NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Jasikevičius pakartojo savo rezultatyvių perdavimų rekordą

2010-12-17
Visas rungtynes tylėjusio Šarūno Jasikevičiaus taikiklis iššovė tada, kai to labiausiai reikėjo dėl išlikimo kovojusiai Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.


Per paskutinį kėlinį pelnęs visus savo 11 taškų vilniečių lyderis buvo pagrindinis šeimininkų pergalės kalvis.
Tačiau pelnyti taškai neatrodytų taip įspūdingai, jei ne 10 rezultatyvių perdavimų, kuriuos 193 cm ūgio Jasikevičius atliko vos antrą kartą per savo karjerą. Tai taip pat ir antrasis gynėjo dvigubas dublis Eurolygos varžybose.

Vienintelį dvigubą dublį Jasikevičius iki šiol buvo atlikęs 2005 metais, kai vilkėdamas Tel Avivo „Maccabi“ ekipos marškinėlius Stambulo „Ulker“ krepšininkams atskaitė 21 tašką bei sukūrė 10 tikslių progų atakuoti krepšį komandos draugams.

„Ar 10 rezultatyvių perdavimų prieš buvusią „Barcelona“ ekipą yra sutapimas?“ – žurnalistai paklausė Jasikevičiaus. „Eik, eik, 10 užrašė? Šaunuoliai, net nesitikėjau. Ne, praėjusią savaitę specialiai neatlikau, kad šią atlikčiau“, – nusijuokė Jasikevičius.

Paklaustas, kodėl net tris kėlinius tylėjo ir nepelnė nė taško, labiausiai patyręs sostinės komandos krepšininkas pažymėjo išskirtinį varžovų dėmesį jo atžvilgiu.

„Paskutinėmis savaitėmis negaliu skųstis savo sportine forma, tačiau negaliu pelnyti daug taškų ir atlikti daug rezultatyvių perdavimų, kai žaidžiant du prieš du varžovai prieš mane dvigubina gynybą“, – aiškino Jasikevičius.

Be to, kad ketvirtame kėlinyje pelnė 11 taškų, įžaidėjas vien per šį ketvirtį atliko 5 rezultatyvius perdavimus.
Šaro teigimu, jam kur kas lengviau rungtyniauti prieš zoninę nei asmeninę gynybą.

Būtent pastatęs aikštės gynybą „Barcelona“ trenerių štabas padarė esminę klaidą, kadangi tuo pasinaudojęs Jasikevičius sužaidė kaip iš natų ir išsaugojo Lietuvos čempionų viltis patekti į „Top 16“ etapą.

šaltinis: basketnews.lt

0 comments:

Rašyti komentarą