NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Eurolygos analizė su Šarūnu Jasikevičiumi (VIDEO)

2013-11-21
Šarūnas Jasikevičius Žalgiris TV laidoje analizavo prabėgusį Eurolygos reguliariojo sezono pirmąjį ratą. Krepšininkas dėstė minti apie buksuojantį "Barcelona" ir CSKA žaidimą, Željko Obradovičiaus darbą Turkijoje, bei "Panathinaikos" bėdas. Įžaidėjas taip pat išliko optimistiškas ir prieš mačą su Madrido "Real" komandą.

A grupė: Pati "Barcelona" komanda nenustebino, vis dėlto atėjo penki ar šeši nauji žaidėjai, o žaidimas daugiau mažiau priklausys nuo Juano Carloso Navarro, kuris yra po operacijos. Erazemas Lorbekas iš viso nežaidžia, nes taip pat po operacijos, o dar traumą patyrė Bradas Olesonas. Nauji atėję krepšininkai kol kas labai sunkiai įsilieja. Tačiau tokiai komandai kaip Barselona tai kaip maratonas. Čia mums labai svarbu gerai sužaisti pirmas dešimt rungtynių kuo geriau, kad prasimušt į "Top 16". Tokios komandos kaip "Barcelona" vis tiek daugiau mažiau žino, kad ten bus ir svarbiausia savo žaidimo piką pasiekti antroje sezono dalyje. Ir manau jie tai įvykdys.

CSKA komanda man atrodo labai įdomiai sukomplektuota. Mano manymu, tai komanda kuri labai daug priklausoma nuo Milošo Teodosičiaus ir Viktoro Chryapos, kuris yra kaip įžaidėjas sunkiojo krašto pozicijoje. Tačiau komandoje daug patyrusių žaidėjų ir jie žino kada jiems įeiti į gerą sportinę formą. Tokios komandos kaip CSKA ir "Barcelona" su tokiais biudžetais neturėtu turėt tiek problemų kiek jų turi dabar.

Labai įdomu stebėti trenerio Željko Obradovičiaus darbą "Fenerbahce Ulker" komandoje. Jis sukūrė visiškai naują komandai ir priešingai nei CSKA ar Barselona nebuksuoja ir žaidžia tikrai gerą krepšinį. Manau ši komanda dar gerins savo žaidimą. "Panathinaikos" komandoje Ž.Obradovičius daugiau rėmėsi mažiukais, o Stambule - trečiais, ketvirtais numeriais. Tikrai matosi, kad jis visus sustatęs į savo vietas.

Sezonas ilgas, tačiau pagal sudėti, biudžetą, žaidėjų ir trenerių patyrimą nebūtų didelis šokas jei šios trys komandos žaistų Eurolygos finaliniame ketverte.

B grupė: "Real" ekipos sudėtis labai lygi, tačiau kaip komanda jie nieko labai daug nėra pasiekę, nors pernai ir laimėjo Ispanijos čempionatą. Jų tikslai yra sukurti dinastiją, nes tokios komandose kaip "Real" ar "Barcelona" labai svarbu turėti stiprią komandą kokius penkis metus. Vienas titulas per metus, tai dar nereiškia, kad jie dominuoja. Tokiame lygyje kaip Eurolygoje ar finaliniame ketverte viską lemią smulkios detalės ir jie nėra įrodę, kad gali laimėti Eurolygą. Tačiau šiuo metu "Real" aiškiai geriausia Europos komanda.

C grupė: Miuncheno Bayerno komanda turi labai patyrusį trenerį Svetislavą Pesičių su kuriuo man yra tekę dirbti. Tai labai geras specialistas, kuris kiekvienoms rungtynėms pasiruošia. S.Pesičiaus komandos visada žaidžia fiziškai kietą krepšinį prieš kurį labai sunku žaisti. Man nėra siurprizas, kad "Bayern" šiuo metu antroje vietoje, nes C grupė tikrai nėra iš stipriųjų. "Galatasaray" turi daug problemų, "Montepaschi" žaidžia ne taip kaip ankščiau, "Unicaja" sukūrė visiškai naują komandą, todėl dar labai sunku ką pasakyti.

D grupė: Atėnų "Panathinaikos" komandai susidėjo daug problemų. Sezono pradžioje jie turėjo labai daug traumų, o vėliau prieš sezoną keliavo po Kiniją. Treneris visada pabrėžia, kad jiems trūksta laiko pasiruošti. Aš nežinau kodėl jis taip sako, bet taip yra. Ta pati komanda praėjusio sezono antrą dalį žaidė labai aukšto lygio krepšinį, vieną geriausią Europoje. Aš manau, kad jie su tokiu žaidėju kaip Dimitris Diamantidis ir kitais patyrusiais žaidėjais sugrįš į  kelią. Komanda nuo šios savaitės tik pradės žaisti savo arenoje, nes iki šiol namų rungtynes Eurolygoje turėjo žaisti kitur.

Pabaigoje paklausus ar galima tikėtis penktadienį pergalės įžaidėjas optimistiškas atsakė: "Duok Dieve, galima, kodėl ne. Eurolygoje viskas vyksta labai greitai, žaidžiama 40 minučių ir daug faktorių susidėjus į gerąją pusę, o Madridui į blogąją gali įvykti bet koks siurprizas. Aišku mes realiai vertiname savo galimybes ir žinome, kad važiuojame žaisti prieš stipresnį varžovą. Bet tai nereiškia, kad būtent tas varžovas tą vakarą turi nugalėti".


0 comments:

Rašyti komentarą