NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Graikų žiniasklaida: Š.Jasikevičiaus kelio kremzlė buvo pakeista dirbtiniu implantu

2009-11-11
Graikai nesulaukia Šarūno Jasikevičiaus. Praėjusios savaitės pralaimėjimas Madride „Real“ ekipai atskleidė „Panathinaikos“ žaidimo spragas, kurias galėtų užpildyti Lietuvos krepšinio žvaigždė. Tačiau 33 metų įžaidėjas vis dar negali sugrįžti į aikštę po vasarą atliktos kairio kelio operacijos.

Prieš pora savaičių paaiškėjo, kad birželio pabaigoje Kaune atlikta operacija buvo kur kas rimtesnė nei manė „Panathinaikos“. Graikų žurnalistų nuostabą sukėlė tai, kad Š.Jasikevičiaus sveikata rūpinosi ne pats klubas, kad žaidėjas pats pasirinko, kur gydytis. Tokia praktika Graikijos čempionų stovykloje yra labai neįprasta.

Dabar visiems aišku viena – Kaune Š.Jasikevičiui buvo atlikta kur kas rimtesnė procedūra nei artroskopinė operacija. Vasarą buvo skelbiama, kad 193 cm ūgio krepšininkui buvo išvalytas kelio sąnarys, pašalinti po mikrotraumų likę laisvieji kūneliai ir pataisytas kremzlės defektas.

Dabar graikai teigia, kad lietuviui iš tiesų buvo keičiamos kelio kremzlės dirbtiniais implantais. Tai jiems paaiškėjo, kai „Panathinaikos“ gydytojai gavo informacijos iš operaciją Kaune atlikusių chirurgų.

Vis dėlto teigiama, kad tokia operacija, kuri kelia grėsmę krepšininko karjerai, lietuviui buvo būtina. Anot graikų, Lietuvos rinktinės gydytojas Rimantas Gudas jau 2007 metų Europos krepšinio čempionate Ispanijoje pamatė, kad įžaidėjo kairiojo kelio būklė nuolat blogėja. Padėtis ypač paaštrėjo praėjusio sezono antrojoje pusėje. Pranešama, kad nuo tada Š.Jasikevičiui nuolat buvo leidžiamos skausmą malšinančios injekcijos. Kitos išeities kaip kremzlės atkūrimas nebuvo. Kitaip įžaidėjas vargu ar būtų galėjęs dar dvejus metus vilkėti „Panathinaikos“ aprangą, o 2011 metais - ginti savo šalies garbę Lietuvoje vyksiančiame Europos krepšinio čempionate.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą