NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Tau Ceramica 2005.05.08 Final (VIDEO)

2011-05-08
2005-ųjų metų Eurolygos finalas Maskvoje. Lygiai prieš šešis metus 2005-ųjų Gegužės 8 dieną Šarūnas Jasikevičius trečią kartą tapo Eurolygos čempionu. Tel Avivo "Maccabi" didžiajame finale 90-78 nugalėjo Vitorijos "Tau Ceramica" su Arvydu Macijausku ir antrą kartą iš eilės tapo Eurolygos karaliais. Šarūnas Jasikevičius tuomet buvo pripažintas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo Tel Avivo "Maccabi" komanda, kėlinio pabaigoje po Šarūno Jasikevičiaus dvitaškio "Maccabi" įgijo dviženklį pranašumą (21-11), o kėlinį užbaigė Maceo Bastonas dėjimu 26-15. Antrajame kėlinyje ispanai po spurto 0-7 priartėjo prie varžovų iki 8 taškų (39-31), tačiau tuomet Šarūnas Jasikevičius įsmeigė tritaškį, Maceo Bastonas pelnė dar du taškus ir po dviejų kėlinių Izraelio čempionai pirmavo 50-39. Trečiajame kėlinyje "Tau Ceramica" nesirengė pasiduoti ir J.M.Calderono, T.Hanseno ir A.Macijausko pastangomis ispanai sumažino atsilikimą iki 2 taškų (62-60), tačiau tada vėl lyderio vaidmens "Maccabi" gretose ėmėsi Šarūnas Jasikevičius pataikęs tritaškį ir po trijų kėlinių Tel Avivas priekyje buvo 3 taškais 65-62. Lemiamajame ketvirtyje ir toliau vyko atkakli kova, tačiau likus žaisti 6 minutes po Anthony Parkerio baudų metimų "Maccabi" vėl įgijo dviženklį pranašumą (76-66). Vėliau Šarūnas Jasikevičius net nepaliko abejonių kam turėtu atitekti MVP titulas, lietuvis protingai kontroliavo žaidimą, o jo ekipa antrą kartą iš eilės triumfavo Eurolygoje.

Šarūnas Jasikevičius finale žaidė daugiau, nei 36 minutes, pelnė 22 taškus (4/8 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 5/5 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, 3 kartus suklydo ir surinko 26 naudingumo balus ir buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

Po finalo rungtynių Šarūnas Jasikevičius kalbėjo: "Mes nė karto nekontroliavome rungtynių, kadangi "Tau Ceramica" mums  to neleido padaryti. Keletą kartų galvojome, kad mes jau kontroliuojame rungtynes, tačiau tada praleisdavome keletą tritaškių ir vėl viskas prasidėdavo iš naujo. Vitorija puiki komanda ir jie nusipelnė sveikinimų už nuostabų sezoną. Geltonas spalva vis dar madingiausia Europos krepšinyje"

"Kommatos šiandien juos tikrai nuskriaudė, nes žaisti turint 10 taškų pranašumą ir be jo yra didelis skirtumas. Jis atėjo ir buvo bam bam bam bam ir vėl mes turim dešimties taškų persvarą. Sezono pradžioje jam buvo sunku, tačiau Pini Gershonas nesuklydo, kad jį pasiliko komandoje ir juo tikėjo. Leiskit man kai ką pasakyti: Maccabi yra Jėga."



0 comments:

Rašyti komentarą