NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūnas Jasikevičius: "Pirmiausia reikės sugrąžinti sirgalius į "Palau" areną"

2012-08-07
Šarūnas Jasikevičius su Lietuvos vyrų rinktine ruošiasi svarbiausioms Londono olimpinių žaidynių kovoms. Trečiadieni lietuviai ketvirtfinalyje susikaus su Rusija. Ispanijos žiniasklaidos kalbinas įžaidėjas minėjo, kad ši vasara buvo sunki ir jaučiasi pavargęs. Lietuvis taip pat galėjo, kad nekantrauja sugrįžti į Barseloną kur vėl galės žaisti kartu su Juanu Carlosu Navarru.

- Rungtynėse su JAV varžovai jums neskyrė ypatingo dėmesio ir vos neliko nubausti. Ar tikrai įmanoma įveikti juos?
- Taip, žinote rungtynių pradžioje jie buvo truputi mieguisti. Manau pakankamai gerai žaidime visas 40 minučių, tačiau pabaigoje pralaimėjome. Krepšinyje nebūna moralinių pergalių.

- Ar šios rungtynės nepriminė 2000-ųjų Sidnėjaus olimpiados pusfinalio kada buvote per žingsnį nuo pergalės prieš JAV?
- Galbūt, bet svarbiausia mūsų žaidimas gerėja ir žinome kaip galime žaisti. Pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo, kad nežaidėmė vienodai gerai visų 40 minučių. Jeigu norime ką nors čia laimėti reikia žaisti gerai visas rungtynes.

- Kalbant apie kitą sezoną ar buvo sunku apsispręsti kur žaisite?
- Ne, viskas įvyko labai greitai, mes truputi pakalbėjome apie derybas, tačiau apsispręsti buvo lengva. Barselona mano mėgstamiausia komanda, norėjau žaisti Xavi Pascualio komandoje, o taip pat sugrįžti į ACB lygą. Bet man bus truputi sunku žaisti dviejuose labai stipriose lygose, tačiau jie numatė man tam tikras galimybes.

- Ar tavo vaidmuo komandoje labai skirsis nei ankstesnėse komandose?
- Pastaraisiais metais aš nekreipiu dėmesio į tiek kiek žaisiu minučių, nes savo karjeroje žaidžiau daug. Kaip visada stengsiuos žaisti du prieš du, žinoma atliksiu ir kitus dalykus, tačiau svarbiausia stengsiuos padėti komandai laimėti, to ko visi ir nori.

- Ar Barselona bus paskutinė stotelė jūsų karjeroje?
- Tiesa ta, kad aš jaučiuosi pakankamai gerai. Turėjau sunkią vasarą su Lietuvos rinktine ir labai norėčiau fiziškai atsigauti, nes jaučiuosi truputi pavargęs. Po to su nekantrumu lauksiu sugrįžimo į Palau kada galėsiu kartu žaisti su Juanu Carlosu Navarro.

- Pastaraisiais metais čia buvo problema pritraukiant žiūrovų į areną ir dauguma mano, kad būtent tu sugrąžinsi juos.
- Paskutinį sezoną mačiau beveik visas Barselonos rungtynes ir tikrai sunku patikėti, kad žmonės neateina į areną. Kai pilna arena tuomet varžovams kur kas sunkiau laimėti, tad privalėsime sugrąžinti žmonės į "Palau Blaugrana".

- Turbūt tada ir siekis laimėti bus didesnis.
- Turime pradėti lėtai, nes kova dėl titulų prasideda tik antroje sezono pusėje. Taip pat svarbu, kad visi būtume sveiki, išvengtume traumų, bei augtume kaip komanda ir būtume pasiruošę svarbiausioms sezono rungtynėms.

0 comments:

Rašyti komentarą