NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Barselonoje Šarūnas Jasikevičius žais 13-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais

2012-08-28
Šarūnas Jasikevičius po 9 metų pertraukos sugrįžęs į Barseloną vėl žais 13-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais. Krepšininkas atvykęs į Kataloniją rado laisvą tryliktąjį numerį kadangi praėjusį sezoną juo žaidęs Kostas Perovičius paliko ekipą. Lietuvis visada stengiasi pasirinkti šį numerį jei tik yra galimybė, netgi jo baro pavadinime Barselonoje puikuojasi šis skaičius - "Loft 13".

Įžaidėjas nuo mažų dienų žaidžia 13-uoju numeriu ir ilgą laiką komandose jam pavykdavo gauti šį numerį. Merilendo universitete, Vilniaus "Lietuvos ryte", Liublianos "Union Olimpija", Barselonos "FC Barcelona", Tel Avivo "Maccabi" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandose lietuvis vilkėjo būtent skaičiumi trylika pažymėtus marškinėlius.

Vis dėlto krepšininkui nevisada pavykdavo gauti savo mėgiamą 13-ąjį numerį. Persikėlęs žaisti už Atlanto į Indianos "Pacers" komandą Š.Jasikevičiui teko pakeisti marškinėlių numerį, nes tryliktuoju žaidė aukštaūgis Davidas Harrisonas: "Sužinojęs, kad 13-asis numeris užimtas, galvojau pasirinkti 4-ąjį. Bet juo žaidžia Eddie Gillas... Kadangi Nr.1 - Stephenas Jacksonas, pasirinkau 3-iajį. Ir džiaugiuosi, nes šis skaičius NBA priklausė Draženui Petrovičiui, vienam geriausių krepšininkų istorijoje".

Po to, kai "Pacers" ir "Warriors" atliko mainus Š.Jasikevičiui dar kartą teko pakeisti marškinėlių numerį. Įžaidėjas 3-ąjį numerį užleido Alui Harringtonui, kuris kartu su juo po mainų atsidūrė Oklande. A.Harringtonas 2006-aisiais metais atvykęs į "Pacers" ekipą norėjo savo mėgiamojo trečiojo numerio, tačiau šį buvo pasirinkęs lietuvis. 13-ojo numerio niekas negalėjo gauti, kadangi šis priklausė legendiniam komandos žaidėjui - Wiltui Chamberlainui, todėl teko rinktis 33-ąjį.

Sugrįžęs žaisti į Europą Šarūnas Jasikevičius pasirinko Atėnų "Panathinaikos" komandą, tačiau atvykęs rado užimtą trylikąjį numerį, nes juo žaidė - Dimitris Diamantidis. Lietuvis dar galvojo rinktis 3-iąjį arba 33-iajį , bet Graikijoje leidžiami tik nuo 4 iki 19 numeriai, tad pasirinko prieš metus čia žaidusio Roberto Javtoko skaičių: "Pasirinkau 19-ąjį numerį, nes noriu pakeisti savo draugo Robio likimą".

2011-aisiais sugrįžęs žaisti į Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda įžaidėjas vėl negavo 13-ojo numerio, nes juo žaidė Martynas Gecevičius. Tuomet lietuvis pasirinko 22-ąjį numerį, kadangi tą dieną gimė jo dukrytė Aila. Sezono viduryje palikęs Vilnių ir išvykęs į Stambulo "Fenerbahche Ulker" Š.Jasikevičius galėjo ir negauti tryliktojo numerio. Šis numeris komandoje priklausė Gašperui Vidmarui, tačiau krepšininkas dėl sunkios traumos negalėjo žaisti, tad tuo pasinaudojęs lietuvis po ilgos pertraukos vėl apsivilko marškinėlius su skaičiumi - 13.

Tiesa 2000-aisiais atvykęs į Barseloną Šarūnas Jasikevičius taip pat galėjo negauti tryliktojo numeri, tačiau Juanas Carlsonas Navarro geranoriškai šį skaičių užleido lietuviui.

0 comments:

Rašyti komentarą