NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Prisimenant 2012-uosius...

2012-12-31
2012-ųjų metų
APŽVALGA

2012-uosius metus Šarūnas Jasikevičius su Atėnų "Panathinaikos" komanda pradėjo keturiomis pergalėmis iš eilės Graikijos čempionate. Pirmąjį pralaimėjimą patyrė mėnesio pabaigoje eurolygos Top 16 etapo rungtynėse namuose prieš Kazanės "Unics" krepšininkus.

Sausio 26 dieną Šarūnas ir Anna sulaukė šeimos pagausėjimo. Porai gimė berniukas kuriam išrinko Luko vardą.

"Panathinaikos" komanda eurolygos Top 16 etape iškovojusi 4 pergales tapo G grupės nugalėtoja ir užtikrintai žengė į ketvirtfinalį.

Kovo pradžioje Šarūnas Jasikevičius pradėjo demonstruoti vis geresnį savo žaidimą. Lietuvis buvo vienas iš pagrindinių pergalės kalvių Graikijos taurės finale prieš Pirėjaus "Olympiacos". Būtent jis buvo išrinktas naudingiausiu finalo žaidėju.

Po pergalės Graikijos taurės finale įžaidėjo iš Lietuvos laukė neeilinė Eurolygos ketvirtfinalio serija. Š.Jasikevičiui pirmą kartą jo karjeroje teko žaisti prieš Tel Avivo "Maccabi" komandą. 2003-2005 metais lietuvis su šia ekipa laimėjo visus įmanomus titulus ir neslėpė, kad žaisti prieš "Maccabi" bus psichologiškai sunku. Pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse "Panathinaikos" savo aikštėje 93-73 nepaliko jokių vilčių svečiams iš Izraelio. Antroji dvikova Atėnuose tapo tikru nervų karu, tačiau šįkart pergalę iškovojo "Maccabi".

Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimas į "Yad eliyahu" areną apkarto. Nors krepšininkas prieš rungtynes buvo pagerbtas už nuopelnus klubui, tačiau susirinkę sirgaliai buvusį dievaitį pasitiko švilpimu. Lietuvis visų rungtynių metu nerado savo žaidimo, o "Panathinaikos" pralaimėjo 62-65. Po šios pergalės Tel Avivo ekipa atsidūrė per žingsnį nuo Eurolygos finalo ketverto.

Vis dėlto Graikijos čempionai ketvirtose ketvirtfinalio serijos rungtynėse  Tel Avive iškovojo pergalę 78-69 ir išlygino serijos rezultatą 2:2. Lemiamas penktąsias rungtynes Atėnuose ir bilietą į Stambulą iškovojo "Panathinaikos". Paskutinėse dvejuose rungtynėse lietuvis iš viso pelnė 26 taškus ir buvo vienas svarbiausių pergalės faktorių.

Finalo ketvertas Stambule Šarūnui Jasikevičiui jau buvo penktasis jo karjeroje. Iki tol lietuvis buvo iškovojęs visas 8 pergales ir keturis sykius į viršų kėlė čempionų taurę. Trileris pusfinalyje prieš Maskvos CSKA komandą baigėsi pirmąją Š.Jasikevičiaus nesėkme eurolygos finalo ketvertuose. Lietuvis į rusų krepšį įmetė net 19 taškų, tačiau net ir tai neišgelbėjo "Panathinaikos" komandos. Po varžybų buvo daug kalbama apie teisėjų darbą ir netinkamus sprendimus rungtynių pabaigoje, kurie dalinai lėmė CSKA pergalę.

Kovoje dėl trečiosios vietos "Panathinaikos" susitiko su Barselonos "FC Barcelona Regal" krepšininkais. Nieko nelemenčiose rungtynėse Željko Obradovičius nusprendė patausoti Šarūną Jasikevičių artėjančioms Graikijos finalų kovoms ir neregistravo mačui su katalonais. Rungtynes graikai pralaimėjo 69-74.

Graikijos reguliariajame čempionate "Panathinaikos" užėmė antrąją vietą į priekį praleisdama tik "Olympiacos". Ketvirtfinalio seriją prieš Salonikų "Aris" Š.Jasikevičiaus komanda laimėjo 2:0, o pusfinalio prieš Rodo "Kolossos VAP" 3:1.

Finale kaip ir įprasta susitiko du stipriausi šalies klubai "Panathinaikos" ir "Olympiacos". Raudonieji užėmę pirmąją vietą reguliariajame sezone turėjo namų aikštelės pranašumą. Šioje finalo serijoje nebuvo išvengta incidentų. Žaliųjų autobusas pakeliui į pirmąsias finalo serijos rungtynes Pirėjuje buvo užpultas raudonųjų sirgalių. Incidento metu sužeidimų patyrė Stevenas Smithas ir Stratos Perperoglou.

Graikijos finalo serija vyko pagal labai paprastą scenarijų. Abi komandos laimėjo savo aikštėje žaistas rungtynes, o kadangi Pirėjus turėjo namų pranašumą, tai jie ir tapo naujaisiais čempionais.

2012-ųjų vasarą Atėnų "Panathinaikos" komandą paliko net tik daugiau nei dešimtmetį komandą treniravęs Ž.Obradovičius, tačiau ir pulkas kitų krepšininkų tarp jų ir Šarūnas Jasikevičius.

Sugrįžęs į tėvynę Š.Jasikevičius pradėjo pasirengimą Olimpinių žaidynių atrankos turnyrui Venesueloje. Karakase lietuviai jau pirmose rungtynėse smogė didelių ambicijų nestokojusiems šeimininkams. Pasipiktinę venesualiečiai tryško pikčiu ant lietuviu ir kaip įmanydami stengėsi pakenkti. Antrose rungtynėse Lietuva kiek netikėtai nusileido Nigerijai, tačiau šis pralaimėjimas nesutrukdė mūsų rinktinei žengti į antrąjį etapą.

Ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos lietuviai dėka puikaus Šarūno Jasikevičiaus žaidimo rungtynių pabaigoje įveikė Puerto Riko rinktinę. Ši pergalė lietuvius dar labiau priartini prie pagrindinio tikslo. Pusfinalyje lietuviai be didesnių problemų susitvarkė su Dominikos Respublikos krepšininkais ir iškovojo kelialapį į Londono olimpines žaidynes.

Londone lietuviai grupės etapą pradėjo pralaimėjimu argentiniečiams, tačiau jau sekančiose rungtynėse atsirevanšavo Nigerijos krepšininkams už pralaimėjimą atrankos turnyre Venesueloje. Trečiose rungtynėse Lietuva stojo į kovą su Europos vicečempionais prancūzais. Lietuviai garbingai priešinosi, tačiau ketvirtajame kėlinyje atidavė iniciatyvą Tony Parkerio vedamai komandai.

Ketvirtose rungtynėse prieš JAV rinktinę mažai kas tikėjosi, kad lietuviai mes rimtą iššūkį amerikiečiams. Vis dėlto JAV krepšininkai rungtynių pabaigoje vos vos išnešė sveiką kailį 99-94. Grupės etapą mūsų šalies rinktinė baigė pergale prieš Tuniso krepšininkus ir užėmę 4-ąją vietą grupėje iškopė į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje Šarūno Jasikevičiaus kariauna susitiko su Davido Blatto vadovaujama Rusijos nacionaline rinktine. Lietuvos krepšinio rinktinė nuo nepriklausomybės atkūrimo visada įveikdavo ketvirtfinalio barjerą, tačiau ne šįkart. Lietuviai kapituliavosi prieš rusus 74-83 ir pasitraukė iš kovos dėl olimpinių medalių.

Po Londono olimpinių žaidynių Šarūnas Jasikevičius paskelbė apie karjeros pabaigą Lietuvos vyrų rinktinėje.

Vasarą Š.Jasikevičius paskelbė, kad po 9 metų pertraukos sugrįžta žaisti į Barseloną. Lietuvis sudarė 1 metų kontraktą su galimybe jį pratęsti dar metams.

Lietuvio sugrįžimas į Kataloniją kiek apkarto, nes jau pirmose oficialiose rungtynėse Barselona patyrė pralaimėjimą prieš Valjadolido krepšininkus. Tiesa lietuvis šioms rungtynės nebuvo registruotas. Vėliau Ispanijos čempionai vietiniame fronte ir toliau dalino taškus varžovams. Iš viso "FC Barcelona Regal" ekipa per sužaistą šio sezono laiką yra patyrusi net 7 pralaimėjimus.

Šarūno Jasikevičiaus ekipai kur kas sėkmingiau sekėsi eurolygos varžybose. Čia Barselona reguliariajame sezone iškovojo 9 pergales ir tapo grupės nugalėtoja. Katalonai pergalingai pradėjo ir Top 16 etapą.

2012-ųjų metų skaičiai

Nenumaldomai artėjant 2013-iesiems metams SARUNAS13LT apžvelgia Šarūno Jasikevičiaus statistiką 2012-aisiais metais.

Lietuvis 2012-aisiais metais iš viso sužaidė 69 oficialias rungtynes (40 už Atėnų "Panathinaikos", 10 už Lietuvos rinktinę ir 19 už Barselonos "FC Barcelona Regal"). Š.Jasikevičiaus atstovaujamos komandos iškovojo 49 pergales (21 Graikijos čempionate, 2 Graikijos taurės varžybose, 17 eurolygoje, 3 olimpiniame atrankos turnyre, 2 Londono olimpinėse žaidynėse ir 4 Ispanijos čempionate) ir patyrė 20 pralaimėjimų (5 Graikijos čempionate, 6 eurolygoje, 1 olimpinėje atrankoje, 4 Londono olimpinėse žaidynėse ir 4 Ispanijos čempionate).

Įžaidėjas šiais metais iš viso aikštėje praleido 1109 minutes, pelnė 506 taškus, pataikė 125 dvitaškius, 59 tritaškius ir 79 baudos metimus. Atliko 214 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 63 kamuolius, perėmė 29 kamuolius, blokavo 5 varžovo metimus ir 130 kartų suklydo.

Vidutiniškai šiais metais Šarūnas Jasikevičius žaisdavo po 16 minučių, pelnydavo 7,3 taško (dvitaškiai - 52 proc., tritaškiai - 45 proc., baudos metimai - 86 proc.), atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 0,9 kamuolio, perimdavo 0,4 kamuolio ir suklysdavo po 1,8 karto per rungtynes.

ŠARAS vs Real |2012.12.30| (VIDEO)


Barcelona - Real |2012.12.30| (FOTO)

Barselona paskutinėse metų rungtynėse nukovė Madrido "Realą"

2012-12-30
Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda 2012-uosius metus baigė pergale. Katalonai Ispanijos čempionato 15-ojo turo rungtynėse 96-89 nugalėjo Madrido "Real" krepšininkus. Šalies čempionams tai buvo 8-oji pergalė, o Madrido krepšininkams pirmasis pralaimėjimas.

Rungtynės prasidėjo Pete'o Mickealo tritaškiu (3-0), sužaidus 2 minutes Rudy Fernandezas atsakė tolimu metimu (3-3). Sužaidus daugiau nei 2 minutes P.Mickealas pridėjo dvitaškį su pražanga (6-3), svečiai atsakė R.Fernandezo metimu iš vidutinio nuotolio (6-5). Sužaidus 3 minutes "Real" krepšininkas neleistinai numušė E.Lorbeko mestą kamuolį (8-5), o vėliau Juanas Carlosas navarro pridėjo du taškus (10-5). Sužaidus 4 minutes Rafaelis Hettsheimeris ir J.C.Navarro pasikeitė taikliais dvitaškiais (12-7). Įpusėjus kėliniui Nikola Mirotičius pelnė du taškus (12-9). Likus žaisti 4 minutes J.C.Navarro pridėjo du taškus su pražanga (15-9). Likus žaisti daugiau nei 3 minutes P.Mickealas buvo nubaustas nesportine pražanga. "Realas" šia dovanele nepasinaudojo, o J.C.Navarro pataikė sudėtingą dvitaškį su varžovo pražanga (18-12). Likus žaisti mažiau nei 3 minutes į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius, o R.Fernandezas įsmeigė tritaškį (18-15). Likus žaisti minutę M.Huertas pelnė du taškus, o Madrido krepšininkai atsakė tolimu metimu (21-20). Kėlinys baigėsi V.Sado dvitaškiu po Š.Jasikevičiaus perdavimo. Po pirmojo kėlinio 23-20 pirmavo Barselona.

Antrojo ketvirtčio pradžioje F.Reyesas pelnė du taškus (23-22), o sužaidus minutę Š.Jasikevičius pelnė pirmuosius taškus (25-22). Po Jaycee Carrollso dvitaškio su pražanga rezultatas tapo lygus (25-25). Sužaidus 2 minutes Dontaye Draperis įsmeigė tritaškį ir pirmą kartą išvedė "Real" ekipą į priekį (25-28), katalonai į tai atsakė C.J.Wallace'o dviem taškais (27-28). Sužaidus 3 minutes J.C.Navarro tritaškiu išlygino rezultatą (30-30). Svečiai į tai atsakė 4 taškais be atsako (30-34). Baigiant įpusėti kėliniui J.C.Navarro pelnė du taškus (32-34), F.Reyesas atsakė tuo pačiu. Likus žaisti 3 minutes S.Rodriguezas pataikė iš vidutinio nuotolio (34-38). Likus žaisti 2 minutes E.Lorbekas dvitaškiu išlygino rezultatą (38-38). R.Fernandezas į tai atsakė dėjimu, tačiau J.C.Navarro vėl išlygino rezultatą (40-40). Paskutinę kėlinio minutę E.Lorbekas išvedė Barseloną į priekį (42-40). Kėliniui baigiantis V.Sada įsmeigė tritaškį, tačiau S.Rodriguezas atsakė tuo pačiu. Katalonai po dviejų kėlinių pirmavo 45-44.

Trečiasis kėlinys prasidėjo svečių tikslia ataka po kurios išsiveržė į priekį (45-46), tačiau A.Tomičius dviem taškais sugrąžino pranašumą katalonams (47-46). Sužaidus pusnatros minutės P.Mickealas įsmeigė tritaškį (50-46), sužaidus 3 minutes J.C.Navarro pataikė iš toli (53-47). Sužaidus 4 minutes N.Mirotičius sumažino "Real" deficitą iki 2 taškų (53-51). Įpusėjus kėliniui Šarūnas Jasikevičius grįžo į aikštelę, o P.Mickealas realizavo dvi baudas (55-51). R.Fernandezas į tai atsakė trimis taikliais baudų metimais ir sumažino deficitą iki minimumo (55-54). Likus žaisti daugiau nei 4 minutes C.Carrollas tritaškiu išlygino rezultatą (57-57). Vėliau V.Sada ir N.Mirotičius apsikeitė taikliais dvitaškiais (59-59). Likus žaisti 3 minutes A.Tomičius sudrebino "Real" krepšį po lietuvio tikslaus perdavimo (61-59). Likus žaisti daugiau nei 2 minutes J.C.Navarro įsmeigė tritaškį (64-60), po to N.Jawai pridėjo du baudos metimus (66-60). Taikliais baudų metimais svečiai sumažino atsilikimą iki 2 taškų (66-64). Likus žaisti minutę N.Jawai pelnė du taškus iš po krepšio (68-64), o Š.Jasikevičius pataikė iš vidutinio nuotolio (70-64). Kėlinį tolima bomba baigė J.C.Navarro. Po trijų kėlinių 73-64 pirmavo Barselona.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Šarūnas Jasikevičius įsmeigė tritaškį ir katalonų persvara tapo dviženklė (76-64). Sužaidus daugiau nei minutę P.Mickealas pataikė iš vidutinio nuotolio (78-66), o C.J.Wallace'as pataikė dar vieną tritaškį (81-66). Sužaidus beveik 3 minutes S.Rodriguezas pataikė iš toli (81-69), po to F.Reyesas pridėjo du taškus (81-71). Barselona į tai atsakė C.J.Wallace'o tritaškiu (84-71). Baigiant įpusėti kėliniui N.Jawai pelnė du taškus (86-73), įpusėjus kėliniui S.Rodriguezas įmetė tritaškį (86-78). Likus žaisti mažiau nei 4 minutes C.Carrollas tritaškiuu sumažino "Real" deficitą iki 5 taškų (86-81). Likus žaisti mažiau nei 3 minutes J.C.navarro pataikė tritaškį iš 8 metrų (89-81), svečiai atsakė dviem taškais. E.Lorbekas likus žaisti 2 minutes taip pat pataikė tolimą metimą (92-83). J.C.Navarro netrukus smeigė dar vieną tritaškį (94-85). Likus žaisti minutę M.Slaughteris sudrebino katalonų krepšį dėjimu (94-87). Kėliniui baiggiantis A.Tomičius pelnė du taškus, o Barselona iškovojo pergalę 96-89.

Šarūnas Jasikevičius per 15 minučių pelnė 7 taškus (2/5 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kmauolį, kartą prasižengė ir surinko 7 naudingumo balus.

Barselonos "FC Barcelona Regal": Juanas Carlosas Navarro 33, Pete'as Mickealas 15, Erazemas Lorbekas 9, C.J.Wallace'as ir Ante Tomičius 8, Šarūnas Jasikevičius, Victoras Sada ir Nathanas Jawai 7, Marcelinho Huertas 2 taškai;

Madrido "Real": Rudy Fernandezas 18, Sergio Rodriguezas 17, Nikola Mirotičius 12, Jaycee Carrollas 11, Felipe Reyesas 10, Marcusas Slaughteris 8, Sergio Llullas 6, Dontaye Draperis 3, Carlosas Suarezas ir Rafaelis Hettsheimeris 2 taškai;

Š.Jasikevičius prieš "El Clásico" dvikovą: "Tai bus lemiamos rungtynės todėl turime dar didesnį norą laimėti"

Šarūno Jasikevičiaus atstovaujamos Barselonos "FC Barcelona Regal" komandos paskutinėse 2012-ųjų metų rungtynėse laukia išskirtinė dvikova. Prieš pat naujuosius metus katalonai savo aikštėje priims amžinuosius priešininkus - Madrido "Real".

Barselona šalies pirmenybėse su 7 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais žengia vos 8-oje vietoje. Tuo tarpu sostinės krepšininkai yra vienvaldžiai lyderiai ir turi iškovoję visas 14 pergalių.

Šios rungtynės ypatingai svarbios "FC Barcelona Regal" krepšininkams kadangi pralaimėjimo atveju ji nedalyvautų 2013-ųjų metų Ispanijos taurės varžybose.

Prieš rungtynes su Madrido "Real" komanda Šarūnas Jasikevičius kalbėjo: "Tokiose rungtynėse kur paprastai nėra vieno favorito dažniausiai laimi tie kurie žaidžia agresyviau. Mes privalome tokiais būti kur kas labiau nei bet kokiose kitose Ispanijos čempionato rungtynėse iki tol. Turime būti susikoncentravę visas 40 minučių ir privalome laimėti, nes tik tokiu atveju žaistume Ispanijos taurės varžybose. Tai bus lemiamos rungtynės todėl turime dar didesnį norą laimėti ir pagerinti savo situaciją.

Nežinau ar tai bus daugiau fizinis žaidimas, tačiau turime būti pasiruošę bet kam. Nesvarbu ar tai bus rezultatyvios rungtynes ar ne, mažo ar didelio intensyvumo mes privalome žaisti savo krepšinį".

Rungtynės tarp Barselonos "FC Barcelona Regal" ir Madrido "Real" įvyks sekmadienį 20:00 val.

Barcelona - Fenerbahce Ulker |2012.12.28| (FOTO)

Šaro tėvai Eurolygos rungtynėse |2012.12.28| (FOTO)



ŠARAS vs Fenerbahce Ulker |2012.12.28| (VIDEO)

2012-12-29

Š.Jasikevičiaus ekipa Top 16 etapą pradėjo triuškinančia pergale

2012-12-28
Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda pergale pradėjo Eurolygos Top 16 etapą. Katalonai savo aikštėje 100-78 sutriuškino Stambulo "Fenerbahce Ulker" krepšininkus.

Rungtynės prasidėjo Juano Carlosos Navarro dvitaškiu (2-0), tuo pačiu atsakė ir Mike'as Batiste (2-2). Sužaidus pusantros minutės Erazemas Lorbekas pataikė iš vidutinio nuotolio (4-2), sužaidus 2 minutes Ante Tomičius pridėjo du lengvus taškus iš po krepšio (6-2). Sužaidus beveik 3 minutes E.Lorbekas pelnė dar du taškus (8-2), po minutės slovėnas vėl ataką baigė rezultatyviai (10-2). Įpusėjus kėliniui M.Batiste pelnė dar du taškus (10-4), o tuo pačiu atsakė A.Tomičius (12-4). Likus žaisti 4 minutes J.C.Navarro firminiu stiliumi pelnė du taškus (14-6). Po Pete'o Mickealo dvitaškio su pražanga Barselono įgijo dviženklę persvarą (17-6). Likus žaisti 3 minutes Bojanas Bogdanovičius pataikė tritaškį, o vėliau pelnė ir dvitaškį (17-11). Katalonai į tai atsakė E.Lorbeko dviem taškais (19-11) ir J.C.Navarro tritaškiu (22-11). Likus žaisti kiek daugiau nei minutę N.Jawai pelnė du taškus, tačiau tuo pačiu atsakė B.Bagdanovičius (24-13). Po pirmojo kėlinio "FC Barcelona Regal" pirmavo 24-13.

Nuo antrojo ketvirtčio pradžios į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius, o M.Huertas pataikė iš vidutinio nuotolio (26-13). Turkai atsakė Oguzo Savašo dviem taškais (26-15). Sužaidus 2 minutes Š.Jasikevičius pelnė pirmuosius taškus (28-17), po minutės lietuvis įsmeigė tritaškį (31-17). Svečiai į tai atsakė Emiro Preldzičiaus dviem taškais (31-19), tačiau tuoj pat Joe Inglesas įsmeigė tritaškį (34-19). Sužaidus 4 minutes R.Sato pelnė du sunkius taškus (34-21), o baigiant įpusėti kėliniui Baris Erminas pataikė iš toli (34-24). Įpusėjus kėliniui N.Jawai užbaigė ataką galingu dėjimu (36-26). Likus žaisti 4 minutes N.Jawai dar kartą sudrebino "Fenerbahce Ulker" krepšį dėjimu (38-26). Vėliau M.Huertas pataikė tritaškį (41-28). Likus žaisti 3 minutes A.Tomičius realizavo du baudos metimus (42-28). Likus žaisti 2 minutes B.Bagdanovičius pataikė iš vidutinio nuotolio (49-33). Paskutinė kėlinio minutė prasidėjo C.J.Wallace'o tritaškiu (52-33). Po pirmosios rungtynių pusės "FC Barcelona Regal" pirmavo 54-35.

Sužaidus minutę trečiajame kėlinyje P.Mickealas pelnė du taškus iš po krepšio (56-35), o E.Preldzičius atsakė dvitaškiu su pražanga (56-38). Sužaidus pusantros minutės J.C.Navarro įsmeigė tritaškį (59-38), po kelių akimirkų N.Jawai pridėjo du taškus (61-38). Sužaidus beveik 3 minutes M.Batiste pataikė iš vidutinio nuotolio (61-40), o katalonai dar buvo nubausti nesportine pražanga (61-44). Po C.J.Wallace'o baudos metimo ispanai vėl įgijo 20 taškų persvarą (64-44). Baigiant įpusėti kėliniui N.Jawai įkalė vinį į "Fenerbahce Ulker" krepšį, o įpusėjus V.Sada perėmęs kamuolį pelnė du lengvus taškus (68-48). Turkai į tai atsakė M.Batistes taikliu tolimu metimu (68-51). Likus žaisti 4 minutes C.J.Wallace'as pelnė dar du taškus (72-49), turkai į tai atsakė R.Sato dvitaškiu su pražanga (73-52). Likus žaisti 3 minutes A.Tomičius pelnė du taškus (75-72). R.Sato pataikęs tritaškį ir toliau tempė svečius į priekį (75-55), tačiau M.Huertas taip pat buvo taiklus iš trijų taškų zonos (78-55). Kėliniui baigiantis R.Sato įdėjo kmauolį iš viršaus, tačiau priekyje 79-60 buvo katalonai.

Pirmuosius taškus ketvirtajame kėlinyje pelnė Baris Ermisas (79-62), o sužaidus minutę į aikštelę sugrįžo Š.Jasikevičius. Lietuvis vos pasirodęs išprovokavo varžovo pražangą ir pataikė abu baudos metimus (81-65). Turkai į tai atsakė Davido Anderseno dviem taškais (81-67). Sužaidus 2 minutes A.Abrinesas pridėjo du taškus, o Omeras Onanas įsmeigė tritaškį (83-69). Sužaidus daugiau nei 3 minutes M.Huertas pataikė iš vidutinio nuotolio (85-69), po minutės A.Tomičius sudrebino "Fenerbahce Ulkker" krepšį dėjimu (87-69). Įpusėjus kėliniui katalonų aukštaūgis iš Kroatijos pelnė dar du taškus (89-69). Likus žaisti 3 minutes V.Sada įsmeigė tritaškį (92-69). Likus žaisti 2 minutes M.Todorovičius pridėjo du taškus (96-73). Likus žaisti pusantros minutės B.Bogdanovičius įdėjo kamuolį į šeimininkų krepšį (96-75). Likus žaisti 30 sekundžių M.Huertas pelnė 100-ąjį Barselonos tašką (100-78).

Šarūnas Jasikevičius per 13 minučių pelnė 7 taškus (1/1 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 2/2 baudos), 2 kartus suklydo, 2 kartus prasižengė, išprovokavo 1 varžovo pražangą ir surinko 4 naudingumo balus.

Barselonos "FC Barcelona Regal": Marcelinho Huertas ir Juanas Carlosas Navarro 14, Erazemas Lorbekas. Pete'as Mickealas ir Ante Tomičius 12, Nathanas Jawai 10, Šarūnas Jasikevičius 7, C.J.Wallace'as 6, Victoras Sada 5, Joe Inglesas ir Xavieras Rabaseda 3, Marko Todorovičius 2 taškai;

Stambulo "Fenerbahce Ulker": Bojanas Bogdanovičius 19, Romainas Sato 15, Mike'as Batiste 13, Emiras Preldzičius ir Baris Ermis 9, Omeras Onanas 5, Bo McCalebbas ir Davidas Andersenas 2 taškai;

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Tofas |1999.10.21| (VIDEO)

1999-2000-ųjų metų Eurolygos reguliarusis sezonas. Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Liublianos "Union Olimpija" savo aikštėje 4-ojo turo rungtynėse susitiko su Bursos "Tofas" ekipa. Slovėnijos čempionų nuo dramatiško pralaimėjimo 87-92 neišgelbėjo net fantastiškas lietuvio pasirodymas. Įžaidėjas iš viso pelnė net 29 taškus ir pataikė 7 tolimus metimus.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė aikštės šeimininkams. Sužaidus 3 minutes pirmajame kėlinyje "Union Olimpija" pirmavo 8 taškais (12-4). Po kelių akimirkų slovėnų persvara išaugo iki 10 taškų (18-8). Sužaidus 10 minučių pirmajame kėlinyje Šarūnas Jasikevičius tolimu metimu padidino persvarą iki 15 taškų (27-12). Kėliniui baigiantis Bursos krepšininkai sumažino deficitą iki 4 taškų (51-47). Įpusėjus antrajam kėliniui lietuvis pataikė tritaškį, tačiau turkai priartėjo iki minimumo (71-70). Po to sekė 7-asis lietuvio tritaškis (74-70). Likus žaisti 7 minutes rezultatas tapo lygus (74-74). Po S.Rogerso baudų metimų į priekį išsiveržė "Tofo" klubas (80-82), tačiau Š.Jasikevičius dvitaškiu išlygino rezultatą (82-82). Rungtynių pabaiga sėkmingiau susiklostė svečiams iš Turkijos, kurie 92-87 ir iškovojo pergalę.

Šarūnas Jasikevičius per 37 minutes pelnė 29 taškus (3/4 dvitaškiai, 7/11 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, 4 kartus suklydo ir 4 sykius prasižengė.


J.Creus: "Jasikevičius bus daug svarbesnis sezonui įsibėgėjus"

Barselonos "FC Barcelona Regal" ekipos techninis sekretorius Joanas Creusas duodamas interviu Ispanijos žiniasklaidai kalbėjo, kad Šarūno Jasikevičiaus sugebėjimais niekas neabejoja ir jo vaidmuo komandoje padidės sezonui įsibėgėjus.

Joanas Creusas neturėjo logiško paaiškinimo kodėl Barselonos žaidimas taip skiriasi Eurolygoje ir Ispanijos čempionate. Tačiau pasak jo, tai įtakoja didesnis žaidėjų nusiteikimas ir tai, kad eurolygos rungtynėms komanda turi daugiau laiko pasiruošti.

Katalonijos klubo techninis sekretorius kalbėdamas apie du klubo naujuosius aukštaūgius neslėpė, kad džiaugiasi naudingu Ante Tomičiaus žaidimu, o Nathanas Jawai palaipsniui turėtu stabilizuoti savo žaidimą.

J.Creusas neatmeta galimybės, kad sezono metu komandą gali papildyti naujas žaidėjas, tačiau kol kas apie tai negalvoja: "Komandos žaidėjai privalo pasitikėti vieni kitais, tačiau mes kaip ir kiekviena stipri komanda neatmetame galimybės pasistiprinti. Dabar dėl vienų ar kitų priežasčių nevedame jokių derybų, tačiau jei rinkoje pamatysime mums dominantį krepšininką mes apie, tai svarstysime".

Paklaustas ar Šarūnas Jasikevičius pateisina visus lūkesčius techninis sekretorius atsakė: "Šarūno Jasikevičiaus sugebėjimais mes net neabejojame ir tai matosi žaidime. Mūsų tikslas yra išlaikyti jį kaip krepšininką, kuris bus daug svarbesnis sezonui įsibėgėjus".

Eurolygos Top 16 starte Š.Jasikevičiaus laukia buvusios komandos iššūkis

2012-12-27
Šį penktadienį Šarūnas Jasikevičius su Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda pradeda kovas Eurolygos Top 16 etape.

Katalonai pateko į F grupę kartu su Tel Avivo "Maccabi", Maskvos "Khimki", Pirėjaus "Olympiacos", Sienos "Montepaschi", Stambulo "Bešiktaš", Vitorijos "Caja Laboral" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandomis.

Būtent su pastarąją komanda Ispanijos čempionai namuose atidarys antrąjį Eurolygos etapą. Barselona reguliariajame sezone iškovojo 9 pergales ir tapo grupės nugalėtoja. Tuo tarpu "Fenerbahce Ulker" su 5 pergalėmis užėmė 4-ąją vietą.

Šarūnas Jasikevičius prieš Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipą yra žaidęs 11 kartų. Iš jų 9 dvikovos baigėsi lietuvio komandų pergalėmis ir 2 turkų. Įžaidėjas į Stambulo krepšį yra iš viso įmetęs 129 taškus ir atlikęs 53 rezultatyvius perdavimus.

Š.Jasikevičiaus dvikovos prieš "Fenerbahce Ulker":
2001.11.15 Ulker 77-87 FC Barcelona
2002.02.07 FC Barcelona 85-64 Ulker
2004.03.18 Maccabi 90-76 Ulker (VIDEO)
2004.04.01 Ulker 79-76 Maccabi
2005.02.24 Maccabi 90-59 Ulker (VIDEO)
2005.03.17 Ulker 67-83 Maccabi
2007.11.29 Fenerbahce Ulker 64-83 Panathinaikos (VIDEO)
2008.01.24 Panathinaikos 88-68 Fenerbahce Ulker (VIDEO)
2010.11.24 Lietuvos rytas 75-81 Fenerbahce Ulker (VIDEO)
2012.02.02 Fenerbahce Ulker 56-77 Panathinaikos (VIDEO)
2012.02.09 Panathinaikos 72-62 Fenerbahce Ulker (VIDEO)

2011-ųjų metų sausį Š.Jasikevičius iš Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipos persikėlė žaisti būtent į Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda. Turkijoje lietuvis iškovojo šalies taurę bei laimėjo nacionalines pirmenybes.

Šį sezoną eurolygos reguliariajame sezone Š.Jasikevičius vidutiniškai žaisdavo po beveik 9 minutes, rinkdavo 2,7 taško (dvitaškiai - 63 proc., tritaškiai - 16 proc., baudos - 100 proc.), atlikdavo 1,5 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 0,6 kamuolio ir suklysdavo po 1,4 karto per rungtynes.

Eurolygos Top 16 etapo pirmosios rungtynės tarp Barselonos "FC Barcelona Regal" ir Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandų įvyks šį penktadienį 21:45 val.

ŠARAS vs Unicaja |2012.12.23| (VIDEO)

2012-12-26

J.Mačiulis: Diamantidis ir Jasikevičius labai skirtingų charakterių

Jau tampa tradicija, kad Atėnų "Panathinaikos" komandoje kiekvieną sezoną žaidžia bent vienas krepšininkas iš Lietuvos. 2006-aisiais metais į komandą atvyko Ramūnas Šiškauskas ir Robertas Javtokas. Jau po metų abu krepšininkai paliko Atėnus, tačiau į jų vietą atvyko Šarūnas Jasikevičius, kuris su metų pertrauka "Panathinaikos" klube praleido 4 metus. Šį sezoną komandos garbę gina Jonas Mačiulis.

Šią savaitę J.Mačiulio laukia ypatinga akistata prieš Kauno "Žalgirio" komandą. Šioje komandoje žaidėjas praleido net 4 metus, o interviu metu užsiminė, kad turi nesuvestų sąskaitų su Kauno klubo prezidentu. Lietuvis taip dėstė, kad Dimitris Diamantidis ir Šarūnas Jasikevičius yra nuostabūs krepšininkai, tačiau labai skirtingų charakterių.

Man labai patinka naujasis gyvenimas Graikijoje bei "Panathinaikos" komanda. Čia viskas nuostabu krepšinis, žmonės, gyvenimo būdas. Mūsų komanda labai pasikeitė, nes atėjo daug naujų žaidėjų, tačiau dabar visi žinome savo vietą ekipoje. Norėčiau čia likti kuo ilgiau. Turiu sutartį iki vasaros, bet esu pasiruošęs pasiūlymui.

Atėnuose kaip Lietuvoje ir Sienoje visi supranta krepšinį ir jei turi laisvo laiko visada ateina pažiūrėti rungtynių.

Kai atėjau į komandą žinojau tik kelis žaidėjus - Dimitrį Diamantidį, Kostą Tsartsarį ir Sofoklį Schortsanitį. Susipažinau su Michealu Bramosu ir Andy Panku su kuriais tapau gerais draugais. Bendraujame ne tik aikštelėje, tačiau ir už jos ribų. Visi supranta kokiam klubui atstovauja ir kad turime dirbti kasdien.

Diamantidis yra tikrasis komandos lyderis, tačiau labai tylus ir atrodo nedrąsus. Visiškai kitoks nei Jasikevičius. Abu yra nuostabūs krepšininkai, tačiau skirtingų charakterių.

Apie rungtynes prieš "Žalgirį": Nesureikšminu to, kad turėsiu žaisti prieš savo tautiečius. Esu profesionalas ir visada noriu laimėti. Turiu keletą nesutarimų su "Žalgirio" prezidentu, tad laimėti noriu dėl keletos priežasčių. Ten žaidžia daug mano draugų, tačiau noriu prieš juos laimėti ir įrodyti, kad esame geresnė komanda.

Už pagalbą verčiant interviu dėkojame Georgiai!

V.Jasikevičius iškopė į LKF taurės pusfinalį

2012-12-24
Vytenio Jasikevičiaus atstovaujama Kėdainių "Nevėžio" komanda sensacingai antrąjį kartą įveikė "Neptūną" ir iškopė į LKF taurės pusfinalį. Kėdainiškiai atsakomose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje po pratęsimo 75-74 nugalėjo klaipėdiečius. Pusfinalyje "Nevėžis" susitiks su "Prienų" ir "Lietkabelio" poros nugalėtoju.

Vytenis Jasikevičius per 20 minučių pelnė 7 taškus (1/7 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 1 kamuolį, perėmė 1 kamuolį, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 2 varžovo pražangas.

Klaipėdos "Neptūnas": Deividas Gailius 18, Laurynas Mikalauskas  15, Martynas Mažeika 12, Marius Runkauskas 10, Rashaunas Broadusas ir Evaldas Dainys 8, Simas Galdikas 2, Raimundas Danys 1;

Kėdainių "Nevėžis": Darius Šilinskis 21, Mindaugas Girdžiūnas 18, Rolandas Jakštas 14, Vytenis Jasikevičius 7, Šarūnas Kulevičius ir Gediminas Žylė 5, Andrius Aleksandrovas 3, Paulius Semaška 2 taškai;

[Filmas] Trispalvės Keliu (VIDEO)

2012-12-23
SARUNAS13LT pristato beveik pusvalandžio trukmės filmą - "Trispalvės Keliu". Šis filmas apie įspūdingą Šarūno Jasikevičiaus karjerą Lietuvos rinktinėje.

Po Londono olimpinių žaidynių Šarui paskelbus apie karjeros pabaigą nacionalinėje rinktinėje norėjosi visas įsimintiniausias akimirkas sudėti į vieną vietą. Taip gimė įdėja sukurti filmą "Trispalvės Keliu".

Oficialiai filmas buvo sukurtas 2012-ųjų metų Spalio 18 dieną. Tą dieną Barselonos krepšininkai žaidė eurolygos rungtynes Vilniuje prieš "Lietuvos rytą". Būtent tuomet Šarui ir buvo padovanotas šis filmas. Toliau >>>

Trileris Malagoje baigėsi dar viena Barselonos nesėkme

Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama "FC Barcelona Regal" patyrė 7-ąjį pralaimėjimą Ispanijos čempionate. Katalonai 14-ojo turo rungtynėse išvykoje 69-71 nusileido Malagos "Unicaja" krepšininkams. Lietuvis likus žaisti 9 sekundes tritaškiu išvedė svečius į priekį, tačiau pergalingą durį sudavė Marcusas Williamsas.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė Marcelinho Huertas ir Juanas Carlosas Navarro (0-4). Sužaidus 2 minutes Ante Tomičius pridėjo du taškus, o "Unicaja" ekipai pirmuosius taškus pelnė T.Urtasunas (2-6). Sužaidus 4 minutes J.C.Navarro įsmeigė tritaškį (7-11). Įpusėjus kėliniui Luka Zoričius realizavo dvi baudas (9-11). Po Frano Vazuezo dvitaškio rezultatas tapo lygus (11-11). Katalonus į priekį išvedė C.J.Wallace'as (11-13). Likus žaisti 3 minutes F.Vazuezas dar kartą taikliu dvitaškiu išlygino rezultatą (13-13). C.J.Wallace'as baudos metimais vėl persvėrė rezultatą (13-15). M.Williamsas baudos metimu, o vėliau ir dvitaškiu išvedė "Unicaja" ekipą į priekį, tačiau E.Lorbekas atsatė 1 taško persvarą svečiams (16-17). Kėliniui baigiantis andalūzai susigrąžino minimalią persvarą 18-17.

Antrojo kėlinio pradžioje M.Williamsas pataikė iš vidutinio nuotolio (20-17), o katalonai atsakė taip pat dviem taškais (20-19). Po A.Tomičiaus taškų priekyje vėl buvo Ispanijos čempionai (20-21). Sužaidus daugiau nei 2 minutes Kostas Perovičius buvo taiklus atakuodamas iš dviejų taškų zonos (22-21). Sužaidus 3 minutes į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius. Sužaidus beveik 4 minutes A.Tomičius išvedė Barseloną į priekį (22-23). Baigiant įpusėti kėliniui M.Todorovičius pelnė du taškus po lietuvio perdavimo (22-25). Įpusėjus kėliniui P.Mickealas baudų metimais padidino svečių persvarą iki 5 taškų (22-27). Likus žaisti 4 minutes K.Simonas pelnė du taškus (24-29). Likus žaisti dvi su puse minutė "Unicaja" pataikė tritaškį, o A.Tomičius atsakė dviem taškais (27-33). Likus žaisti minutę A.Tomičius įdėjo kamuolį iš viršaus po Š.Jasikevičiaus perdavimo (27-35). Malagos krepšininkai į tai atsakė 4 taškais be atsako (31-35). Kėlinį dvitaškiu baigė P.Mickealas. Po dviejų kėlinių Barselona pirmavo 37-31.

Trečiasis kėlinys prasidėjo L.Zoričiaus ir A.Tomičiaus sėkmingomis atakomis (33-39). Vėliau F.Vazquezas ir P.Mickealas apsikeitė taikliais dvitaškiais (35-41). Sužaidus 3 minutes A.Tomičius realizavo abi baudas (35-43). Po minutės kroatas pelnė dar du taškus (39-45). Baigiant įpusėti kėliniui K.Simonas pasižymėjo (41-45). Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes P.Mickealas pelnė dvitaškį. Po andalūzų dviejų tikslių atakų Malagos deficitas ištirpo iki 2 taškų (45-47), o po S.Vidalio tritaškio išsiveržė į priekį (48-47). Likus žaisti mažiau nei 2 minutes Joe Inglesas įsmeigė tritaškį (48-50). Likus žaisti minutę į aikštelę sugrįžo Š.Jasikevičius. Kėlinio pabaiga sėkmingiau susiklostė šeiminkams, kurie po trijų kėlinių priekyje buvo 53-52.

Lemiamas kėlinys prasidėjo Barselonos ekipos klaida. J.C.Navarro tritaškiu išvedė katalonus į priekį (53-55). Sužaidus minutę S.Vidalis išlygino rezultatą (55-55). Po M.Williamso taškų priekyje vėl buvo andalūzai (57-55). E.Lorbekas dviem taškais iš po krepšio atstatė pusiausvyrą (57-57). Sužaidus 4 minutes F.Vazquezas pelnė du taškus su pražanga (60-57). Baigiant įpusėti kėliniui Andy Pankas pelnė du taškus (62-57). Katalonai atsakė A.Tomičiaus baudomis (62-59). Likus žaisti 4 minutes andalūzai surengė dar vieną tikslią ataką (84-59), vėliau techninę pražangą užsidirbo A.Tomičius. Likus žaisti daugiau nei 3 minutes J.C.Navarro pelnė du taškus su pražanga (65-62). Likus žaisti du su puse minutės M.Williamsas pelnė du taškus (67-62). Likus žaisti 2 minutes Š.Jasikevičius pataikė dvi baudas (67-64), vėliau J.C.Navarro baudų metmais sumažino deficitą iki minimumo (67-66). Likus žaisti 21 sekundę "Unicaja" pataikė 1 baudos metimą, o likus žaisti 9 sekundes Š.Jasikevičius tolimu metimu išvedė Barseloną į priekį (68-69). Tačiau likus žaisti 3 sekundes M.Williamsas atsakė tritaškiu (71-69). Likus žaisti kiek daugiau nei 2 sekundes C.J.Wallace'as prametė 1 baudos metimą, o antrąjį prametė specialiai, tačiau atakos baigti sėkmingai nepavyko.

Šarūnas Jasikevičius per 15 minučių pelnė 5 taškus (0/2 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 1 kamuolį atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 1 kartą suklydo, sykį prasžingė, išprovokavo 2 varžovo pražangas ir surinko 4 naudingumo balus.

Malagos "Unicaja": Marcusas Williamsas 15, Franas Vazquezas 11, Luka Zoričius 10, Krunoslavas Simonas ir Andy Panko 9, Txemi Urtasunas 8, Sergi Vidalis 3, Lima Augusto Cesaris, Kosta Perovičius ir Zoranas Dragičius 2 taškai;

Barselonos "FC Barcelona Regal": Ante Tomičius 22, Juanas Carlosas Navarro 13, Pete'as Mickealas 10, Erazemas Lorbekas 6, Šarūnas Jasikevičius ir Joe Inglesas 5, C.J.Wallace'as 4, Marko Todorovičius ir Marcelinho Huertas 2 taškai;

ŠARAS vs Blusens Monbus |2012.12.19| (VIDEO)

2012-12-22

V.Jasikevičius sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, tačiau "Nevėžis" pralaimėjo

Kėdainių "Nevėžis" su Vyteniu Jasikevičiumi patyrė 5-ąją pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje. 10-ojo turo rungtynėse kėdainiškiai savo aikštėje 67-74 turėjo pripažinti Klaipėdos "Neptūno" komandos pranašumą.

Vytenis Jasikevičius per 32 minutes pelnė 22 taškus (3/4 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 4/6 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 3 kartus suklydo, prasižengė 4 kartus, išprovokavo 3 varžovo pražangas ir surinko 15 naudingumo balų.

Kėdainių "Nevėžis": Vytenis Jasikevičius 22, Mindaugas Girdžiūnas 14, Tony Bishopas 6, Gediminas Žylė, Andrius Aleksandrovas, Rolandas Jakštas ir Darius Šilinskis 5, Šarūnas Kulevičius 3, Paulius Semaška 2 taškai;

Klaipėdos "Neptūnas": Deividas Gailius 27, Laurynas Mikalauskas 15, Martynas Mažeika 8, Marius Runkauskas 7, Rashaunas Broadussas 6, Davidas McCluer'as 5, Evaldas Dainys 4, Simas Galdikas 2 taškai;

Barcelona - Blusens Monbus |2012.12.19| (FOTO)

2012-12-20

Sugrįžęs Š.Jasikevičius neišgelbėjo katalonų nuo dar vieno pralaimėjimo

2012-12-19
Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda ir toliau barsto taškus Ispanijos čempionate. Katalonai 13-ojo turo rungtynėse savo aikštėje 54-62 nusileido Obradoiro "Blusens Monbus" ekipai. Šalies čempionų neišgelbėjo ir sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius. Barselona turi iškovojusi 7 pergales ir patyrusi 6 pralaimėjimus.

Rungtynės prasidėjo svečių ekipos pelnytais 4 taškais iš eilės (0-4), Barselonai pirmuosius taškus pelnė Erazemas Lorbekas (2-4). Po 4 iš eilės Ante Tomičiaus taškų į priekį išsiveržė aikštės šeimininkai (6-4). Įpusėjus kėliniui Andresas Rodriguezas dvitaškiu išlygino rezultatą (6-6), tačiau A.Tomičius baudos metimu ir Pete'as Mickealas tritaškiu vėl persvėrė rezultatą Ispanijos čempionų naudai (11-8). Neilgai trukus Obradoiro krepšininkai įsmeigė tritaškis ir rezultatas vėl buvo lygus (11-11). Likus žaisti 2 minutes A.Tomičius pridėjo du taškus (13-11). Kėliniui baigiantis Salahas Mejri išlygino rezultatą (13-13), o į aikštelę sugrįžo Šarūnas Jasikevičius. Kėlio pabaiga sėkmingiau susiklostė svečiams, kurie po pirmojo kėlinio pirmavo 15-13.

Antrojo ketvirtčio pradžioje "Blusens Monbus" surengė tikslią ataką, o Barselona atsakė Joe Ingleso dvitaškiu (15-17). Sužaidus beveik 2 minutes lietuvis perėmė kamuolį, tačiau tuoj pat jį prarado. Tuo tarpu varžovų ekipos žaidėjas Robbie Hummelas pataikė iš vidutinio nuotolio (15-19). Sužaidus daugiau nei 4 minutes Nathanas Jawai pelnė du taškus su pražanga po Š.Jasikevičiaus perdavimo (19-19). Įpusėjus kėliniui lietuvis prametė iš vidutinio nuotolio, tačiau kitoje atakoje atliko rezultatyvų perdavimą A.Tomičiui (21-21). Likus žaisti daugiau nei 3 minutes Pavelas Pumprla padidino Obradoiro ekipos persvarą iki 4 taškų (21-25). Likus žaisti 2 minutes J.Inglesas gavo tikslų perdavimą per visą aikštę ir australas pelnė du lengvus taškus (23-25). Po dviejų kėlinių 27-23 vis dar pirmavo "Blusens Monbus" krepšininkai.

Sužaidus minutę trečiajame kėlinyje svečiai ir Obradoiro pataikė tolimą metimą (23-30), o po minutės S.Mejri pridėjo dvitaškį (23-32). Katalonų taškų sąskaitą atidarė E.Lorbekas (25-32), o sužaidus 3 minutes A.Tomičius pridėjo du taškus (27-32). Sužaidus 4 minutes S.Mejri įdėjo kamuolį iš viršaus po to kai jį pakabino komandos draugas virš lanko (27-36). Likus žaisti daugiau nei 3 minutes į aikštelę sugrįžo Š.Jasikevičius. Po O.Junyento dvitaškio "Blusens Monbus" pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklę persvarą (29-39). Likus žaisti daugiau nei 2 minutes lietuvis pataikė iš vidutinio nuotolio (31-41), tačiau svečiai taip pat atsakė tikslia ataka. Likus žaisti pusantros minutės P.Pumprla įdėjo kamuolį iš viršaus (31-45). Likus žaisti minutę Š.Jasikevičius įsmeigė tritaškį (34-45). Likus žaisti 23 sekundes J.Inglesas pelnė du sudėtingus taškus su pražanga (37-45). Po trijų kėlinių "Blusens Monbus" pirmmavo 45-37.

Lemiamas kėlinys prasidėjo Xaviero Rabasedos dviem taškais (39-45), sužaidus beveik 2 minutes svečiai atsakė tolimu šūviu (39-48). Po S.Mejri taškų Obradoiro krepšininkai susigrąžino dviženklę persvarą (39-50). A.Tomičius dvitaškiu sumažino katalonų deficitą iki 9 taškų (41-50), tačiau svečiai atsakė taip pat dviem taškais. Įpusėjus kėliniui E.Lorbekas pelnė du taškus (43-52), likus žaisti 4 minutes slovėnas pridėjo dar du taškus (45-52). Likus žaisti mažiau nei 2 minutes Š.Jasikevičius sugrįžo į aikštelę. Likus žaisti minutę svečiai pelnnė du taškus (45-54), o P.Mickealas atsakė baudos metimais (47-54). Katalonai rungtynių pabaigoje bandė gelbėtis pražangomis, tačiau varžovai taikliai atakuodavo nuo baudų metimo linijos. Likus žaisti 27 sekundes Š.Jasikevičius pelnė du taškus (51-57). Rungtynės katalonai pralaimėjo 54-62.

Šarūnas Jasikevičius per daugiau nei 16 minučių pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai), atkovojo 1 kamuolį, perėmė 1 kamuolį, 2 kartus suklydo, 2 kartus prasižengė, išprovokavo 1 varžovo pražanga ir surinko 4 naudingumo balus.

Barselonos "FC Barcelona Regal": Ante Tomičius 14, Erazemas Lorbekas 13, Joe Inglesas 8, Šarūnas Jasikevičius 7, Pete'as Mickealas 5, Nathanas Jawai 3, Marcelinho Huertas ir Xavieras Rabaseda 2 taškai;

Obradoiro "Blusens Monbus": Salahas Mejri 11, Pavelas Pumprla 10, Oriolas Junyentas ir Alberto Corbacho 9, Levonas Kendallas ir Andresas Rodriguezas 8,Robbie Hummelas 5, Benjaminas Dewaras 2 taškai;

Jasikevičius po daugiau nei mėnesio pertraukos sugrįžtą į Ispanijos kovas

Šarūnas Jasikevičius po daugiau nei mėnesio pertraukos vėl įtrauktas į Barselonos komandos dvyliktuką Ispanijos čempionato rungtynėms.

Lietuvis ekipoje pakeis C.J. Wallace'ą.

Trečiadienį šalies pirmenybių 13-ojo turo rungtynėse "FC Barcelona Regal" ekipa savo aikštėje susitiks su Obradoiro "Blusens Monbus" krepšininkais.

Šarūnas Jasikevičius nežaidė paskutinėse penkiose Ispanijos čempionato rungtynėse. Pastarąjį kartą lietuvis rungtyniavo lapkričio 4 dieną Vitorijoje prieš "Caja Laboral" komandą.

"Nevėžis" prieš atsakomąjį LKF taurės ketvirtfinalio mačą turi 1 taško pranašumą

2012-12-17
Kėdainių "Nevėžio" krepšininkai prieš atsakomąją LKF taurės ketvirtfinalio dvikovą prieš Klaipėdos "Neptūną" įgijo 1 taško pranašumą. Kėdainiškiai savo aikštėje 70-69 nugalėjo uostamiesčio krepšininkus. Atsakomoji dvikova Klaipėdoje įvyks gruodžio 23 dieną.

Vytenis Jasikevičius per daugiau nei 26 minutes pelnė 13 taškų (2/7 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, 4 kartus suklydo ir surinko 14 naudingumo balų.

Kėdainių "Nevėžis": Mindaugas Girdžiūnas 18, Vytenis Jasikevičius 13, Rolandas Jakštas ir Darius Šilinskis 10, Andrius Aleksandrovas 8, Šarūnas Kulevičius 5, Gediminas Žylė 4, Tony Bishopas 2 taškai;

Klaipėdos "Neptūnas": Laurynas Mikalauskas 16, Deividas Gailius 13, Martynas Mažeika 10, Rashaunas Broadusas 8, Raimundas Danys 5, Davidas McClure'as, Nikita Barinovas ir Evaldas Dainys 4, Marius Runkauskas 3, Simas Galdikas 2 taškai;

Ispanijoje penktasis Barselonos pralaimėjimas

2012-12-16
Barselonos "FC Barcelona Regal" krepšininkai patyrė penktąjį pralaimėjimą Ispanijos čempionate. Katalonai išvykoje 69-81 turėjo pripažinti Gran Kanarijos las Palmas "Herbalife Gran Canaria" krepšininkų pranašumui. Šarūnas Jasikevičius ir vėl nebuvo registruotas mačui.

Rungtynės prasidėjo Jono Scheyerio tolimu metimu (3-0), o Pete'as Mickealas atsakė dvitaškiu (3-2). Sužaidus 2 minutes Ante Tomičius pelnė 4 taškus iš eilės ir išvedė katalonus į priekį (3-5). Xavi Rey'us dviem taškais išlygino rezultatą (5-5), tačiau M.Huertas vėl persvėrė (5-7). Sužaidus 4 minutes Ryanas Toolsonas tritaškiu išvedė Gran Kanarijos komandą (10-9). Įpusėjus kėliniui Spenceris Nelsonas pridėjo du taškus (12-9), po M.Huerto taiklios baudos ir J.C.Navarro dvitaškio rezultatas tapo lygus (12-12). Likus žaisti 3 minutes Urošas Slokoras dar kart išvedė šeimininkus į priekį (14-12). Likus žaisti 2 minutes R.Toolsonas padidino persvarą iki 4 taškų (16-12). Paskutinę kėlinio minutę Barselona sumažino deficitą iki minimumo (18-17), tačiau šeimininkai atsakė tritaškiu (21-17). Po pirmojo kėlinio 23-19 pirmavo šeimininkai iš Gran Kanarijos.

Antrojo ketvirtčio pradžioje Victoras Sada pelnė du taškus (23-21), sužaidus daugiau nei minutę U.Slokaras pataikė dvitaškį (25-21). Sužaidus  2 minutes E.Lorbekas realizavo du baudos metimus (25-23). Vėliau S.Nelsonas ir A.Tomičius apsikeitė taikliais dvitaškiais (27-25). Sužaidus 4 minutes Bradas Newley pelnė 4 taškus iš eilės ir padidino "Herbalife Gran Canaria" pranašumą iki 6 taškų (31-25). A.Tomičiaus pastangomis "FC Barcelona regal" ekipa sumažino deficitą iki 3 taškų (31-28). Įpusėjus kėliniui J.C.Navarro įsmeigė tritaškį (33-31). Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes P.Mickealas dvitaškiu sušvelnino Ispanijos čempionų atsilikimą iki minimumo (34-33). Likus žaisti 2 minutes M.Huertas tritaškiu po ilgos pertraukos išvedė katalonus į priekį (34-36). Kėlinį taikliu tritaškiu užbaigė C.J.Wallace'as, o Barselona po pirmosios rungtynių pusės pirmavo 40-36.

Trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai surengė dvi tikslias atakas ir išlygino rezultatą (40-40). Katalonai į tai atsakė P.Mickealo tritaškiu ir A.Tomičiaus dvitaškiu (40-45). Sužaidus daugiau nei 2 minutes C.J.Wallace'as dvitaškiu padidino svečių persvarą iki 7 taškų (40-47), vėliau amerikietis įsmeigė tritaškį (41-50). Sužaidus 4 minutes tolimu metimu atsakė S.Nelsonas (44-50). Po J.Scheyerio dvitaškio katalonų pranašumas ištirpo iki 2 taškų (48-50). Likus žaisti daugiau nei 4 minutes A.Tomičius realizavo baudos metimus, o J.Beiranas atsakė dvitaškiu (51-52). Po J.Scheyerio dviejų taškų priekyje vėl buvo šeimininkai (53-52). Likus žaisti 3 minutes Scheyeris pataikė dvi baudas, o Joe Inglesas įmetė dvitaškį (55-54). Likus žaisti 2 minutes U.Slokaras pelnė du taškus, o N.Jawai atsakė baudos metimu (57-55). Paskutinę kėlinio minutę S.Nelsonas įsmeigė tritaškį (60-55), o kėlinį užbaigė dvitaškiu. Po trijų kėlinių šeimininkai pirmavo 62-55.

Lemiamas kėlinys prasidėjo J.C.Navarro tritaškiu (62-58), sužaidus minutę U.Slokoras buvo taip pat taiklus atakuodamas iš toli (65-58). Vėliau slovėnas pridėjo ir dvitaškį (67-58). Sužaidus daugiau nei 2 minutes J.Beiranas tolimu šūviu padidino katalonų deficitą iki dviženklio skaičiaus (70-58). Sužaidus 3 minutes J.C.Navarro įsmeigė tritaškį (70-61). Įpusėjus kėliniui C.J.Wallace'as pataikė dvi baudas (70-63), po P.Mickealo dvitaškio Barselonos deficitas ištirpo iki 5 taškų (70-65). Likus žaisti 3 minutes B.Newley pelnė du taškus (72-65). Likus žaisti daugiau nei 2 minutes A.Tomičius pridėjo du taškus (72-67), vėliau taiklų baudos metimą pridėjo J.C.Navarro (72-68). Barselonos krepšininkus į neviltį pasiuntė R.Toolsono tritaškis padidinęs šeimininkų persvarą iki 7 taškų (75-68). Per likusį laiką katalonams nepavyko išsigelbėti. Rungtynes baigėsi 81-69 Barselonos pralaimėjimu.

Gran Kanarijos las Palmas "Herbalife Gran Canaria": Spenceris Nelsonas 20, Bradas Newley 13, Ryanas Toolsonas 12, Jonas Scheyeris 11, Urošas Slokoras 9, Xavieras Rey'us 7, Javieras Beiranas 5, Eulis Baezas ir Tomas Bellas 2 taškai;

Barselonos "FC Barcelona Regal": Ante Tomičius ir Juanas Carlosas Navarro 15, Pete'as Mickealas 11, C.J.Wallace'as 10, Marcelinho Huertas 6, Nathanas Jawai 5, Victoras Sada, Joe Inglesas ir Erazemas Lorbekas 2, Xavieras Rabaseda 1 taškas;

V.Jasikevičiaus ekipa baigė kovas Baltijos krepšinio lygoje

2012-12-15
Kėdainių "Nevėžiui" su Vyteniu Jasikevičiumi nepavyko prasibrauti į Baltijos krepšinio lygos Top 16 etapą. Kėdainiškiai penktadienį iškovojo pergalę namuose prieš Rakverės "Tarvas", tačiau kelią pastojo Latvijos ekipa.

"Nevėžiui" norint patekti į kitą etapą reikėjo tikėtis Talino "Kalev" krepšininkų pergalės prieš Rygos "Barons" ekipą. Pergalę 89-72 iškovojo "Barons" komanda.

Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai BBL varžybose iškovoję 4 pergales ir patyrę 6 pralaimėjimus liko 5-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Vytenis Jasikevičius Baltijos krepšinio lygoje vidutiniškai rinkdavo po 7,2 taško (dvitaškiai - 42,2 proc., tritaškiai - 20,8 proc., baudos metimai - 78 proc.), atkovodavo 4,1 kamuolio, atlikdavo 2,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo 0,9 kamuolio ir padarydavo 2,3 klaidos per rungtynes.

Eurolygos Top 16 etapą Barselona pradės namuose prieš "Fenerbachce Ulker"

Eurolyga paskelbė Top 16 etapo tvarkaraštį. Barselonos krepšininkai eurolygos Top 16 etapą pradės rungtynėmis namuose prieš Stambulo "Fenerbachce Ulker" komandą.

Dvi savaites poilsio turinčios komandos pirmąsias Top 16 etapo rungtynes sužais dar šiais metais (gruodžio 27-28 dienomis). Antrosios rungtynes įvyks kitų metų sausio 3-4 dienomis. Katalonai naujuosius metus pradės išvykos maču prieš Maskvos "Khimki" komandą.

Top 16 etape visos komandos sužais po 14 rungtynių, o kiekvienos grupės 4 stipriausios komandos iškops į ketvirtfinalį.

"FC Barcelona Regal" komandos tvarkaraštis Top 16 etape:
Datarungtynės
2012-12-27/28"FC Barcelona Regal" - "Fenerbachce Ulker"
2013-01-03/04"Khimki" - "FC Barcelona Regal"
2013-01-10/11"FC Barcelona Regal" - "Olympiacos"
2013-01-17/18"Bešiktaš" - "FC Barcelona Regal"
2013-01-24/25"Caja Laboral" - "FC Barcelona Regal"
2013-01/02-31/01"FC Barcelona Regal" - "Montepaschi"
2013-02-14/15"Maccabi" - "FC Barcelona Regal"
2013-02-21/22"Fenerbachce Ulker" - "FC Barcelona Regal"
2013-02/03-28/01"FC Barcelona Regal" - "Khimki"
2013-03-7/8"Olympiacos" - "FC Barcelona Regal"
2013-03-14/15"FC Barcelona Regal" - "Bešiktaš"
2013-03-21/22"FC Barcelona Regal" - "Caja Laboral"
2013-03-28/29"Montepaschi" - "FC Barcelona Regal"
2013-04-04/05"FC Barcelona Regal" - "Maccabi"

Paskutiniais Barselonos varžovais Top 16 etape tapo - "Olympiacos" ir "Caja Laboral"

Vėlų penktadienio vakarą paaiškėjo paskutinės dvi Barselonos "FC Barcelona Regal" komandos varžovės Eurolygos Top 16 etape. Jomis tapo Pirėjaus "Olympiacos" ir Vitorijos "Caja Laboral" ekipos.

Paskutine E grupės dalyve tapo Kauno "Žalgirio" komanda, kuri namuose sutriuškinusi  Stambulo "Anadolu Efes" krepšininkus užėmė pirmąją vietą C grupėje.

2012-2013 m. eurolygos Top 16 etapo grupės:
E grupėF grupė
Madrido "Real" (1A)Tel Avivo "Maccabi" (1B)
Kauno "Žalgiris" (1C)Barselonos "FC Barcelona Regal" (1D)
Malagos "Unicaja (2B)Maskvos "Khimki" (2A)
Maskvos CSKA (2D)Pirėjaus "Olympiacos" (2C)
Atėnų "Panathinaikos" (3A)Sienos "Montepaschi" (3B)
Stambulo "Anadolu Efes" (3C)Stambulo "Bešiktaš" (3D)
Berlyno "Alba" (4B)Stambulo "Fenerbachce Ulker" (4A)
Bambergo "Brose Baskets" (4D)Vitorijos "Caja Laboral (4C)

"Nevėžis" išsaugojo teorinę galimybę prasibrauti į Baltijos lygos Top 16 etapą

2012-12-14
Kėdainių "Nevėžis" su Vyteniu Jasikevičiumi pergale baigė Baltijos krepšinio lygos reguliarųjį sezoną ir išsaugojo viltį prasibrauti į geriausių komandų šešioliktuką. Kėdainiškiai savo aikštėje 87-76 nugalėjo Rakverės "Tarvas" krepšininkus. "Nevėžis" į kitą etapą pateks tik tuo atveju jei Talino "Kalev" įveiks Rygos "Barons" ekipą.

Vytenis Jasikevičius per 26 minutes pelnė 6 taškus (2/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Kėdainių "Nevėžis": Andrius Aleksandrovas 16, Darius Šilinskis 15, Mindaugas Girdžiūnas, Šarūnas Kulevičius ir Rolandas Jakštas 10, Tony Bishopas 9, Gediminas Žylė 7, Vytenis Jasikevičius 6, Paulius Semaška 4 taškai;

Rakverės "Tarvas": Brandis Taley Rossas 14, Maris Laksa ir Reimo Tammas 13, Juris Umbrasko 12, Oliveris Metsalu 9, Kaido Saksas 8, Renato Lindmetsas 7 taškai;

EuroLeague Focus on: Šaras kalba apie Barseloną (VIDEO)


Startinio penketuko pristatymas |2012.12.13| (VIDEO)


ŠARAS vs CSKA |2012.12.13| (VIDEO)


Eurolygos Top 16 etape Jasikevičiaus laukia sugrįžimas į Tel Avivą ir Stambulą

Ketvirtadienio vakarą A,B ir D grupės komandos eurolygoje išsiaiškino galutines pozicijas turnyrinėje lentelėje. Pasikeitus turnyro sistemai Top 16 etapo komandos į grupes suskirstomos pagal užimtas vietas reguliariajame sezone.

Šarūno Jasikevičiaus atstovaujamas Barselonos "FC Barcelona Regal" klubas D grupėje užėmė pirmąją vietą ir pateko į F Top 16 etapo grupę.

Dabar jau aišku, kad šioje grupėje taip pat žais Tel Avivo "Maccabi", Maskvos "Khimki", Sienos "Montepaschi", bei dvi komandos iš Stambulo "Fenerbachce Ulker" ir "Bešiktaš". Dar du būsimi katalonų varžovai paaiškės po šįvakar sužaistų paskutinių trijų reguliariojo sezono rungtynių.

Paskutiniai du Ispanijos čempionų varžovai bus C grupėje užėmusios antrąją ir ketvirtąją vietą.

2012-2013 m. eurolygos sezono Top 16 etapo grupės:
E grupėF grupė
Madrido "Real" (1A)Tel Avivo "Maccabi" (1B)
1CBarselonos "FC Barcelona Regal" (1D)
Malagos "Unicaja (2B)Maskvos "Khimki" (2A)
Maskvos CSKA (2D)2C
Atėnų "Panathinaikos" (3A)Sienos "Montepaschi" (3B)
Stambulo "Anadolu Efes" (3C)Stambulo "Bešiktaš" (3D)
Berlyno "Alba" (4B)Stambulo "Fenerbachce Ulker" (4A)
Bambergo "Brose Baskets" (4D)4C

Barcelona - CSKA |2012.12.13| (FOTO)



Barselona eurolygos reguliarųjį sezoną baigė pralaimėjimu, tačiau tapo grupės nugalėtoja

2012-12-13
Kovą dėl pirmosios vietos grupėje nepaisant pirmojo pralaimėjimo eurolygoje laimėjo Barselonos krepšininkai. Katalonai paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse savo aikštėje 75-78 nusileido Maskvos CSKA ekipai. Ispanijos čempionai galėjo sau leisti pralaimėti, tačiau ne didesniu nei 21 taško skirtumu. Maskviečiai grupėje liko antri.

Rungtynės prasidėjo Vladimiro Micovo tritaškiu (0-3) ir Sasha Kauno dviem taškais (0-5). Sužaidus 2 minutes S.Kaunas sudrebino šeimininkų krepšį dėjimu (0-7). Katalonams pirmuosius taškus taikliu tolimu metimu pelnė Erazemas Lorbekas (3-7), tačiau Viktoras Khryapa atsakė tuo pačiu (3-10). Sužaidus 3 minutes E.Lorbekas prasižengė puolime, o po S.Kauno dvitaškio su pražanga CSKA įgijo dviženklę persvarą (3-13). Sužaidus 4 minutes S.Kaunas dar kartą galingu dėjimu įdėjo kmauolį į krepšį (3-15), kitoje aikštės pusėje E.Lorbekas pridėjo du taškus (5-15). Įpusėjus kėliniui Pete'as Mickealas buvo nubaustas nesportine pražanga stabdant Sony Weemsą. Likus žaisti 4 minutes Milošas Teodosičius realizavo du baudos metimus (7-19). Ispanai į tai atsakė P.Mickealo 4 iš eilės pelnytais taškais (11-19). Likus žaisti 2 minutes A.Tomičius pelnė du taškus (13-20), dvitaškiu atsakė ir Dionte Christmasas (13-22). Likus žaisti minutę E.Lorbekas ir S.Weemsas pasikeitė taikliais metimais iš vidutinio nuotolio (15-24). Paskutinę kėlinio minutę M.Huertas pasižymėjo taikliu metimu, o kelinį dvitaškiu baigė A.Tomičius. Po pirmojo kėlinio 24-19 pirmavo CSKA.

Antrojo ketvirtčio pradžioje Nenadas Krstičius pelnė du taškus (19-26), sužaidus minutę A.Tomičius taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio (21-26). Sužaidus beveik 2 minutes M.Huertas įsmeigė tritaškį (24-28), po minutės S.Kaunas pelnė taškus iš po krepšio (24-32). Sužaidus 3 su puse minutės "FC Barcelona Regal" komanda užsidirbo techninę pražangą, tuo pasinaudoję rusai susigrąžino dviženklę persvarą (26-36). Sužaidus 4 minutes M.Huertas pridėjo du taškus (28-36), vėliau E.Lorbekas sumažino šeimininkų deficitą iki 6 taškų (30-36). Įpusėjus kėliniui J.C.Navarro įsmeigė tritaškį (33-36), po kelių akimirkų Navavro poleido dar vieną tolimą bombą ir rezultatas tapo lygus (36-36). Likus žaisti 4 minutes J.C.Navvaro dviem taškais pirmą kartą išvedė Ispanijos čempionus į priekį (38-36). Likus žaisti 3 minutes E.Lorbekas pridėjo du taškus (42-37), po minutės P.Mickealas pataikė tritaškį (45-37). Paskutinę kėlinio minutę P.Mickealas ir V.Khryapa pelnė po du taškus, o kėlinį dvitaškiu baigė A.Jacksonas. Po pirmosios rungtynių pusės 47-41 pirmavo "FC Barcelona Regal" krepšininkai.

Trečiasis kėlinys prasidėjo A.Tomičiaus dvitaškiu (49-41), o po J.C.Navarro dvitaškio katalonų persvarą tapo dviženklė (51-41). Rusams pirmuosius taškus pelnė S.Weemsas (51-43). Sužaidus daugiau nei 4 minutes S.Weemsas pataikė 1 baudos metimą (51-44), o P.Mickealas atsakė dviem taikliomis baudomis (53-44). Įpusėjus kėliniui N.Krstičius pataikė iš vidutinio nuotolio (53-46), po minutės M.Teodosičius pasižymėjo dviem taškais (53-48). Po N.Krstičiaus baudos metimų CSKA deficitas ištirpo iki 3 taškų (53-50). Likus žaisti 3 minutes M.Teodosičius sumažino atsilikimą iki minimumo (53-52). Likus žaisti 2 minutes C.J.Wallace'as įsmeigė tritaškį (56-52). Po trijų kėlinių 58-55 pirmavo "FC Barcelona Regal".

Sužaidus kiek daugiau nei minutę ketvirtajame kėlinyje N.Krstičius dvitaškiu sumažino CSKA atsilikimą iki minimumo (58-57), tačiau katalonai atsakė Joe Ingleso tolimu metimu (61-57). Sužaidus 2 minutes J.Inglesas pataikė du baudos metimus (63-57), o S.Kaunas atsakė dviem taškais iš po krepšio (63-59). Sužaidus 3 minutes A.Jacksonas tritaškiu sušvelnino maskviečių atsilikimą iki minimumo (63-62). Xavieras Rabaseda atsakė dvitaškiu, o gynyboje katalonai pavyzdingai apsigynė. Baigiant įpusėti kėliniui J.Inglesas pataikė vieną baudos metimą (66-62). S.Weemsas metimu iš vidutinio nuotolio sumažino CSKA deficitą iki 2 taškų (66-64). Likus žaisti 3 su puse minutės A.Tomičius išprovokavo pražangą bei realizavo abu baudos metimus (68-64), vėliau kroatas pridėjo dar du taškus (70-64). Likus žaisti daugiau nei 2 minutes D.Christmasas pataikė tritaškį (70-67), o po S.Weemso taškų komandas skyrė vos 1 taškas (70-69). Likus žaisti beveik pusantros minutės J.C.Navarro pataikė 1 baudos metimą, o V.Khryapa dvitaškiu išlygino rezultatą (71-71). Likus žaisti 41 sekundę M.Teodosičius tritaškiu išvedė CSKA ekipą į priekį (71-74). Tuo tarpu Navarro ir vėl pataikė tik vieną baudos metimą (72-74). Likus žaisti beveik 13 sekundžių A.Jacksonas realizavo abu baudos metimus (72-76). J.C.Navavro bandė staigiai įmesti tritaškį, tačiau jo metimas tikslo nepasiekė. Svečiams pergalę įtvirtino N.Krstičiaus baudos metimai (72-78). Paskutinėmis kėlinio sekundėmis Navavro įsmeigė tritaškį, tačiau to buvo mažą. Barselona 75-78 patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Šarūnas Jasikevičius rungtynes pradėjo startiniame penkete ir per beveik 4 minutes krepšio neatakavo, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir kartą prasižengė.

Barselonos "FC Barcelona Regal": Juanas Carlosas Navarro 17, Ante Tomičius 12, Marcelinho Huertas, Erazemas Lorbekas ir Pete'as Mickealas 11, Joe Inglesas 6, C.J.Wallace'as 3, Victoras Sada ir Xavieras Rabaseda 2 taškai;

Maskvos CSKA: Nenadas Krstičius 15, Sasha kaunas 14, Milošas Teodosičius 13, Sonny Weemsas 12, Viktoras Khryapa 11, Aaronas Jacksonas 7, Vladimiras Micovas ir Dionte Christmasas 3 taškai;

Joventut - Barcelona |2012.12.09| (FOTO)

2012-12-12


Kova dėl pirmosios vietos grupėje

Barselonos "FC Barcelona Regal", kurios garbę gina Šarūnas Jasikevičius vienintelė komanda eurolygoje žengianti be pralaimėjimų. Nors katalonai savo sąskaitoje ir turi visas 9 pergales, tačiau pirmosios pozicijos grupėje dar nėra užsitikrinę.

Paskutines reguliariojo sezono rungtynes Ispanijos čempionai žais namuose prieš antroje vietoje esančią Maskvos CSKA komandą. Rusai būtent prieš Barselonos krepšininkus patyrė savo vienintelį pralaimėjimą.

Vis dėlto geresnėje padėtyje yra ispanai, kurie net pralaimėjimo atveju gali likti pirmoje vietoje. Tiesa Barselona pirmoje vietoje liktu tik tuo atveju jei nepralaimės rungtynių didesniu nei 21 taško skirtumu. Tuo tarpu maskviečiai į pirmąją vietą pakiltų tik įveikę katalonus daugiau nei 21 tašku.

Katalonai eurolygoje užima pirmąją vietą pagal surenkamą naudingumo balų skaičių - 94,3, antrąją vietą pagal dvitaškių taiklumą - 58,1 proc., penktąją pagal atkovotus kamuolius - 35,4, septintąją pagal rezultatyvius perdavimus - 15,9. Savo varžovus Barselona vidutiniškai įveikia 15,6 taškų skirtumu.

Paskutines reguliariojo sezono rungtynes "FC Barcelona Regal" žais ketvirtadienį 21:45 val.

Badalonoje triuškinanti Barselonos komandos pergalė

2012-12-09
Barselonos "FC Barcelona Regal" komanda kuriai atstovauja Šarūnas Jasikevičius iškovojo 7-ąją pergalę šalies pirmenybėse. Ispanijos čempionai 11-ojo turo rungtynėse išvykoje 78-63 palaužė Badalonos "FIATC Joventut" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius šioms rungtynės nebuvo registruotas. Barselona šiuo metu žengia 6-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Rungtynės prasidėjo M.Ehambe tolimu metimu (3-0), o svečiai atsakė Nathano Jawai dviem taškais (3-2). Sužaidus minutę C.J.Wallace'as tritaškiu išvedė Barselonos ekipą į priekį (3-5). Sužaidus 2 minutes M.Huertas pridėjo du taiklius baudos metimus, o C.J.Wallace'as ir Juanas Carlosas Navarro po dvitaškį (3-11). Badalonos krepšininkai į tai atsakė C.Fisherio baudos metimais ir S.Savane dviem taškais. Įpusėjus kėliniui Pete'as Mickeal'as baudų metimais padidino "FC Barcelona Regal" persvarą iki dviženklio skaičiaus (7-18). Paskutinę kėlinio minutę E.Lorbekas ir V.Sada pelnė po du taškus, o katalonai priekyje buvo 26-13.

Antrojo ketvirtčio pradžioje Ante Tomičius pelnė du taškus, tačiau tuo pačiu atsakė P.Tomasas (19-28). Sužaidus 2 minutes E.Lorbekas ir O.Kuzmičius apsikeitė taikliais dvitaškiais (21-31). Po Joe Ingleso tritaškio Barselona įgijo 13 taškų pranašumą (21-34). vėliau abi ekipos daugiau nei dvi minutes šaudė pro šalį, o tylą nutraukė Nathanas Jawai ir S.Savane (25-36). Likus žaisti 3 minutes P.Tomasas dvitaškiu sumažino "FIATC Joventut" atsilikimą iki 7 taškų (29-36). Vėliau sekė sėkmingą šeimininkų atkarpa 6-0 ir deficitas ištirpo iki minimumo (35-36). Svečiai iš Barselonos į tokį varžovų spurtą atsakė atkarpa 2-6 ir po dviejų kėlinių pirmavo 42-38.

Trečiojo kėlinio pradžioje Juanas Carlosas Navarro ir Erazemas Lorbekas įsmeigė po tritaškį ir Barselonos persvara vėl šoktelėjo iki dviženklio skaičiaus (38-48). Sužaidus 3 minutes N.Jawai pridėjo 4 taškus iš eilės (38-52). Įpusėjus kėliniui Tony Gaffney ir J.C.Navarro apsikeitė taikliais dvitaškiais (40-54). Dvi minutes abi ekipos ir vėl negalėjo pelnyti taškų, o likus žaisti minutę iki ketvirtčio pabaigos J.Inglesas pelnė du taškus (40-56). Po trijų kėlinių "FC Barcelona Regal" pirmavo 56-40.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo Pete'o Mickealo solo pasirodymu. Po 6 iš eilės amerikiečio taškų svečiai įgijo 19 taškų persvarą (42-61). Sužaidus 3 minutes P.Tomasas pataikė du baudos metimus. Sužaidus 4 minutes Marcelinho Huertas pridėjo du taškus (45-63), o C.Fisheris atsakė tritaškiu (48-63). Įpusėjus kėliniui J.C.Navarro įsmeigė tolimą bombą (50-66), po kelių akimirkų ir Victoras Sada buvo tikslus atakuodamas iš toli (50-69). Likus žaisti mažiau nei 2 minutes J.Inglesas dvitaškiu padidino Ispanijos čempionų persvarą iki rekordinės 21 taško (55-76). Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė Badalonos krepšininkai, kurie atkarpą laimėjo 8-2, tačiau pergalę 78-63 šventė "FC Barcelona Regal".

Badalonos "FIATC Joventut": Corey Fisheris 15, Manny Quezada 11, Pere Tomasas 10, Albertas Oliveiras 8, Sitapha Savane ir Ognjenas Kuzmičius 6,  Moses'as Ehambe'as 3, Jordi Triasas ir Tony Gaffney 2 taškai;

Barselonos "FC Barcelona Regal": Juanas Carlosas Navarro 12, C.J. Wallace'as ir Pete'as Mickealas 11, Nathanas Jawai 10, Ante Tomičius ir Erazemas Lorbekas 8, Joe Inglesas ir Victoras Sada 7, Marcelinho Huertas 4 taškai;

Laimingo gimtadienio Anna!!!

 
Nuoširdžiai sveikiname Anną su gimimo diena ir linkime kuo didžiausios sėkmės ir nuostabių akimirkų gyvenime!

Χρόνια Πολλά!

V.Jasikevičius vedė "Nevėžį" į pergalę

2012-12-08
Kėdainių "Nevėžis" su Vyteniu Jasikevičiumi iškovojo penktąją pergalę Lietuvos krepšinio čempionate. Kėdainiškiai svečiuose 76-70 pranoko Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipą. Su 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais "Nevėžis" rikiuojasi 7-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Vytenis Jasikevičius per 34 minutes pelnė 16 taškų (5/5 dvitaškiai, 2/8 tritaškiai), atkovojo 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, 3 kartus suklydo, po 4 kartus prasižengė ir išprovokavo varžovo pražangas, bei surinko 20 naudingumo balų.

Pasvalio "Pieno žvaigždės": Gytis Sirutavičius 18, Yancy Gatesas 16, Trevonas Hughesas 14, Vaidas Čepukaitis 6, Tyrellas Biggsas, Mantas Ruikis ir Lukas Brazdauskis 4, Gediminas Maceina 3, Evaldas Kairys 1 taškas;

Kėdainių "Nevėžis": Andrius Aleksandrovas 17, Vytenis Jasikevičius 16, Mindaugas Girdžiūnas ir Darius Šilinskis 10, Tony Bishopas 7, Gediminas Žylė 6, Ernestas Ežerskis 5, Šarūnas Kulevičius 4, Rolandas Jakštas 1 taškas;

Iš "Panathinaikos" klubo prezidento posto pasitraukė Dimitris Giannakopoulos (VIDEO)

2012-12-07
Atėnų "Panathinaikos" klubo prezidentas Dimitris Giannakopoulos penktadienį pareiškė, kad palieka komandą. Pagrindine pasitraukimo priežastimi jis įvardijo milžiniškas klubo skolas apie kurias jo dėdė Thanasis Giannakopoulos nuslėpė prieš jam periimant valdžią.

Buvęs "Panathinaikos" prezidentas spaudos konferencijoje atskleidė, kad būtent dėl didelių skolų komandą paliko treneris Željko Obradovičius ir dauguma žaidėjų. Spaudos konferencijos salę D.Giannakopoulos paliko su ašaromis akyse.

"Tai ką pasakysiu nebus kažkas labai malonaus. 1987 metais mano šeima perėmė valdyti "Panathinaikos" krepšinio klubą. Iki 2002-ųjų metų komandą valdė Pavlas Giannakopoulos, vėliau klubas perėjo į Thanasio Giannakopoulos rankas. Paskutinius du metus ieškojome galimo pirkėjo, tačiau nesėkmingai. Tuomet nusprendžiau, kad aš pamėginsiu išlaikyti komandą šį nelengvą laikotarpį.

Kai vasarą Th.Giannokopoulos paprašė manęs perimti komandos valdymą gavau klaidingą informaciją. Šiandien pamačiau realybę. Galiu jums pasakyti, kad Željko Obradovičius paliko "Panathinaikos", nes Th.Giannokopoulos yra skolingas nemažai pinigų. Taip pat ir kiti žaidėjai paliko komandą dėl tos pačios priežasties. Aš neturiu tokių finansinių galimybių, kad užkamšyčiau dėdės padarytas skyles".

ŠARAS vs Partizan |2012.12.06| (VIDEO)


Partizan - Barcelona |2012.12.06| (FOTO)


Trileris Belgrade baigėsi devintąją Barselonos pergale

Barselonos "FC Barcelona Regal" su Šarūnu Jasikevičiumi ir toliau išlieka nenugalėta eurolygoje. Katalonai 9-ojo turo rungtynėse išvykoje po pratęsimo 68-67 palaužė Belgrado "Partizan" krepšininkus.

Rungtynės prasidėjo netaikliu Šarūno Jasikevičiaus tolimu metimu, o šeimininkai atsakė Dejano Musli dvitaškiu (2-0). Katalonams pirmuosius taškus pelnė Joe Inglesas (2-2), po dar dviejų D.Mulsi taškų priekyje vėl buvo "Partizan" (4-2). Sužaidus daugiau nei 2 minutes Nathanas Jawai įdėjo kamuolį į krepšį po lietuvio perdavimo (4-4). Po Š.Jasikevičiaus taiklaus metimo iš vidutinio nuotolio rezultatas dar kartą tapo lygus (6-6). Sužaidus daugiau nei 4 minutes N.Jawai pirmą kartą išvedė ispanus į priekį (6-8). Įpusėjus kėliniui Pete'as Mickealas realizavo abu baudos metmus (6-10). Serbai į tai atsakė spurtu 6-0 ir vėl išsiveržė į priekį (12-10). J.Inglesas ir C.J.Wallace'as pataikę po vieną baudos metimą atstatė "status quo" (12-12). Po pirmojo kėlinio vienu tašku 14-13 pirmavo Belgrado "Partizan" krepšininkai.

Antrojo ketvirtčio pradžioje Nnemanja Gordičius lengvai įveikęs "FC Barcelona Regal" gynyba pelnė du taškus (16-13). Sužaidus minutę Juanas Carlosas Navarro buvo nubaustas technine pražanga, o tuuo pasinaudoję serbai padidino persvarą iki 5 taškų (18-13). Sužaidus 2 su puse minutės Draganas Milosavljevičius pridėjo dvitaškį (20-13), o sužaidus 3 minutes N.Gordičius įdėjo kamuolį iš viršaus (22-13). Po D.Milosavljevičiaus dvitaškio "Partizan" pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (24-13). Sužaidus daugiau nei 4 minutes J.Inglesas dėjimu pelnė pirmuosius Barselonos taškus antrajame kėlinyje (24-15). Įpusėjus kėliniui P.Mickealas pridėjo du taškus (24-17). Likus žaisti 4 minutes A.Tomičius pelnė taškus iš po krepšio (26-20), vėliau C.J.Wallace'as pridėjo du taškus (27-22). Likus žaisti mažiau nei 3 minutes C.J.Wallace'as buvo nubaustas technine pražanga. Likus žaisti apie 2 minutes J.Inglesas sumažino atsilikimą iki 4 taškų (28-24). Po dviejų kėlinių 30-25 pirmavo Belgrado "Partizan".

Trečiasis kėlinys prasidėjo Victoro Sados dvitaškiu su pražanga (30-28). Sužaidus minutę D.Milosavljevičius sudrebino svečių krepšį dėjimu (32-28), po minutės J.C.Navarro įsmeigė tritaškį ir sumažino katalonų deficitą iki minimumo (34-33). Po kelių akimirkų serbai buvo nubausti technine pražanga, o J.C.Navarro abudų metimais po ilgos pertraukos išvedė Barseloną į priekį (32-33). Sužaidus daugiau nei 3 minutes D.Gagičius dėjimu persvėrė rezultatą serbų serbū naudai(34-33), tačiau dėjimu atsakė ir N.Jawai (34-35). Įpusėjus kėliniui D.Milosavljevičius sudrebino svečių krepšį galingu dėjimu (38-35), katalonai į tai atsakė P.Mickealo dvitaškiu. Likus žaisti 4 minutes į aikštelę sugrįžo Š.Jasikevičius. Likus žaisti mažiau nei 3 minutes C.J.Wallace'as išlygino rezultatą (40-40), tačiau V.Lučičius dvitaškiu atstatė pranašumą "Partizan" komandai. Likus žaisti 2 minutes Šarūnas Jasikevičius realizavo tris baudos metimus ir išvedė "FC Barcelona Regal" ekipą į priekį (42-43). Po trijų kėlinių priekyje vis dar vienu tašku 44-43 buvo "Partizan".

Lemiamas rungtynių kėlinys prasidėjo D.Musli dėjimu (46-43). Sužaidus 2 minutes X.Rabaseda tolimu metimu išlygino rezultatą (46-46), o vėliau dėjimu persvėrė (46-48). Sužaidus 3 minutes J.C.Navarro pataikė 1 baudos metimą (46-49), o šeimininkai atsakė D.Milosavljevičiaus dvitaškiu (48-49). Sužaidus 4 minutes Š.Jasikevičius pataikė iš vidutinio nuotolio (48-51), kitos atakos metu N.Jawai pelnė du taškus po lietuvio rezultatyvaus perdavimo (48-53). Įpusėjus kėliniui D.gagičius įkrovė kamuolį iš viršaus (50-53), o Leo Westermanas tritaškiu išlygino rezultatą (53-53). Likus žaisti 4 minutes M.Huertas įsmeigė tritaškį (53-56). Likus žaisti 2 minutes L.Westermannas sumažino serbų deficitą iki minimumo (55-56). Likus žaisti minutę V.Lučičius tolimu metimu išvedė "Partizan" ekipą į priekį (58-56), tačiau J.C.Navarro baudų metimais išlygino rezultatą (58-58). Paskutinėje katalonų atakoje P.Mickealas laisvas metė tritaškį ir galėjo atneštį pergalę, tačiau tiek jo, tiek ir C.J.Wallace'o dvitaškis tikslo nepasiekė. Po keturių kėlinių rezultatas buvo lygus 58-58.

Pratęsimo pradžioje P.Mickealas dėjimu persvėrė rezultatą ispanų naudai (58-60), o sužaidus pusantros minutės C.J.Wallace'as pridėjo dvitaškį (58-62). Likus žaisti mažiau nei 3 minutes "Partizan" sumažino deficitą iki 2 taškų, tačiau A.Tomičius atsakė dėjimu (60-64). Likus žaisti mažiau nei 2 minutes V.Lučičius realizavo baudos metimus (62-64), taikliais baudų metimais atsakė ir J.C.navarro (62-66). Likus žaisti minutę V.Lučičius įsmeigė tritaškį (65-66), o likus žaisti 28 sekundes D.Gagičius dviem taškais iš po krepšio persvėrė rezultatą šeimininkų naudai (67-66). Likus žaisti 15 sekundžių M.Huertas pataikė abu baudos metimus sugrąžindamas pranašumą katalonams (67-68). Paskutinę "Partizan" ataką N.Jawai nutraukė blokuodamas D.Musli metimą.

Šarūnas Jasikevičius rungtynes pradėjo startiniame penkete ir per 16 minučių pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 3/3 baudos metimai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį, 4 kartus suklydo, kartą prasižengė, išprovokavo 2 varžovo pražangas ir surinko 5 naudingumo balus.

Belgrado "Partizan": Draganas Milosavljevičius 14, Djordje Gagičius ir Dejanas Musli 12, Vladimiras Lučičius 10, Nemanja Gordičius ir Leo Westermannas 6, Drew Gordonas 3, Davis Bertanis ir Bogdanas Bogdanovičius 2 taškai;

Barselonos "FC Barcelona Regal": Juanas Carlosas Navarro 10, Joe Inglesas 9, Pete'as Mickealas ir Nathanas Jawai 8, Šarūnas Jasikevičius ir C.J.Wallace'as 7, Xavieras Rabaseda ir Marcelinho Huertas 5, Ante Tomičius ir Victoras Sada 4, Marko Todorovičius 1 taškas;

Barcelona - Cajasol |2012.12.02| (FOTO)

2012-12-04

Š.Jasikevičius vėl neregistruotas, o Barselona šventė pergalę namuose

2012-12-02
Barselonos "FC Barcelona Regal" krepšininkai iškovojo 6-ąją pergalę šalies pirmenybėse. Katalonai 10-ojo turo rungtynėse savo aikštėje 78-64 nugalėjo Sevilijos "Cajasol" ekipą. Šarūnas Jasikevičius šiam mačui ir vėl nebuvo registruotas. Tai jau ketvirtosios rungtynės iš eilės, kai lietuvis nežaidžia Ispanijos pirmenybėse.

Sužaidus daugiau nei minutę pirmajame kėlinyje pirmuosius taškus dvitaškiu su pražanga pelnė Erazemas Lorbekas (3-0). Svečių taškų sąskaitą atidarė Milenko Tepičius (3-2), Barselona taip pat atsakė dviem taškais (5-2). Sužaidus 3 su puse minutės Joe Inglesas pataikė du baudos metimus (7-2). Įpusėjus kėliniui J.Inglesas parsiveržęs į baudos aikštelę pelnė du taškus (10-4). Sevilijos krepšininkai į tai atsakė dviem tiksliomis atakomis ir sumažino deficitą iki 2 taškų (10-8). Tuo tarpu Nathanas Jawai neliko skolingas varžovams ir sudrebino "Cajasol" krepšį galingu dėjimu (12-8). Likus žaisti daugiau nei 2 minutes M.Tepičius pridėjo dar du taškus svečių ekipai (13-10). Likus žaisti daugiau nei minutę Luka Bogdanovičius tolimu metimu išlygino rezultatą (13-13). Likus žaisti minutę katalonus į priekį išvedė Pete'o Mickealo baudos metimai (15-13). Likus žaisti 12 sekundžių L.Bogdanovičius dar kartą išlygino rezultatą 15-15.

Antrasis ketvirtis prasidėjo C.J. Wallace'o dvitaškiu (17-15), sužaidus minutę J.C.Navvaro pataikė 1 baudos metimą (18-15), varžovai atsakė L.Bogdanovičiaus dvitaškiu (18-17). Sužaidus daugiau nei 3 minutes J.C.Navarro įsmeigė tolimą metimą (21-17), o vėliau P.Mickealas pridėjo du taškus su pražanga (24-17). Baigiant įpusėti kėliniui Ante Tomičius pelnė du taškus iš po krepšio (26-17). Po J.C.Navarro tritaškio Barselonos persvara pirmą kartą rungtynėse tapo dviženklė (29-19). Likus žaisti 4 minutes Brianas Asbury "Cajasol" ekipai pelnė du taškus (29-21), po minutės M.Tepičius pridėjo dvitaškį su pražanga. Po L.Bogdanovičiaus tritaškio Sevilijos deficitas ištirpo iki 3 taškų (29-26). Likus žaisti 2 minutes katalonų persvara ištirpo iki minimumo (29-28), o M.Tepičius baudų metimais pirmą kartą išvedė "Cajasol" ekipą į priekį (29-30). Paskutinę kėlinio minutę R.Dozieris įdėjo kamuolį į Ispanijos čempionų krepšį (29-32). Po pirmosios rungtynių pusės 32-29 pirmavo Sevilijos krepšininkai.

Trečiojo kėlinio pradžioje R.Dozieris dvitaškiu su pražanga padidino svečių persvarą iki 6 taškų (29-35). Po 6 iš eilės A.Tomičiaus taškų katalonų deficitas ištirpo iki minimumo (34-35). Sužaidus 2 minutes R.Dozieris pridėjo dar du taškus (34-37), tačiau tuo pačiu atsakė ir P.Mickealas. Po E.Lorbeko dviejų taškų priekyje vėl buvo Ispanijos čempionai (38-37). sužaidus 3 minutes J.C.Navarro sumetė baudos metimus (40-37), vėliau ir P.Mickealas realizavo baudos metimus. Įpusėjus kėliniui A.Tomičius pelnė du taškus su pražanga (45-37). Likus žaisti daugiau nei 3 minutes P.Mickealas atsatė dviženklę persvarą katalonams (48-37). Likus žaisti mažiau nei 2 minutes N.Jawai pelnė du taškus (51-40). Kėliniui baigiantis V.Sada ir C.J. Wallace'as pasižymėjo, o Barselona po trijų kėlinių pirmavo 55-45.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo galingu N.Jawai dėjimu (57-45). Vėliau Tomas Satoransky ir J.Inglesas apsikeitė tolimais metimais. Sužaidus 2 minutes Marcelinho Huertas pataikė tritaškį (65-50). Po minutės C.J. Wallce'as pataisė netaiklų J.ingleso mestą metimą (67-54). Sužaidus 4 minutes M.Huertas pataikė iš vidutinio nuotolio (69-56). Įpusėjus kėliniui N.Jawai dar kartą sudrebino varžovų krepšį dėjimu (71-56). Po kelių akimirkų X.Rabaseda įdėjo kamuolį iš viršaus (73-58). Likus žaisti 3 minutes A.Tomičius pelnė du taškus (75-58). Likus žaisti pus antros minutės J.Inglesas įsmeigė tritaškį (78-62). Barselona iškovojo pergalę rezultatu 78-64.

Barselonos "FC Barcelona Regal": Joe Inglesas ir Ante Tomičius 13, Pete'as Mickealas 11, Juanas Carlosas Navarro 9, C.J. Wallace'as ir Nathanas Jawai 8, Erazemas Lorbekas 7, Marcelinho Huertas 5, Victoras Sada ir Xavieras Rabaseda 2 taškai;

Sevilijos "Cajasol": Luka Bogdanovičius 19, Brianas Asbury ir Tomas Satoransky 13, Milenko Tepičius 10, Robertas Dozieris 7, Ondrejus Balvinas 2 taškai;

ŠARAS vs Besiktas |2012.11.30| (VIDEO)

2012-12-01

"Nevėžis" patyrė pralaimėjimą Latvijoje

Kėdainių "Nevėžis" su Vyteniu Jasikevičiumi ir toliau klumpa Blatijos krepšinio lygoje. Kėdainiškiai išvykoje po atkaklios kovos 74-78 nusileido Rygos "Barons kvartals" krepšininkams. "Nevėžiui", tai jau šeštasis pralaimėjimas BBL varžybose.

Vytenis Jasikevičius per daugiau nei 34 minutes pelnė 7 taškus (1/3 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 5/6 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo, kartą prasižengė ir išprovokavo 4 varžovo pražangas.

Rygos "Barons kvartals": Maris Gulbis 19, Arturs Brunins 14, Salvis Metra 13, Gatis Epnersas 8, Nauris Miezis 7, Ilmarsas Bergmanis 6 taškai;

Kėdainių "Nevėžis": Tony Bishopas 15, Andrius Aleksandrovas 14, Mindaugas Girdžiūnas ir Rolandas Jakštas 13, Vytenis Jasikevičius 7, Šarūnas Kulevičius 6, Darius Šilinskis 4, Paulius Semaška 2 taškai;

Šaras - Lapkričio mėnesio apžvalga |2012|

Paskutinį rudens mėnesį Šarūnas Jasikevičius iš devynių žaistų Barselonos rungtynių dalyvavo tik šešeriose. Tris paskutinius mačus Ispanijos lygoje lietuvis nebuvo registruotas.

Lapkritį Šaras vidutiniškai rinkdavo po 2,3 taško, atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 0,7 kamuolio ir suklysdavo po 1 kartą per rungtynes.

Lapkričio 1 diena. Barselonos "FC Barcelona Regal" priešpaskutinėse eurolygos pirmojo rato rungtynėse 85-82 savo aikštėje nugalėjo Belgrado "Partizan". Šarūnas Jasikevičius per 7 minutes pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškiai, 2/2 baudos), išprovokavo 1 varžovo pražangą ir surinko 5 naudingumo balus.

Lapkričio 4 diena. Katalonai Ispanijos čempionate patyrė trečiąjį pralaimėjimą. Barselonos krepšininkai išvykoje 69-80 nusileido Vitorijos "Caja Laboral" ekipai. Šarūnas Jasikevičius per daugiau nei 11 minučių pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), 2 kartus suklydo ir 2 sykius prasižengė.

Lapkričio 8 diena. "FC Barcelona Regal" tapo vienvalde eurolygos D grupės lyderė. Paskutinėse pirmojo rato rungtynėse katalonai išvykoje 81-60 sutriuškino iki tol taip pat be pralaimėjimų žengusią Maskvos CSKA komandą. Šarūnas Jasikevičius per daugiau nei 7 minutes taškų nepelnė (0/1 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius ir išprovokavo 2 varžovo pražangas.

Lapkričio 11 diena. Barselonos krepšininkai Ispanijos čempionato 7-ojo turo rungtynėse 89-47 sutriuškino Manresos "Assignia" ekipą. Šarūnas Jasikevičius šiam mačui nebuvo registruotas.

Lapkričio 15 diena. Ispanijos čempionai užsitikrino vietą eurolygos Top16 etape. Katalonai išvykoje 86-66 sutriuškino Bambergo "Brose Baskets" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius per beveik 6 minutes taškų nepelnė (0/1 tritaškiai), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 1 varžovo pražangą ir surinko 3 naudingumo balus.

Lapkričio 18 diena. Barselona po atkaklios kovos šalies pirmenybių 8-ojo turo rungtynėse išvykoje 79-76 palaužė Fuenlabrados "Mad-Croc" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius šiam mačui nebuvo registruotas.

Lapkričio 22 diena. Katalonai iškovojo 7-ąją pergalę eurolygoje. Ispanai antrojoje mačo pusėje įrodė savo pranašumą 90-66 prieš Vilniaus "Lietuvos rytą". Šarūnas Jasikevičius per 6 minutes krepšio neatakavo, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo, po kartą prasižengė ir išprovokavo varžovo pražangą.

Lapkričio 25 diena. "FC Barcelona Regal" krepšininkai patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą šalies pirmenybėse. Katalonai išvykoje po atkaklios kovos 78-81 nusileido Valensijos "Valencia Basket" komandai. Šarūnas Jasikevičius šiam mačui nebuvo registruotas.

Lapkričio 30 diena. Šarūnas Jasikevičius sužaidė savo geriausias sezono rungtynes, o Barselona eurolygos 8-ojo  turo rungtynėse išvykoje 78-48 sutriuškino Stambulo "Bešiktaš" krepšininkus. Lietuvis per daugiau nei 22 minutes pelnė 8 taškus (0/1 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, perėmė 1 kamuolį, po 2 kartus prasižengė ir išprovokavo varžovo pražangas bei surinko 12 naudingumo balų.

Šarūno Jasikevičiaus statistika lapkričio mėnesį:
DataVaržovasMIN2PM-A3PM-AFTM-A REBASSTBSTOPFPTS
2012-11-01Partizan6:571-10-02-20000004
2012-11-04Laboral11:201-30-10-00000222
2012-11-08CSKA7:110-10-20-02000000
2012-11-11ManresaDNP----------
2012-11-15Brsoe5:420-00-10-00300000
2012-11-18FuenlabradaDNP----------
2012-11-22L.rytas5:590-00-00-00200410
2012-11-25ValenciaDNP----------
2012-11-30Besiktas22:300-12-52-22510028
Iš viso:
59:392-62-94-4410106514
Vidurkis:
9:5633%22%100%0,71,70,2010,82,3