NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Motyvacijos siekti LKF taurės netrūksta"

2014-03-26
Šarūnas Jasikevičius yra laimėjęs kiekvienos šalies, kurioje rungtyniavo, taurę. Išskyrus gimtąją Lietuvą ir Jungtines Valstijas, kurioje tokios varžybos nevyksta. Ateinantį savaitgalį jis galės tą spragą užkimšti, kai su Kauno "Žalgiriu" Panevėžyje kausis DNB LKF taurės finalo ketverte.

"Kasmet žaidi dėl trijų titulų. Šįmet Eurolygos jau nelaimėsime, lieka du – LKL čempionų žiedai ir LKF taurė. Motyvacijos to siekti netrūksta. Kad ir koks prastas šis sezonas, titulas yra titulas", - sako neseniai 38-ąjį gimtadienį atšventęs krepšininkas.

Š.Jasikevičius mano, kad DNB LKF taurės finale turėtų susitikti principiniai varžovai "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas", kurio garbę veteranas yra gynęs.

"Ir mes, ir "Lietuvos rytas" pusfinalius pradėsime kaip favoritai, tačiau tai nieko nereiškia. Mes  turėsime įrodyti, kad esame stipresni už Prienų "TonyBet", o vilniečiai – už Klaipėdos "Neptūną". Čia dar visko gali būti“, - sako daugybę įvairių varžybų titulų turintis krepšininkas.

Kauno "Žalgirio" pakeliui į finalą laukia emocingojo Virginijaus Šeškaus auklėtiniai. Šį sezoną varžovai jau yra pasidaliję po vieną pergalę vieni prieš kitus. "TonyBet" pernai gruodį namie parklupdė "Žalgirį" 101:83, o kauniečiai šįmet sausį "Žalgirio" arenoje įveikė Prienų klubą 84:71.

"Didžiausia Prienų krepšininkų keliama grėsmė – jų žaidimo stilius, "maža" sudėtis. Jie – daug kam neparankūs, visi sugeba pataikyti tritaškius", - sako Š.Jasikevičius.

Pasak jo, apskritai Lietuvoje žaidžiančių komandų lygis per pastaruosius trejus-ketverius metus pakilo.
"Kai pastarąjį kartą žaidžiau Lietuvoje prieš ketverius metus, LKL čempionatas nebuvo toks stiprus. Dabar yra 5-6 komandos, su kuriomis reikia kautis. Rungtyniaujama įspūdingose arenose, lygis kyla", - sako 2003 m. Europos čempionas.

DNB LKF taurės finalo ketverto organizatoriai taip pat pabrėžia didžiulį susidomėjimą kova dėl pirmojo šio sezono titulo. Pasak jų, bilietų į Panevėžio "Cido" areną, kurioje kovo 29-30 dienomis vyks finalo ketvertas, sparčiai mažėja.

0 comments:

Rašyti komentarą