NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[2004] Antrasis Šaro finalo ketvertas: Jei ne Sharpo tritaškis... (VIDEO)

2012-04-29
2003-2004 metų sezonui besirengianti Tel Avivo "Maccabi" komanda kaip reikiant sudrebino krepšinio rinką. Izraelio čempionai į savo gretas prisiviliojo Šarūną Jasikevičių, Maceo Bastoną, o taip pat į komandą sugrįžo Anthony Parkeris. Pini Gershonas pamatęs kokią sudėtį "Maccabi" ekipai pavyko surinkti ir pats panoro vėl stoti už komandos vairo, o jo asistentu tapo iki tol vyriausiuoju treneriu dirbęs Davidas Blattas.

"Maccabi" klubas itin ruošėsi šiam sezonui, nes būtent 2004-ųjų Eurolygos finalo ketvertas turėjo vykti Tel Avive.

Izraelio ekipa reguliariajame sezone iškovojo 11 pergalių ir patyrė 3 pralaimėjimus, tačiau pirmąją vietą B grupėje turėjo užleisti Maskvos CSKA komandai.

Top16 etape įvyko, tai ką turbūt protu galime sunkiai suvokti. Paskutinės antrojo etapo rungtynės dėl teisės žaisti finalo ketverte tarp Tel Avivo "Maccabi" ir Kauno "Žalgirio" tapo vienomis gražiausiomis ir dramatiškiausiomis rungtynėmis lygos istorijoje. Kai jau atrodė, kad "Maccabi" nebeturi vilties laimėti rungtynių ir visos svajonės žaisti finalo ketverte žlunga kažkokiu mistiniu būdu įvyksta stebuklas. Likus žaisti 2 sekundes Derickas Sharpas paleido tritaškį su finaline sirena ir išplėšė pratęsimą. Galime pasakyti taip, kad rungtynių pabaigoje "Žalgiris" ko gero padarė visas įmanomas klaidas kokias galėjo padaryti, o "Maccabi" sužaidė likusias sekundes idealiai. Pratęsime Tel Avivo krepšininkai be didesnio vargo 107-99 susidorojo su kauniečiais ir iškovojo kelialapį į finalo ketvertą.

Šarūnas Jasikevičius tuomet sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes per beveik 30 minučių lietuvis pelnė net 37 taškus (7/9 dvitaškiai, 4/10 tritaškiai, 11/12 baudų) atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir penkis kartus prasižengė. Šiose rungtynėse Šaras surinko 37 naudingumo balus ir tapo savaitės MVP.

"Rungtynes jau buvome pralaimėję, tačiau kažkaip laimėjome ir patekome į finalo ketvertą. Pabaiga buvo kažkokia absurdiška, nereali. Ir Sabas sakė, kad tokio dalyko nėra matęs" - po rungtynių su "Žalgiriu" kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Pusfinalis: Maccabi 93 - 85 CSKA
Pusfinalyje Tel Avivo "Maccabi" krepšininkai susitiko su Maskvos CSKA krepšininkais. Rungtynių pradžioje geriau sekėsi svečiams iš Rusijos, kurie įgijo 6 taškų persvarą (2-8). Neilgai trukus Anthony Parkeris išlygino rezultatą (12-12), tačiau tuomet sekė CSKA spurtas 0-10, o pirmąjį kėlinį fantastišku tritaškiu iš 8 metrų pataikė Marcusas Brownas 18-27. Antrajame kėlinyje po Davido Bluthentalio tritaškio ir Maceo Bastono dėjimu "Maccabi" deficitas ištirpo iki 6 taškų. Vis dėlto Maskvos krepšininkai sužaidę sėkmingesnę atkarpą vėl susigrąžino dviženklę persvarą (23-34). Kėlinio pabaigoje dominavo šeimininkai, kurie prieš išeinant į ilgąją pertrauką sumažino atsilikimą iki minimumo 41-42. Trečiojo kėlinio pradžioje V.Alexanderis ir J.R.Holdenas padidino CSKA persvarą, tačiau tuomet sekė Šarūno Jasikevičiaus tritaškis, o po A.Parkerio dvitaškio rezultatas tapo lygus (46-46). Trečiajame kėlinyje įvyko lūžis ir "Maccabi" išsiveržė į priekį, bei įgijo 7 taškų persvarą (58-51). Ketvirtojo kėlinio pradžioje Th.Papalouko pastangomis CSKA sumažino deficitą iki 4 taškų (66-62). Įpusėjus kėliniui M.Bastonas pelnė 2 taškus, o po Š.Jasikevičiaus baudos metimų "Maccabi" persvara tapo 9 taškai (77-68). Rungtynių pabaigoje šeimininkai neiššvaistė persvaros, o CSKA ekipą įveikė 93-85 ir užsitikrino vietą finale.

"Per rungtynes su CSKA man buvo tarsi pragaras: kur pasisuki - po porą gynėjų saugo",- po pusfinalio kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius pusfinalyje žaidė beveik 32 minutes pelnė 18 taškų (1/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 10/10 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, po kartą suklydo ir perėmė kamuolį ir surinko 24 naudingumo balus.

Finalas: Maccabi 118-74 Skipper
Pirmuosius taškus finale pelnė Matjažas Smodišas išvesdamas "Skipper" ekipą į priekį, tačiau kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis kartais, kai Bolonijos krepšininkai pirmavo. Jau po Šarūno Jasikevičiaus tritaškio į priekį išsiveržė "Maccabi", o kėlinio pabaigoje iš 7 metrų tritaškį pataikė D.Bluthenthalis ir po pirmojo kėlinio šeimininkų persvara siekė 18 taškų (31-13). Antrojo kėlinio pradžioje N.Vujčičius dvitaškiu padidino persvarą iki 20 taškų, tačiau italai atsakė sėkminga atkarpa 2-8. Neilgai trukus D.Bluthentahis vėl sugrąžino "Maccabi" komandai 20 taškų persvarą (43-23). Kėliniui baigiantis Tel Avivo krepšininkai susikrovė didžiausią persvarą rungtynėse 55-30. Trečiajame kėlinyje ir toliau dominavo šeimininkai, kurių persvara ir toliau išliko didesnė, nei 20 taškų. Po trijų kėlinių "Maccabi" priekyje buvo 80-51. Ketvirtajame kėlinyje Tel Avivo persvara šoktelėjo net iki 41 taško (106-65). Italai nieko negalėjo padaryti "Maccabi" krepšininkams, kurie laimėjo finalą triuškinančiu rezultatu 118-74.

Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo antrasis finalo ketvertas iš eilės ir antrasis iškovotas čempiono titulas. Lietuvis finale žaidė beveik 18 minučių pelnė 18 taškų (2/2 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, 2 kartus suklydo, 3 kartus prasižengė, išprovokavo 5 varžovo pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.

"Jausmas geras. Visą sezoną sunkiai dirbome... Visą laiką sakiau, kad ir kitos komandos nesėdi vietoje - dirba, stengiasi. Ir išėjo taip, kad kažkokiu būdu laimėjome Eurolygą ir laimėjome įtikinamai.


Per Eurolygos reguliariojo sezono abejas rungtynes žaisdami su "Skipper" turėjome daug problemų, todėl finalą įsivaizdavome kitokį. Bet jau geriau taip laimėti nei nervingai ir per kančias",- po finalo kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.


0 comments:

Rašyti komentarą