NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūno Jasikevičiaus sveikinimas su Naujaisiais metais (VIDEO)

2011-12-31

2011-ųjų metų Šarūno Jasikevičiaus akimirkos (VIDEO)

Liko vos kelios valandos iki naujųjų 2012-ųjų metų. Nenuostabu, kad svarbiausias kitų metų sporto įvykis bus Londono olimpinės žaidynės, kuriose visi tikimės, kad žais ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Tuo tarpu dabar likus keletai valandų pats laikas apžvelgti praėjusius 2011-uosius metus. Šiais metais Šarūnas Jasikevičius iškovojo du titulus - Turkijos taurę, bei tapo Turkijos čempionu. Abu titulus iškovojo su Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipa. Su Lietuvos nacionaline rinktine įžaidėjas iškovojo 5-ąją vietą Europos čempionate, o su Atėnų "Panathinaikos" kol kas sėkmingai žaidžia tiek Eurolygoje, tiek šalies čempionate. Tačiau dabar apžvelkime viską nuo pradžių:

2011-ųjų metų išvakarėse Šarūnas Jasikevičius paskelbė, kad palieka Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos gretas ir keliasi į Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandą, kurioje žaidžia kitas lietuvis Darjušas Lavrinovičius. Turkijos čempionų gretose įžaidėjas gavo ir savo mėgiamą 13-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Š.Jasikevičiaus debiutas su nauja komanda buvo paženklintas pergale prieš amžinuosius priešininkus "Efes Pilsen", tiesa gynėjas taškų nepelnė, tačiau atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Eurolygos Top16 etapą Stambulo "Fenerbahce Ulker" pradėjo užtikrintai ir iškovojo 3 pergales iš eilės, bei tapo vienvaldžiais grupės lyderiais. Vėliau Turkijos čempionų laukė šalies taurės varžybos. Jau taurės ketvirtfinalyje Neveno Spahijos auklėtiniai vos išnešė sveiką kailį prieš Bandirmos "Banvit" (69-68). Tačiau pusfinalyje įveikę Stambulo "Galatasaray Cafe Crown" (77-70), o finale Stambulo "Bešiktaš Cola Turka" (81-72) Šarūnas Jasikevičius su naujaja komanda iškovojo pirmąjį titulą. Tiesa pergalę apkartino sunki Mirsado Turkčano trauma dėl kurios jis privalėjo baigti sezoną.

Antrasis Eurolygos Top16 ratas "Fenerbahce Ulker" komandai susiklostė katastrofiškai. Iškovoję pirmas 3 pergales vėliau turkai patyrė 3 pralaimėjimus iš eilės ir liko už atkrintamųjų varžybų borto. Pasitraukus iš Eurolygos varžybų lietuvio ekipai liko tik vienintelis Turkijos čempionato turnyras. Reguliarųjį šalies čempionatą "Fenerbahce Ulker" baigė būdama pirmoje vietoje. Pirmenybių ketvirtfinalyje Š.Jasikevičiaus ekipa serijoje iki trijų pergalių 3:0 įveikė Antalijos "Antalya BSB." ekipą, o pusfinalio serijoje 3:0 įveikė principinius varžovus Stambulo "Efes Pilsen". Finale "Fenerbahce Ulker" susitiko su "Galatasaray Cafe Crown" krepšininkais ir po 6 rungtynių kovos seriją 4:2 laimėjo lietuvio atstovaujama ekipa, kuri ir tapo 2011-ųjų metų Turkijos čempione.

Pasibaigus sezonui Šarūnas Jasikevičius su šeima išvyko atostogauti į Graikiją, o vėliau pasikalbėjęs su Lietuvos  rinktinės vyriausiuoju treneriu Kęstučiu Kemzūra nusprendė vėl apsivilkti nacionalinės ekipos marškinėlius. Sugrįžęs į šalies rinktinę lietuvis jau pirmose draugiškose rungtynėse pelnė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Tiesa pasiruošimo ciklas nedžiugino tiek pačių krepšininkų, tiek ir sirgalių. Lietuvos rinktinė per 9 sužaistas rungtynes iškovojo tik 4 pergales.

Paskutinę vasaros dieną prasidėjo ilgai lauktas Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje. Š.Jasikevičius su Lietuvos rinktine pirmose rungtynėse įveikė britus, vėliau parklupdė Lenkiją ir pasaulio vicečempionę Turkiją. Europos čempionai ispanai tapo pirmąją komanda įveikusi čempionato šeimininkus. Grupės varžybas lietuviai užbaigė pergale prieš Portugalija ir sėkmingai pateko į antrąjį varžybų etapą.

Pirmose antrojo etapo rungtynėse lietuviai parodę puikų žaidimą ir fantastišką pataikymą ir rezultatu 100-90 įveikė Serbijos nacionalinę rinktinę. Po antrųjų rungtynių Š.Jasikevičius su komandos draugais aikštelę paliko nuleidę galvas kadangi teko pripažinti Tony Parkerio vedamos Prancūzijos rinktinės pranašumą. Paskutinėse rungtynėse mūsų rinktinės laukė Dirko Nowitzkio išbandymas, o pergalės atveju Lietuvos laukė bilietas į ketvirtfinalį. Šarūno Jasikevičiaus vedama rinktinė eliminavo vokiečius iš kovos dėl medalių ir pateko tarp 8 stipriausių Europos komandų.

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinės laukė čempionato atradimas - Makedonija. Deja, bet makedonai iškrėtė dar vieną pokštą ir įveikę lietuvius pateko į pusfinalį. Lietuvos rinktinės viltis namuose pasidabinti medaliai žlugo. Vis dėlto rankų nuleisti nereikėjo, nes dar laukė kova dėl kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą. Lietuviai kovoje dėl olimpinio atrankos kelialapio paskutinėmis sekundėmis palaužė Slovėniją. Kova dėl 5-osios vietos nieko nelėmė, tačiau čempionatą visada smagiau baigti pergale. Šarūnas Jasikevičius su ekipos žaidėjas kovoje dėl 5-osios vietos palaužė Graikijos nacionalinę rinktinę.

Vos pasibaigus Europos čempionatui Šarūnas Jasikevičius susikrovė lagaminus ir iškeliavo į Graikiją. Tuo tarpu spaudoje pradėjo mirgėti pranešimai, kad lietuvis grįžta į Atėnų "Panathinaikos" klubą. Rugsėjo 27 dieną oficialiai buvo pranešta, kad 35-erių metų Šarūnas Jasikevičius po metų pertraukos grįžta į Eurolygos čempionų gretas.

Lietuvis sezono pradžioje su Graikijos ekipa iškovojo 7 pergales iš eilės, o pirmąjį pralaimėjimą patyrė prieš Maskvos CSKA. Vėliau "Panathinaikos" kiek netikėtai suklupo šalies čempionate prieš "Kavala" krepšininkus, tačiau metus "Panathinaikos" užbaigė pergalėmis tiek Graikijos pirmenybėse, tiek ir Eurolygoje. Željko Obradovičiaus auklėtiniai stipriausioje Europos lygoje iškovoję 7 pergales ir patyrę 2 pralaimėjimus grupėje užėmė 2-ąją vietą, o po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad Top16 etape Šarūno Jasikevičiaus laukia "Fenerbahce Ulker", "Unics" ir "EA7 Emporio Armani".




Šaras - Gruodžio mėnesio apžvalga |2011|

Šiandien skaičiuojame ne tik paskutinę Gruodžio mėnesio dieną, tačiau ir paskutinę 2011-ujų metų dieną. Jau rytoj versime naują kalendoriaus lapą ir rašysime naujus įvykius, o šiandien kaip ir tradiciškai apžvelgsime svarbiausius gruodžio mėnesio įvykius.

Gruodžio 3 diena. Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi iškovojo itikinamą pergalę Graikijos čempionate. Savo aikštelėje Graikijos čempionai 84-58 sutriuškino Atėnų "Ilisiakos" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius per 17 minučių pelnė 9 taškus (1/2 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 kartus suklydo, kartą prasižengė, išprovokavo 2 varžovo pražanga ir surinko 9 naudingumo balus.

Gruodžio 6 diena. Šarūnas Jasikevičius sugrįžo į gimtąjį Kauną, kur sekančią dieną jo laukė Eurolygos rungtynės prieš Kauno "Žalgirį".

Gruodžio 7 diena. Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai be didesnio vargo palaužė Kauno "Žalgirį". Kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje Eurolygos čempionams nusileido net 35 taškų skirtumu 59-94. Šarūnas Jasikevičius per kiek daugiau, nei 15 minučių pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, permėmė 1 kamuolį, po kartą suklydo ir prasižengė, bei surinko 6 naudingumo balus.

Gruodžio 10 diena. Šarūno Jasikevičiaus ekipa iškovojo dar vieną pergalę Graikijos čempionate. Šalies čempionai išvykoje 77-60 palaužė Salonikų P.A.O.K. ekipą. Šarūnas Jasikevičius per beveik 16 minučių pelnė 5 taškus (1/4 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 1 naudingumo balą.

Gruodžio 14 diena. Atėnų "Panathinaikos" nesugebėjo atsirevanšuoti Maskvos CSKA krepšininkams už skaudų pralaimėjimą Atėnuose. Graikai Rusijos čempionams priešinosi du kėlinius, o vėliau žaidimas išsiderino. Šarūnas Jasikevičius per 9 minutes pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškiai), atkovojo 1 kamuolį, 3 kartus suklydo ir surinko 2 naudingumo balus.

Gruodžio 19 diena. Graikijos čempionai turėjo gerokai pavargti, kad namuose įveiktu absoliučius šalies lygos autsaiderius. "Panathinaikos" krepšininkai tik rungtynių pabaigoje 93-84 įveikė Atėnų "Maroussi" ekipą. Šarūnas Jasikevičius per beveik 9 minutes taškų nepelnė (0/2 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 1 kamuolį.

Gruodžio 21 diena. Šarūno Jasikevičiaus ekipa pergale užbaigė Eurolygos reguliarųjį sezoną. Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai savo arenoje po permainingos kovos 71-66 palaužė Vokietijos čempionus Bambergo "Brose Baskets". Šarūnas Jasikevičius per 16 minučių pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį kamuolį, 1 kartą suklydo, 4kartus prasižengė ir surinko 1 naudingumo balą.

Gruodžio 27 diena. Geriausių 2011-ųjų metų Lietuvos krepšininkų rinkimuose Šarūnas Jasikevičius surinkęs 675 balsus užėmė 6-ąją vietą. Geriausiu metu krepšininku buvo išrinktas Jonas Valančiūnas, o krepšininke Rima Valentienė.

Gruodžio 28 diena. Barselonoje ištraukus Eurolygos Top16 burtus paaiškėjo, kad Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" ekipa antrajame etape susitiks su Stambulo "Fenerbahce Ulker", Kazanės "Unics" ir Milano "EA7 Emporio Armani" komandomis.

Šarūnas Jasikevičius 2011-uosius užbaigė nelengva pergale Graikijos čempionate. Atėnų "Panathinaikos" išvykoje 77-72 palaužė Retimno "AGOR Aegean" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius per 18 minučių pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, po kartą prasižengė ir suklydo, bei surinko 6 naudingumo balus.

Gruodį Šarūnas Jasikevičius su Atėnų "Panathinaikos" iškovojo 6 pergales ir patyrė 1 pralaimėjimą. Lietuvis šį mėnesį iš viso pelnė 37 taškus ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų. Vidutiniškai įžaidėjas rinkdavo po 5,3 taško ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Šarūno Jasikevičiaus statistika 2011 metais

2011-12-29
Šarūnas Jasikevičius vakar sužaidė savo paskutines rungtynes šiais 2011 metais. Paskutinėse rungtynėse lietuvis pelnė 7 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, o Atėnų "Panathinaikos" 77-72 iškovojo nelengvą pergalę išvykoje.

Baigiantis metams sarunas13lt.blogspot.com tinklapis suskaičiavo Š.Jasikevičiaus statistiką šiais 2011 metais.

Dauguma krepšinio portalų pateikia tik bendrą vieno ar kito turnyro statistiką, o mes nusprendėme apžvelgti visus metus ir pažiūrėti ką ir kiek per 2011 m. Šarūnas Jasikevičius nuveikė krepšinio aikštelėje.

Š.Jasikevičius šiais 2011 m. iš viso sužaidė 77 rungtynes iš jų 12 draugiškų ir 65 oficialias varžybas. Lietuvio ekipos iškovojo 59 pergales ir patyrė 18 pralaimėjimų. Gynėjas per metus iš viso pelnė 573 taškus, atliko 237 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 95 kamuolius, perėmė 28 kamuolius, 145 kartus suklydo, pataikė 152 dvitaškius, 54 tritaškius ir 111 baudų metimų.

Vidutiniškai 2011 metais Turkijos čempionas rinkdavo po 7,4 taško, atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 1,2 kamuolio ir 1,8 karto per rungtynes suklysdavo. Dvitaškius Š.Jasikevičius mesdavo 54 proc., tritaškius 39 proc., baudos metimus 91 procentų taiklumu.

Šarūno Jasikevičiaus statistika 2011 metais.

TurnyrasGPTSASREBTOST2pts3ptsFT
Turkijos lyga26217682648854/10924/4937/41
Turkijos taurė32260613/64/74/4
Eurolyga Top16 2010-2011 629961918/193/84/5
Pre-EuroBasket 20118604510161017/265/1715/15
EuroBasket 201111104512233322/369/2133/36
Prieš sezoninės 2011-2012423185516/111/68/9
Graikijos taurė1843204/80/00/0
Eurolyga 2011-2012954161211321/362/136/6
Graikijos lyga95620115117/326/194/6
Iš viso:775732379514528152/28354/140111/122
Vidurkis:
7,43,11,21,80,454%39%91%
Duomenys surinkti SARUNAS13LT.blogspot.com

G - rungtynės, PTS - taškai, AS - rezultatyvūs perdavimai, REB - atkovoti kamuoliai, TO - klaidos, ST - perimti kamuoliai, 2pts - dvitaškiai metimai, 3pts - tritaškiai metimai, FT - baudų metimai;

ŠARAS vs AGOR Aegean |2011.12.28| (VIDEO)

Eurolygos Top16 etapą "Panathinaikos" pradės išvykoje prieš "EA7 Emporio Armani"

2011-12-28
Barselonoje ištraukus Eurolygos Top16 burtus paaiškėjo, kad Šarūno Jasikevičiaus ekipa susitiks su Stambulo "Fenerbahce Ulker", Kazanės "Unics" ir Milano "EA7 Emporio Armani" komandomis.

Pirmąsias rungtynes Eurolygos čempionai žais išvykoje prieš Milano "EA7 Emporio Armani" ekipą, vėliau namuose priims Kazanės "Unics", o pirmąjį varžybų ratą pabaigs rungtynėmis Stambule prieš Turkijos čempionus "Fenerbahce Ulker".

Kol kas dar nėra žinomos tikslios datos kada bus žaidžiamos rungtynės, tačiau pirmosios rungtynės prognozuojamos Sausio 18 arba 19 dieną.

1 rungtynės|2012.01.18/19 "EA7 Emporio Armani" - "Panathinaikos"
2 rungtynės|2012.01.25/26 "Panathinaikos" - "Unics"
3 rungtynės|2012.02.01/02 "Fenerbahce Ulker" - "Panathinaikos"
4 rungtynės|2012.02.08/09 "Panathinaikos" - "Fenerbahce Ulker"
5 rungtynės|2012.02.22/23 "Panathinaikos" - "EA7 Emporio Armani"
6 rungtynės|2012.02.29/03.01 "Unics" - "Panathinaikos"

Šarūnas Jasikevičius pergale užbaigė 2011-uosius metus

Šarūnas Jasikevičius su Atėnų "Panathinaikos" pergale užbaigė 2011-uosius metus. Eurolygos čempionai Graikijos pirmenybėse išvykoje po nelengvos kovos 77-72 palaužė Retimno "AGOR Aegean" ekipą. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 7 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynės prasidėjo Mike'o Batistes dviem taškais (0-2). Sužaidus 2 minutes Stevenas Smithas pataikė dvi baudas (0-4), o po 3 minučių kovos Dointe Christmas pelnė pirmuosius taškus šeimininkams (3-4). Likus žaisti 4 minutes Damiras Latovičius išvedė "AGOR Aegean" ekipą į priekį (7-6). Įpusėjus kėliniui Davidas Loganas tritaškiu sumažino "Panathinaikos" atsilikimą iki minimumo (10-9). Likus žaisti 4 minutes D.Christmas baudos metimu padidino Retimno ekipos pesvarą iki 4 taškų (13-9). Po Z.Wrighto greitos kontra atakos Graikijos čempionų deficitas tapo 6 taškai (15-9). Likus žaisti 2 minutes Romainas Sato pataikė tolimą metimą ir deficitas ištirpo iki 2 taškų (18-16). Paskutinę kėlinio minutę B.Petway įdėjo kamuolį iš viršaus padidindamas Retimno persvarą iki 3 taškų (20-17). Po pirmojo kėlinio "Panathinaikos" nuo varžovų atsilikinėjo 17-20.

Antrojo kėlinio pradžioje R.Sato pataikė vieną baudą iš dviejų (20-18), tačiau varžovai atsakė taikliu D.Latovičiaus dvitaškiu. Sužaidus 2 minutes į aikštelę pirmą kartą išbėgo Šarūnas Jasikevičius. Neilgai trukus lietuvis atliko pirmą rezultatyvų perdavimą po kurio M.Batiste pelnė 2 taškus (24-20). Po K.Kaimakoglou taškų "Panathinaikos" sumažino deficitą iki 2 taškų (24-22). Įpusėjus kėliniui L.Wrightas dvitaškiu padidino "AGOR Aegean" ekipos persvarą iki 5 taškų, tačiau tuoj pat M.Batiste atsakė dėjimu po Š.Jasikevičiaus perdavimo (27-24). Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes T.Johnsonas dvitaškiu padidino Retimno persvarą iki rekordinės 7 taškų (31-24). Atėnų ekipos deficitą sumažino N.Calathesas įsmeigęs tritaškį (31-27). Po dviejų iš eilės "Panathinaikos" tritaškių Graikijos čempionai po ilgesnės pertraukos vėl išsiveržė į priekį (31-33). Po pirmos rungtynių pusės "Panathinaikos" priekyje buvo 33-31.

Trečiąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo Šarūnas Jasikevičius (31-36), o kitos atakos metu lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą I.Vogioukui (33-38). Po B.Petway'aus tritaškio šeimininkai sumažino deficitą iki 2 taškų (36-38). N.Papanikolaou dvitaškiu išlygino rungtynių rezultatą (38-38), tačiau K.kaimakoglou vėl persvėrė. Likus žaisti 4 minutes L.Wrightas pataikė dvitaškį su pražanga ir išvedė "AGOR Aegean" ekipą į priekį (43-42). Po 2 K.Kaimakoglou taškų priekyje vėl buvo Eurolygos čempionai (43-44). likus žaisti 4 minutes Mike'as Batiste dar karta sudrebino varžovų krepšį dėjimu (45-47). Vėliau amerikietis pridėjo dvitaškį su varžovo pražanga (45-50). Likus žaisti 2 minutes Dimitris Diamantidis pataikė tritaškį (45-53), o L.Wrightas atsakė dvitaškiu (47-53). Po trijų kėlinių "Panathinaikos" priekyje buvo 57-49.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje B.Petway pelnė 2 taškus (51-57), "Panathinaikos" atsakė D.Diamantidžio 1 taiklia bauda iš dviejų (51-58). Sužaidus 2 minutes Nickas Calathesas pelnė 2 taškus, tačiau varžovai atsakė tritaškiu (54-60). Sužaidus 4 minutes Šarūnas Jasikevičius taikliai atakavo iš dviejų taškų zonos (54-63). Baigiant įpusėti kėliniui D.Latovičius pelnė 4 taškus iš eilės ir sumažino deficitą iki 5 taškų (58-63), tuo tarpu N.Calathesas atsakė taikliomis baudomis (58-65). Šeimininkų ekipos serbas ir toliau nerimo, bei pataikė savo trečiąjį tritaškį (61-65). Likus žaisti 4 minutes A.Tsochlas tritaškiu sušvelnino "AGOR Aegean" atsilikimą iki 2 taškų (64-66). Graikijos čempionus į priekkį truktelėjo Šarūnas Jasikevičius pataikęs dvitaškį (64-68) po to M.Batiste pridėjo du taškus (64-70). Likus žaisti 2 minutes B.Petway'us įdėjo kamuolį iš viršaus (66-70), o po L.Wrighto dviejų baudos metimų komandas skyrė vos 2 taškai (68-70). M.Batiste dvitaškiu su pražanga padidino "Panathinaikos" persvarą iki 5 taškų, tačiau N.Katsares atsakė dvitaškiu (70-73). Paskutinę kėlinio minutę abi ekipos apsikeitė taikliais dvitaškiais (72-75). Likus žaisti 15 sekundžių M.Batiste įtvirtino "Panathinaikos" pergalę taikliu dvitaškiu 77-72.

Šarūnas Jasikevičius per 18 minučių pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, po kartą prasižengė ir suklydo, bei surinko 6 naudingumo balus.

Retimno "AGOR Aegean": Zackas Wrightas 18, Damiras Latovičius 14, Brentas Petway'us 11, Dionte Christmas 7, Nikolaos Papanikolaou ir Tarickas Johnsonas 6, Nikos Katsares 5, Apollonas Tsochlas 3, Periklis Dorkofikis 2 taškai;

Atėnų "Panathinaikos": Mike'as Batiste 22, Kostas Kaimakoglou 11, Romainas Sato 10, Nickas Calathesas 9, Šarūnas Jasikevičius ir Dimitris Diamantidis 7, Ianas Vogioukas 6, Davidas Loganas 3, Stevenas Smithas 2 taškai;

Paaiškėjo "Panathinaikos" varžovai Eurolygos Top16 etape

Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" ekipa sužinojo savo varžovus Eurolygos Top16 etape. Po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad titulą ginanti "Panathinaikos" žais G grupėje kartu su Stambulo "Fenerbahce Ulker", Kazanės "Unics" ir Milano "EA7 Emporio Armani" komandomis.



Visos Top16 etapo grupės:

E-grupė
Maskvos CSKA
Pirėjo "Olympiacos"
Stambulo "Anadolu Efes"
Stambulo "Galatasaray"

F-grupė
Madrido "Real"
Sienos "Montepaschi"
Malagos "Unicaja"
Bilbao "Gescrap BB"

G-grupė
Stambulo "Fenerbahce Ulker"
Atėnų "Panathinaikos"
Kazanės "Unics"
Milano "EA7 Emporio Armani"

H-grupė
Barselonos "FC Barcelona Regal"
Tel Avivo "Maccabi Electra"
Kantu "Bennet"
Kauno "Žalgiris"

2004 m. Eurolygos čempionų sutikimas Tel Avive (VIDEO)

"Panathinaikos" ekipos laukia paskutinės rungtynės šiais metais

2011-12-27
Atėnų "Panathinaikos" ir Šarūno Jasikevičiaus rytoj laukia paskutinės rungtynės šiais 2011 m. Metus Eurolygos čempionai užbaigs Graikijos čempionato rungtynėmis išvykoje prieš Retimno "AGOR Aegean" komanda. Priešininkai šalies pirmenybėse su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais rikiuojasi 6-oje vietoje. Tuo tarpu "Panathinaikos" turi 7 pergales ir 1 pralaimėjimą ir žengia 2-oje vietoje. Tiesa pergalės atveju Graikijos čempionai jau rytoj gali pakilti į pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Šarūnas Jasikevičius prieš Retimno ekipą iš viso yra žaidęs 2 kartus (2007-2008) savo pirmajame sezone su Atėnų "Panathinaikos" ekipa. Lietuvio ekipa abu kartus įveikė savo varžovus.

Šarūno Jasikevičiaus dvikovos prieš Retimno "AGOR Aegean":
2007.10.20 Panathinaikos 90-81 AGOR Almeco (VIDEO)
2008.01.26 AGOR Almeco 74-89 Panathinaikos (VIDEO)

Į savo būsimųjų varžovų krepšį Š.Jasikevičius iš viso yra įmetęs 17 taškų ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų. Vidutiniškai lietuvis prieš Retimno komandą pelno po 8,5 taško ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Dvitaškius meta 57 proc., tritaškius 50 procentų taiklumu.

Šiame 2010-2011 m. Graikijos pirmenybių sezone Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai renka po 6,1 taško, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja 1,4 kamuolio per rungtynes. Dvitaškius meta 54 proc., tritaškius 28 proc., baudų metimus 67 procentų taiklumu.

Graikijos čempionato rungtynės tarp Retimno "AGOR Aegean" ir Atėnų "Panathinaikos" įvyks rytoj 16:00 val.

Geriausių 2011-ųjų Lietuvos krepšininkų rinkimuose Šarūnas Jasikevičius užėmė 6-ąją vietą

Lietuvos krepšinio gerbėjai išrinko geriausius 2011-ųjų metų Lietuvos krepšininkus. Tarp vyrų nugalėtoju tapo Vilniaus "Lietuvos ryto" vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, o geriausia krepšininke pripažinta Kauno "VIČI-Aisčių" žaidėja Rima Valentienė.

Šarūnas Jasikevičius šiais metais geriausio Lietuvos krepšininko rinkimuose užėmė 6-ąją vietą. Lietuvis iš viso surinko 675 sirgalių balsus. Praeitais metais įžaidėjas liko 8-oje vietoje.

Šiais metais Š.Jasikevičius su Stambulo "Fenerbahce Ulker" iškovojo Turkijos taurę ir tapo šalies čempionu, o su Lietuvos rinktine Europos pirmenybėse iškovojo 5-ąją vietą.

2011 m. geriausio krepšininko rinkimų rezultatai:
1. Jonas Valančiūnas - 6594
2. Rimantas Kaukėnas - 4108
3. Donatas Motiejūnas - 2953
4. Martynas Pocius - 2024
5. Mantas Kalnietis - 1482
6. Šarūnas Jasikevičius - 675
7. Darius Songaila - 646
8. Simas Jasaitis - 587
9. Paulius Jankūnas - 501
10. Ramūnas Šiškauskas - 329
11. Renaldas Seibutis - 267
12. Robertas Javtokas - 221
13. Tomas Delininkaitis - 101
14. Marijonas Petravičius - 95
15. Kšištofas Lavrinovičius - 68
16. Darjušas Lavrinovičius - 44

Š.Jasikevičius: "Per Kalėdas tampu vaiku"

Atėnų "Panathinaikos" įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius Graikijos laikraščiui "Goalnews" sutiko pasidalinti mintimis apie kiek kitokius dalykus nei įprastai - Šv. Kalėdas. Lietuvis kalbėjo apie šventės reikšmę jam, mėgstamiausius valgius, bei papasakojo linksmą istoriją, kuri nutiko jam studijuojant JAV.

Graikijoje gyvenantis krepšininkas neslėpė džiaugsmo, nes tai pirmosios Kalėdos su jo mažąją dukryte, kuri jau pakankamai didelė, kad suprastu kas vyksta aplink ją.

"Praeitais metais ji dar buvo labai maža ir nelabai suvokė kas dedasi aplinkui. Šiais metais jau kitaip, ji nuolatos su susižavėjimu stovi prie Kalėdų eglutės ir žiūri į ją. Žinoma jei neprižiūrėsi, tai Kalėdų eglutės keliais neatsargiais judesiais gali ir nelikti, tačiau aš radau sprendimą ir dabar esu ramus." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

-Koks sprendimas?
-Kai pamačiau, kad ji stengiasi savo pirštais paliesti ant eglutės esančias girliandas, kurios yra smailios ir duria pasakiau, kad tai pavojinga. Daugiau nesiartina tik žiūri į eglutę.

Mėgstamiausias maistas
Kalėdų išvakarėse aš nevalgau mėsos. Tradicinis patiekalas yra virtiniai su grybais. Visa, tai pagamina mano mama, tad tikrai negaliu pasakyti kiek patiekalų suvalgau.

-Tai tik per Kalėdas?
-Ne, kiekvieną kartą, kai mama atvyksta paprašau jos tai pagaminti man. Galėčiau pagerinti pasaulio rekordą pagal, tai kiek palieka tuščių  indų.

-Vyrai sako, kad mamos gamina maistą skaniausiai.
-Taip, tai tiesa, tačiau dabar mes kalbame apie mano mėgstamiausią maistą.

-Ką tau reiškia Kalėdos?
-Tai galimybė pabūti su šeima, todėl pirmas žodis su kuo man siejasi Kalėdos yra šeima. Būdamas 17 metų aš išvykau į JAV ir buvau toli nuo savo šeimos. Turėjau susitaikyti su tuo jei noriu žaisti krepšinį profesionaliai tokiomis dienomis su šeima negaliu būti. Tačiau Jungtinėse Amerikos Valstijose aš buvau su amerikiečių šeima, kuri priėmė mane gyventi, kai aš ten studijavau.

-Ar su jais vis dar palaikote ryšius?
-Taip, iš tikro jie dabar yra Graikijoje. Jie pirmą kartą čia atvyko ir esu labai laimingas, kad galime būti visi kartu.

-Per Kalėdas dauguma žmonių vėl tampa vaikais. Ar tai nutinka ir jums?
-Taip, tampu vaiku ir aš. Gerai, gal ne taip kaip ankščiau, tačiau vis tiek kažkaip tampu vaiku. Visada rūpinuosi ir einu į parduotuves pirkti dovanų. Tiesa, kad Kalėdoms visada būnu pasiruošęs ankščiau.

-Tai reiškia, kad ruošiantis Kalėdoms jūs elgiatės kaip lietuvis! Jūs neturite graikų kultūros bruožo daryti viską paskutinę akimirką.
-(juokiasi) Taip, šiuo atžvilgiu galiu pasakyti, kad aš esu lietuvis, o ne graikas!

-Tu kalbėjai apie apsipirkinėjimą ir dovanas. Ar yra dovana, kuria gavai būdamas mažas ir ją vis dar prisimeni?
-Reikia gerai pagalvoti... Ką aš galiu jums papasakoti, tai yra apie Kalėdas, kurias turėjau Amerikoje. Žinote ten Kalėdos yra šiek tiek kitokios... pamišusios. Aš prisimenu pirmuosius savo metus JAV ir Kalėdas, kai 6 valandą ryto atėjo sesė ir mane pažadino garsiai rėkdama. Išsigandau ir pagalvojau, kad dega namai, o ji tik norėjo, kad nusileistume žemyn prie Kalėdinės eglutės ir atidarytume dovanas! O tai ką pamačiau buvo tiesiog beprotybė... beveik visa Kalėdų eglė buvo apdėta dovanomis!

Švenčių proga Šarūnas Jasikevičius labiausiai linkėjo sveikatos: "Sveikatos visiems vaikams, tai yra svarbiausia. Annai, kuri laukiasi mūsų antrojo vaikelio linkiu visko kas geriausia, bet svarbiausia sveikatos. Bei žinoma pasiekti gerą sportinę formą ir laimėti dar daugiau".

Sveikiname su šv. Kalėdomis!

2011-12-25
Mieli sarunas13lt.blogspot.com skaitytojai, Sveikiname Jus su šv. Kalėdomis ir linkime kuo didžiausių pergalių Jūsų gyvenime!

Š.Jasikevičiaus statistiniai rodikliai 2011-2012 m. Eurolygos reguliariajame sezone

2011-12-23
Pasibaigus Eurolygos reguliariajam sezonui pats laikas apžvelgti koks jis buvo Šarūnui Jasikevičiui. Lietuvis Atėnų "Panathinaikos" ekipai padėjo iškovoti 7 pergales, kurių užteko užimti antrąją vietą grupėje. Įžaidėjas nežaidė tik vieninteles rungtynes Bamberge prieš "Brose Baskets" ekipą, kuriai Eurolygos čempionai kiek netikėtai pralaimėjo.

Nors Š.Jasikevičius savo komandoje ir neužima pagrindinio vaidmens, tačiau jo indelis į pergales tikrai nemažas. Atėnų "Panathinaikos" įžaidėją neretai galima pamatyti prie atsarginio žaidėjo suolelio stovinti, bei emocionaliai reaguojanti į įvykius aikštelėje. Lietuvis taip pat niekada negailės patarimo komandos draugams kaip reikia elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Galima sakyti, kad Š.Jasikevičius yra komandos siela, kuris bet kada įkvėps ekipą ir neleis jai pasiduoti.

Šį sezoną Eurolygoje Šarūnas Jasikevičius galbūt ir nežiba ryškiausiomis spalvomis, tačiau stipriausioje Eurolygos lygoje tarp visų žaidėjų yra 50-oje vietoje pagal dvitaškių pataikymą, bei 70-oje vietoje pagal rezultatyvius perdavimus.

Lietuviui trūksta tik 6 rezultatyvių perdavimų ir jis taps 4-uoju žaidėju Eurolygos istorijoje peržengusiu 600 rezultatyvių perdavimų ribą.

Šarūno Jasikevičiaus pozicijos pagal statistinius rodiklius tarp visų Eurolygos žaidėjų po 2011-2012 m. reguliariojo sezono:
Naudingumas - 176-oji vieta
Pelnomi taškai - 154-oji vieta
Rezultatyvūs perdavimai - 70-oji vieta
Perimti kamuoliai - 181-oji vieta
Klaidos - 112-oji vieta
Dvitaškių pataikymas - 50-oji vieta
Tritaškių pataikymas - 162-oji vieta

Atėnų "Panathinaikos" įžaidėjas 2011-2012 metų Eurolygos reguliariajame sezone iš viso sužaidė 9 rungtynes, žaidė 108:34 minutes, pelnė 54 taškus, atliko 16 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 12 kamuolių, perėmė 3 kamuolius, 11 kartų suklydo, 13 kartų prasižengė, išprovokavo 6 varžovo pražangas, surinko 40 naudingumo balų, pataikė 21/36 dvitaškius, 2/13 tritaškius ir 6/6 baudas.

Šarūnas Jasikevičius per 9 sužaistas rungtynes Eurolygos reguliariajame sezone vidutiniškai aikštėje praleidžia po 12:03 min, pelno po 6 taškus, atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,3 kamuolio, perima 0,3 kamuolio, padaro po 1,2 klaidos ir renka po 4,4 naudingumo balų per kiekvienerias rungtynes. Dvitaškius meta 58,3 proc., tritaškius 15,4 proc., baudas 100 procentų taiklumu.

"Panathinaikos" ekipos ir žaidėjų statistiniai rodikliai po Eurolygos reguliariojo sezono

Eurolygos čempionų titulą ginanti Atėnų "Panathinaikos" komanda šį sezoną Eurolygoje iškovojo 7 pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus, o tai leido jiems užimti antrąją vietą grupėje ir žengti į kitą etapą.

Graikijos ekipa po reguliariojo sezono atsidūrė ne vienoje garbingai aukštoje vietoje tarp visų Eurolygos komandų. Željko Obradovičiaus auklėtiniai yra 3-oje vietoje pagal pelnomus taškus ir perimtus kamuolius, 4-oje vietoje pagal atkovotus kamuolius, tritaškių pataikymą ir naudingumą. Taip pat "Panathinaikos" užima 23-ąją vietą pagal klaidas mažiau klysta tik Milano "EA7-Emporio Armani" krepšininkai.


Atėnų "Panathinaikos" komanda pagal statistinius rodiklius po reguliariojo Eurolygos sezono:
Pelnomi taškai - 3-oji vieta (83 tšk.)
Atkovoti kamuoliai - 4-oji vieta (35 atk. kam.)
Rezultatyvūs perdavimai - 5-oji vieta (16 rez. perd.)
Perimti kamuoliai - 3-oji vieta (8 perm. kam.)
Klaidos - 23-oji vieta (8 kld.)
Dvitaškių pataikymas - 9-oji vieta (51,3 proc.)
Tritaškių pataikymas - 4-oji vieta (40,3 proc.)
Baudų pataikymas - 15-oji vieta (71,7 proc.)
Naudingumas - 4-oji vieta (93 naud. balai)

Neabejotinas Atėnų "Panathinaikos" lyderis yra Dimitris Diamantidis, kuris savo komandoje daugiausiai praleidžia laiko aikštėje, pelno taškų, atlieka rezultatyvių perdavimų, padaro klaidų, geriausias tritaškių pataikymas, bei daugiausiai renka naudingumo balų.

Geriausi "Panathinaikos" žaidėjai pagal statistinius rodiklius po reguliariojo sezono:
Praleidžiamas laikas aikštėje - Romainas Sato (29:53min)
Pelnomi taškai - Dimitris Diamantidis (10,8 tšk.)
Atkovoti kamuoliai - Romainas Sato (6,1 atk. kam.)
Rezultatyvūs perdavimai - Dimitris Diamantidis (5 rez. perd.)
Perimti kamuoliai - Nickas Calathesas (1,6 perm. kam.)
Klaidos - Dimitris Diamantidis (2,4 kld.)
Dvitaškių pataikymas - Aleksas Maričius (66,7 proc.)
Tritaškių pataikymas - Dimitris Diamantidis (48,9 proc.)
Naudingumas - Dimitris Diamantidis (15 naud. balai)

Atėnų "Panathinaikos" žaidėjų pozicijos tarp visų Eurolygos krepšininkų po reguliariojo sezono:
Naudingumas - 18-oji vieta D.Diamantidis
Pelnomi taškai - 45-oji vieta D.Diamantidis
Atkovoti kamuoliai (iš viso) - 14-oji vieta R.Sato
Atkovoti kamuoliai (puolime) - 19-oji vieta M.Batiste
Atkovoti kamuoliai (gynyboje) - 18-oji vieta R.Sato
Rezultatyvūs perdavimai - 4-oji vieta D.Diamantidis
Perimti kamuoliai - 7-oji vieta N.Calathesas 
Blokuoti metimai - 24-oji vieta I.Vogioukas
Klaidos - 19-oji vieta D.Diamantidis
Išprovokuotos pražangos - 35-oji vieta I.Vogioukas
Baudų pataikymas - 2-oji vieta D.Diamantidis
Dvitaškių pataikymas - 17-oji vieta A.Maričius
Tritaškių pataikymas - 15-oji vieta D.Diamantidis

[Eurolygos apžvalga] Reguliariojo sezono pabaiga

Eurolygoje reguliarusis sezonas jau baigėsi. Vakar paskutines 10-ojo turo rungtynes sužaidė A ir C grupės komandos po kurių paaiškėjo visos Top16 dalyvės.

Titulą ginanti Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi B grupėje užėmė antrąją vietą, o tai reiškia, kad antrajame etape išvengs akistatų su Pirėjaus "Olympiacos", Tel Avivo "Maccabi" ir Sienos "Montepaschi" komandomis.

Reguliariajame sezone vienintelė Maskvos CSKA komanda nė karto nepralaimėjo, o ko gero didžiausias netikėtumas, kad Vitorijos "Caja Laboral" nesugebėjo prasibrauti į kitą etapą.

Galutinė turnyrinė lentelė po Eurolygos reguliariojo sezono:
A-grupė
1. Fenerbahce Ulker 6-4
2. Olympiacos 6-4
3. Bennet Cantu 5-5
4. Gescrap BB 5-5

5. Caja Laboral 5-5
6. Sluc Nancy 3-7

B-Grupė
1. CSKA 10-0
2. Panathinaikos 7-3
3. Unicaja 4-6
4. Žalgiris 4-6

5. Brose Baskets 3-7
6. KK Zagreb 2-8

C-grupė
1. Real 8-2
2. Maccabi Electra 7-3
3. Anadolu Efes 5-5
4. EA7-Emporio Armani 4-6

5. Partizan mt:s 4-6
6. Spirou 2-8

D-grupė
1. FC Barcelona Regal 9-1
2. Montepaschi 8-2
3. Unics 7-3
4. Galatasaray Medical Park 4-6

5. Asseco Prokom 1-9
6. Union Olimpija 1-9
___________________________________
*Paryškintos komandos pateko į Top16 etapą.


ŠARAS vs Brose Baskets |2011.12.21| (VIDEO)

2011-12-22

Panathinaikos - Brose Baskets |2011.12.21| (FOTO)


Š.Jasikevičiaus ekipa pergale užbaigė Eurolygos reguliarųjį sezoną

Šarūno Jasikevičiaus Atėnų "Panathinaikos" pergale užbaigė Eurolygos reguliarųjį sezoną. Savo aikštėje Eurolygos čempionai tik paskutinėmis minutėmis 71-66 palaužė Bambergo "Brose Baskets" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 6 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus. Reguliariajame sezone "Panathinaikos" iškovojo 7 pergales ir patyrė 3 pralaimėjis, bei grupėje užėmė 2-ąją vietą. Savo varžovus Top16 etape žalieji sužinos gruodžio 28 dieną.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė varžovų žaidėjas Tiboras Pleissas išvesdamas vokiečius į priekį (0-3) vėliau jis "Brose Baskets" pranašumą padidino iki 5 taškų (0-5). Sužaidus 4 minutes po Antono Gavelo tritaškio varžovų persvara siekė 8 taškus. Pirmuosius taškus "Panathinaiko" ekipai pelnė Dimitris Diamantidis, o vėliau graikas įsmeigė ir tritaškį (5-8). Likus žaisti 4 minutes Romainas Sato baudų metimais sumažino deficitą iki 3 taškų (7-10), o po dar dviejų afrikiečio taškų komandas skyrė vos 1 taškas (9-10). Likus žaisti 3 minutes Nickas Calathesas tritaškiu išlygino rungtynių rezultatą (12-12), tačiau Predragas Suputas tritaškiu vėl išvedė "Brose Baskets" krepšininkus (12-15). Likus žaisti minutę iki kėlinio pabaigos Juliusas Jenkinsas tritaškiu vėl atitolino vokiečius nuo Eurolygos čempionų (12-19). Po pirmojo kėlinio "Brose Baskets" pirmavo rezultatu 22-12.

Antrojo kėlinio pradžioje K.Kaimakoglou pelnė dvitaškį, tačiau Brianas Robertsas atsakė taikliu tritaškiu (14-25). Sužaidus 3 minutes S.Smithas, D.Diamantidis ir I.Vogioukas taikliais metimais sumažino atsilikimą iki 7 iki  iki 7 taškų (20-27). Likus žaisti 6 minutes pirmą kartą į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius, tačiau pirmasis jo mestas metimas skriejo pro šalį. Įpusėjus kėliniui B.Robertsas vėl atsatė vokiečių persvarą iki 9 taškų, bet S.Smithas atsakė tuo pačiu (22-29). Likus žaisti 4 minutes K.Tadda pataikė tolimą šūvį ir Eurolygos čempionų deficitas vėl tavo dviženklis (22-34). Likus žaisti kiek mažiau, nei 3 minutes Š.Jasikevičius pataikė du baudos metimus (26-34), o M.Batiste pridėjo dvitaškį (28-34). Kėliniui baigiantis Š.Jasikevičius taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio (30-38), tačiau Atėnų "Panathinaikos" po pirmos rungtynių pusės atsilikinėjo 30-3.

Trečiąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo Romainas Sato sumažinęs deficitą iki 5 taškų (33-38). Varžovai į tai atsakė M.Slaughterio dvitaškiu (33-40). Po M.Batistes ir D.Diamantidžio dvitaškių "Panathinaikos" sumažino atsilikimą iki minimumo (37-38). Sužaidus 3 minutes P.suputas dvitaškiu vėl truktelėjo vokiečius į priekį (37-40), bet tuoj pat M.Batiste taip pat pelnė 2 taškus (39-40). Likus žaisti 6 minutes į aikštelę grįžo Šarūnas Jasikevičius. Įpusėjus kėliniui K.Kaimakoglou dvitaškiu vėl sušvelnino atsilikimą iki minimumo (41-42). Ianas Vogioukas dvitaškiu po Š.Jasikevičiaus perdavimo pirmą kartą išvedė "Panathinaikos" ekipą į priekį (43-42). Neilgai trukus varžovai vėl persvėrė rezultatą savo naudai (45-47), tačiau K.Kaimakoglou dvitaškiu vėl atstatė pusiausvyrą (47-47). Likus žaisti kiek daugiau nei 1 minutę I.Vogioukas dar kartą po Š.Jasikevičiaus perdavimo išvedė Eurolygos čempionus (53-51). Po trijų kėlinių "Panathinaikos" pirmavo rezultatu 56-53.

Ketvirtojo kėlinio I.Vogioukas baudų metimais padidino persvarą iki 5 taškų (58-53), taikliais baudos metimais atsakė ir M.Slaughteris (58-55). Sužaidus 2 minutes Š.Jasikevičius pelnė dar 2 taškus (60-55), tuo tarpu vokiečiai atsakė tritaškiu sumažindami "Panathinaikos" persvarą iki 2 taškų (60-58). Po K.Tadda dvitaškio rezultatas tapo lygus (60-60). Likus žaisti 6 minutes K.Kaimakoglou baudos metimais vėl išvedė graikus į priekį (62-60), tačiau tuoj pat dvitaškiu rezultatą išlygino P.Suputas (62-62). Prieš prasidedant paskutinei kėlinio minutei K.Kaimakoglou pataikė tritaškį (69-66), o Romaino Sato dėjimas nepaliko abejonių apie "Panathinaikos" pergalę 71-66.

Šarūnas Jasikevičius per 16 minučių pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį kamuolį, 1 kartą suklydo, 4kartus prasižengė ir surinko 1 naudingumo balą.

Atėnų "Panathinaikos": Dimitris Diamantidis 14, Ianas Vogioukas 12, Kostas Kaimakoglou 11, Romainas Sato 9, Mike'as Batiste 8, Nickas Calathesas 7, Šarūnas Jasikevičius 6, Stevenas Smithas 4 taškai;

Bambergo "Brose Baskets": Predragas Suputas ir Brianas Robertsas 11, Anthony Tuckeris 10, Marcusas Slaughteris ir Tiboras Pleissas 9, Julius Jenkinsas 6, Karstenas Taddas 5, Antonas Gavelas 3 taškai;

V.Jasikevičiaus pastangų pergalei neužteko

2011-12-21
Kėdainių "Kėdainiai Triobet" krepšininkai patyrė dar vieną pralaimėjimą Baltijos krepšinio lygos Elito divizione. Savo aikštėje žaidę kėdainiškiai 82-94 nusileido Valdemaro Chomičiaus auklėtiniams Liubercų "Triumph".

Rungtynių pradžioje tarp abiejų ekipų vyko atkakli kova taškas į tašką. Sužaidus 3 minutes rezultatas buvo lygus (6-6). Įpusėjus kėliniui Aurimas Adomaitis dvitaškiu išvedė Kėdainių "Kėdainiai Triobet" komandą į priekį (10-9). Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė svečiai iš Rusijos, kurie po pirmojo kėlinio turėjo 12 taškų persvarą 29-17.

Antrojo kėlinio pradžioje Vytenis Jasikevičius bandė traukti savo komandą į priekį, tačiau "Triumph" sugebėjo išsaugoti dviženklį pranašumą. Baigiant įpusėti kėliniui V.Pečiukas dvitaškiu sumažino Kėdainių deficitą iki 3 taškų (32-35). Kėlinio pabaigoje svečiai vėl atitrūko ir po pirmos rungtynių pusės Liubercų krepšininkai buvo priekyje tais pačiais 12 taškų 51-39.

Trečiajame kėlinyje "Triumph" persvara šoktelėjo iki rekordinės 19 taškų (42-61). Likus žaisti 2 minutes "Kėdainiai Triobet" deficitas siekė 20 taškų (51-71). Po trijų kėlinių Rusijos ekipa pirmavo rezultatu 74-55.

Ketvirtajame kėlinyje šeimininkai kiek atsigavo ir po truputi pradėjo mažinti didžiulį skirtumą. Likus žaisti 2 minutes Vytenis Jasikevičius pataikė tritaškį, o vėliau sumetė 3 baudos metimus ir sumažino deficitą iki 14 taškų (77-91). Rungtynės baigėsi 94-82 Liubercų "Triumph" ekipos pergale.

Vytenis Jasikevičius per kiek daugiau nei 20 minučių pelnė 16 taškų (2/2 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 6/9 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 varžovo pražangas, perėmė 2 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

Š.Jasikevičius ir M.Batiste pasirašo ant Sony Ericsson Xperia telefonų |2011.12.20| (FOTO)


Š.Jasikevičius ir M.Batiste pasirašinėja ant Sony Ericsson Xperia telefonų |2011.12.20| (VIDEO)

Aukcione Šarūno Jasikevičiaus marškinėliai parduoti už 570 eurų (FOTO)

2011-12-20
Šiandien Prasinanea.gr organizuotame aukcione buvo galima nusipirkti Šarūno Jasikevičiaus šio sezono "Panathinaikos" marškinėlius su žaidėjo parašu. Tiesa visi aukciono metu gauti pinigai buvo skirti PIKPA Voula vaikų su specialiaisiais poreikiais globos namams.

Pirmasis pasiūlymas už marškinėlius buvo 50 eurų, vėliau kaina tik kilo, kuri išaugo iki 500 eurų. Galiausiai marškinėliai buvo parduoti graikui už 570 eurų. >>>

Šarūnas Jasikevičius - FC Barcelona |2000-2003| (FOTO-3)


"Panathinaikos" sieks pergalės paskutinėse rungtynėse šiais metais savo arenoje

Šarūno Jasikevičiaus ir Atėnų "Panathinaikos" komandos rytoj laukia paskutinės Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės. Graikijos čempionai savo aikštėje priims Bambergo "Brose Baskets" krepšininkus ir sieks revanšo už pralaimėjimą Vokietijoje pirmojo rato varžybose. Šios rungtynės "Panathinaikos" ekipai turnyrinėje lentelėje didelės įtakos neturi. Su 6 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais ekipa jau užsitikrino vietą Top16 etape, o ir pralaimėjimo atveju žemiau antros vietos nenukris. Tiesa ir aukščiau Eurolygos čempionai nepakils, kadangi CSKA turi iškovojusi visas 9 pergales.

Vokietijos čempionai pirmose rungtynėse Bamberge, kiek netikėtai 79-76 parklupdė "Panathinaikos" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius trenerio sprendimu į aikštelę neišbėgo.

Šarūnas Jasikevičius šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai renka po 6 taškus, atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,4 kamuolio, perima 0,4 kamuolio ir padaro 1,3 klaidos per rungtynes. Dvitaškius meta 59,4 proc., tritaškius 18,2 proc., baudos metimus 100 procentų taiklumu.

Željko Obradovičiaus komentaras prieš rungtynes: "Tai paskutinės reguliariojo sezono rungtynės. Mes norime sužaisti gerai ir pasiekti teigiamo rezultato šiose rungtynėse. Tai labai svarbios rungtynėms mums, tuo pačiu, tai paskutinės rungtynės 2011 metais, kurie buvo nuostabūs, o taip pat, tai rungtynės bus palaikant mūsų sirgalių. "Brose Baskets" komanda yra labai stipri ir nereikia pamiršti, kad jie įveikė mus pirmose rungtynėse. Jie mėgsta greitą žaidimą, bei mesti tritaškius, o tuo pačiu jiems reikia laimėti rungtynes, tad jie žais kietai ir su didele motyvacija".

Alekso Kyrytsio komentaras prieš rungtynes: "Mes susitinkame su komanda, kuri pirmose rungtynėse Vokietijoje mus įveikė. "Brose Baskets" jau įrodė, kad yra stipri komanda, tačiau mes norime žaisti geriau, nei pirmose rungtynėse, bei geriau nei paskutinėse rungtynėse su CSKA. Mes norime pagerinti savo žaidimą ir parodyti aikštelėje, tai ką kiekvienoje treniruotėje dirbame. Žinome, kad jau turime užsitikrinę vietą Top16 etape ir antrąją vietą grupėje, tačiau mes norime laimėti šias rungtynes. Tokio pobūdžio rungtynės mums leis tobulėti. Kita vertus, tai paskutinės rungtynės šiais metais prieš savus žiūrovus, tad norime padovanoti pergalę ir visiems sirgaliams".

Rungtynės tarp Atėnų "Panathinaikos" ir Bambergo "Brose Baskets"  įvyks trečiadienį 21:00 val, OAKA arenoje.

[Žvilgsnis atgal] Preskonferencija po 2004 metų Eurolygos finalo (VIDEO)

Š.Jasikevičius geriausių metų krepšininko rinkimuose kol kas - 6-oje vietoje

Tęsiasi geriausio 2011 m. krepšininko rinkimai, kuriuos organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir naujienų portalas DELFI. Iki balsavimo pabaigos likus 6 dienoms akivaizdus lyderis su 6059 balsais yra Vilniaus "Lietuvos ryto" vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius turi surinkęs 645 balsus ir rikiuojasi 6-oje vietoje.

Prieš metus Š.Jasikevičius geriausių 2010 m. krepšininko rinkimuose užėmė 8-ąją vietą iš viso surinkęs 276 balsus. Geriausiu praeitų metų krepšininku buvo išrinktas Linas Kleiza - 8143 balsas.

Tarpiniai geriausio 2011m krepšininko rinkimų rezultatai:
1. Jonas Valančiūnas - 6059
2. Rimantas Kaukėnas - 3507
3. Donatas Motiejūnas - 2810
4. Martynas Pocius - 1918
5. Mantas Kalnietis - 1385
6. Šarūnas Jasikevičius - 645
7. Darius Songaila - 593
8. Simas Jasaitis - 547
9. Paulius Jankūnas - 443
10. Ramūnas Šiškauskas - 309
11. Renaldas Seibutis - 244
12. Robertas Javtokas - 214
13. Marijonas Petravičius - 92
14. Tomas Delininkaitis - 90
15. Kšištofas Lavrinovičius -65
16. Darjušas Lavrinovičius - 40

Savo balsus iki gruodžio 26 dienos galite atiduoti ČIA

Panathinaikos - Maroussi |2011.12.19| (FOTO)


Š.Jasikevičius taškais prie komandos pergalės neprisidėjo

2011-12-19
Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi iškovojo 7-ąją pergalę Graikijos čempionate. Eurolygos čempionai 93-84 savo aikštėje palaužė Atėnų "Maroussi" komandos pasipriešinimą. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės taškais neprisidėjo, tačiau atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Sekančias rungtynes šalies pirmenybėse "Panathinaikos" žais gruodžio 28 dieną išvykoje prieš Retimno "A.G.O.R Aegean" komandą.

Rungtynės prasidėjo Y.Gagaloudžio dvitaškiu, tačiau tuo pačiu atsakė Davidas Loganas (2-2). Po S.Smitho dviejų taškų į priekį išsiveržė "Panathinaikos (4-2), bet sužaidus 2 minutes po "Maroussi" žaidėjo Franko Elegaro dėjimo priekyje vėl buvo svečiai (4-6). Baigiant įpusėti kėliniui Dimitris Diamantidis pataikė tritaškį išvesdamas Graikijos čempionus (11-10). Likus žaisti 3 minutes A.Kyrytsis pataikė dvitaškį su pražangą, o "Panathinaikos" persvara šoktelėjo iki 8 taškų (20-12). Pirmąjį kėlinį dėjimu užbaigė Ianas Vogioukas, o aikšttės šeimininkai priekyje buvo rezultatu 27-21.

Antrojo kėlinio pradžioje "Maroussi" ekipa pelnė 2 taškus baudos metimais, tačiau I.Vogioukas atsakė taikliu dvitaškiu (29-23). Po svečių spurto 0-13 "Maroussi" vėl išsiveržė į priekį ir jų pranašumas siekė 7 taškus (29-36). Po šalto dušo atsigavę Eurolygos čempionai taip pat atsakė sėkminga atkarpa 10-0 ir persvėrė rezultatą savo naudai (39-36). Likus žaisti 1 minutę Aleksas Maričius dėjimu iš viršaus padidino persvarą iki 5 taškų (45-40). Po dviejų kėlinių "Panathinaikos" priekyje buvo 46-41.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo K.Kaimakoglou dvitaškiu, tačiau tolimą šūvį pataikė Y.Gagaloudis (48-44). Sužaidus 2 minutes Stevenas Smithas dėjimu padidino Graikijos čempionų persvarą iki dviženklio skaičiaus (55-44). Sužaidus 4 minutes Šarūnas Jasikevičius perėmė kamuolį, o vėliau jį tiksliai perdavė Mike'ui Batistei, kuris užbaigė greitą ataką (59-46). Įpusėjus kėliniui S.Smithas pataikė tritaškį po Š.Jasikevičiaus perdavimo (62-46), o šeimininkų pranašumas tapo rekordinis 16 taškų (62-46). Antroje kėlinio pusėje "Maroussi" krepšininkai vėl pradėjo pavojingai artėti ir po Nestoro Kommatos tritaškio svečių deficitas ištirpo iki 6 taškų (67-61). Tas pats N.Kommatos tritaškiu užbaigė trečiąjį kėlinį po kurio "Panathinaikos" pirmavo 71-66.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje "Maroussi" surengė dvi tikslias atakas ir iš solidžios "Panathinaikos" persvaros liko tik 1 taškas (71-70). Šeimininkus į priekį truktelėjo S.Smitho dvitaškis (73-70), tačiau N.Kommatos vėl sumažino pranašumą iki minimumo (75-74). Įpusėjus kėliniui S.Smithas pelnė 2 taškus su pražanga ir padidino pranašumą iki 4 taškų (80-76), o po dar dviejų amerikiečio taškų "Panathinaikos" nuo varžovų atitrūko 8 taškų skirtumu (84-76). Likus žaisti 2 minutes Nickas Calathesas dvitaškiu su pražanga padidino pranašumą iki 11 taškų (90-79). Per likusį laiką varžovai nebesugebėjo sukurti intrigos ir Atėnų "Panathinaikos" 93-84 iškovojo pergalę.

Šarūnas Jasikevičius per beveik 9 minutes taškų nepelnė (0/2 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 1 kamuolį.

Atėnų "Panathinaikos": Stevenas Smithas 18, Nickas Calathesas 15, Ianas Vogioukas 10, Romainas Sato 9, Mike'as Batiste ir Kostas Kaimakoglou 8, Aleksas Maričius 7, Aleksas Kyrytsis 6, Pattas Calathesas ir Dimitris Diamantidis 5, Davidas Loganas 2 taškai;

Atėnų "Maroussi": Nestoras Kommatos 36, Dimitris Haritopoulos 19, Yannis Gagaloudis 16, Frankas Elegaras 10, Giannis Demertzis 3 taškai;

"Panathinaikos" namuose priims lygos autsaiderių iššūkį

2011-12-18
Pirmadieni OAKA arenoje Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" ekipa Graikijos čempionato 9-ojo turo rungtynėse susitiks su absoliučiais lygos autsaideriais. Būsimoji Eurolygos čempionų varžovė Atėnų "Maroussi" komanda šį sezoną dar nepajuto pergalės skonio ir yra pralaimėjusi visas 7 žaistas rungtynes. Tuo tarpu "Panathinaikos" savo sąskaitoje turi 6 pergales ir 1 pralaimėjimą.

Šarūnas Jasikevičius per savo karjerą Graikijos pirmenybėse prieš Atėnų "Marousi" ekipą žaidė iš viso 4 kartus, tiesa pastarąjį kartą, tai padarė beveik prieš 3 metus (2009-01-17). Pergalių ir pralaimėjimų balansas lygus iškovotos 2 pergalės, tačiau tiek pat kartų teko ir nusileisti varžovams.

Šarūno Jasikevičiaus akistatos prieš Atėnų "Maroussi" Graikijos čempionate:
2007.11.17 "Maroussi" 68-79 "Panathinaikos" (VIDEO)
2008.03.01 "Panathinaikos" 89-93 "Maroussi"
2008.10.12 "Panathinaikos" 82-54 "Maroussi" (VIDEO)
2009.01.17 "Maroussi" 80-70 "Panathinaikos" (VIDEO)

Lietuvis iš viso į "Maroussi" krepšį per ketverias žaistas rungtynes Graikijos čempionate yra įmetęs 41 tašką ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Vidutiniškai į varžovų krepšį įžaidėjas įmeta po 10,3 taško ir atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Dvitaškius meta 27 proc., tritaškius 57 proc., baudas 90 procentų taiklumu.

2010-2011 m. Graikijos pirmenybėse Šarūnas Jasikevičius yra sužaidęs 7 rungtynes ir vidutiniškai renka po 7 taškus, atlieka 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovoja 1,6 kamuolio per rungtynes. Dvitaškius meta 54 proc., tritaškius 31 proc., baudas 67 procentų taiklumu.

Rungtynės tarp Atėnų "Panathinaikos" ir Atėnų "Maroussi" įvyks rytoj 17:00 val. OAKA arenoje.

"Kėdainiai Triobet" per plauką neįveikė "Šiaulių" ekipos

Kėdainių "Kėdainiai Triobet" su Vyteniu Jasikevičiumi po įtemptos kovos 71-74 turėjo pripažinti svečių iš Šiaulių pranašumą. Kėdainiškiams, tai buvo 7 pralaimėjimas Lietuvos krepšinio  lygoje, tiesa šeimininkai parodė charakterį ir ketvirtajame kėlinyje turėjo šansą įveikti savo varžovus.

Rungtynių pradžioje "Kėdainiai Triobet" komanda išsiveržė į priekį 4-0, tačiau sužaidus 2 minutes Mindaugas Žukauskas išvedė "Šiaulius" į priekį (4-5). Įpusėjus kėliniui po Camerono Longo dvitaškio rezultatas tapo lygus (9-9). Kėlinio pabaigoje kėdainiškiai surengė spurtą 9-2 ir po  pirmojo kėlinio susikrovė 7 taškų pranašumą 18-11.

Antrajame kėlinyje svečiai iš Šiaulių pradėjo artėti ir sužaidus 2 minutes komandas jau skyrė tik 2 taškai (20-18). Baigiant įpusėti kėliniui Denzelis Bowlesas dvitaškiu po ilgos pertraukos vėl išvedė šiauliečius į priekį (21-22). Likus žaisti 2 minutes "Kėdainių Triobet" deficitas tapo 10 taškų (27-37). Kėlinį dviem taikliomis baudomis užbaigė Vytenis Jasikevičius 31-39.

Trečiajame kėlinyje "Šiauliai" ir toliau neprisileido per arti savo varžovų ir išlaikė 10 taškų persvarą, o likus žaisti 4 minutes jų pranašumas šoktelėjo ir iki 15 taškų (41-56). Po trijų kėlinių "Šiauliai" prieš Kėdainių ekipą pirmavo rezultatu 60-48.

Vis dėlto "Kėdainiai Triobet" krepšininkai nebuvo linkę pasiduoti ir ketvirtajame kėlinyje atkūrė intrigą. Įpusėjus kėliniui Laimonas Kisielius dėjimu sumažino deficitą iki 5 taškų (57-62). Likus žaisti 3 minutes tas pats L.Kisielius pataikė tolimą šūvį ir komandas jau skyrė vos 1 taškas (63-64). Likus žaisti 36 sekundes kėdainiškiai atsilikinėjo 1 tašku (69-70), tačiau rungtynių pabaigoje sėkmingiau žaidę svečiai iškovojo pergalę rezultatu 74-71.

Vytenis Jasikevičius per 17 minučių pelnė 2 taškus (0/1 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir 2 kartus suklydo.

ŠARAS vs CSKA |2011.12.14| (VIDEO)

2011-12-15

Š.Jasikevičius: "Neturėjome reikiamos koncentracijos pergalei pasiekti"

Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai vakar patyrė trečiąjį pralaimėjimą Eurolygoje. Graikijos čempionai Maskvoje 75-91 turėjo pripažinti CSKA komandos pranašumą. Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius sakė, kad neįsivaizduojama kaip tokia komanda kaip "Panathinaikos" sugebėjo antrojoje rungtynių pusėje pralaimėti atkarpą 14-0 rašo Graikijos spauda.

"Taip negalima žaisti. Neįsivaizduojama kaip tokia komanda kaip mes antrojoje rungtynių pusėje pralaimėjome atkarpą 14-0. Mes neturėjome reikiamos koncentracijos, kad pasiektume pergalę" - kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

"Panathinaikos" neatsilaikė Maskvoje prieš CSKA

2011-12-14
Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi neatsilaikė prieš CSKA komandą ir Maskvoje. Eurolygos čempionai 91-75 nusileido armiečiams. Šis pralaimėjimas atėmė net teorines viltis užimti pirmąją vietą B grupėje. Šarūnas Jasikevičius pelnė 4 taškus ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Eurolygos reguliarųjį sezoną "Panathinaikos" krepšininkai užbaigs kitą savaitę namuose prieš Bambergo "Brose Baskets" komandą.

Rungtynės prasidėjo Viktoro Khryapos dvitaškiu (2-0), vėliau Nenadas Krstičius pridėjo dvi taiklias baudas (4-0). Pirmuosius taškus "Panathinaikos" komandai pelnė Davidas Loganas pataikęs tritaškį, tačiau R.Šiškauskas atsakė dvitaškiu (6-3). Po dar dviejų D.Logano taškų svečių deficitas ištirpo iki minimumo (6-5). Sužaidus 4 minutes maskviečiai įgijo 5 taškų pranašumą (13-7), tačiau tuoj pat šį skirtumą sumažino K.Kaimakoglou ir R.Sato (13-12). Po A.Shvedo tritaškio CSKA vėl susikrovė 4 taškų persvarą, bet D.Loganas dvitaškiu ją vėl sumažino (21-16). Likus žaisti 3 minutes J.Gordanas pataikė tritaškį ir "Panathinaikos" deficitas tapo 8 taškai (24-16), o po A.Shvedo dvitaškio skirtumas pirmą kartą šoktelėjo iki dviženklio skaičiaus (26-16). Stevenas Smithas tritaškiu sušvelnino atsilikimą iki 7 taškų (26-19), o prasidėjus paskutinei kėlinio minutei Aleksas Maričius pataisė netaiklų D.Logano metimą ir sumažino deficitą iki 5 taškų (26-21). Kėlinio pabaigoje S.Smithas pelnė du taškus su varžovo pražanga, o Atėnų 'Panathinaikos" po pirmojo kėlinio nuo CSKA ekipos atsilikinėjo rezultatu 24-26.

Sužaidus beveik 2 minutes antrajame kėlinyje Mike'as Batiste taikliu dvitaškiu išlygino rungtynių rezultatą (26-26), bet CSKA aukštaūgis Sasha Kaunas vėl persvėrė rezultatą šeimininkų naudai. Po S.Smitho dvitaškio su R.Šiškausko pražanga "Panathinaikos" komanda pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį (28-29). Dar kartą Eurolygos čempionai priekyje buvo po Iano Vogiouko baudų metimų (30-31), o po N.Calatheso taiklių baudos metimų svečių persvara tapo 3 taškai (30-33). Įpusėjus kėliniui A.Shvedas tritaškiu išlygino rezultatą (33-33), o po dar vieno ruso tritaškio CSKA jau buvo priekyje (36-33). Likus žaisti 4 minutes N.Calathesas dvitaškiu vėl išvedė Graikijos čempionus (36-37). V.Khryapa tritaškiu vėl persvėrė rezultatą CSKA naudai (39-37), o po N.Kurbanovo dvitaškio su pražanga Maskvos ekipos persvara tapo 4 taškai. Vėliau rusas buvo nubaustas nesportine pražanga ir "Panathinaikos" sumažino deficitą iki minimumo (42-41). Likus žaisti kiek daugiau, nei 2 minutes N.Calathesas baudų metimais vėl persvėrė skirtumą Eurolygos čempionų naudai (42-43). Kėliniui baigiantis J.Gordanas pataikė dar vieną tritaškį, tačiau I.Vogioukas baudų metimais vėl išlygino rezultatą (45-45). Po K.kaimakoglou dvitaškio priekyje vėl buvo graikai (45-47). Likus žaisti 4 sekundes V.Khryapa buvo nubaustas technine pražanga, bet prieš tai jis pataikė 2 baudas (47-47). D.Diamantidis taip pat neklydo mesdamas baudas ir po dviejų kėlinių "Panathinaikos" priekyje buvo 49-47.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo M.Teodosičiaus dvitaškiu iš po krepšio po kurio rezultatas vėl tapo lygus (49-49). Po N.Krstičiaus taiklių baudos metimų CSKA išsiveržė į priekį (51-49), o V.Khryapa dvitaškiu su pražanga padidino pranašumą iki 5 taškų (54-49). Sužaidus pus antros minutės D.Loganas užsidirbo nesportinę pražangą, o tuo pasinaudoję maskviečiai įgijo 9 taškų pranašumą (58-49). Po R.Šiškausko tritaškio šeimininkai vėl atitrūko nuo Eurolygos čempionų dviženkle taškų persvara (61-49). D.Diamantidis baudos metimais sumažino deficitą iki 10 taškų (61-51). Sužaidus kiek daugiau, nei 3 minutes pirmą kartą į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius ir iš karto pelnė 2 taškus (61-53). Baigiant įpusėti kėliniui I.Vogioukas  pelnė 2 taškus (63-55), tačiau R.Šiškauskas atsakė tuo pačiu (65-55). Likus žaisti 4 minutes Š.Jasikevičius pelnė dar 2 taškus (66-58), tačiau N.Kurbanovas atsakė tritaškiu. Likus žaisti kiek daugiau, nei 2 minutes I.Vogioukas dvitaškiu sumažino deficitą iki 11 taškų (71-60). Po trijų kėlinių CSKA priekyje buvo 75-63.

Lemiamas kėlinys prasidėjo abiejų ekipų klaidomis, o pirmuosius taškus kėlinyje pelnė Sasha Kaunas efektingu dėjimu (77-63). Sužaidus 2 minutes aikštelę paliko Š.Jasikevičius, o R.Sato pataikė vieną baudos metimą (77-64). likus žaisti kiek daugiau, nei 6 minutes J.Gordanas įsmeigė dar vieną tritaškį ir CSKA persvara šoktelėjo iki 15 taškų (80-65). S.Smithas baudų metimais sumažino deficitą iki 13 taškų, tačiau D.Lavrinovičius atsakė dvitaškiu ir grąžino turėtą pranašumą (82-67). Likus žaisti kiek daugiau, nei 3 minutes Nickas Calathesas gražiu prasiveržimu pelnė 2 taškus su A.Shvedo pražanga (84-69). Po D.Diamantidžio tritaškio "Panathinaikos" deficitas ištirpo iki 12 taškų (84-72), o po R.Sato tritaškio komandas skyrė 9 taškai (86-75). Bėgant paskutinei minutei R.Sato nesėkmingai bandė įdėti kamuolį iš viršaus, o V.Khryapa pataikė dvitaškį. Rungtynes užbaigė R.Šiškauskas taikliu tritaškiu, o CSKA iškovojo pergalę rezultatu 91-75.

Šarūnas Jasikevičius per 9 minutes pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškiai), atkovojo 1 kamuolį, 3 kartus suklydo ir surinko 2 naudingumo balus.

Maskvos CSKA: Nenadas Krstičius 17, Viktoras Khryapa ir Aleksėjus Švedas 16, Jamontas Gordanas 12, Ramūnas Šiškauskas 10, Sasha Kaunas 8, Nikita Kurbanova 5, Milošas Teodosičius 4, Darjušas Lavrinovičius 3 taškai;

Atėnų "Panathinaikos": Ianas Vogioukas 17, Stevenas Smithas 11, Nickas Calathesas 9, Kostas Kaimakoglou, Davidas Loganas, Romainas Sato ir Dimitris Diamantidis 7, Šarūnas Jasikevičius ir Mike'as Batiste 4, Aleksas Maričius 2 taškai;

"Panathinaikos" krepšininkai Maskvoje sieks revanšo

Atėnų "Panathinaikos" su Šarūnu Jasikevičiumi šį vakarą Maskvoje susitiks su B grupės lydere CSKA ekipa. Armiečiai šį sezoną Eurolygoje žygiuoja be pralaimėjimų ir turi iškovojusi visas 8 pergales. Tuo tarpu Atėnų "Panathinaikos" turi 6 pergales ir 2 pralaimėjimus. Abi ekipos jau yra užsitikrinusios vietą Top16 etape, tačiau vilčių neprarandanti Eurolygos čempionė sieks išnaudoti šansą ir užimti pirmąją vietą grupėje.

Pirmoji dvikova Atėnuose buvo labai atkakli, o nugalėtoją išaiškinti prireikė net pratęsimo. Deja, bet pratęsime geriau žaidė svečiai iš Maskvos, kurie šventė pergalę rezultatu 78-76. Šarūnas Jasikevičius per beveik 17 minučių pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, po kartą prasižengė ir išprovokavo varžovo pražangą, bei 5 kartus suklydo.

Šį sezoną Eurolygoje lietuvis vidutiniškai per 12 minučių pelno po 6,3 taško, atlieka 1,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,4 kamuolio, perima 0,4 kamuolio, praranda 1 kamuolį ir surenka  po 5,3 naudingumo balo per rungtynes. Dvitaškius meta 58,6 proc., tritaškius 18,2 proc, baudas 100 procentų taiklumu.

Rungtynės tarp Maskvos CSKA ir Atėnų "Panathinaikos" komandų prasidės šiandien 18:15 val.

Š.Jasikevičius kviečia sekti naujienas oficialiame "Panathinaikos" facebook puslapyje (VIDEO)

Š.Jasikevičius: "Tai puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas"

2011-12-13
Prieš išvykdamas į Maskvą Šarūnas Jasikevičius pasidalino mintimis su Graikijos žiniasklaida apie būsimas Eurolygos rungtynes prieš Maskvos CSKA klubą. Lietuvis teigė, kad "Panathinaikos" ekipa dar turi matematinių šansų pakilti į pirmąją vietą grupėje, tačiau nepaisant to šios rungtynės padės įvertinti savo jėgas.

"Matematiškai mes dar galime pakilti į pirmąją vietą grupėje, tačiau net jei mums to nepavyks padaryti, tai bus puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas ir pažiūrėti kaip mes atrodome prieš Top16 etapą. Maskvos CSKA komanda yra viena iš pagrindinių favoričių laimėti Eurolygą, tad mūsų laukia tikrai įdomus mačas".

Paklaustas apie Adrėjaus Kirilenkos dalyvavimą rungtynėse įžaidėjas sakė: "Tai nieko nekeičia mūsų komandoje ar ji žais ar ne. Jie turi daug kitų gerų žaidėjų, kurie pasiruošę mus nugalėti".

"Krepšinio pasaulyje": Latvijos lietuvis su Š.Jasikevičiaus tatuiruote (VIDEO)

"Panathinaikos" savo varžovus Eurolygos Top16 etape sužinos gruodžio 28 dieną

2011-12-12
Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus žaisti vos dvi rungtynes Atėnų "Panathinaikos" jau turi iškovojusi kelialapį į Top16 etapą, o savo varžovus antrajame etape sužinos gruodžio 28 dieną, kai Barselonoje bus ištraukti burtai.

Be Atėnų "Panathinaikos" į Top16 etapą taip pat jau yra patekę Maskvos CSKA, Stambulo "Fenerbahce Ulker", Kantu "Bennet", Madrido "Real", Stambulo "Anadolu Efes", Tel Avivo "Maccabi", Barselonos "FC Barcelona Regal", Sienos "Montepaschi" ir Kazanės "Unics" krepšininkai. Nežinomos liko tik šešios dalyvės.

Gruodžio 28 dieną 14:00 val. Barselonoje 16 komandų bus suskirstytos į 4 grupes po 4 ekipas. Antrasis varžybų etapas prasidės Sausio 18 d. ir tęsis iki Kovo 1 dienos. Iš Top16 etapo pateks tik po dvi stipriausias komandas iš kiekvienos grupės, kurios toliau varžysis atkrintamosiose varžybose serijoje iki 3 pergalių.

V.Jasikevičiaus pastangų pergalei neužteko

Vytenio Jasikevičiaus atstovaujama Kėdainių "Kėdainiai Triobet" komanda išvykoje patyrė pralaimėjimą. Baltijos krepšinio lygos elito divizione kėdainiškiai 63-76 turėjo pripažinti Kauno "Baltų" ekipos pranašumą.

Rungtynės prasidėjo Vytauto Šulskio tritaškiu, o sužaidus 4 minutes Vidas Ginevičius taikliu tolimu metimu padidino "Kėdainiai Triobet" persvarą iki 5 taškų (6-11). Likus žaisti 3 minutes Vytenis Čižauskas taikliomis baudomis išvedė "Baltų" ekipą į priekį (14-13). Po pirmojo kėlinio kauniečiai pirmavo rezultatu 20-16.

Antrojo kėlinio pradžioje Kėdainių klubas išlygino rungtynių rezultatą (20-20). Įpusėjus kėliniui Vytenis Jasikevičius dvitaškiu dar kartą atstatė pusiausvyrą, o vėliau tolimu šūviu išvedė "Kėdainių Triobet" komandą į priekį (26-27). Kėliniui baigiantis svečiai iš Kėdainių išsaugojo pranašumą ir po dviejų kėlinių pirmavo 39-33.

Trečiąjį ketvirtį "Baltai" pradėjo spurtu 7-0 ir vėl išsiveržė į priekį (40-39). Įpusėjus kėliniui Marius Valukonis dvitaškiu išlygino rungtynių rezultatą (46-46). Kėlinį sėkmingiau sužaidė kauniečiai, kurie po Kasparo Vecvargaro dvitaškio pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklį pranašumą. Po trijų kėlinių "Baltų" klubas pirmavo 61-50.

Paskutinį kėlinį tritaškiu pradėjo V.Ginevičius (61-53), tačiau tuo pačiu atsakė varžovų žaidėjas Mario Delašas. Įpusėjus kėliniui šeimininkų persvara siekė 9 taškus (68-59). Kėliniui baigiantis Vytenis Jasikevičius metė 4 baudos metimus, tačiau tikslą pasiekė tik dvi baudos. Rungtynes 76-63 laimėjo "Baltai".

Vytenis Jasikevičius per 19 minučių pelnė 12 taškų (2/3 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 3 kamuolius ir 3 kartus suklydo.

Išrinkite geriausią 2011 m. Lietuvos krepšininką ir krepšininkę!

Lietuvos krepšinio federacija ir naujienų portalas DELFI skelbia Geriausių 2011 metų Lietuvos krepšininkų rinkimų pradžią. Savo balsus už, Jūsų nuomone, geriausiai šiemet rungtyniavusius krepšininką ir krepšininkę portale DELFI galite atiduoti iki gruodžio 26 dienos imtinai.

Tapti geriausiu 2011 metų Lietuvos krepšininku pretenduoja ir Šarūnas Jasikevičius, kuris praeitą sezoną su Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda tapo Turkijos taurės ir Turkijos pirmenybių nugalėtoju. Lietuvis taip pat padėjo Lietuvos rinktinei Europos čempionate užimti 5-ąją vietą, kuri leidžia mūsų šaliai dalyvauti atrankos turnyre į Londono olimpines žaidynes.

Praeitais metais geriausiu Lietuvos krepšininku buvo išrinktas Linas Kleiza, o krepšininke Sandra Linkevičienė.

Šiais metais geriausiu Lietuvos krepšininku pretenduoja tapti:
Šarūnas Jasikevičius (Atėnų "Panathinaikos")
Tomas Delininkaitis (Kauno "Žalgiris")
Paulius Jankūnas (Kauno "Žalgiris")
Simas Jasaitis (Ankaros "Turk Telekom")
Robertas Javtokas (Kauno "Žalgiris")
Mantas Kalnietis (Kauno "Žalgiris")
Rimantas Kaukėnas (Sienos "Montepaschi")
Darjušas Lavrinovičius (Maskvos CSKA)
Kšištofas Lavrinovičius (Sienos "Montepaschi")
Donatas Motiejūnas (Gdynės "Asseco Prokom")
Marijonas Petravičius
Martynas Pocius (Madrido "Real")
Renaldas Seibutis (Vilniaus "Lietuvos rytas")
Darius Songaila (Stambulo "Galatasaray")
Ramūnas Šiškauskas (Maskvos CSKA)
Jonas Valančiūnas (Vilniaus "Lietuvos rytas")

Savo balsą galite atiduoti ČIA

Š.Jasikevičius šį sezoną peržėngė 100 pelnytų taškų ribą

Šarūnas Jasikevičius vakar Graikijos pirmenybėse į Salonikų "P.A.O.K." krepšį įmetė 5 taškus ir peržengė šį sezoną 100 pelnytų taškų ribą. Iš viso dabar lietuvio sąskaitoje yra 101 taškas, o šį skaičių pasiekti įžaidėjui prireikė 15 rungtynių.

Graikijos pirmenybėse šį sezoną Š.Jasikevičius yra pelnęs 49 taškus (7 rungtynės), Eurolygoje 44 taškus (7 rungtynės) ir Graikijos taurės varžybose 8 taškus (1 rungtynės). 2011-2012 metų sezone "Panathinaikos" gynėjas jau yra atlikęs 31 rezultatyvų perdavimą, atkovojęs 24 kamuolius, 13 kartų suklydęs, bei perėmęs 3 kamuolius. Taip pat yra pataikęs 36 dvitaškius, 7 tritaškius ir 8 baudos metimus.

Šiame sezone Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai renka po 6,7 taško, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,6 kamuolio, perima 0,2 kamuolio ir beveik po 1 kartą suklysta per rungtynes. Dvitaškius meta 55 proc. tritaškius 26 proc. baudos metimus 80 procentų taiklumu.

ŠARAS vs P.A.O.K. |2011.12.10| (VIDEO)

2011-12-11

Š.Jasikevičiaus ekipa išvykoje įveikė "P.A.O.K." krepšininkus

2011-12-10
Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" iškovojo šeštąją pergalę Graikijos čempionate. Eurolygos čempionai išvykoje 77-60 palaužė Salonikų "P.A.O.K." krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 5 taškus. Sekančias rungtynes šalies pirmenybėse Graikijos čempionai žais gruodžio 17 dieną namuose prieš Atėnų "Maroussi" komandą.

Rungtynės prasidėjo šeimininkų žaidėjo J.R. Giddenso dvitaškiu, tačiau netrukus rezultatą išlygino Stevenas Smithas (2-2). Po Marcuso Goree tritaškio priekyje vėl buvo Salonikų krepšininkai (5-2). Sužaidus 4 minutes Mike'as Batiste taiklia bauda vėl išlygino rezultatą (7-7). Įpusėjus kėliniui Romainas Sato tritaškiu pirmą kartą rungtynėse išvedė "Panathinaikos" į priekį (9-10). Likus žaisti 2 minutes į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius, o Dimitris Diamantidis dvitaškiu padidino persvarą iki 3 taškų (11-14). Po pirmojo kėlinio rezultatu 16-11 pirmavo Atėnų "Panathinaikos".

Antrąjį kėlinį dėjimu iš viršaus po Šarūno Jasikevičiaus perdavimo pradėjo Ianas Vogioukas (11-18), tačiau ir varžovai atsakė rezultatyvia ataka. Sužaidus 2 minutes svečiai iš Atėnų po D.Diamantidžio dvitaškio įgijo 9 taškų persvarą (13-22), o po I.Vogiouko taškų pranašumas tapo dviženklis (13-24). Baigiant įpusėti kėliniui M.Goree pelnė du taškus su varžovo pražanga, tačiau "Panathinaikos" į tai atsakė Kosto Kaimakoglou tritaškiu (16-27). Likus žaisti 4 minutes Davidas Loganas pridėjo tritaškį (18-30). Likus žaisti 2 minutes "P.A.O.K." sumažino atsilikimą iki 8 taškų (27-35), tačiau kėlinio pabaigoje Graikijos čempionai surengę spurtą 10-3 po dviejų kėlinių turėjo rekordinę 15 taškų persvarą 45-30.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo R.Sato pražanga po kurios G.Kalambokis pataikė tik 1 baudą, tuo tarpu "Panathinaikos" atsakė D.Logano tritaškiu (31-48). Sužaidus 3 minutes D.Diamantidis dvitaškiu padidino Atėnų ekipos persvarą iki 19 taškų (31-50). Įpusėjus kėliniui Salonikų krepšininkai buvo sumažinę deficitą iki 14 taškų, tačiau tuomet tritaškį įsmeigė D.Diamantidis (36-53). Likus žaisti 2 minutes Dimos Dikoudis baudos metimu sumažino "P.A.O.K." deficitą iki 12 taškų (41-53). Kėliniui baigiantis į aikštelę grįžo Š.Jasikevičius, kuris taikliu dvitaškiu ir užbaigė trečiąjį kėlinį, po kurio "Panathinaikos" priekyje buvo rezultatu 59-46.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje D.Diamantidis buvo tikslus atakuodamas iš dviejų taškų zonos, o neilgai trukus Šarūnas Jasikevičius įsmeigė tritaškį (46-64). Sužaidus 3 minutes M.Goree įdėjo kamuolį iš viršaus su pražanga (49-64). likus žaisti 4 minutes Rashadas Wrightas tritaškiu sušvelnino salonikų deficitą iki 11 taškų (58-69). Kėliniui baigiantis D.Diamantidis baudos metimais padidino persvarą iki 15 taškų (58-73). Rungtynes rezultatu 77-60 laimėjo Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai.

Šarūnas Jasikevičius per beveik 16 minučių pelnė 5 taškus (1/4 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 1 naudingumo balą.

Salonikų "P.A.O.K.": Marcusas Goree ir Dimos Dikoudis 14, Rashadas Wrightas 12, Giannis Kalambokis 10, J.R Giddensas 6, Dante Stiggersas ir Efthimios Tsakaleris 2 taškai;

Atėnų "Panathinaikos": Dimitris Diamantidis 18, Kostas Kaimakoglou 11, Ianas Vogioukas 10, Romainas Sato 8, Mike'as Batiste 7, Davidas Loganas ir Stevenas Smithas 6, Šarūnas Jasikevičius 5, Nickas Calathesas 4, Aleksas Kyritsis 2 taškai;

V.Jasikevičiaus ekipai nepavyko įveikti "Žalgirio"

Vyteniui Jasikevičiui su Kėdainių "Kėdainiai Triobet" komanda nepavyko įveikti Kauno "Žalgirio" Lietuvos krepšinio lygoje. Lietuvos čempionai įtikinamai 81-60 palaužė kėdainiškių pasipriešinimą. V.Jasikevičius su 9 taškais buvo antras pagal rezultatyvumą savo komandoje. Sekančias rungtynes "Kėdainių Triobet" komanda LKL pirmenybėse žais gruodžio 17 dieną namuose prieš Šiaulių "Šiaulius".

Rungtynės prasidėjo 4 iš eilės Kėdainių "Kėdainiai Triobet" žaidėjo Vytauto Šulskio taškais (0-4). Likus žaisti 4 minutes Tomas Delininkaitis taikliu tritaškiu sumažino atsilikimą iki 3 taškų (10-13). Likus žaisti kiek daugiau, nei 2 minutes V.Pečiukas tritaškiu padidino kėdainiškių persvarą iki dviženklio skaičiaus (12-22). Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę žalgiriečiai sumažino deficitą iki minimumo 21-22.

Antrąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo V.Pečiukas (21-25). Po Milovano Rakovičiaus dvitaškio rezultatas tapo lygus (27-27), įpusėjus kėliniui serbas baudų metimais pirmą kartą išvedė "Žalgirį" į priekį (29-27). Kėliniui baigiantis daugiausia Manto Kalniečio ir Povilo Butkevičiaus pastangomis šeimininkams pavyko įgyti 9 taškų pranašumą (39-30). Bėgant paskutinei kėlinio minutei P.Butkevičius dėjimu iš viršaus padidino persvarą iki dviženklio skirtumo (41-30). Po dviejų kėlinių žalgiriečiai pirmavo rezultatu 45-30.

Sužaidus kiek daugiau, nei 3 minutes trečiajame kėlinyje pirmuosius taškus taikliu tritaškiu pelnė Vytenis Jasikevičius (54-36). Kėliniui baigiantis Kauno "Žalgirio" persvara išaugo iki 20 taškų, o po dviejų kėlinių rezultatas buvo 62-40.

Ketvirtajame kėlinyje "Kėdainių Triobet" komandai nepavyko sukurti intrigos, bei sumažinti didžiulio deficito. Likus žaisti kiek daugiau, nei 3 minutes V.Jasikevičius pataikė dar vieną tolimą metimą. Taip pat ir rungtynes įžaidėjas užbaigė taikliu tritaškiu 81-60.

Vytenis Jasikevičius per beveik 26 minutes pelnė 9 taškus (0/1 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bei 4 kartus suklydo.

ŠARŪNAS JASIKEVIČIUS 6:0 PAOK

Šį savaitgalį Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai Graikijos čempionate išvykoje susitiks su Salonikų "P.A.O.K." ekipa. Šalies čempionai turi iškovoję 5 pergales ir patyrę 1 pralaimėjimą, o varžovai turi 3 pergales ir 4 pralaimėjimus. Atėnų klubas turnyrinėje lentelėje prieš dvikovą su "P.A.O.K" stovi 5-oje vietoje tuo tarpu priešininkai rikiuojasi vienu laipteliu žemiau - 6-oje vietoje.

Šarūnas Jasikevičius prieš Salonikų "P.A.O.K" komandą Graikijos čempionatuose yra žaidęs 6 kartus ir visos dvikovos baigėsi jo komandos pergalėmis.

2007.10.27 PAOK 68-74 Panathinaikos
2008.02.09 Panathinaikos 103-73 PAOK
2008.12.20 Panathinaikos 107-97 PAOK (VIDEO)
2009.04.25 Panathinaikos 97-54 PAOK   (VIDEO)
2009.04.27 PAOK 78-82 Panathinaikos   (VIDEO)
2009.12.06 Panathinaikos 83-78 PAOK   (VIDEO)

Lietuvis į Salonikų "P.A.O.K." krepšį per 6 žaistas rungtynes yra įmetęs iš viso 69 taškus ir atlikęs 24 rezultatyvius perdavimus. Vidutiniškai įžaidėjas renka po 11,5 taško ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus. Dvitaškius meta 67 proc. tritaškius 50 proc. baudas 75 procentų taiklumu.

2010-2011 metų Graikijos čempionato sezone Š.Jasikevičius vidutiniškai renka po 7,3 taško, atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,7 kamuolio. Dvitaškius meta 58 proc. tritaškius 33 proc. baudas 67 procentų taiklumu.

Rungtynės tarp Salonikų "P.A.O.K." ir Atėnų "Panathinaikos" įvyks šeštadienį 20:30 val.

Su gimimo diena Anna!

2011-12-09
Sveikiname Anną su gimimo diena ir linkime Jai kuo didžiausios sėkmės gyvenime! 

Laimingo gimtadienio!

"Kėdainių Triobet" nepavyko antrą kartą iš eilės įveikti Pasvalio

Kėdainių "Kėdainių Triobet" su Vyteniu Jasikevičiumi turėjo pripažinti varžovų pranašumą Baltijos krepšinio lygoje. Kėdainiškiai Pasvalyje 53-73 nusileido "Pieno žvaigždžių" krepšininkams.

Rungtynės prasidėjo pasvaliečių žaidėjo Sylvesterio Morgano dviem taškais. Sužaidus 4 minutes į aikštelę išbėgo vytenis Jasikevičius po kurio rezultatyvaus perdavimo rezultatas tapo lygus (2-2). Kėliniui baigiantis "Pieno žvaigždžių" komanda atitrūko nuo "Kėdainių Triobet" ekipos dviženkliu taškų skirtumu. Po pirmojo kėlinio 17-6 pirmavo Pasvalys.

Antrojo kėlinio pradžioje po Evaldo Kairio dvitaškio šeimininkų persvara išaugo iki 14 taškų (20-6). Įpusėjus kėliniui kėdainiškių deficitas išaugo iki 17 taškų (30-13). Kėliniui baigiantis V.Jasikevičius sumetė dvi baudas, tačiau jo komandos deficitas buvo milžiniškas (35-18). Po dviejų kėlinių "Pieno žvaigždės" pirmavo 42-19.

Trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje intrigos jau nebebuvo. Pasvalio "Pieno žvaigždės" išsaugojo susikrautą persvarą iki pat rungtynių pabaigos, o rungtynes aikštės šeimininkai laimėjo rezultatu 73-53.

Vytenis Jasikevičius per 28 minutes pelnė 7 taškus (0/1 dvitaškiai, 1/7 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 1 kamuolį ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Šaras prieš "Žalgirį" |2011.12.07| (VIDEO)

2011-12-08

ŠARAS vs Žalgiris |2011.12.07| (VIDEO)

Šaro interviu |2011.12.07| (VIDEO)

Žalgiris - Panathinaikos |2011.12.07| (FOTO)


Š.Jasikevičius iš Kauno parsivežė triuškinančią pergalę

2011-12-07
Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" iškovojo triuškinančią pergalę Eurolygoje. Į Kauną sugrįžęs lietuvis su komandos draugais rezultatu 94-59 nugalėjo Kauno "Žalgirio" krepšininkus. Š.Jasikevičius kauniečiams įmetė 6 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Kitą savaitę Eurolygos čempionų laukia išvyka į Maskvą, kur jų lauks CSKA ekipos išbandymas.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie po 4 iš eilės Roberto Javtoko taškų išsiveržė į priekį (4-0). Sužaidus 6 minutes "Panathinaikos" aukštaūgis Ianas Vogioukas dvitaškiu išlygino rungtynių rezultatą (6-6), tačiau kauniečius į priekį truktelėjo M.Popovičiaus tritaškis (9-6). Likus žaisti 2 minutes I.Vogioukas dėjimu dar kartą atsatė pusiausvyrą rungtynėse (11-11), o vėliau graikas išvedė Eurolygos čempionus į priekį. Po pirmojo kėlinio 15-14 pirmavo Atėnų "Panathinaikos".

Antrąjį kėlinį "Panathinaikos" sudėtyje pradėjo ir Šarūnas Jasikevičius. Kėlinio pradžioje M.Kalnietis dvitaškiu išvedė "Žalgirį" į priekį (16-15). Sužaidus 2 minutes "Panathinaikos" perėmė iniciatyvą į savo rankas ir po Š.Jasikevičiaus dvitaškio Graikijos čempionų persvara tapo 6 taškai (16-22). Likus žaisti 4 minutes Nickas Calathesas taikliu dvitaškiu pirmą kartą padidino pranašumą iki dviženklio skaičiaus (16-26). Kėlinį "Panathinaikos" užbaigė galingai dviem dėjimais ir po dviejų kėlinių pranašumas siekė 22 taškus 19-41.

Trečiąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo Stevenas Smithas, o žalgiriečiai į tai atsakė R.Javtoko dvitaškiu (21-44). Įpusėjus kėliniui Mike'as Batiste pelnė dvitaškį, o S.Smithas pridėjo tritaškį (25-51). Likus žaisti 2 minutes N.Calathesas įmetė tritaškį, o "Panathinaikos" persvara šoktelėjo iki triuškinančios 30 taškų (31-61). Kėlinio pabaigą geriau sužaidę "Žalgirio" krepšininkai šiek tiek sumažino milžinišką deficitą, o po trijų kėlinių svečiai iš Atėnų pirmavo rezultatu 65-38.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje abi ekipos apsikeitė tiksliais dvitaškiais metimais (40-67). Vėliau Šarūnas Jasikevičius buvo nubaustas nesportinę pražanga, o šeiminkai atsakė sėkminga atkarpa 6-0 (46-67). Sužaidus 4 minutes Š.Jasikevičius pataikė savo antrąjį dvitaškį (51-75), o neilgai trukus tikslą pasiekė ir dar vienas lietuvio metimas (51-79). Po M.Batistes dvitaškio "Panathinaikos" pranašumas vėl šoktelėjo iki 30 taškų (53-83). Kėliniui baigiantis Eurolygos čempionai tik padidino savo paranašumą ir Kauno "Žalgirį" įveikė 35 taškų skirtumu 94-59.

Šarūnas Jasikevičius per kiek daugiau, nei 15 minučių pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, permėmė 1 kamuolį, po kartą suklydo ir prasižengė, bei surinko 6 naudingumo balus.

Kauno "Žalgiris": Sonny Weemsas 16, Marko Popovičius 14, Mantas Kalnietis ir Robertas Javtokas 8, Mindaugas Kuzminskas 6, Paulius Jankūnas 4, Milovanas Rakovičius 3 taškai;

Atėnų "Panathinaikos": Nickas Calathesas ir Stevenas Smithas 17, Mike'as Batiste 13, Ianas Vogioukas 8, Romainas Sato ir Kostas Kaimakoglou 7, Aleksas Maričius, Davidas Loganas ir Šarūnas Jasikevičius 6, Dimitris Diamantidis 5, Pattas Calathesas 2 taškai;