NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: visos olimpiados metu prastai jaučiausi

2012-08-08
Lietuvos krepšinio rinktinė baigė pasirodymą Londono olimpinėse žaidynėse. 36 metų įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius tvirtino, kad ketvirtfinalio dvikovoje su rusais nei jis pats, nei visa mūsų šalies komanda neatrodė švieži.

„Nesužaidėme šiandien. Galvojau prieš rungtynes, kad galimybių laimėti bus. Pirmą kėlinį nepataikėme daug laisvų metimų, klaidos vėl pakišo koją. Truputį geriau sužaidus galima buvo tikėtis pergalės. Atrodo, gynėmės normaliai, bet neužpuolėme. Neatrodėme švieši“, - kalbėjo jis.

– Pačiam taip pat prastos rungtynės buvo?
– Nebuvo jėgų. Prastos rungtynės. Visos olimpiados metu prastai jaučiausi. Ne visai šviežias. Sprendimai nebuvo geri, klaidos ir tai atsiliepė pataikymo procentui. Nedaug turėjau energijos. Asmeniškai jaučiau nemažą nuovargį po sezono. Buvo galima gal žaisti su Tunisu ir JAV mažiau minučių, kad šviežesnis ateičiau į ketvirtfinalį, bet situacija vertė ir reikėjo žaisti. Fiziškai neatsigavau. Norisi daryti geriau, bet kai nėra bake benzino, sunku. Pamečiau du kamuolius lygioje vietoje. Nei ten kas spaudė ar daužė per rankas. Kamuolys iškrinta iš rankų ir tai daugiausiai nuovargis. Aišku, ir amžius maišo, būkime atviri.
 
– Kitas vasaras skirsite poilsiui?
– Galbūt. Nesu žmogus, darantis skambius pranešimus. Gal jei būtume tiesiai važiavę į olimpiadą, būtų buvę kitaip, bet kai tenka po sunkaus sezono važiuoti į kitus pasaulio galus, sudėtinga. Tai nėra kažkokie pasiteisinimai. Tokio amžiaus jau reikia daugiau dėmesio skirti poilsiui. Esu laimingas, kad nors kažkiek galėjau padėti.
 
– Su kitais rinktinės veteranais kalbėjote apie pasitraukimą?
– Negaliu už juos atsakyti. Buvo sunki vasara. Kalbant apie galutinį rezultatą, džiaugiuosi, kad net tiek gavosi. Gal kažkam patiks ar nepatiks tas rezultatas, bet darbo buvo daug nuveikta. Dabar labiausiai noriu poilsio.
 
– 5-8 vietos atspindi realų rinktinės pajėgumą?
– Manau, kad taip. Ši komanda sužaidė mažai gerų rungtynių. Sakiau, kad tempti turi tie žaidėjai, kurie žaidė Turkijoje pasaulio čempionate 2010 metais, o gavosi taip, kad mes senukai daugiau žaidėme nei reikėjo. Buvo galima kabintis, tačiau nežaidėme to krepšinio, kurį galėjome.

šaltinis: balsas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą