NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Unikalus jausmas, kai metai bėga, o tu vis dar esi nugalėtojas"

2012-03-11
Šarūnas Jasikevičius po triumfo Graikijos taurės finale neslėpė džiaugsmo iškovota pergale, tačiau naudingiausio žaidėjo titulo nesureikšmino. Graikijos žurnalistams lietuvis kalbėjo, kad pagrindinė pergalės priežastis - gynybą. Po šio iškovoto titulo "Panathinaikos" neketina sustoti ir pasak įžaidėjo sieks laimėti likusius du trofėjus.

- Prieš du metus toje pačioje arenoje būdamas 34 metų finale žaidėte vos keletą minučių ir nebuvote pagrindinis žaidėjas kovojant dėl pergalės, o "Olympiacos" nutraukė 5 metų "Panathinaikos" dominavimą. Tačiau klausimas yra, kad jūs vietoj to, kad sentumėte einate vis jaunyn.
- "(juokiasi) per tiek metų žaisdamas krepšinį supratau, kad kartais, deja negali pakeisti to kas nutiko praeityje. Be abejo turėtume mėgautis šiomis akimirkomis, nes apie tokius momentus mes svajojame ir jų siekiame.

- Ar tau buvo staigmena, kai paskelbė, kad esi naudingiausias finalo žaidėjas?
- Tiesą pasakius aš to nesitikėjau ir nemanau, kad žaidžiau taip gerai, kad būčiau nusipelnęs gauti šį apdovanojimą, tad man tai tikrai nėra pats svarbiausias dalykas. Kažkam, tai turėjo duoti šį titulą, tai davė man (juokiasi). Džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti prie šios pergalės.

- Ką manai apie rungtynių pabaigą? ar sutinki, kad "Panathinaikos" nežaidė gerai?
- Pirmas 12-13 minučių manau mes žaidėme gerai ir kontroliavome žaidimą, tačiau po to 20 minučių mes rungtyniavome labai blogai. Neradome tinkamų sprendimų nei puolime, nei gynyboje. Paskutines 5 minutes žaidėme išties gerai.

- Tačiau atrodo, kai komanda turi charakterį ji visada suras tinkamus sprendimus net tada kai atsilieka, o laikas eina į pabaigą.
- Tai tiesa, mes daug kartų esame žaidę prieš "Olympiacos" ir kitas komandas, todėl mes esame įgiję nugalėtojų mentalitetą. Akivaizdu, kai lemiamais momentais reikia taškų, o mes pralaimime mes tarsi įgauname ta vadinamą "šeštąjį pojūtį", todėl mes kitokie nei daugelis kitų komandų.

- Kas lėmė pergalę?
- Manau, kad gynyba. Ketvirtajame kėlinyje pasikeitė žaidimo ritmas mes pradėjome geriau gintis ko pasekoje perėmėme keletą kamuolių. Taip pat manau, kad V.Spanoulio atkirtimas nuo žaidimo turėjo įtakos. Galbūt jis buvo pavargęs ar trūko jėgų, tačiau šįkart jis neturėjo veiksmingos įtakos rungtynėms.

- Ką jums reiškia šis iškovotas titulas?
- Tai pirmas mūsų titulas šiais metais ir esame labai laimingi, kad jis būtent mūsų rankose. Turime vieną titulą, tad dabar sieksime kitų dviejų. Bus sunku laimėti abu trofėjus, tačiau mes stengsis po mažais žingsneliais keliauti link jų. Visi titulai lieka dalimi istorijos, o mes krepšininkai būtent dėl tokių akimirkų ir gyvename.

- Daugelis kas stebi "Panathinaikos" daugelį metų pastebi, kad būnant 35-36 metų tu tampi vis naudingesniu gynėju.
- Ką aš galiu pasakyti, nežinau. Viskas priklauso ir nuo komandos ir jos gynybos, o treneriai man suteikia geriausius nurodymus ką ir kaip turiu daryti aikštelėje. Visus šiuos metus buvau žinomas dėl savo agresyvaus talento, todėl visi ieškojo "Achilo kulno" ir juo tapo mano gynybą gal dėl to daugeliui, tai ir buvo siurprizas. Manau, kad niekad nebuvau toks blogas gynyboje, kad pakenkčiau komandai.

- Kokios užplūsta emocijos po laimėto finalo?
- Apima euforija, kadangi mes įrodėme, kad esame nugalėtojai. Tai, kad finale buvo įveiktas mūsų didžiausias priešas šiai pergalei suteikia kitokio skonio. Unikalus jausmas, kai metai bėga, o tu vis dar esi nugalėtojas.

SARUNAS13LT

0 comments:

Rašyti komentarą