NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Jasikevičius apie N.Jawai: "Tai didelis neatskleistas talentas" (VIDEO)

2013-03-04
Kartu su Šarūnu Jasikevičiumi šią vasarą Barseloną papildęs australas Nathanas Jawai mėgaujasi gyvenimu Barselonoje ir optimistiškai žvelgia į šį sezoną: "Buvo labai sunku apsispręsti ir persikelti čia, tačiau esu laimingas. Manau, kad galime laimėti Ispanijos čempionatą ir Eurolygą".

Fiziškai galingai sudėtas 26-erių metų vidurio puolėjas savo karjerą pradėjo gimtojoje Australijoje, o vėliau krepšininkui teko paragauti ir NBA duonos.

2008-aisiais metais NBA naujokų biržoje australą 41-uoju šaukimu pašaukė Indianos "Pacers" komanda. Tačiau greitai buvo išmainytas į Toronto "Raptors" klubą. Kanadiečiai su aukštaūgiu pasirašė dviejų metų sutartį.

Dėl sveikatos problemų su širdimi N.Jawai debiutas stipriausioje pasaulio lygoje įvyko tik 2009-aisiais metais. Po mėnesio krepšininkas buvo išsiųstas į NBA plėtojimo lygą.

Vėliau "mažojo shaqo" keliai pasuko į Dalaso "Mavericks" ir Minesotos "Timberwolves" komandas.

2010-aisiais metais vidurio puolėjas pradėjo savo karjerą Europoje pasirašydamas sutartį su Belgrado "Partizan" ekipa.

Praėjusį sezoną aukštaūgis žaidė Rusijoje Kazanės "Unics" komandoje, tuomet jam teko susidurti ir su dabartiniu komandos draugu Š.Jasikevičiumi. Lietuvio atstovaujamas Atėnų "Panathinaikos" klubas Top 16 etape savo aikštėje nusileido Kazanės krepšininkams, tačiau atsirevanšavo išvykoje kovoje dėl pirmosios vietos grupėje.

Šarūnas Jasikevičius kalbėdamas apie savo komandos draugą nevengė pagyrų ir apibūdino aukštaūgį kaip neatskleistą talentą: "Vienas geras dalykas apie Nate'ą yra tai, kad jis visada klauso ir stengiasi mokytis. Jis akivaizdžiai yra didelis neatskleistas talentas. Jam reikia šiek tiek laiko, nes įprastai vidurio puolėjai savo žaidimą atranda vėliau. Nate'as tikrai labai tobulėja ir žaidimas aukštame lygyje jam padės įgauti patirties. Tikiuosi, kad jis nenustos tobulėti ir duos mus dar daugiau naudos".


0 comments:

Rašyti komentarą