NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Marčiulionis Izraelio spaudai apie Jasikevičių: "Vienas geriausių krepšininkų kokį kada nors mes turėjome"

2013-07-23
Legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis prieš dvi savaites viešėjo Izraelyje.

Tel Avive įsikūrusi Lietuvos ambasada liepos 6 dieną surengė specialų renginį šalies nacionalinei dienai paminėti. Šventės metu buvo pristatytas filmas "Kita svajonių komanda", o Š.Marčiulionis buvo garbės svečias.

Bendraudamas su Izraelio žiniasklaida 1988-ųjų metų Olimpinis čempionas prisipažino, kad tai pirmas kartas, kai jis svečiuojasi Izraelyje.

Tel Avivo gyventojams kur kas geriau pažįstamas kitas Šarūnas - Jasikevičius, kuris 2003-2005 m. atstovavo "Maccabi" ekipai. Marčiulionis juokaudamas sakė, kad iš tikro, tai jis yra pirmasis Šaras:

"Aš žinau, kad jums vardas Šarūnas automatiškai siejasi su Šarūnu Jasikevičiumi, bet iš tikrųjų aš esu pirmasis Šaras. Kai žaidžiau Jungtinėse Amerikos Valstijose turėjau pravardę "Rooney", bet kai grįžau į Lietuvą visi pradėjo vadinti Šaru. Man kažkas sakė, kad jis vilki 13-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius dėl manęs. Š.Jasikevičius yra puikus žaidėjas, tikras nugalėtojas ir vienas geriausių krepšininkų kokį kada nors mes turėjome".

Lietuvai atgavus nepriklausomybę Šarūnas Marčiulionis kartu su šalies rinktine 1992 ir 1996 m. pasidabino olimpiniais bronzos medaliais, o 1995 m. Europos pirmenybėse iškovojo sidabrą. Rinktinės lyderis teigė, kad 1992-ųjų metų iškovota bronza yra kur kas didesnis pasiekimas, nei 2003 m. laimėtas auksas:

"1992 m. iškovota bronza yra didžiausias pasiekimas Lietuvos krepšinio istorijoje. Tai netgi didesnis už 2003 m. iškovotą Europos čempionų titulą, kadangi tada mes padėjome pamatus visai tautai. Mes sukūrėme sirgalių kartą, atnešėme daug pasididžiavimo į Lietuvą. Kai laimėjome bronzą - Lietuvoje buvo šventė. Iki šiol Lietuva yra viena iš trijų pasaulio šalių kartu su Libanu ir Filipinais kur krepšinis yra populiariausia sporto šaka".

Šarūnas Marčiulionis kamuojamas traumų karjerą baigė būdamas vos 33 metų. Krepšininkas prisipažino, kad traumų padermės neleidžia jam žaisti krepšinio net kieme:

"Daugiau nebegaliu žaisti krepšinio, netgi savo kieme. Mano keliai visiškai pažeisti nuo visų traumų kurias patyriau".

0 comments:

Rašyti komentarą