NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2010-2011 SEZONO APŽVALGA

2011-06-21
 2010-2011
SEZONAS

Šarūnas Jasikevičius 2010-2011-ųjų metų sezoną užbaigė iškovodamas Turkijos čempionų titulą su Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda. Iš viso šį sezoną įžaidėjas iš Lietuvos laimėjo du trofėjus Turkijos taurę ir Turkijos čempionatą. Prieš šį sezoną lietuvis ypač delsė pasirašydamas kontraktą su nauju klubu. Įžaidėjas neslėpė jog nori likti Atėnų "Panathinaikos" klube, tačiau komanda teigiamo atsakymo į tai nedavė. Kita svari priežastis likti Graikijoje buvo besilaukianti Šarūno draugė Anna dėl kurios krepšininkas, taip pat nenorėjo toli išvykti.

Vasara tapęs laisvuoju agentu Š.Jasikevičius spaudoje buvo minimas šių ekipų akiratyje: Tel Avivo "Maccabi", Milano "Armani Jeans", Kauno "Žalgirio", Vilniaus "Lietuvos ryto", Solonikų "Ario". Liepos pabaigoje Šaras "Panathinaikos" ekipos komplekse pradėjo ruoštis naujajam sezonui, tačiau lietuvis dirbo pagal individualia programą. Tik Spalio pabaigoje Šarūnas Jasikevičius susitarė su Atėnų "Peristeri" komandos treneriu, kad šis jam leis kartu su komanda treniruotis ir palaikyti tinkamą formą.

Lapkričio pradžioje Š.Jasikevičius sulaukė pasiūlymo iš Malagos "Unicaja" komandos, kuri pasiūlė lietuviui dviejų mėnesių kontraktą. Vis dėlto įžaidėjas atmetė šį pasiūlymą, o jo agentas Maurizio Balducci sakė: „Toks garsus žaidėjas yra vertas daugiau nei trumpalaikio kontrakto. Laukėme iki lapkričio, palauksime dar šiek tiek, kol gausime visavertę sutartį”.

Išaušus Lapkričio 16 dienai Šarūnas Jasikevičius sudarė sutartį su Vilniaus "Lietuvos rytu" iki sezono pabaigos. Tiesa kontrakte buvo numatyta sąlygą, kad lietuvis bet kada gali palikti klubą ir persikelti žaisti kitur. Įžaidėjo sugrįžimas į sostinę buvo sutiktas su džiaugsmu, kadangi Vilniaus ekipa buvo gilioje duobėje. Šarūnui Jasikevičiui per beveik 2 mėnesius pavyko "Lietuvos rytą" paversti vieninga komandą ir sukurti didžiulį stebuklą ir patekti į Eurolygos Top16 etapą.

Šarūnui Jasikevičiui vilkint sostinės ekipos marškinėlius "Lietuvos rytas" iškovojo 9-ias pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus. Eurolygos varžybose lietuvis sužaidė 6-as rungtynes (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai) aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 19:23 minutes, pelnydavo po 7,3 taško, atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 1,3 kamuolio ir padarydavo po 3,3 klaidos per rungtynes.
Lietuvos krepšinio lygoje Š.Jasikevičius sužaidė 4-ias rungtynes (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas), aikštėje įžaidėjas praleisdavo po 19:50 minutes, pelnydavo po 10,3 taško, atlikdavo po 3,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 1,5 kamuolio ir padarydavo po 1,8 klaidos per rungtynes.
VTB vieningoje lygoje Šaras sužaidė 2 rungtynes (2 pergalės) aikštėje praleidavo po 20:28 minutes, rinkdavo po 8,5 taško, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus, atkovodavo po 2,5 kamuolio ir suklysdavo 3,5 kartus per rungtynes.

Šarūnas Jasikevičius per laiką kurį praleido Vilniaus "Lietuvos ryto" gretose vidutiniškai pelnydavo po 8,5 taško, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 1,5 kamuolio ir suklysdavo po 2,8 kartus per rungtynes. Iš viso šį sezoną žaisdamas vilniečių klube Š.Jasikevičius pelnė 102 taškus, atliko 47 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 19 kamuolių ir 34 kartus suklydo.

Vilniaus ekipos atakų organizatorius gimtojoje Lietuvoje ilgai neužsibuvo prieš pat Naujuosius metus Šarūnas Jasikevičius paskelbė, kad palieką "Lietuvos rytą" ir keliasi į Turkiją kur žais už Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandą. Su šia ekipa lietuvis iškovojo du titulus tapo Turkijos taurės nugalėtoju ir šalies čempionu. Eurolygos sezonas Š.Jasikevičiui nesusiklostė sėkmingai "Fenerbahce Ulker" jau Top16 etape pasitraukė iš kovos dėl titulo.
Eurolygos varžybose atstovaudamas Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipai lietuvis sužaidė 6 rungtynes (3 pergalės ir 3 pralaimėjimai) vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 15:24 minutes, pelnydavo po 4,8 taško, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 1 kamuolį ir suklysdavo po 3,2 karto per rungtynes.
Turkijos taurės varžybose įžaidėjas iš Lietuvos sužaidė 3 rungtynes (3 pergalės) vidutiniškai pelnydavo po 7,3 taško, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus ir suklysdavo po 1,6 karto per rungtynes.
Turkijos čempionate Š.Jasikevičius sužaidė 26 rungtynes (23 pergalės ir 3 pralaimėjimai) aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 17:29 minutes, pelnydavo po 8,3 taško, atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 1 kamuolį ir suklysdavo po 1,8 karto per rungtynes.

Šarūnas Jasikevičius vilkėdamas Stambulo "Fenerbahce Ulker" marškinėlius šį  sezoną vidutiniškai rinkdavo po 7,6 taško, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir suklysdavo po 2 kartus per rungtynes. Iš viso lietuvis Turkijos čempionams pelnė 268 taškus, atliko 83 rezultatyvius perdavimus ir 72 kartus suklydo.

Rezultatyviausias šio sezono rungtynes Š.Jasikevičius sužaidė šių metų Gegužės 14 dieną antrose Turkijos čempionato ketvirtfinalio rungtynėse prieš Antalijos "Antalya BSB." komandą, tuomet lietuvis pelnė 19 taškų (6/10 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 1/1 bauda), atkovojo 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus.


SARAS.vs.Antalya.BSB.2011.05.14.TBL.Quarterfinal... by MVPjasikevicius

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų per vienerias rungtynes šį sezoną lietuvis atliko Vilniuje prieš Barselonos "Regal FC Barcelona" komandą, tada įžaidėjas pakartojo savo rezultatyvių perdavimų rekordą Eurolygoje atlikdamas iš viso 10 tikslių perdavimų.


SARAS.vs.Barcelona.2010.12.16 by MVPjasikevicius



2010-2011 metų sezone Šarūnas Jasikevičius per 47 sužaistas rungtynes iškovojo 38 pergales ir patyrė 9 pralaimėjimus, vidutiniškai per rungtynes rinkdavo po 7,8 taško, atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir suklysdavo po 2,2 karto per rungtynes. Iš viso lietuvis šį sezoną pelnė 370 taškų, atliko 130 rezultatyvių perdavimų ir suklydo 106 kartus. Pataikė 92 iš 187 dvitaškius, 41 iš 90 tritaškius ir 63 iš 70 baudas. Dvitaškius įžaidėjas iš Lietuvos mėtė 49 proc, tritaškius 46 proc, o baudas 90 proc taiklumu.

0 comments:

Rašyti komentarą