NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičiaus klubas Eurolygoje lieka nepralaimėjęs

2011-11-04
Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi ir toliau lieka nepralaimėjusi Eurolygoje. Trečiojo turo rungtynėse Eurolygos čempionai savo arenoje 92-75 įveikė Kauno "Žalgirio" komandą. Lietuvos čempionams, tai buvo trečias pralaimėjimas iš eilės. Šarūnas Jasikevičius rungtyniavo ne daug, tačiau naudingai pelnė 5 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Sekančias Eurolygos rungtynes "Panathinaikos" žais kitą savaitę namuose prieš Maskvos CSKA.

Rungtynės prasidėjo Dimitrio Diamantidžio dvitaškiu (2-0), tačiau Marko Popovičius atsakė dvitaškiu su pražanga (2-3). Po M.Kalniečio dėjimo kauniečiai įgijo 3 taškų persvarą (2-5). Sužaidus 3 minutes D.Diamantidis tritaškiu išlygino rezultatą, o N.Calathesas dvitaškiu išvedė Eurolygos čempionus į priekį (9-7). Įpusėjus kėliniui Mike'as Batiste įdėjo kamuolį iš viršaus (11-9). Likus žaisti kiek daugiau, nei 4 minutes į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius. Likus žaisti 3 minutes Š.Jasikevičius pelnė 2 taškus su D.Collinso pražanga (17-12), vėliau įsirašė ir rezultatyvų perdavimą. Likus žaisti 2 minutes lietuvis pataikė dar vieną dvitaškį (21-16). Po pirmo kėlinio Atėnų "Panathinaikos" pirmavo rezultatu 25-21.

Antrasis kėlinys prasidėjo Kauno "Žalgirio spurtu 7-0 ir tai leido kauniečiams vėl išsiveržti į priekį (25-28). Sužaidus 3 minutes Davidas Loganas pataikė tritaškį ir išlygino rezultatą (30-30). Po Iano Vogiouko dėjimo priekyje vėl buvo "Panathinaikos" (32-30). Įpusėjus kėliniui M.Kalnietis pataikė tritaškį, vėliau M.Kuzminskas baudomis padidino "Žalgirio" persvarą iki 3 taškų. Likus žaisti 2 minutes Kostas Kaimakoglou vėl persverė rezultatą graikų naudai (38-37). Kėlinį tritaškiu užbaigė svečių žaidėjas Sonny Weemsas, o po dviejų kėlinių  "Panathinaikos" turėjo 4 taškų deficitą 38-42.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo dviem D.Diamantidžio tritaškiais ir į priekį vėl išsiveržė Graikijos čempionai (44-42). M.Popovičius tritaškiu sugrąžino pranašumą "Žalgiriui" (44-45), tačiau M.Batiste baudomis vėl išvedė savo komandą į priekį. Įpusėjus kėliniui D.Loganas įdėjo kamuolį iš viršaus ir padidino "Panathinaikos" persvarą iki 5 taškų (50-45). Likus žaisti 4 minutes D.Diamantidis pataikė dar vieną tritaškį (53-45), tačiau tuo pačiu atsakė ir T.Delininkaitis. Likus žaisti 2 minutes šeimininkų persvara išaugo iki 7 taškų (57-50), o po trijų kėlinių "Panathinaikos" pranašumas buvo 9 taškai 64-55.

Paskutinis kėlinys prasidėjo I.Vogiouko taiklia bauda, o "Panathinaikos" pranašumas pirmą kartą rungtynėse tapo dviženklis (65-55). Žalgiriečius į priekį tempė S.Weemsas, tačiau šeimininkai sugebėdavo taip pat atsakyti tiksliomis atakomis. Sužaidus 3 minutes M.Rakovičius buvo nubaustas technine pražanga, o Eurolygos čempionai tuo pasinaudoję padidino savo pranašumą iki 15 taškų (77-62). Įpusėjus kėliniui "Panathinaikos" persvara jau buvo triuškinanti 19 taškų (81-62). Atėnų "Panathinaikos" komanda neišbarstė persvaros ir 92-75 įveikė Kauno "Žalgirio" komandą. Eurolygos čempionams, tai jau trečioji pergalė iš eilės Eurolygoje.

Šarūnas Jasikevičius per beveik 7 minutes pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškiai, 1/1 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 2 varžovo pražangas ir surinko 9 naudingumo balus.

Atėnų "Panathinaikos": Dimitris Diamantidis 16, Mike'as Batiste 14, Davidas Loganas ir Ianas Vogioukas 13, Romainas Sato 8, Nickas Calathesas ir Stevenas Smithas 7, Šarūnas Jasikevičius ir Kostas Kaimakoglou 5, Aleksas Maričius ir Kostas Tsartsaris po 2 taškus;

Kauno "Žalgiris": Sonny Weemsas 21, Ty Lawsonas 14, Milovanas Rakovičius 12, Marko Popovičius ir Mantas Kalnietis 8, Mindaugas Kuzminskas 4, Tomas Delininkaitis , Robertas Javtokas 2 taškai;

0 comments:

Rašyti komentarą