NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Mes norime laimėti medalius"

2011-08-31
Europos čempionatas Lietuvoje jau prasidėjo, tačiau Lietuvos rinktinė savo pirmąsias rungtynes sužais kiek vėliau 21:00 valandą jų laukia Didžiosios Britanijos iššūkis. Graikijos žiniasklaida Panevėžyje kalbėjosi su Lietuvos rinktinės veteranu Šarūnu Jasikevičiumi, kuris pasakojo apie šį didžiulį įvykį jo šalyje, Lietuvos rinktinę, Ispanijos rinktinės pajėgumą, bei vertino Graikijos rinktinę.

-Pirmiausia norėčiau paklausti kokia atmosfera Lietuvoje, kai iki 37-ojo Europos krepšinio čempionato liko vos kelios valandos?
-Tiesa, kad daugiau ar mažiau šis Europos čempionatas yra svarbus kiekvienam lietuviui. Mes turime gilias krepšinio tradicijas ir tuo didžiuojames. Prieš dvi ar tris dienas kalbėjau su organizacinio komiteto vadovu ir jis sakė, kad parama iš valstybės yra neįtikėtina. Visa šalis gyvena krepšinio ritmu, nes keturiuose miestuose bus žaidžiamos grupės rungtynės. Manau žinote, kad buvo pagerintas kamuolio mušinėjimo rekordas. Kur įmanoma, kad 55 tūkstančiai žmonių šešiuose miestuose mušinėtų kamuolį penkias minutes? Ir visa, tai mano šalyje. Jaučiuosi laimingas nes galėjau būti dalimi šios šventės.

-Po dviejų metų pertraukos grįžote į Lietuvos rinktinę užbaigti karjeros su nacionaline komanda?
-Tai priklausys nuo to ar turėsime teisę žaisti Londono Olimpinėse žaidynėse. Aš džiaugiuosi savo sugrįžimu. Mes maža šalis, tačiau mes visi esame įsimylėję krepšinį. Šiais metais yra keletas pasikeitimų komandoje kuri pernai iškovojo bronzos medalius. Manau, kad mes esame arti savo geriausios sportinės formos.

-Tėvas ar senelis esi Valančiūnui ir kitiems jauniems rinktinės žaidėjams?
-Tikrai ne senelis (juokiasi)! Paklauskite bet kurio kito žaidėjo ir jis jums atsakis.. Nėra nieko gražiau ką šie žaidėjai padarė Lietuvos rinktinei ir mane liečia tas pats. Aš užaugau su šiais vaikinais...

-Taip, bet šiais metais pusė žaidėjų užaugo su tavimi...
-Tiesa, kad niekas negali grąžinti laiko. Realybė, kad šiais metais aš esu vyriausias rinktinėje, tačiau nesijaučiu dėl to blogai.

-Koks jūsų tikslas? užlipti ant podiumo galbūt? Kokie šansai Lietuvos rinktinės?
-Kiekvienas Europos čempionatas yra skirtingas ir ypač šiais metais. Tai bus aukštos klasės pirmenybės ir ilgiausias per visą dešimtmetį. Mes norime laimėti medalius, nepaisant to, kad tai gali lemti ir kelialapį į olimpines žaidynes. Tačiau mes dabar nesižvalgome taip toli, reikia susikoncentruoti kiekvienoms rungtynėms ir žingsnis po žingsnio gerinti žaidimą.

-Ką manai apie turnyro lygį, paprastai žinant žaidejus, kurie dalyvauja čempionate?
-Man atrodo, kad Europos krepšinio čempionatas visada buvo sunkiausias iš visų tarptautinių turnyrų, tai  pirmas žingsnis į olimpines žaidynes ar pasaulio cempionatą, visada lygis buvo labai aukštas! Visos rinktinės pasirodo su geriausiais žaidejais ir mačai yra labai sunkūs. Šiemet, visos Europos komandos dalyvauja galvojant apie Londoną. Be abejo, lokautas labai padeda, bet nemanau kad tai yra svarbesnis dalykas žaidejams, nei jų noras būti didžiausioje pasaulio šventėje!


-Ką manai apie savo grupę?
-Manau, tai antra pagal pajėgumą grupė čempionate. Turime pradėti pergalėmis prieš Anglus, Lenkus ir Turkus, ir po to stengsimės pailsėti ir pasiruošti sunkiai kovai su Ispanais, po kurios spręsis mūsų ateitis čempionate.

-Daugelis sako, kad prisijungus Serge Ibakai, sugrįžus Pau Gasoliui ir kitiems ispanijos žaidėjams jie yra favoritai. Tu žaidei su jais du kartus ir Kaune pavyko laimėti. Ar tai yra nenugalima komanda ar ne?
-Nėra jokių kalbų jie yra absoliutūs  favoritai dėl aukso medalių! Vis dėlto NBA žaidžiama iki keturių pergalių, bet vienose rungtynėse per 40 minučių gali nutikti visko.

-Galiausiai ką manai apie Graikijos rinktinę, tu pakankamai gerai pažįsti visus žaidėjus. Nežinau ar turėjai galimybę pamatyti bent vienas draugiškas mūsų rinktinės rungtynes, tačiau, tai visiškai nauja komanda...
-Tiesą pasakius nemačiau nė vienerių Graikijos rinktinės rungtynių ir tikrai nežinau ką reikėtų daryti su naujais ekipos žaidėjais. Žinau, kad pasiilgsime daugelio patyrusių žaidėjų kaip Dimitris Diamantidis, Vasillis Spanoulis ar Sofoklis Scortsanitis. Tai bus visiškai nauja komanda ir negalėsi žinoti, kuris žaidėjas sužais geriau kiekvienose rungtynėse. Žinoma komanda turi tris patyrusius žaidėjus, kurie turi aukščiausio lygio patirties, taip pat ir treneris yra geras. Manau jie turi gerą komandą ir gali daug pasiekti. Gera žinia jūsų rinktinei, kad jūs pradėsite čempionatą su silpnesnėmis komandomis ir turėsime šansą patobulinti savo žaidimą kol čempionatas tęsis.

Už vertimą iš graikų kalbos didelis Ačiū Georgia'i

0 comments:

Rašyti komentarą