NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Išskirtinis "Eurosport" reportažas apie Š.Jasikevičių (VIDEO)

2013-12-18
"Eurosport" televizijos žurnalistai viešėdami Lietuvoje parengė išskirtinį reportažą apie Šarūną Jasikevičių. Kauno "Žalgirio" įžaidėjas kalbėjo apie sugrįžimą į gimtąjį Kauną, įsimintiniausias pergales, karjerą NBA lygoje, krepšinio pokyčius, bei artėjančią karjeros pabaigą.

Sugrįžimas į Kauną: "Sugrįžti į Kauną, čia žaisti ir gyventi šeimyninį gyvenimą labai įdomu. Keista, kad aš čia žaidžiu, o vaikai eina į darželį. Per paskutinius šešerius metus tikrai negalvojau, kad taip nutiks. Tačiau aš esu čia ir vis dar turiu motyvacijos žaisti, vis dar noriu treniruotis ir padėti komandai. Tai pats geriausias darbas pasaulyje ir nieko geriau nemokų daryti".

Svarbiausios karjeros pergalės: "Jokių abejonių, pergalė 2003-ųjų metų Europos čempionate su Lietuvos rinktine, bei visi Eurolygos trofėjai. Tai lyg svajonė, kurią pasieki sunkiai dirbdamas. Tai ypač svarbu tokiai šaliai kaip Lietuva, kuri gyvena krepšiniu visų Europos ir Pasaulio čempionatų metu. Grįžti su aukso medaliu buvo kažkas fenomenalaus. Tuo metu tu nesuvoki kiek daug laimėjai, bet vėliau supranti, kad tai turbūt didžiausias pasiekimas šalies istorijoje".

Komandos dalis: "Visada jaučiausi komandos dalimi tiek žaisdamas "Maccabi", "Barcelona" ar "Panathinaikos" komandose. Galbūt, tai dėl fanų, jei žaisčiau mieste kur nėra komandos sirgalių gal būtų viskas kitaip. "Žalgiris" yra Lietuvos komanda, "Maccabi" - Izraelio, "Panathinaikos" turi labai didelę sirgalių grupę, Barselona - Katalonijos ekipa. Man labai pasisekė, kad žaidžiau šiose komandose".

Karjera NBA lygoje: "Tai buvo puiki patirtis. Kai kurie sakė, kad viskas ten buvo blogai. Iš tikro padariau klaidą pasirinkdamas Indianos "Pacers" klubą, nes krepšinio supratimu ši komanda man netiko. Tačiau nepaisant to turėjau tikrai gerų varžybų ir neblogų mėnesių. Viską apibendrinant galiu pasakyti, tai tikrai nebuvo ko aš tikėjausi. Žinoma visi galvojo, kad laimėjus tris Eurolygos titulus iš eilės laimėsiu ir NBA. Turėjau tikrai gerų akimirkų, tačiau tuo metu Indianos žaidimas man visai netiko".

Draugystė: "Pirmi du žaidėjai, kurie iškart "šauna" į galvą - Anthony Parkeris ir Dimitris Diamantidis. Tapau artimas su jais už aikštelės ribų ir tikrai buvo nuostabu žaisti kartu. Taip pat buvo puiku vienerius metus žaisti su Dejanu Bodiroga, kuris tuo metu buvo aukščiausiame Europos lygyje ir labai daug prisidėjo prie Barselonos pergalės Eurolygoje (2003 m.). Bendradarbiavimas su Željko Obradovičiumi buvo neįtikėtinas. Manau, kad jo dėka įgavau dar daugiau patirties".

Krepšinio pokyčiai: "Žaidimas tapo greitesnis, daugiau paremtas fizine jėga. Komandos ir treneriai dėka interneto geriau pasiruošia varžyboms. Tačiau vis dar labai daug priklauso nuo pačio krepšininko sugebėjimų, kaip sugebi įsilieti į komandą, bei kartu žaisti. Treniruotės turi didžiausią reikšmę ir tikiu, kad taip išliks visada".

Karjeros saulėlydis: "Suprantu, kad liko nebedaug. Tikrai norėčiau tuo mėgautis, kažką dar laimėti jei įmanoma, bei priversti "Žalgirio" sirgalius didžiuotis komanda jei ir nepavyktų laimėti, nes dabartinė situacija klube nelengva".


0 comments:

Rašyti komentarą