NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Benetton 2003.05.11 Final (FOTO, VIDEO)

2010-05-11
Šiandien sueina lygiai 7 metai po pirmo Barselonos klubo triumfo eurolygoje 2003 metais. Barselonos klubui reikėjo laukti, net 7 metus, kad vėl užkoptų į Europos viršūnę. Vėlyvą Sekmadienio vakarą Barselonos „Regal FC Barcelona“ komanda finale visa galva pranoko Pirėjaus „Olympiacos“ krepšininkus. Naudingiausiu finalo ketverto žaidėju buvo pripažintas ispanas J.C.Navarras. Įdomu ir tai, jog vienintelis J.C.Navarro buvo Barselonos komandoje kai ši abu kartus triumfavo eurolygoje (2003 ir 2010).

Šiandien būtent ir siūlau prisiminti pirmąjį Barselonos triumfą eurolygoje. Tada Barselonos komandos garbę gynė ir lietuvis Šarūnas Jasikevičius. 2003-ųjų metų eurolygos finalinis ketvertas buvo surengtas būtent Barselonoje, todėl ir tikslas šio miesto komandai buvo vienas – tapti čempionais. Pakeliui iki finalo Katalonų klubas po dramatiškos kovos įveikė Maskvos CSKA krepšininkus. Kitame pusfinalyje susitiko du Italijos klubai Sienos „Montepaschi“ ir Trevizo „Benetton“ klubai. Po atkaklios kovos vos 3 taškų skirtumu pergalę šventė „Benetton“ ekipa.

Finalo rungtynes Barselonos klubas pradėjo tokiu startiniu penketu: Gregoras Fučka, Dejanas Bodiroga, Roberto Duenas, Šarūnas Jasikevičius ir komandos kapitonas Rodrigo De la Fuente. Pirmąjį kėlinį geriau sužaidė Italų klubas laimėdamas jį 2 taškų skirtumu 23-25. Antrajame kėlinyje vaizdas pasikeitė šeimininkų naudai jie kėlinį laimėjo 10 taškų skirtumu ir prieš didžiąją pertrauką įgyjo 8 taškų persvarą. Trečiąjame kėlinyje kova vyko taškas į tašką, tačiau „Benetton“ ekipai pavyko atsilošti tik vieną tašką prieš lemiamą kėlynį 55-48. Ketvirtajame kėlinyje geriau vėlgi sekėsi Barselonos krepšininkams, kurie sugebėjo išsaugoti pranašumą ir tapti eurolygos čempionais pirmą kartą klubo istorijoje. Rungtynės baigėsi rezultatu 76-65. Naudingiausiu finalo ketverto žaidėju buvo pripažintas serbas Dejanas Bodiroga, kuriam šis eurolygos čempionų titulas buvo jau antras iš eilės (2002 m. laimėjo su Atėnų „Panathinaikos“). Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo pirmasis eurolygos čempionų titulas.


Šarūnas Jasikevičius finale žaidė 24 minutes, pelnė 8 taškus (1/6 tritaškiai, 5/5 baudos), bei atliko rezultatyvų perdavimą.




0 comments:

Rašyti komentarą