NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Panathinaikos" sėkmės paslaptis - darbas treniruotėse, sistema, atmosfera ir žinoma treneris

2012-01-13
Šarūnas Jasikevičius su Atėnų "Panathinaikos" komanda naujus metus pradėjo trimis pergalėmis iš eilės Graikijos čempionate. Po rungtynių su Rodo "Kolossos VAP" krepšininkais lietuvį pakalbino graikų žurnalistai. Įžaidėjas kalbėjo, kad nebuvo nustebęs puikiu Stratos Perpeoglou sugrįžimu į komandos gretas, taip pat užsiminė apie "Panathinaikos" sėkmės formulę ir apie konkurenciją šalies pirmenybėse.

-Kaip pasikeitė "Panathinaikos" komanda kai į ją sugrįžo Kostas Tsartsaris ir Stratos Perperoglou?
-Be abejonės, kad šis pastiprinimas suteikia komandai daugiau pasitikėjimo savimi ir tvirtesnį ekipos pagrindą. Abu žaidėjai "Panathinaikos" komandoje žaidžia ne pirmus metus todėl puikiai žino klubo reikalavimus, filosofiją ir žaidimo stilių. Ši patirtis jiems ir padėjo greitai sugrįžti į komandos ritmą.

-Kai grįžote čia rugsėjo pabaigoje ar tikėjotės, kad jis (S.Perperoglou) po traumos sugrįš tokios geros sportinės formos ir jau nuo pirmų rungtynių bus labai naudingas komandai?-Akivaizdu, kad jis turėjo labai sunkų laikotarpį, tačiau žinant jo charakterį buvau tikras, kad jis padarys viską, kad grįžtu toks koks buvo ar net geresnis. Kurį laiką aš stebėjau kaip jis dirba individualiai ir kai atėjo laikas prisijungti prie pagrindinės komandos jo sportinė forma buvo labai gera.

-Tai jo puikus sugrįžimas jums nebuvo siurprizas?
-Visai ne, kadangi jis nėra naujokas komandoje. Jis labai brandus žaidėjas ir sunkiai dirbo keletą mėnesių individualiai, kad sugrįžtu į buvusį savo žaidimo lygį. Perperoglou visą laiką buvo su mumis ir žino ko iš jo nori treneris ir dabar jis įrodo koks naudingas gali būti.

-Jūs jau žaidėte tris metus Graikijos čempionate ir turite pakankamai patirties, tačiau šiais metais skirtingai nei kitais mes matome dar tris pajėgias komandas tai "Kavala", "AGOR Aegean" ir "Kolossos VAP". Kiek svarbu "Panathinaikos" komandai turėti daugiau atkaklių kovų šalies lygoje, kai dar turite žaisti ir Eurolygoje?
-Ekonominė krizė sudavė savo smūgį Graikijai, tačiau šiais metais lyga atrodo aukštesnio lygio ir tai daugiausiai yra dėl decentralizacijos. Toks fenomenas suteikia vilčių šviesesnei lygos ateičiai. Tikiuosi šiais metais ekonominė krizė nepalies labai komandų.

-Tačiau iš esmės į klausimą neatsakėte?
-Žinoma, kai yra didesnė konkurencija tarp komandų, tai mums padeda geriau nusiteikti rungtynėms ir būti joms susikoncentravus. Tačiau "Panathinaikos" sėkmės paslaptis yra, tai kaip mes dirbame kiekvieną dieną treniruotėse, mūsų sistema, atmosfera ir žinoma mūsų treneris.

-Paskutinėse trijose  rungtynėse matosi akivaizdžiai pagerėjusi gynyba. Pirmą kartą po daugelio metų šį sezoną "Panathinaikos" yra trečia geriausia besiginanti komanda Graikijos čempionate.
-Nemanau, kad buvome blogi ankščiau gynyboje, bet žinoma jei norime patekti į Top8 turime ją pagerinti. Treneris didelį dėmesį skiria gynybai, tačiau pagrindinis tikslas pagerinti bendrą komandos gynybą.

-Ką manai apie rungtynes su "Kolossos VAP"?
-Nemanau, kad mes žaidėme labai gerai. Leidome jiems pelnyti daug lengvų taškų ypač antroje rungtynių pusėje. Bet manau, kai mums labiausiai reikėjo, mes susitvarkėme su savo užduotimis ir parodėme ką turėjome parodyti. Manau, kad mes įsibėgėjame.

-Atėnų "Panathinaikos" pripratę demonstruoti geresnį žaidimą antroje sezono pusėje.
-Taip, tai tiesa. Geras dalykas yra, tai kad dabar mes esame antroje sezono pusėje be didesnių nuostolių ir viską laikome savo rankose. Mes turime patirties iš ankstesnių sezonų, tačiau tai mes turime įrodyti aikštelėje, o patirtis savaime negarantuoja pergalių ypač Top16 etape. Turime dar pagerinti savo žaidimo lygį.

-Ar žinote, kas nutiko Pirėjuje? "Olympiacos" beveik visas rungtynes pralaiminėjo 17 taškų skirtumu, tačiau rungtynių pabaigoje nugalėjo "Ilisiakos".
-Tokie dalykai nutinka. Kiekviena komanda gali sužaisti blogas rungtynes, tačiau "Olympiacos" yra gera komanda ir ji bus viena iš pretendenčių laimėti Graikijos čempionatą, bei taurę ir jie tikrai žais Eurolygos Top8 etape.

0 comments:

Rašyti komentarą