NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

E.Kandratavičius: „Š.Jasikevičius atvyko padirbėjęs“

2011-07-27
Prakaitą pajūryje liejantys kandidatai į Lietuvos krepšinio rinktinę vis daugiau dėmesio skirs darbui krepšinio aikštėje. Tačiau vienam krepšininkui - savaite vėliau prie rinktinės prisijungusiam Šarūnui Jasikevičiui - fizinių pratimų kurį laiką gali tekti atlikti daugiau.

„Prieš mėnesį baigiau sezoną - tai nėra labai daug. Kažkiek sportavau individuliai, manau, pradžioje bus sunku kaip ir visiems. Tačiau, nemanau, kad reikės labai daug laiko priprasti, - kalbėjo Š.Jasikevičius.
Patyrusio įžaidėjo galimybes ir fizinę būklę teigiamai įvertino ir rinktinės fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius, patikinęs, jog ryškiausia Lietuos krepšinio žvaigždė į stovyklą neatvyko po lepinančių atostogų, o čempionatui ruošėsi ir individualiai.

- Kokia neseniai prie rinktinės prisijungusio Š.Jasikevičiaus fizinė būklė? - lrytas.lt paklausė E.Kandratavičiaus.
- Iš pirmo žvilgsnio matyti, kad Š.Jasikevičius padirbėjo. Jis buvo gavęs individualų planą, o prieš tai ir pats amseniškai sportavo. Tikrai nėra taip, kad jis atvažiavo, kaip sakoma, iš paplūdimio. Jis kupinas noro dirbti - tai patvirtino ir geras jo darbas treniruoklių salėje.

- Kuo rinktinės stovykla pajūryje skirsis nuo pasiruošimo Druskininkuose?
- Stovykloje Druskininkuose daugiau dėmesio skyrėme ištvermei, lavinome širdies kraujagyslių ir kvėpavimo sistemą. Ruošėme kūną darbui, kuris dar vyks.
Šioje stovykloje didinsime intensyvumą - bus ištvermės pratimai, bet jie bus kiek trumpesni. Daugiau energijos paliksime krepšinio aikštėje. Turėsiu mažiau laiko, bet kryptis išlieka ta pati - daryti juos stipresnius ir ištvermingesnius, kad krepšinio aikštėje išlaikytų intensyvumą.

- Fizinis pasiruošimas reikalauja daug valios pastangų ir kantrybės. Ko krepšininkai labiausiai nemėgsta?
- Labiausiai krepšininkai nemėgsta sunkiausių, su ištverme susijusių pratimų. Tarkim, krosas, kuris reikalauja ir išvermės, ir yra pakankamai nuobodus pratimas.
Tiesa, esu atsisakęs kroso, bet bandau žaidėjus apgauti. Bėgame ištvermei, bet tai yra intervalinis bėgimas - nubėgome, pailsėjome, vėl nubėgome, vėl pailsėjome.
O po to, kai žiūrime į apimtį, pasirodo, kad nubėgome tą patį kilometražą. Bet tai nėra monotoniška, keičiam judesius.

- Ar Lietuvos krepšininkai gali pasigirti ištverme?
- Lietuviai - tikrai ištvermingi vyrai. Krepšininkai jau yra supratę fizinio pasirengimo esmę ir visi tuo naudojasi. Sportuoja patys, individualiai ir stengiasi iš treniruoklių gauti naudos.
Nebėra taip, kaip anksčiau. Praeityje, pavyzdžiui, buvo matyti, kad Š.Marčiulionis yra fiziškai stiprus, o kiti - gležnesni. Dabar viskas susivienodino. Dabar visi suprato naudą, ką reiškia būti stipriam.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą