NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs USA 1998.07.30 (VIDEO)

2010-08-26
1998-ųjų metų Pasaulio krepšinio čempionatas Graikijoje. Tai antrosios Lietuvos rinktinės rungtynės grupėje, o jų varžovai buvo Jungtinės Amerikos Valstijos. Šios rungtynės taip pat tapo ir istorinėmis, nes Lietuvos rinktinė sugebėjo palaužti amerikiečius. Tiesa Jungtinės Amerikos Valstijos dėl boikoto į Pasaulio čempionatą Graikijoje neišsiuntė savo pajėgiausių žaidėjų iš NBA, o rinktinė buvo sudaryta iš jaunų žaidėjų, kurie žaidė NCAA.

Lietuvos rinktinė nuo pirmų minučių pradėjo įrodinėti, kad amerikiečiams šiandien lengva nebus. Viena tiksli ataka po kitos, tiesiog žudė JAV rinktinę. Po pirmos rungtynių dalies Lietuvos pranašumas buvo net 13 taškų. Antroje rungtynių pusėje amerikiečių žaidimas pasikeitė ir dabar jau jie dažniau suregzdavo tikslias atakas priversdami klysti Lietuvius. Artėjant rungtynėms į pabaigą skirtumas tik mažėjo, o likus iki rungtynių pabaigos vos kelioms sekundėms, kai lietuvių pranašumas buvo vos du taškai JAV krepšininkas atakavo iš trijų taškų zonos ir galėjo viską apversti aukštyn kojomis. Laimei metimas nepasiekė tikslo ir Lietuvos rinktinė šventė pergalę 84-82 prieš Jungtines Amerikos Valstijas. Lietuvius į pergalę vedė Artūras Karnišovas, kuris iš viso pelnė net 29 taškus.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 14 minučių, pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

SARAS.vs.USA.1998.07.30
Uploaded by MVPjasikevicius. - More professional, college and classic sports videos.

0 comments:

Rašyti komentarą