NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2011-ųjų metų Šarūno Jasikevičiaus akimirkos (VIDEO)

2011-12-31
Liko vos kelios valandos iki naujųjų 2012-ųjų metų. Nenuostabu, kad svarbiausias kitų metų sporto įvykis bus Londono olimpinės žaidynės, kuriose visi tikimės, kad žais ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Tuo tarpu dabar likus keletai valandų pats laikas apžvelgti praėjusius 2011-uosius metus. Šiais metais Šarūnas Jasikevičius iškovojo du titulus - Turkijos taurę, bei tapo Turkijos čempionu. Abu titulus iškovojo su Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipa. Su Lietuvos nacionaline rinktine įžaidėjas iškovojo 5-ąją vietą Europos čempionate, o su Atėnų "Panathinaikos" kol kas sėkmingai žaidžia tiek Eurolygoje, tiek šalies čempionate. Tačiau dabar apžvelkime viską nuo pradžių:

2011-ųjų metų išvakarėse Šarūnas Jasikevičius paskelbė, kad palieka Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos gretas ir keliasi į Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandą, kurioje žaidžia kitas lietuvis Darjušas Lavrinovičius. Turkijos čempionų gretose įžaidėjas gavo ir savo mėgiamą 13-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Š.Jasikevičiaus debiutas su nauja komanda buvo paženklintas pergale prieš amžinuosius priešininkus "Efes Pilsen", tiesa gynėjas taškų nepelnė, tačiau atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Eurolygos Top16 etapą Stambulo "Fenerbahce Ulker" pradėjo užtikrintai ir iškovojo 3 pergales iš eilės, bei tapo vienvaldžiais grupės lyderiais. Vėliau Turkijos čempionų laukė šalies taurės varžybos. Jau taurės ketvirtfinalyje Neveno Spahijos auklėtiniai vos išnešė sveiką kailį prieš Bandirmos "Banvit" (69-68). Tačiau pusfinalyje įveikę Stambulo "Galatasaray Cafe Crown" (77-70), o finale Stambulo "Bešiktaš Cola Turka" (81-72) Šarūnas Jasikevičius su naujaja komanda iškovojo pirmąjį titulą. Tiesa pergalę apkartino sunki Mirsado Turkčano trauma dėl kurios jis privalėjo baigti sezoną.

Antrasis Eurolygos Top16 ratas "Fenerbahce Ulker" komandai susiklostė katastrofiškai. Iškovoję pirmas 3 pergales vėliau turkai patyrė 3 pralaimėjimus iš eilės ir liko už atkrintamųjų varžybų borto. Pasitraukus iš Eurolygos varžybų lietuvio ekipai liko tik vienintelis Turkijos čempionato turnyras. Reguliarųjį šalies čempionatą "Fenerbahce Ulker" baigė būdama pirmoje vietoje. Pirmenybių ketvirtfinalyje Š.Jasikevičiaus ekipa serijoje iki trijų pergalių 3:0 įveikė Antalijos "Antalya BSB." ekipą, o pusfinalio serijoje 3:0 įveikė principinius varžovus Stambulo "Efes Pilsen". Finale "Fenerbahce Ulker" susitiko su "Galatasaray Cafe Crown" krepšininkais ir po 6 rungtynių kovos seriją 4:2 laimėjo lietuvio atstovaujama ekipa, kuri ir tapo 2011-ųjų metų Turkijos čempione.

Pasibaigus sezonui Šarūnas Jasikevičius su šeima išvyko atostogauti į Graikiją, o vėliau pasikalbėjęs su Lietuvos  rinktinės vyriausiuoju treneriu Kęstučiu Kemzūra nusprendė vėl apsivilkti nacionalinės ekipos marškinėlius. Sugrįžęs į šalies rinktinę lietuvis jau pirmose draugiškose rungtynėse pelnė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Tiesa pasiruošimo ciklas nedžiugino tiek pačių krepšininkų, tiek ir sirgalių. Lietuvos rinktinė per 9 sužaistas rungtynes iškovojo tik 4 pergales.

Paskutinę vasaros dieną prasidėjo ilgai lauktas Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje. Š.Jasikevičius su Lietuvos rinktine pirmose rungtynėse įveikė britus, vėliau parklupdė Lenkiją ir pasaulio vicečempionę Turkiją. Europos čempionai ispanai tapo pirmąją komanda įveikusi čempionato šeimininkus. Grupės varžybas lietuviai užbaigė pergale prieš Portugalija ir sėkmingai pateko į antrąjį varžybų etapą.

Pirmose antrojo etapo rungtynėse lietuviai parodę puikų žaidimą ir fantastišką pataikymą ir rezultatu 100-90 įveikė Serbijos nacionalinę rinktinę. Po antrųjų rungtynių Š.Jasikevičius su komandos draugais aikštelę paliko nuleidę galvas kadangi teko pripažinti Tony Parkerio vedamos Prancūzijos rinktinės pranašumą. Paskutinėse rungtynėse mūsų rinktinės laukė Dirko Nowitzkio išbandymas, o pergalės atveju Lietuvos laukė bilietas į ketvirtfinalį. Šarūno Jasikevičiaus vedama rinktinė eliminavo vokiečius iš kovos dėl medalių ir pateko tarp 8 stipriausių Europos komandų.

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinės laukė čempionato atradimas - Makedonija. Deja, bet makedonai iškrėtė dar vieną pokštą ir įveikę lietuvius pateko į pusfinalį. Lietuvos rinktinės viltis namuose pasidabinti medaliai žlugo. Vis dėlto rankų nuleisti nereikėjo, nes dar laukė kova dėl kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą. Lietuviai kovoje dėl olimpinio atrankos kelialapio paskutinėmis sekundėmis palaužė Slovėniją. Kova dėl 5-osios vietos nieko nelėmė, tačiau čempionatą visada smagiau baigti pergale. Šarūnas Jasikevičius su ekipos žaidėjas kovoje dėl 5-osios vietos palaužė Graikijos nacionalinę rinktinę.

Vos pasibaigus Europos čempionatui Šarūnas Jasikevičius susikrovė lagaminus ir iškeliavo į Graikiją. Tuo tarpu spaudoje pradėjo mirgėti pranešimai, kad lietuvis grįžta į Atėnų "Panathinaikos" klubą. Rugsėjo 27 dieną oficialiai buvo pranešta, kad 35-erių metų Šarūnas Jasikevičius po metų pertraukos grįžta į Eurolygos čempionų gretas.

Lietuvis sezono pradžioje su Graikijos ekipa iškovojo 7 pergales iš eilės, o pirmąjį pralaimėjimą patyrė prieš Maskvos CSKA. Vėliau "Panathinaikos" kiek netikėtai suklupo šalies čempionate prieš "Kavala" krepšininkus, tačiau metus "Panathinaikos" užbaigė pergalėmis tiek Graikijos pirmenybėse, tiek ir Eurolygoje. Željko Obradovičiaus auklėtiniai stipriausioje Europos lygoje iškovoję 7 pergales ir patyrę 2 pralaimėjimus grupėje užėmė 2-ąją vietą, o po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad Top16 etape Šarūno Jasikevičiaus laukia "Fenerbahce Ulker", "Unics" ir "EA7 Emporio Armani".




0 comments:

Rašyti komentarą