NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Buvusi Š.Jasikevičiaus ekipa liko be titulų

2011-05-19
Buvusi Šarūno Jasikevičiaus ekipa Vilniaus "Lietuvos rytas" šį sezoną liko be titulų. Šiandien vilniečiai Kauno sporto halėje Lietuvos krepšinio pirmenybių finalo serijoje 95-69 nusileido Kauno "Žalgiriui" ir seriją pralaimėjo 4:1.

Šarūnas Jasikevičius prie Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipos prisijungė Lapkričio mėnesį ir iš viso už sostinės komandą sužaidė 12 rungtynių. Lietuvis žaisdamas "Lietuvos ryto" komandoje vidutiniškai pelnydavo po 8,5 taško ir atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Eurolygos varžybose įžaidėjas mesdavo po 7,3 taško ir atlikdavo po 4,3 rez. perdavimo, LKL pirmenybėse rinkdavo po 10,3 taško ir atlikdavo po 3,8 rez. perdavimo, VTB lygoje pelnydavo po 8,5 taško ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Iš viso Šarūnas Jasikevičius atstovaudamas Vilniaus "Lietuvos ryto" komandai šį sezoną pelnė 102 taškus, bei atliko 47 rezultatyvius perdavimus.

Vilniaus "Lietuvos rytui" šis sezonas buvo tragiškas. Sezono pradžioje vilniečiai kiek netikėtai BBL taurės finale 57-61 nusileido Estijos ekipai Tartu "Rock". Eurolygos varžybose sostinės komandai sekėsi gana gerai, tiesa nemažai prie sėkmingo pasirodymo prisidėjo Šarūnas Jasikevičius išvesdamas ekipą į Top16 etapą. Tačiau Top16 etape "Lietuvos rytas" ir be Š.Jasikevičiaus buvo tik per žingsnį nuo ketvirtfinalio. VTB vieningoje lygoje vilniečiai užėmė trečią vietą grupėje, tačiau to nepakako, kad komanda patektų į finalo ketvertą. Vėliau Lietuvos krepšinio federacijos taurės finale 81-69 pralaimėta akistata Kauno "Žalgiriui", o BBL varžybose vilniečiai sensacingai suklupo jau pusfinalyje prieš Rygos "VEF" 79-68 ir tenkinosi tik bronzos medaliais. LKL pirmenybių finale Vilniaus "Lietuvos rytas" pralaimėjo finalo seriją amžinajam varžovui Kauno "Žalgiriui" 4:1 ir taip užbaigė 2010-2011 metų sezoną.

Šarūnas Jasikevičius pasitraukęs iš Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos persikėlė į Stambulo "Fenerbahce Ulker" kur šiuo metu Turkijoje siekia antrojo trofėjaus.

0 comments:

Rašyti komentarą