sužaides 80 oficialių rungtynių. Sudalyvaves 9-iose turnyruose 5-iose Europos Čempionatuose (1997, 1999, 2001, 2003, 2007), 3-iose Olimpinėse Žaidynėse (2000, 2004, 2008) ir vieneriuose Pasaulio pirmenybėse (1998). Per 80 oficialių rungtynių Šarūnas Jasikevičius Lietuvos rinktinei yra pelnes 824tšk, bei atlikes 373 rezultatyviu perdavimus.

Pastarajį kartą Š.Jasikevičius žaidė Pekino Olimpinėse Žaidynėse. Šiais metais Europos Čempionate Lenkijoje jo neišvysime, tačiau visi tikimė galbūt jau po metų 2010 Pasaulio Čempionate Turkijoje mes vėl jį išvysime su marškinėliais ant kurių užrašyta LIETUVA.

Šioje vaizdo medžiagoje išvysite pirmuosius Š.Jasikevičiaus taškus kuriuos pelnė atstovaudamas Lietuvos rinktinei.

[Žvilgsnis atgal] Š.Jasikevičiaus perdavimas A.Biedriniui (VIDEO)

2009-07-16


Rezultatyvus Šarūno Jasikevičiaus perdavimas Andriui Biedriniui, bei šio efektingas dėjimas iš viršaus. Epizodas iš 2006 /2007 metų NBA reguliariojo sezono rungtynių tarp Warriors ir Cavaliers komandų.

"Unicaja" pateikė pasiūlymą Š.Jasikevičiui

2009-07-15
Malagos "Unicaja" klubas pateikė pasiūlymą 33 metų 192 cm ūgio įžaidėjui iš Lietuvos Šarūnui Jasikevičiui.

Praėjusį sezoną gynėjas rungtyniavo Atėnų "Panathinaikos" klube ir nors po sezono buvo nemažai gandų, kad Š.Jasikevičius pratęsė sutartį su Eurolygos čempionų ekipa, oficialaus pranešimo nėra iki šiol.

Ispanijos spaudoje teigiama, kad jei Š.Jasikevičius nuspręstų priimti "Unicaja" komandos pasiūlymą, "Panathinaikos" ekipa pasirašytų sutartį su Terrelu McIntyre'u.


krepsinis.net

sarunas13lt.blogspot.com startuoja!

2009-07-10
Šiandien pristatau nauja blogą sarunas13lt. Šis blogas skirtas vienam garsiausių Lietuvos, Europos, bei Pasaulio krepšininku Šarūnui Jasikevičiui. Šiame bloge stengsiuos įdėti kuo daugiau naujausių naujienų, vaizdo medžiagos, nuotraukų, bei kt. Tikiuosi šis blogas sulauks, bent kelių unikalių skaitytojų.

Blogo administratorius
Mindaugas