NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Spain 1999.07.01 QuarterFinal (VIDEO)

2011-06-29
1999-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Prancūzijoje. Lietuvos vyrų rinktinė pirmame varžybų etape iškovojo dvi pergales ir savo grupėje užėmė trečiąją vieta, kuri leido mūsų rinktinei tęsti kovas dėl medalių. Antrame etape lietuviai iškovojo visas tris pergales ir E-grupėje užėmė pirmąją vietą, o tai atvėrė kelią į ketvirtfinalį, kuriame teko žaisti su Ispanijos nacionaline rinktine.

Tai vienos dramatiškiausios rungtynės Lietuvos krepšinio istorijoje, bet kaip bebūtų gaila jos baigėsi pralaimėjimu 72-74. Nuo pirmų rungtynių minučių aikštėje vyko atkakli kova, o po pirmos rungtynių pusės 3 taškais priekyje buvo ispanai 34-31. Antroje mačo dalyje vyko tikra kova dėl pergalės. Ispanus į priekį vedė Albertas Herrerosas iš viso pelnęs 28 taškus, o lietuvių gretose išsiskyrė Šarūnas Jasikevičius, kuris ketvirtfinalyje sužaidė geriausias savo rungtynes čempionate pelnęs 22 taškus. Vis dėlto lietuvio rankose buvo ir šansas išplėšti pratęsimą, tačiau jo metimas aidint sirenai skriejo pro šalį. Ispanai triumfavo ir tęsė kovą dėl apdovanojimų, vėliau lietuvių skriaudikai nužengė iki pat finalo, tačiau ten turėjo pripažinti čempione tapusios Italijos rinktinės pranašumą. Po pralaimėjimo lietuviai tęsė kovą dėl penktosios vietos ir kelialapio į Sidnėjaus Olimpines žaidynes.

Šarūnas Jasikevičius ketvirtfinalyje žaidė 25 minutes, pelnė 22 taškus (2/5 dvitaškiai, 5/7 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo.

Faktas: 22 pelnyti Šarūno Jasikevičiaus taškai 1999-ųjų metų Europos čempionato ketvirtfinalyje yra iki šiol rezultatyviausios lietuvio rungtynės atstovaujant Lietuvai Europos čempionatuose.

0 comments:

Rašyti komentarą