NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Žaidimas gerėja per lėtai, bet turime išmokti kentėti“

2011-08-16
Šarūnas Jasikevičius šiomis dienomis gyvena artėjančiu Europos vyrų krepšinio čempionatu. Tačiau net didžiausios įtampos momentais Lietuvos rinktinės veteranas nepraranda gero humoro jausmo.

35 metų įžaidėjas šiandien, drauge su kitais rinktinės kandidatais, dėliojo paskutinius akcentus prieš atsakomąją kontrolinę dvikovą su Ispanijos komanda. Europos čempionai į Lietuvą atskrenda vėlyvą trečiadienio vakarą, o ketvirtadienį jie antrą sykį per 6 dienas mes iššūkį lietuviams.

Kaip visada emocingai ir stropiai Lietuvos rinktinės treniruotėje Kaune atidirbęs Š.Jasikevičius pralinksmėjo išvydęs vieno žurnalisto marškinėlius. 

Užkietėjusiam Mančesterio klubo bei futbolo apskritai gerbėjui neprasprūdo pro akis įžūlus užrašas:

„Kas, po galais, yra „Man United?“

„Argi tu nežinai, kas yra „Manchester United“? Jie juk čempionai, 19 kartų. Anglijoje daugiausia. O tu „Liverpool“ turbūt palaikai. Na, tai tavo gyvenimo klaida didžiausia“, - šypsojosi Šaras.

- Ar galima tikėtis geresnio žaidimo su ispanais? Kokias pamokas išmokote po pirmojo mačo?
- Tas žaidimas gerėja. Gal per lėtai kažkiek. Einam į priekį. Kartais man atrodo, kad tam tikrose situacijose prastokai susigaudome. Man regis, esame daugiau patyrę nei rodo tos situacijos. Pasirengiamos rungtynės visą laiką buvo ne mūsų stiprioji pusė. O šiais metais reikia lipdyti tokią keistą komandą. Ir iš senesnių, ir iš jaunesnių. Bet dirbam ir susiėjom labai gerai. Reikia tikėtis, kad tai duos rezultatų.

- Ar psichologiškai nesunku žaisti prieš komandas, kurios šiuo metu demonstruoja geresnį žaidimą?
- Nėra jokio skirtumo, nes į kontrolinius varžovus mes dabar nelabai žiūrime. Reikia žiūrėti į save. Analizuojame savo klaidas, o prieš konkrečias komandas rengiamės tik minimaliai. Kad tik šiek tiek būtų lengviau per tas kontrolines rungtynes.

- Iki čempionato liko vos dvi savaitės. Paminėjote, kad žaidimas lipdosi kiek per lėtai. O ar jums pačiam ramu?
- Niekada nebus ramu. Dar nebuvo mano karjeroje čempionato, kad būtų labai ramu prieš jį. Niekada iš anksto nemanau, kad bus labai gerai. Ateidavo tos pirmosios rungtynės ir tampydavomės su angolomis visokiomis, ar dar nežinau su kuo. Reikia išmokti kentėti. Jei tai pavyks, viskas bus gerai. Čempionate bus sunku, daug varžybų, priešininkai geri. Mes tai bandome daryti. Neužmirškime, kad pats čempionatas bus ilgiausias istorijoje. Jo metu kažkiek dar patobulėsime.

- Kaip ketinate spręsti opiausią rinktinės žaidimo problemą – mažinti klaidų kiekį?
- Neklysti yra vienas pagrindinių dalykų. Mūsų klaidos susiveda į elementarius dalykus. Jie pataisomi. Tai ir derinių neišpildymas, bloga jų kokybė, blogas išėjimo greitis, blogos užtvaros. Tai smulkios ir pataisomos detalės. Tik reikia didesnės koncentracijos ir atsidavimo smulkiems dalykams.
Žinoma, turime dar ir neatkovotų kamuolių problemą, bet jūs man išvardinkite komandą, kurį tų problemų neturi. Aš, pavyzdžiui, galiu pasakyti 3 baisias ispanų problemas. Bet nesakysiu, nes mums su jais poryt reiks žaisti.

- Pastarosiose rungtynėse praleidžiate po 90 taškų. Ar gynybos nereikėtų labiau sustyguoti?
- Nelygu, kaip tuos taškus praleidžiame. Jei prarandi kamuolį ir varžovas pabėgęs įmeta iš po krepšio, tai ne gynybos problema. Taip buvo ir Maskvoje, ir Madride. Reikia mažinti klaidų skaičių. Ir taškų praleisime mažiau.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą