NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Žalgiris" naujus metus ir Top16 etapą pasitinka prieš - "FC Bayern" ekipą

2014-01-03
Kauno "Žalgiris" šįvakar pradės Eurolygos Top16 etapą. Pirmosiose šių metų rungtynėse kauniečių laukia lygos debiutantų Miuncheno "FC Bayern" komandos išbandymas.

Vokiečiai reguliariojo sezono C grupėje iškovojo 4 pergales ir užėmusi ketvirtąją vietą iškopė į antrąjį etapą.

Viena ryškiausia Miuncheno komandos figūra - vyriausiasis treneris Svetislavas Pesičius. Šį trenerį puikiai pažįsta ir du žalgiriečiai - Šarūnas Jasikevičius, bei Robertas Javtokas.

Š.Jasikevičius su vokiečių treneriu 2003-aisiais metais išgyveno Barselonos aukso metus. Į Kataloniją atėjęs S.Pesičius jau pirmaisiais savo treniravimo metais atvedė klubą į Eurolygos čempionų sostą. Tais pačiais metais komanda nuskynė Ispanijos taurę, o šalies pirmenybių finale vedama Š.Jasikevičiaus tapo Ispanijos čempione.

R.Javtokui su vokiečių strategu teko dirbti 2010-11 metų sezone Valensijos "Power Electronics" komandoje. Būtent tą sezoną S.Pesičius stipriai kirto Jasikevičiui ir visai Stambulo "Fenerbahce Ulker" klubui. Valensijos ekipa lemiamose Top16 etapo rungtynėse 82-68 parklupdė turkus ir užkirto jiems kelią į Top8.

Debiutiniame sezone "FC Bayern" įrodinėja, kad moka žaisti ne tik futbolą. "Žalgirio" treneris prieš šias rungtynes taip pat nesitiki lengvo pasivaikščiojimo ir akcentavo ypač gerą vokiečių žaidimą.

Šarūnas Jasikevičius reguliariajame sezone vidutiniškai pelnydavo po 6,7 taško, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 1,2 kamuolio, perimdavo 0,3 kamuolio, bei 2,5 karto per mačą suklysdavo. Dvitaškius mesdavo 39,4 proc., tritaškius 45,5 proc., baudos metimus 100 proc. taiklumu.

Pirmosios Top16 etapo rungtynės tarp Kauno "Žalgirio" ir Miuncheno "FC Bayern" įvyks šįvakar 19:45 val. "Žalgirio" arenoje.

0 comments:

Rašyti komentarą