NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Esu tikras, kad vienu ar kitu keliu sugrįšiu į "Panathinaikos"

2013-01-15
Šarūnas Jasikevičius praėjusią savaitę su "FC Barcelona Regal" komanda įveikęs Pirėjaus "Olympiacos" ekipą Graikijos žiniasklaidai prisipažino, kad žaisti prieš "raudonuosius" neatstovaujant "Panathinaikos" klubui yra skirtingas dalykas. Lietuvis taip pat patvirtino, kad Atėnus paliko dėl Željko Obradovičiaus pasitraukimo, tačiau net neabejoja, kad jo keliai į "Panathinaikos" komandą dar sugrįš.

"Tai labai skirtingi dalykai, kai tu žaidi prieš "Olympiacos" atstovaudamas "Barcelona" ir "Panathinaikos" komandoms. Niekada neturėjau problemų su "Olympiacos", tačiau problema ta, kad aš myliu "Panathinaikos". Nesu kaip graikai, kurie nekenčia Pirėjaus, nes patinka "Panathinaikos" (juokiasi). Malonu laimėti prieš juos, tačiau nėra išskirtinis dalykas. Laimingas dėl savo komandos, kad laimėjome, nes Top 16 etape privalome laimėti visas namų rungtynes ir keletą išvykos, kad patektume į kitą etapą".

- Kaip minėjote jūs mylite "Panathinaikos", tačiau nepasilikote čia.
- Taip jau nutiko. Nepamirškite, kad man taip pat labai patinka ir "Barcelona". Buvau čia prieš 11-12 metų ir tai turbūt vienintelė vietą į kurią norėjau grįžti palikęs "Panathinaikos" komandą. Kai pasitaikė tokia galimybė aš nedvejodamas sutikau. Gyvenimas eina į priekį ir esu tikras, kad vienu ar kitu keliu aš sugrįšiu į "Panathinaikos".

- Ar jautėte, kad dar nesate pasiruošęs trenerio darbui?
- Taip, tuomet aš dar treniravausi. Manau būčiau nužudęs save kaip žaidėją priėmęs tokį sprendimą. Man vis dar patinka treniruotis ir kol, tai nepasikeis aš nenustosiu žaisti krepšio, nes tai pats geriausias darbas pasaulyje.

- Kiek dar ilgai žaisite?
- Nežinau. Po kiekvieno sezono turiu apmąstyti ar dar žaisiu ar ne. Ateis vasara tuomet ir pamatysime.

- Kodėl pasirinkote "FC Barcelona Regal" vietoj "Panathinaikos"? Jūs žaidėjas kuris nieko nebijo aikštėje. Ar jus išgąsdino pasikeitimai komandoje ir vadovybėje?
- "Panathinaikos" čia niekuo dėtas, aš jau gana senai norėjau grįžti į Barseloną. Man patinka mietas ir esu laimingas ten. Žinoma man labai patinka Atėnai ir tai tarsi mano namai, tačiau norėjau išgyventi tai ką patyriau prieš 11 metų. Dėl Obradovičiaus atvykau į Atėnus ir jam pasitraukus komandą palikau ir aš. Buvo labai skaudu, kad tuomet komandą paliko ir daugelis kitų žaidėjų. Nežinojau daugelio komandos žaidėjų ir vienintelis žaidėjas su kuriuo norėjau žaisti buvo D.Diamantidis.

- Ar sekate "Panathinaikos" žaidimą dabar?
- Žinoma.

- Ar manote tai bus sėkmingas sezonas?
- O koks yra sėkmės apibrėžimas?

- Graikijoje sėkmė yra laimėti šalies čempionatą.
- Manau, tai įmanoma.

- Bet "Olympiacos" turi pranašumą?
- Taip. Praėjusį sezoną laimėdami Graikijos čempionatą ir eurolygą jie nusimetė didžiulį akmenį nuo savo nugaros. Atrodo, kad Pirėjus turės namų aikštės pranašumą. Tai yra labai svarbu, tačiau reikia pasistengti laimėti išvykos rungtynes ir tuomet seriją galimą laimėti. Manau, kad "Panathinaikos" su Dimitriu Diamatidžiu gali laimėti.

- Taip, bet dabar yra traumuotas. Ar manote, kad tai yra bėda, kad jis turi žaisti daugiau nei 30 minučių per kiekvienas rungtynes?
- Taip, tačiau jis nežaidžia vasarą, todėl tai negali būti pasiteisinimas. Kai mes žaidžiame vasarą jis ilsisi (juokiasi), todėl gali žaisti visus metus.

- Jūs atmetėte pasiūlymą tapti treneriu, bet ar įsivaizduojate save naujuoju Obradovičiumi arba treneriu, kuris treniruos "Panathinaikos" daugelį metų?
- Nežinau, pamatysime. Aš vis dar elgiuosi kaip žaidėjas ir man patinka rūbinėje tvyrojanti atmosfera. Niekada nieko negali žinoti. Daugelis sako, kad tai bus mano ateitis, tačiau apie tai dar anksti kalbėti.

- Paskutinis klausimas, ar jūsų sūnus žais už "Panathinaikos" ar "Žalgirį"?
- Abejose komandose. Aš niekada nežaidžiau "Žalgiryje", bet jis tikrai bus abiejų ekipų sirgalius.

1 comments:

Darius T'Songis rašė...

na, manau, kad šaras turėjo dar įvardint miestus į kuriuos nori grįžt tel avivą, vilnių ir aukso valstiją. juk joje jie sukūrė stebuklą ir vos patekę į atkrintamąsias nugalėjo mavericks. kurie praėjusį sezoną buvo finale, pamenu, kad tada šaras nežaidė, bet po mačo jis šypsojosi žiėdamas į baron davis.

Rašyti komentarą