NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Lietuviškoje dvikovoje Š.Jasikevičius su D.Lavrinovičiumi pronoko R.Seibutį ir V.Ginevičių

2011-03-20
Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus Stambulo "Fenerbahce Ulker" Turkijos čempionato 22-ojo turo rungtynėse rezultatu 78-83 įveikė Edirnės "Olin Edirne", kurios gretose žaidžia Renaldas Seibutis ir Vidas Ginevičius. Su 19 pergalių ir 3 pralaimėjimais Stambulo  "Fenerbahce Ulker" išlieka čempionato lyderė. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 7, o Darjušas Lavrinovičius net 27 taškus.

Stambulo "Fenerbahce Ulker" rungtynes pradėjo tokiu startiniu penketu: Roko Leni Ukičius, Omeras Onanas, Nuri Guney Gulas, Oguzas Savašas ir Emiras Preldzičius. Pirmasis kėlinys prasidėjo Emiro Preldzičiaus dvitaškiu (0-2), o vėliau tikslus buvo ir Oguzas Savašas (1-4). O.Savašas pelnęs dar du taškus, tačiau kitos atakos metu už ginčus su teisėjais buvo nubaustas nesportine pražanga. Tuo pasinaudoję "Olin Edirne" krepšininkai išsiveržė į priekį (7-6). Neilgai trukus persvarą "Fenerbahce Ulker" ekipai sugrąžino Omero Onano tritaškis ir Darjušo Lavrinovičiaus dvitaškis (7-11). Įpusėjus kėliniui aukštaūgis iš Lietuvos pelnė dar du taškus, o po Omero Onano metimo iš po krepšio Stambulo ekipos pranašumas šoktelėjo iki 7 taškų (9-16). Likus žaisti kiek daugiau, nei 3 minutes aikštelėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius. Likus žaisti 2 minutes Renaldas Seibutis sumažino savo ekipos atsilikimą (13-19), o Šarūnui Jasikevičiui taikliu metimu atsakyti nepavyko. Bėgant paskutiniai kėlinio minutei Šarūnas Jasikevičius pelnė 4 iš eilės taškus ir pirmasis kėlinys baigėsi "Fenerbahce Ulker" komandai pirmaujant 22-25.

Antrasis kėlinys prasidėjo taikliu Renaldo Seibučio baudos metimu, kuris priartino "Olin Edirne" ekipą iki 2 taškų (23-25). Tuomet sekė Marko Tomaso ir Kaya Pekerio 4 pelnyti taškai (23-29). Sužaidus 2 minutes Šarūnas Jasikevičius įsmeigė tritaškį metimą (26-32) pelnydamas savo 7-ąjį tašką. Įpusėjus kėliniui Davudas Kameris pelnė du taškus su pražanga ir "Olin Edirne" ekipa nuo svečių atsiliko tik 3 taškais (31-34), o likus žaisti 3 minutes "Fenerbahce Ulker" persvara buvo minimali (35-36). Po Emiro Preldzičiaus dvitaškio Turkijos čempionų pranašumas padidėjo iki 3 taškų (35-38), tačiau Sethas D Doliboa tritaškiu išlygino rungtynių rezultatą (38-38). Neilgai trukus Omeras Onanas vėl atstatė pranašumą Stambulo komandos naudai (38-40). Paskutinėje kėlinio atakoje Kaya Pekeris pelnė sudėtingus du taškus ir po dviejų kėlinių "Fenerbahce Ulker" persvara buvo 4 taškai 38-42.

Pirmuosius taškus trečiajame kėlinyje pelnė Omeras Onanas (38-44), tačiau po dviejų greitų šeimininkų kontra atakų "Fenerbahce Ulker" pranašumas ištirpo iki 2 taškų (42-44). Po dar dviejų Renaldo Seibučio taškų rezultatas vėl tapo lygus (44-44), tačiau Oguzas Savašas visą pyktį išliejo kraudamas kamuolį į krepšį (44-46), o Omeras Onanas įsmeigė tritaškį (44-49). Po "Olin Edirne" minutės pertraukėlės Omeras Onanas pasiuntė dar vieną tritaškį ir "Fenerbahce Ulker" pranašumas tapo 8 taškai (44-52). Įpusėjus kėliniui į aikštelę sugrįžo Šarūnas Jasikevičius. Po Vido Ginevičiaus tritaškio "Fenerbahce Ulker" pranašumas vėl ištirpo iki 3 taškų (51-54), tačiau Stambulo ekipos lietuvis D.Lavrinovičius į tai atsakė dviem iš eilės tritaškiais (51-60) ir vėl atitolino savo komandą nuo šeimininkų. Likus žaisti 3 minutes Šarūnas Jasikevičius buvo nubaustas nesportine pražanga, o tuo maksimaliai pasinaudojo Edirnės komanda (57-60). Bėgant paskutiniai trečiojo kėlinio minutei komandas skyrė tik 2 taškai, tačiau po 4 iš eilės Darjušo Lavrinovičiaus taškų "Fenerbahce Ulker" persvara po trijų kėlinių buvo 6 taškai 61-67.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo šeimininkų tritaškiu (64-67), tačiau Darjušas Lavrinovičius ir toliau nenustojo rinkti taškų po dar dviejų baudos metimų jo sąskaitoje jau buvo 22 pelnyti taškai. Po Erdalo Bibo tritaškio "Olin Edirne" prie svečių komandos priartėjo iki 2 taškų (69-71). Įpusėjus kėliniui Renaldas Seibutis tritaškiu metimu išvedė "Olin Edirne" komandą į priekį (72-71). Emiras Preldzičius dviem taikliomis baudomis sugrąžino pranašumą Stambulo komandai (72-73), o Lavrinovičius dvitaškiu padidino skirtumą iki 3 (72-75). Prieš prasidedant paskutiniai kėlinio minutei Roko Leni Ukičius padidino savo komandos persvara iki 4 taškų (74-78). Likus žaisti 45 sekundes Darjušas Lavrinovičius sudavė skaudų smūgį šeimininkams pataikydamas tritaškį (74-81). "Olin Edirne" dar bandė gelbėtis prasiženginėdama, tačiau to nepakako "Fenerbahce Ulker" išsivežė pergalę rezultatu 83-72.

Šarūnas Jasikevičius per beveik 18 minučių pelnė 7 taškus (1/3 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 2/2 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir 2 kartus prasižengė.

0 comments:

Rašyti komentarą