NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Australija |Pekinas 2008.08.18| (VIDEO)

2011-02-05
2008-ųjų metų Pekino vasaros olimpinės žaidynės. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė stojo į paskutinę kovą grupės varžybose prieš Australijos nacionalinę rinktinę. Mūsų šalies rinktinė su visomis 4 pergalėmis užtikrintai pirmavo grupėje, tačiau grupės varžybas apkartino pralaimėjimas australams rezultatu 106-75.

Australijos rinktinė jau pirmajame kėlinyje pasiuntė žinią lietuviams, kad lengva šiose rungtynėse jiems nebus. Andrew Boguto vedama Okeanijos čempionai jau po pirmų 10 minučių susikrovė dviženklį pranašumą 28-14. Tačiau lietuviai ir antrajame kėlinyje nerado jokių priešnuodžių prieš Australijos rinktinės žaidimą, kuri ir toliau užtikrintai daužė Lietuvos rinktinės gynybą. Po dviejų kėlinių australų pranašumas prieš lietuvius buvo milžiniškas net 26 taškai skyrė komandas (55-29). Trečiajame rungtynių kėlinyje lietuviams pavyko stabilizuoti situaciją ir pranašumas nebeaugo, tačiau sumažinti jo taip pat nepavyko. Nors lietuviai laimėjo trečiąjį kėlinį rezultatu 22-20, tačiau komandas vis dar skyrė 24 taškai. Ne ką geriau mūsų rinktinei sekėsi ir paskutiniame ketvirtyje, kurį lietuviai pralaimėjo 31-24. Lietuva pralaimėjo paskutines grupės varžybas australams 106-75, bet nepaisant to mūsų rinktinė užėmė pirmąją vietą grupėje ir ketvirtfinalyje susitiks su šeimininke Kinija. Sėkmingiausiai lietuvių gretose žaidė 14 taškų pelnęs Kšyštofas Lavrinovičius, po 12 taškų pridėjo Rimantas Kaukėnas ir Linas Kleiza.

Šarūnas Jasikevičius per 20 minučių pelnė 2 (1/3 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai) taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir padarė 5 klaidas.

0 comments:

Rašyti komentarą