NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūno Jasikevičiaus prisiminimai apie šlovės dienas Eurolygoje (VIDEO)

2012-02-14
Šarūnas Jasikevičius vienintelis žaidėjas Eurolygos istorijoje laimėjęs šį titulą su trimis skirtingomis komandomis.

Lietuvis pirmą kartą Eurolygos taurę į viršų kėlė 2003 metais Barselonoje su "FC Barcelona" komanda. Persikėlęs į Tel Avivą "Auksinis berniukas" nenustojo skinti pergalių ir su "Maccabi" komanda laimėjo du čempionų titulus iš eilės (2004 ir 2005 m.). Po keturių metų (2009 m.) gynėjas į Europos viršūnę užkopė su Atėnų "Panathinaikos" komanda.

Žemiau pateiktoje vaizdo medžiagoje Š.Jasikevičius pasakoja savo prisiminimus apie visus 4 finalo ketvertus, kuriuose jis tapo Eurolygos čempionu.

2003 metais su Barselonos komanda Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą tapo Eurolygos čempionu. Pusfinalyje katalonai 76-71 palaužė CSKA, o finale 76-65 Trevizo "Bentton" komandą.

"Atsimenu, kad finalo ketverte Barselonoje labai jaudinausi. Visi supratome kaip tai yra svarbu klubui, kadangi Barselona niekada nebuvo laimėjusi šio titulo. Sant Jordi arenoje atmosfera buvo nuostabi, o sirgaliai kiekvieną metimą pasitikdavo tarsi tai būtų pergalingas".

Po triumfo su Barselona lietuvis persikėlė į Tel Avivo "Maccabi" su kuria pratęsė savo pergalingą žygį. 2004 m. finalo ketverte Tel Avive žydai 93-85 pusfinalyje įveikė CSKA krepšininkus, o finale 118-74 pažemino Bolonijos "Skipper" komandą. Sekantį sezoną "Maccabi" pakartojo savo pasiekimą ir finalo ketverte Maskvoje vėl kėlė čempionų taurę. Pusfinalyje "Maccabi" 91-82 įveikė "Panathinaikos", o finale 90-78 "Tau Ceramica" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius tuomet buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.


"Šita "Maccabi" komanda žaidė gražiausią krepšinį Europos krepšinio istorijoje per pastaruosius 20-30 metų. Labai svarbu, kad žmonės mus prisimena būtent taip kaip mes tada žaidėme ir pasiekėme pergales. Surinkta komanda buvo tobula ir labai džiaugiuosi, kad iškovotais titulais mes tai įrodėme".

2009 m. Šarūnas Jasikevičius į finalo ketvertą sugrįžo vedamas Atėnų "Panathinaikos" komandos. Tuomet jau pusfinalyje laukė intriguojanti dvikova su amžinaisiais varžovais "Olympiacos" ekipa. Po permainingos kovos 84-82 į finalą žengė "Panathinaikos". Finale kova buvo dar gražesnė, nors po pirmos rungtynių dalies Š.Jasikevičiaus ekipa triuškino CSKA komandą, tačiau rungtynių pabaigoje Ramūnas Šiškauskas galėjo nulemti rungtynių baigtį. Vis dėlto Šiškausko metimas skriejo pro šalį ir "Panathinaikos " 73-71 triumfavo.

"Tai buvo ypatingas ketvertas, nes Berlyne reikėjo kautis su savo didžiausiais priešininkais "Olympiacos". Dar mėnesį prieš šias rungtynes Atėnuose dėjosi beprotiški dalykai. Abi rungtynės Berlyne buvo labai gražios, o finale prieš CSKA mes žaidėme dar geriau. Finale susikrovėme didžiulę persvarą ir stengėmės ją išlaikyti".



0 comments:

Rašyti komentarą