NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Neramios dienos "Panathinaikos" stovykloje

2010-06-30
Atėnų "Panathinaikos" klubas apgaubtas didžiulės nežinomybės. Dauguma klubų jau dabar medžioja naujus žaidėjus, o "Panathinaikos" dar nėra tikras kuriuos žaidėjus iš praeito sezono pavyks išsaugoti. Svarbu ir tai, kad žaidėjai ties kuriais yra klaustukai ar jie liks komandoje, tai vieni pagrindiniai komandos žaidėjai.

Vassilis Spanoulis vienas geriausių praeito sezono Atėnų klubo žaidėjas, tačiau vis labiau sklinda gandai jog šis žaidėjas ketina persikelti į amžinųjų priešų Pirėjaus "Olympiacos" stovyklą. Vis dėlto Atėnų "Panathinaikos" klubas dar nepraranda vilties jog pavyks išsaugoti šį žaidėją. Vassilis Spanoulis eurolygoje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, rinkdavo po 10.3 taško ir atlikdavo po 3.6 rezultatyvaus perdavimo.

Kitas žaidėjas kurio likimas "Panathinaikos" klube taip pat neaiškus, tai 29 metų Drew Nicholas. Šį amerikietį savo komandoje norėtu matyti Maskvos "CSKA" treneriai. D.Nicholas praeitame eurolygos sezone buvo žaidėjas kuris daugiausiai laiko praleisdavo aikštėje daugiau nei po 27 minutes, per jas jis rinkdavo po 10.5 taško, o tritaškių pataikymas siekė 41%.

Mike Batiste dar vienas amerikietis kuris, taip pat po šio sezono gali palikti Atėnų "Panathinaikos" gretas. M.Batiste Atėnų klubo garbę gina nuo 2003 metų. Šią vasarą ypač aktyviai juo domisi karališkasis Madrido "Real" klubas. Amerikietis šį sezoną eurolygoje buvo neabejotinai naudingiausias komandos žaidėjas. Jis aikštėje praleisdavo po daugiau nei 23 minutes, rinkdavo po 15.5 taško ir atkovodavo 4.7 kamuolių.

Nikola Pekovičius dar vienas labai svarbus žaidėjas, kuris gali palikti klubą. Šis juodkalnietis ko gero patrauks į NBA Minesotos "Timberwolves" komandą. Eurolygoje Nikola Pekovičius praleisdavo po beveik 22 minutes, rinkdavo po 14.8 taško, atkovodavo po 3.5 kamuolio, o pagal naudingumą savo komandoje buvo antras.

Atėnų "Panathinaikos" su įžaidėju Šarūnu Jasikevičiumi sutartį nutraukė, tačiau neatmeta galimybės jog pasirašys naują sutartį. Jie bandys lietuviui siūlyti kur kas menkesnę sutartį, nei prieš tai įžaidėjas iš Lietuvos turėjo su Atėnų klubu. Derybas su lietuviu gali paspartinti ir Vassilio Spanoulio išvykimas, nors "Panathinaikos" aktyviai bando kalbinti Sienos "Montepaschi" įžaidėją Terreelą Mcintyrą, tačiau sklando gandai, kad šis žaidėjas priims Malagos "Unicaja" pasiūlymą. Todėl durys Šarūnui Jasikevičiui turėtu būti praviros.

Už Nikola Pekovičiaus išpirką Atėnų "Panathinaikos" turėtu gauti 4.7 milijonus eurų, už šiuos pinigus bus mėginama padengti atsiradusias spragas komandoje. Vasara tikrai laukia karšta ir jau ko gero greitai sužinosime kas paliks komandą, o kas prie jos prisijungs.

0 comments:

Rašyti komentarą