NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Latvia 2001.09.03 (VIDEO)

2011-07-04
2001-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Turkijoje. Lietuvos vyrų rinktinė pirmajame varžybų etape iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą, bei grupėje užėmė antrąją vietą. Tik pirmoji vieta grupėje garantavo tiesioginį kelialapį į pirmenybių ketvirtfinalį, tad lietuviams teko žaisti papildomas varžybas. Mūsų rinktinės varžove dėl patekimo į ketvirtfinalį buvo kaimynė Latvija. Tai kas įvyko tą vakarą ko gero nepamirš niekas, nes šios varžybos tapo tikru košmaru Lietuvos krepšininkams, sirgaliams ir šalies krepšiniui. Lietuviai į šias pirmenybes atvyko po prieš metus iškovotų olimpinių bronzos medalių ir buvo įvardijami kaip pagrindiniai kandidatai į medalius šiame čempionate.

Tačiau Latvijos rinktinė sužlugdė visas svajones, bent pasvajoti apie medalius. Mūsų kaimynai kiek netikėtai 94-76 įveikė Lietuvos rinktinę ir iškopė į ketvirtfinalį. Po pirmų dešimties minučių rezultatas dar buvo lygus (20-20), bet vėliau latvių pranašumas tik didėjo, o mūsų rinktinės žaidimas buvo katastrofiškas. Latvijos rinktinė išviso įsmeigė 14 tritaškių, o Ainaras Bagatskis iš viso pelnė 26 taškus. Šarūnui Jasikevičiui, kaip ir visai Lietuvos rinktinei buvo juoda diena įžaidėjas prametė visus 7 mestus tritaškius, o aikštę paliko savo sąskaitoje turėdamas vos 4 taškus. Rezultatyviausiai mūsų gretose žaidė Mindaugas Timinskas pelnęs  15 taškų.

Po šių rungtynių Lietuvos rinktinė bendroje rikiuotėje liko 12-oje vietoje. Latviai vėliau ketvirtfinalyje nusileido tuometinei Jugoslavijos rinktinei, kuri ir tapo Europos čempione finale įveikusi šeimininkę Turkiją. Bronzos medaliais pasidabino Ispanai, o naudingiausiu pirmenybių žaidėju buvo išrinktas Jugoslavijos rinktinės snaiperis Predragas Stojakovičius.

Rungtynėse su Latvija Šarūnas Jasikevičius žaidė 26 minutes, pelnė 4 taškus (1/4 dvitaškis, 0/7 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 1 kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus prasižengė, perėmė 1 kamuolį ir 2 kartus suklydo.

Šarūnui Jasikevičiui 2001-ųjų metų Europos pirmenybės buvo tragiškos. Lietuvis vidutiniškai rinkdavo po 6,2 taško, atlikdavo po 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 1,8 kamuolį per rungtynes. Dvitaškius įžaidėjas mesdavo 33,3 proc, tritaškius vos 12 proc, o baudas 50 proc taiklumu. Per keturias sužaistas rungtynes Š.Jasikevičius iš viso pelnė 25 taškus, atliko 19 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 7 kamuolius, perėmė 7 kamuolius ir net 19 kartų suklydo. Būtent klaidų statistikoje Š.Jasikevičius užėmė 1-ąją vietą visame čempionate, o pagal rezultatyvius perdavimus su italu Andrea'su Meneghin'u pasidalino aukštą 4-5 vietą.

0 comments:

Rašyti komentarą