NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaras - Birželio mėnesio apžvalga |2010|

2010-06-30
Šiandien skaičiuojame paskutinę Birželio mėnesio dieną. Ko gero svarbiausias įvykis šį mėnesį, tai pirmas Atėnų „Panathinaikos“ iškovotas trofėjus šį sezoną. Tad svarbiausi šio mėnesio įvykiai buvo šie:

Birželio 2 diena. Atėnų „Panathinaikos“ trečiose Graikijos čempionato finalo serijos rungtynėse palaužė savo amžinajį priešą Pirėjaus „Olympiacos“ 79-70. Ši pergalė leido „Panathinaikos“ komandai vėl išsiveržti į priekį serijoje 2:1. Šarūnas Jasikevičius per daugiau nei 12 minučių pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai).

Birželio 6 diena. Atėnų „Panathinaikos“ triumfuoja Graikijos čempionate. Šarūno Jasikevičiaus klubas ketvirtose finalo rungtynėse, kurias teko nutraukti dėl Pirėjaus sirgalių išpuolio, buvo užskaityta pergalė rezultatu 69-76. Atėnų klubas finalo seriją laimėjo rezultatu 3:1. Šarūnas Jasikevičius paskutinėse finalo rungtynėse žaidė daugiau, nei 14 minučių per jas surinko 6 taškus (3/4 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Šis Graikijos čempiono titulas jau trečiasis Šarūnui Jasikevičiui.

Birželio 7 diena. Šarūnas Jasikevičius po laimmėto Graikijos čempionato prabilo, kad jo ir „Panathinaikos“ keliai po šio sezono ko gero išsiskirs. Nors pats žaidėjas neslėpė noro likti komandoje.

Birželio 8 diena. Tel Avivo „Maccabi“ komanda atleidžia vyriausiajį trenerį Pini Gershoną. Viena iš atleidimo priiežasčių – Šarūnas Jasikevičius. Mat vyriausiasis treneris nenorėjo savo komandoje matyti lietuvio su kuriuo dirbo 2003-2005 metais.

Birželio 9 diena. Atėnų „Panathinaikos“ komandos sezono uždarymas. Buvo surengta šventė tiek žaidėjams, tiek žiūrovamams. Simbolinėse rungtynėse susitiko Baltieji ir Žalieji „Panathinaikos“. Šarūnas Jasikevičius atstovavo Žaliesiems. Lietuvis šiose rungtynėse nestokojo geros nuotaikos ir suteikė pliūpsnį gerų emocijų, Šaras pademonstravo savo sugebėjimus metant metimus iš vidurio aikštės, taip pat sugebėjo įdėti į krepšio (čia jau neapseita ir be N.Pekovičiaus paslaugų), bei tapo rungtynių didvyriu įmetęs lemiamą metimą atnešusį pergalę Žaliesiems „Panathinaikos“ jie laimėjo rungtynes rezultatu 50-53. Po rungtynių buvo įteikti Graikijos čempionų medaliai ir iškelta nugalėtojų taurė.

Birželio 18 diena. Atėnų „Panathinaikos“ nepratęsė sutarties su Šarūnu Jasikevičiumi. Lietuvis Graikijos čempionų garbę gynė tris metus nuo 2007-ųjų metų. Tačiau „Panathinaikos“ klubas neatsmeta galimybės jog bus pasirašyta nauja, bet kur kas kuklesnė sutartis su lietuviu.

Birželio 25 diena. Šarūnas Jasikevičius asmeniniais reikalais užsuka į Atėnus, tačiau neatmetama galimybė jog šiuo vizitu taip pat buvo aptariamos naujo kontrakto detalės.

Kaip jau visi žinome Šarūnas Jasikevičius neatstovaus Lietuvos rinktinei Pasaulio čempionate Turkijoje, tad vienintelis ir labiausiai dominantis klausimas kur kitą sezoną žais Šarūnas Jasikevičius? Turbūt jau Liepos mėnesį sužinosime atsakymą į šį klausimą.

Geros ir šiltos vasaros Jums linki http://sarunas13lt.blogspot.com

Neramios dienos "Panathinaikos" stovykloje

Atėnų "Panathinaikos" klubas apgaubtas didžiulės nežinomybės. Dauguma klubų jau dabar medžioja naujus žaidėjus, o "Panathinaikos" dar nėra tikras kuriuos žaidėjus iš praeito sezono pavyks išsaugoti. Svarbu ir tai, kad žaidėjai ties kuriais yra klaustukai ar jie liks komandoje, tai vieni pagrindiniai komandos žaidėjai.

Vassilis Spanoulis vienas geriausių praeito sezono Atėnų klubo žaidėjas, tačiau vis labiau sklinda gandai jog šis žaidėjas ketina persikelti į amžinųjų priešų Pirėjaus "Olympiacos" stovyklą. Vis dėlto Atėnų "Panathinaikos" klubas dar nepraranda vilties jog pavyks išsaugoti šį žaidėją. Vassilis Spanoulis eurolygoje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, rinkdavo po 10.3 taško ir atlikdavo po 3.6 rezultatyvaus perdavimo.

Kitas žaidėjas kurio likimas "Panathinaikos" klube taip pat neaiškus, tai 29 metų Drew Nicholas. Šį amerikietį savo komandoje norėtu matyti Maskvos "CSKA" treneriai. D.Nicholas praeitame eurolygos sezone buvo žaidėjas kuris daugiausiai laiko praleisdavo aikštėje daugiau nei po 27 minutes, per jas jis rinkdavo po 10.5 taško, o tritaškių pataikymas siekė 41%.

Mike Batiste dar vienas amerikietis kuris, taip pat po šio sezono gali palikti Atėnų "Panathinaikos" gretas. M.Batiste Atėnų klubo garbę gina nuo 2003 metų. Šią vasarą ypač aktyviai juo domisi karališkasis Madrido "Real" klubas. Amerikietis šį sezoną eurolygoje buvo neabejotinai naudingiausias komandos žaidėjas. Jis aikštėje praleisdavo po daugiau nei 23 minutes, rinkdavo po 15.5 taško ir atkovodavo 4.7 kamuolių.

Nikola Pekovičius dar vienas labai svarbus žaidėjas, kuris gali palikti klubą. Šis juodkalnietis ko gero patrauks į NBA Minesotos "Timberwolves" komandą. Eurolygoje Nikola Pekovičius praleisdavo po beveik 22 minutes, rinkdavo po 14.8 taško, atkovodavo po 3.5 kamuolio, o pagal naudingumą savo komandoje buvo antras.

Atėnų "Panathinaikos" su įžaidėju Šarūnu Jasikevičiumi sutartį nutraukė, tačiau neatmeta galimybės jog pasirašys naują sutartį. Jie bandys lietuviui siūlyti kur kas menkesnę sutartį, nei prieš tai įžaidėjas iš Lietuvos turėjo su Atėnų klubu. Derybas su lietuviu gali paspartinti ir Vassilio Spanoulio išvykimas, nors "Panathinaikos" aktyviai bando kalbinti Sienos "Montepaschi" įžaidėją Terreelą Mcintyrą, tačiau sklando gandai, kad šis žaidėjas priims Malagos "Unicaja" pasiūlymą. Todėl durys Šarūnui Jasikevičiui turėtu būti praviros.

Už Nikola Pekovičiaus išpirką Atėnų "Panathinaikos" turėtu gauti 4.7 milijonus eurų, už šiuos pinigus bus mėginama padengti atsiradusias spragas komandoje. Vasara tikrai laukia karšta ir jau ko gero greitai sužinosime kas paliks komandą, o kas prie jos prisijungs.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Greece 2004.08.19 (VIDEO)

2004-ųjų metų vasaros olimpinės žaidynės Atėnuose. Lietuvos vyrų rinktinė sėkmingai pradėjo olimpinį krepšinio turnyrą pirmose rungtynėse įveikė Angolos krepšininkus 78-73, vėliau ir Puerto Riką 98-90. Trečiose grupės rungtynėse mūsų šalies krepšininkų laukė šeimininkai graikai. Graikijos rinktinė dėjo labai daug vilčių, jog būtent šioje olimpiadoje kuri vyksta jų šalyje jie iškovotų medalius. Tačiau pakeliui iki medalių graikams dar reikėjo įveikti Lietuvius, tačiau jų barjeras kaip vėliau parodė įvykiai buvo per aukštas. Lietuvos rinktinė nuo pirmų minučių parodė tokį krepšinį kuriuo buvo galima tik žavėtis ir džiaugtis, priešingai graikų sirgaliai tik griebiesi už galvų kaip beviltiškai žaidžia jų rinktinė. Jau po pirmo kėlinio komandas skyrė 18 taškų persvarą, o po antro ji buvo jau triuškinanti net 29 taškai. Atrodė, kad klaustukų kas laimės šias rungtynes jau nebėra. Trečiąjį kėlinį ir vėl laimėjo lietuviai ir tik ketvirtajame ketvirtyje graikams pavyko sumažinti išaugusi didžiulį deficitą. Šiose rungtynėse gavo pasireikšti visi Lietuvos krepšininkai, o pergalė pasiekta rezultatu 98-76. Olimpiniame krepšinio turnyre lieka tik dvi komandos nepatyrusios pralaimėjimų, tai Lietuva ir Ispanija. Jau sekančiose rungtynėse Lietuvos rinktinės laukia ko gero didžiausias ir sunkiausias išbandymas jų varžovas - Jungtinės Amerikos Valstijos.

Šarūnas Jasikevičius rungtynėse su graikais per 28 minutes pelnė 9 taškus (2/4 dvitaškiai, 1/6 tritaškiai, 2/2 baudos) ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Lietuva - Graikija Atėnų OŽ 2004.08.19 (FOTO)

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Ukraine 2001.08.31 (VIDEO)

2010-06-29
2001-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Turkijoje. Lietuvos vyrų rinktinė po sėkmingo pasirodymo 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, kurioje iškovojo bronzos medalius buvo kupini ambicijų nukarūnuoti ir visą Europą. Į Europos čempionatą Turkijoje išvažiavo šie Lietuvos rinktinės žaidėjai:

Šarūnas Jasikevičius, Mindaugas Žukauskas, Mindaugas Timinskas, Saulius Štombergas, Ramūnas Šiškauskas, Darius Songaila, Rimantas Kaukėnas, Eurelijus Žukauskas, Robertas Javtokas, Donatas Slanina, Gintaras Einikis ir Andrius Jurkūnas. Vyriausiasis rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Rinktinė kuri žaidė Sidnėjuje ir dabar Turkijoje truputi skyrėsi, tačiau branduolys buvo išsaugotas. Rinktinėje jau nebebuvo Kęstučio Marčiulionio, Andrio Giedraičio, Dainiaus Adomaičio, Tomo Masiulio ir Dariaus Maskoliūno. Šiuos krepšininkus pakeitė Mindaugas Žukauskas, Rimantas Kaukėnas, Robertas Javtokas, Donatas Slanina ir Andrius Jurkūnas.

Burtai lėmė jog grupės rungtynėse Lietuvos krepšininkams teko žaisti su Ukrainos, Izraelio ir Prancūzijos nacionalinėmis rinktinėmis. Prancūzija, kaip ir Lietuvos rinktinės iš Sidnėjaus grįžo su medaliai, tačiau varžovai iškovojo sidabro medalius.

Pirmasis Lietuvos rinktinės varžovas grupėje, tai Ukrainos rinktinė. Pirmoji rungtynių pusė vyko apylygiai, tačiau persvarą turėjo mūsų šalies rinktinė. Prieš didžiąją pertrauka Lietuvos rinktinės pranašumas buvo 4 taškai. Po pertraukos vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė ir Lietuvos krepšininkai po trečiojo kėlinio susikrovė solidžią 14 taškų persvarą. Ukrainos krepšininkai ir ketvirtajame kėlinyje neprilygo Sidnėjaus olimpiados bronzos medalininkams ir patyrė pralaimėjimą 22 taškų skirtumu 60-82. Lietuvos rinktinės po gero starto jau laukė sekančios rungtynės su Izraeliu.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 29 minutes, pelnė 8 taškus (4/7 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai), bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Lietuva - Vokietija EČ 2007.09.05 (FOTO)

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Germany 2007.09.05 (VIDEO)

2010-06-28
2007-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Ispanijoje. Lietuvos rinktinei liko sužaisti paskutines grupės rungtynes, o paskutinis varžovas taip pat visas dvi pergales prieš tai iškovojusi Vokietijos nacionalinė rinktinė. Lietuvos rinktinė sėkmingiau pradėjo rungtynes ir po pirmo kėlinio turėjo 13 taškų persvarą. Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė, tačiau vokiečiai sugebėjo stabilizuoti situaciją, o Lietuvos rinktinė prie jau turėtos 13 taškų persvaros pridėjo dar 4 taškus. Prasidėjus trečiajam kėliniui vokiečių deficitas buvo jau 17 taškų, bet Dirko Nowitzkio vedama Vokietijos rinktinė net nemanė nuleisti rankų. Jau trečiajame kėlinyje varžovai pradėjo tirpdyti pranašumą, o ketvirtajame kėlinyje atkūrė ir intrigą. Vis dėlto 28 Dirko Nowitzkio taškų pergalei nepakako, Lietuva švenčia ji išbarstė turėtą pranašumą, tačiau sugebėjo nepalūžti. Rungtynės baigėsi rezultatu 84-80, ši pergalė garantavo Lietuvai pirmą vietą grupėje, tuo tarpu vokiečiai liko antri.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 35 minutes, pelnė 15 taškų (4/8 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 7/8 baudos) ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų.

Lietuvos rinktinės palydėtuvės į Pekino olimpiadą (FOTO)

Lietuva - Suomija 2008.07.27 draugiškos (FOTO)

Lietuva - Islandija 2008.07.15 draugiškos (FOTO)

Lietuva - Islandija 2008.07.13 draugiškos (FOTO)

Lietuva - Vokietija EČ 2003.09.07 (FOTO)

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Finland 2008.07.27 (VIDEO)

2010-06-27
Lietuvos vyrų rinktinės pasiruošimas 2008-ųjų metų Pekino olimpinėms žaidynėms. Tai paskutinės draugiškos rungtynės kurias mūsų šalies krepšininkai žaidė Lietuvoje. Vilniuje "siemens" arenoje Lietuva išbandė savo jėgas su Suomijos nacionaline rinktine. Varžovai Lietuvos krepšininkams priešinosi du kėlinius, tačiau po didžiosios pertraukos Šarūno Jasikevičiaus vedama Lietuva padidino savo komandos pranašumą iki dviženklio skirtumo. Nors suomiai bandė mažinti pranašumą, tačiau to nepakako. Lietuva šventė pergalę rezultatu 90-62. Po šių rungtynių Lietuvos krepšininkai garbingai buvo išlydėti į Pekiną, tačiau prieš olimpiada jie dar sužaidė pora kontrolinių rungtynių.

Šarūnas Jasikevičius buvo rezultatyviausias savo komandoje jis pelnė 13 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Germany 2003.09.07 (VIDEO)

2003-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Švedijoje. Lietuvos rinktinei liko vienintelis susitikimas grupės rungtynėse. Čia jau lietuvių laukė Vokietijos nacionalinė rinktinė su Dirku Nowitzkiu priešakyje. Jau prieš šias rungtynes buvo aišku, kad abi šios ekipos žengs toliau, tačiau ne ką mažiau svarbu buvo laimėti rungtynes ir užimti pirmą vietą grupėje. Grupės nugalėtoja iš karto gauna tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį, tuo tarpu pralaimėjus reiktų žaisti papildomas rungtynes dėl patekimo į ketvirtfinalį. Rungtynės tarp Lietuvos ir Vokietijos prasidėjo nervingai ir pirmą kėlinį kova vyko taškas į tašką. Antrajame kėlinyje Lietuva pradėjo spurtu ir iš karto įgyjo solidų pranašumą. Prieš pertrauką mūsų šalies rinktinė sugebėjo įgyti 13 taškų persvarą. Po didžiosios pertraukos vaizdas nesikeitė Lietuva ir toliau didino savo pranašumo, o Dirkas Nowitzkis buvo dūsinamas Lietuvos gynybos gniaužtuose. Lietuvos rinktinė iškovojo įtikinamą pergalė rezultatu 93-71. Ši pergalė leido užimti pirmą vietą grupėje ir jau dabar pradėti ruoštis ketvirtfinalio kovai. Kaip vėliau paaiškėjo ketvirtfinalyje mūsų šalies rinktinei teko susitikti su 2002-ųjų metų Pasaulio čempionais Serbija ir Juodkalnija. Daugiausia prie šios Lietuvos rinktinės pergalės prisidėjo Saulius Štombergas kurio sąskaitoje net 28 taškai. Dirkas Nowitzkis nors ir pelnė 19 taškų, tačiau nebuvo toks pastebimas kaip kituose vokietijos susitikimuose.

Šarūnas Jasikevicius šiose rungtynėse žaidė 30 minučių, pelnė 14 taškų (3/3 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 2/3 baudos) ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Iceland 2008.07.15 (VIDEO)

2010-06-26
Lietuvos vyrų rinktinė tęsia pasiruošimą Pekino olimpinėms žaidynėms. Mūsų šalies rinktinė dar karta stojo į kovą prieš Islandijos krepšininkus. Pirmąją akistatą be didesnio vargo laimėjo Lietuva 115-62. Tačiau ir antroje dvikovoje nebuvo jokios intrigos. Lietuvos rinktinė antrą kartą sutriuškino Islandijos nacionalinę rinktinę rezultatu 105-67.

Šarūnas Jasikevicius pelnė 7 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

 

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Iceland 2008.07.13 (VIDEO)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimas 2008-ųjų metų Pekino vasaros olimpinėms žaidynėms. Mūsų šalies rinktinė savo jėgas išmėgino su Islandijos nacionaline rinktine su kuria sužais dvi kontrolines rungtynes. Pirmose tarpusavio rungtynėse Lietuvos rinktinė žaidusi jau su visais pagrindiniais žaidėjais tiesiog nušlavė savo varžovus sutriuškindami juos rezultatu 115-62. Po dviejų dienų šios dvi ekipos dar kartą susitiko.

Šarūnas Jasikevičius pelnė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Latvia 2007.08.04 (VIDEO)

Lietuvos vyrų rinktinė besiruošianti 2007-ųjų metų Europos pirmenybėms išvyko žaisti draugiškų rungtynių į kaimyninę Latviją. Šios rungtynės susiklostė labai dramatiškai. Ilgą laiką latviai turėjo nedidelį pranašumą prieš Lietuvius. Tačiau iki rungtynių likus žaisti vieną minutę Ramūnas Šiškauskas persverė rezultatą savo komandos naudai, bet po to latviai atsakė tritaškiu vėl. Kai J.Blumas stojo mesti paskutinę baudą, Lietuvą dar turėjo vieno taško pranašumą, vis dėlto latvis prametė baudą, tačiau kamuolys atšoko latviams į rankas o šie įmetė tritaškį ir išplėšė pergalę rezultatu 84-83.

Šarūnas Jasikevičius pelnė 13 taškų, bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Šaras užsuko į Atėnus

2010-06-25
Šarūnas Jasikevičius šį penktadienį atvyko į Atėnus. Lietuvis į šią šalį atvyko asmeniniais reikalais, tačiau neatmetama galimybė, kad šiuo vizitu bus aptariamos ir jo kontrakto detalės su Atėnų "Panathinaikos" komanda.

Šarūnas Jasikevičius planavo keliauti iš Barselonos į Majamį kur turėjo suplanavęs savo atostogas, tačiau netikėtai keliai pasuko į Graikiją. Manoma, kad jau pirmadieni Šarūnas Jasikevičius vėl grįš į Barseloną.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Czech Republic 1999.06.21 (VIDEO)

1999-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Prancūzijoje. Šešiolika stipriausių senojo žemyno rinktinių susirinko išsiaiškinti kuri yra stipriausia, bei išsidalinti kelialapius į 2000-ųjų metų Sidnėjaus olimpines žaidynes. Lietuvos rinktinei burtai lėmė jog jie turėjo žaisti D grupėje kartu su Čekijos, Vokietijos ir Graikijos rinktinėmis. Pirmose grupės rungtynėse mūsų šalies rinktinei teko žaisti su Čekija. Sąlyginai Čekija buvo vadinama grupės autsaiderė, tačiau jau pirmose rungtynėse jie skėlė antausį Lietuvos rinktinei, kuri net ir su Arvydu Saboniu ir Artūru Karnišovu nesugebėjo pasipriešinti čekams kurie rungtynes laimėjo rezultatu 78-62. Pirmasis Lietuvos rinktinės pralaimėjimas nieko daug nežadėjo, nes jau sekančiose rungtynėse jų laukė Vokietija.

Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo jau antrasis Europos čempionatas. Pirmose rungtynėse prieš Čekiją jis aikštėje praleido 16 minučių, tačiau taškais nepasižymėjo jis prametė abu mestus tritaškius, bei dvi mestas baudas, tačiau atliko 3 rezultatyvius perdavimus.