NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Po traumos atsigavęs V.Jasikevičius: „Kaunas“ dar parodys, ką gali

2010-10-29
Sėkmingas klubo „Kaunas“ startas šio sezono Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) daug kam buvo staigmena. Tuo labiau, kad ikisezoninėse rungtynėse jaunieji Kauno krepšininkai neblizgėjo. Po sunkios traumos atsigavęs vienas komandos lyderių Vytenis Jasikevičius džiaugiasi puikia atmosfera ekipoje bei tikina, kad „Kauno“ komanda šį sezoną pajėgi pateikti dar ne vieną netikėtumą.

Darbas davė vaisių
Per ketverias šio sezono LKL rungtynes kauniečiai iškovojo tris pergales bei patyrė vieną nesėkmę. Čempionato pradžioje „Kaunas“ 76:67 nugalėjo Vilniaus „Perlą“, 70:68 – Klaipėdos „Neptūną“, bei 90:88 palaužė lygos senbuvį „Šiaulių“ klubą. Paskutinėse rungtynėse kauniečiai svečiuose 70:91 neatsilaikė prieš Utenos „Juventus“.
Per šias ketverias rungtynes V. Jasikevičius aikštėje praleido vidutiniškai po 23 su puse minutės, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 8,8 taško bei atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Kaunas“ 13-kos komandų turnyrinėje lentelėje kol kas – ketvirtas.
„Paprasčiausiai daug dirbome ir tiek. Kaip komanda mes pakankamai vėlai susibūrėme ir priešsezoninėse rungtynėse tikrai nekaip atrodėme. Tačiau po pirmųjų sezono rungtynių su Vilniaus „Perlu“ pamatėme, kad tikrai galime žaisti ir demonstruoti pakankamai gerą krepšinį“, - DELFI sakė lapkričio 21-ąją 25-tąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas.
187 cm ūgio gynėjas nesiryžta prognozuoti, kaip po puikaus starto „Kaunui“ seksis toliau. Bet kokiu atveju V. Jasikevičius įsitikinęs, kad jis ir komandos draugai padarys viską, ką gali.
„Sunku prognozuoti, tačiau visi žaidėjai dirba, stengiasi. Kol kas viskas neblogai – rodome neblogus rezultatus, rodome neblogą žaidimą, atmosfera komandoje puiki. Bet sezonas dar ilgas ir sunku kažką pasakyti. Visą laiką nori laimėti, visą laiką nori gerai sužaisti. Aišku, norime užimti kuo aukštesnę vietą. Pamatysime ką galime padaryti“, - sakė V. Jasikevičius.

Trauma jau praeityje
Viena praėjusių metų rugsėjo treniruočių V. Jasikevičiui buvo itin nesėkminga – sportininkui trūko Achilo sausgyslė. Dėl sunkios traumos krepšininkas praleido praėjusį sezoną.
Tai buvo jau antroji rimta jauno krepšininko trauma - vos prasidėjus 2007-2008 metų sezonui V. Jasikevičiui lūžo pėda ir dėl šios traumos jis taip pat praleido praktiškai visą sezoną.
Antrą kartą į krepšinį grįžęs V. Jasikevičius džiaugiasi, kad šiuo metu traumų pasekmių jau nebejaučia.
V. Jasikevičius savo žaidimą vertina gana savikritiškai teigdamas, kad dar nėra įgijęs geriausios sportinės formos.
„Kol kas jaučiuosi puikiai, - triskart simboliškai per petį nusispjovęs sako V. Jasikevičius. - Traumos pasekmių nejaučiu, viskas gerai. Sunku kalbėti apie savo žaidimą. Buvo visko – ir neblogų rungtynių, buvo ir blogų. Geriausiai gali įvertinti treneris, tačiau aš nesijaučiu, kad demonstruoju labai gerą sportinę formą. Visko buvo“.

Patarimai – iš A. Sabonio lūpų
KK „Kaunui“ šį sezoną ypatingą dėmesį skiria jo savininkas Arvydas Sabonis.
Legendinis krepšininkas turėdamas laiko nevengia apsilankyti ir savo krepšinio mokykloje, kur prakaitą lieja ir „Kauno“ klubo krepšininkai.
„Taip, A. Sabonis užsuka į mūsų treniruotes. Visada naudinga išgirsti patarimų iš tokio žmogaus“, - DELFI sakė V. Jasikevičius.
Pats „klubo šeimininkas“, būtent taip A. Sabonį pristato KK „Kaunas“ vadovai, nėra linkęs daug kalbėti apie savo indėlį į jauną komandą.
„Žalgirio“ klubo prezidentas teigia, kad siekia suburti jauną, perspektyvų kolektyvą, kuriame „žaistų perspektyvūs krepšininkai“.
A. Sabonis pusiau juokais, pusiau rimtai užsimena, kad vieną dieną „Kauno“ marškinėlius gali užsivilkti ir jo sūnus Tautvydas.
„O kodėl gi ne? Dabar jis žaidžia Malagos „Unicaja“, tačiau ką gali žinoti, kas bus rytoj“, - sako A. Sabonis.

Komentarai apie brolį – tabu
V. Jasikevičius net nesileidžia į kalbas, pasiteiravus, kaip sekasi jo vyresniajam broliui.
Geriausiu Lietuvos įžaidėju vadintas 34 metų 193 cm ūgio Šarūnas Jasikevičius šiuo metu neatstovauja jokiam klubui.
Š. Jasikevičius buvo sietas tiek su stipriausiomis Lietuvos komandomis – Kauno „Žalgiriu“ ir Vilniaus „Lietuvos rytu“ – tiek su Tel Avivo „Maccabi“.
„Tiesą pasakius nieko daug pasakyti negaliu, nes aš ir pats nelabai ką žinau. Manau, kad šiuo metu jis tiesiog ieško naujo klubo“, - daug apie brolio planus nekalba V. Jasikevičius.
DELFI primena, kad neseniai Š. Jasikevičius tapo tėvu – rugsėjo 23-ąją krepšininko draugė Anna Douka pagimdė mergaitę.

šaltinis: delfi.lt

0 comments:

Rašyti komentarą