NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Vainauskas: „Šaras nevažiuoja į „Lietuvos rytą“ baigti karjeros. Jis dar trokšta titulų“

2010-11-16
Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas tinklalapiui „BasketNews.lt“ pareiškė, kad kontraktą su Lietuvos čempionų ekipa sudaręs 34 metų 193 cm ūgio Šarūnas Jasikevičius į Vilnių atvyksta siekti naujų titulų. 

„Šaras nevažiuoja į „Lietuvos rytą“ baigti karjeros. Jis dar trokšta titulų ir į mūsų klubą atvyksta laimėti. Šis jo nusiteikimas mane džiugina labiausiai“, – teigė Vainauskas. 

Pasak sostinės klubo vadovo, viliojant Jasikevičių itin svariai prisidėjo neseniai komandos trenerių štabą papildęs Darius Maskoliūnas.  

Ilgametis žalgirietis kartu su Jasikevičiumi 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinei nukalė bronzos medalius.

– Kaip pavyko prisivilioti Jasikevičių? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Vainausko.
– Sutartis su Jasikevičiumi – didžiulis klubo valdybos, mano tėvo ir Maskoliūno nuopelnas. Aš vienas nebūčiau pajėgęs prisivilioti Šarūno. Tai vienas iš nedaugelio gražaus bendro darbo rezultatų. Labai džiaugiuosi, kad tuomet, kai atrodė sunkiausia, klubas parodė vienybę ir ryžtą. Šis sprendimas gali pakeisti visą mūsų sezoną ir tolimesnę klubo istoriją, nes kiekvieno sezono pabaigoje kovojame dėl patekimo į Eurolygą. Tai tobulas sprendimas.

– Ko tikitės iš Jasikevičiaus ir kiek jis gali pakeisti komandos žaidimą?
– Visi žinome, kas yra Šaras. Svarbiausia yra tai, kad Šaras nevažiuoja į „Lietuvos rytą“ baigti karjeros. Jis karjerą baigs tuomet, kai nuspręs pats, o ne tada, kai mes sugalvosime, kad jam atėjo laikas ją baigti. Jis į mūsų klubą atvyksta laimėti. Jis dar trokšta titulų. Šis jo nusiteikimas mane džiugina labiausiai. 

– Jau galvojate apie pavasarį vyksiančius LKL finalus?
– Trejų metų Eurolygos reitingą skaičiuoti kol kas anksti. Kitais metais Eurolygos turnyre galėsime varžytis, jeigu laimėsime Lietuvos čempionatą. Kontrakto su Jasikevičiumi sudarymas yra labai rimta paraiška į tai. Tačiau apie tai kalbėti anksti – dabar visą dėmesį skiriame Eurolygai. Mes ženkliai atsiliekame nuo kitų komandų, todėl norėdami įvykdyti savo tikslus, turime pasivyti varžovus. Turime iškovoti keletą valingų pergalių, kad galėtume žaisti laisviau ir parodyti tą krepšinį, kurį mes buvome numatę pademonstruoti. 

– Ar komandoje bus permainų žaidėjų gretose?
– Neišvengiamai taip, tačiau svarbiausios permainos jau įvyko – turime stipriausią įmanomą trenerių duetą, kokį tuo metu galėjome suformuoti ir turime pasirašę kontraktą su geriausiu krepšininku, kokį tik galėjome įsivaizduoti. Ir ne su vienu, o su dviem – Khalidu El-Aminu ir Jasikevičiumi. Labiau pasistengti išprovokuoti sėkmę – neįmanoma. Padarėme viską, kas buvo įmanoma. Dabar treneriai ir žaidėjai visą tai turi įkūnyti aikštėje. Tikiuosi, kad komanda pradės rodyti tą žaidimą, kokį tikėjausi matyti prieš sezoną, o dabar, kai ji yra taip sustiprinta, gali rungtyniauti kelis kartus geriau, nei įsivaizdavau.  
 
šaltinis: BasketNews.lt

0 comments:

Rašyti komentarą