NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] Pirmoji Šaro kova prieš "Maccabi" Tel Avive (VIDEO)

2014-03-11
Šarūnas Jasikevičius šią savaitę trumpam sugrįš į Tel Avivą kur Kauno "Žalgirio" krepšininkai susigrums su "Maccabi" klubu.

Lietuvos čempionų gretose žaidžiantis įžaidėjas Izraelio komandoje praleido du nuostabius sezonus (2003-2005). Su "Maccabi" ekipa lietuvis laimėjo visus įmanomus titulus: 2 Eurolygos čempionų trofėjai, 2 šalies taurės, bei 2 Izraelio čempionato nugalėtojų titulai.

Profesionalaus krepšininko karjerą Š.Jasikevičius pradėjo 1998-aisiais metais, tačiau tik prieš porą metų jis pirmą kartą karjeroje oficialiose rungtynėse žaidė prieš savo buvusią komandą.

2012-ųjų metų Eurolygos atkrintamosios varžybos suvedė Š.Jasikevičiaus atstovaujamą Atėnų "Panathinaikos" komandą su Tel Avivo krepšininkais.

Pirmieji du mačai vyko Atėnuose. Pirmajame mače graikai pasiuntė žydus į nokdauną (93-73), antrosios rungtynės baigėsi "Maccabi" pergale po dramatiškos kovos (94-92).

Dar prieš šią seriją Š.Jasikevičius kalbėjo, kad kur kas sunkiau jam bus žaisti Tel Avive:

"Keista bus žaisti prieš "Maccabi" komandą, tačiau toks mūsų darbas. Padarysiu viską ką galiu geriausiai. Nemanau, kad bus didelė problema žaisti prieš buvusią ekipą, kur kas sunkiau man bus žaisti Tel Avive prieš jų gerbėjus".

Į Tel Avivą lietuvio komanda atvyko praradusi namų aikštelės pranašumą, o Š.Jasikevičius pirmą kartą į "Yad Eliyahu" areną įžengė kaip priešas.

"Maccabi" komanda nepamiršo savo buvusio krepšininko, kurį prieš rungtynes pagerbė. Tačiau sirgaliai buvusį dievaitį pasitiko kaip varžovą. Vos Š.Jasikevičius pasirodė aikštelėje tribūnose pasigirdo kurtinantis švilpimas.

Lietuvis visų rungtynių metu nerado savo žaidimo, o galiausiai mačą baigė nepelnęs nė taško, bei nuleidęs galvą - "Panathinaikos" atsidūrė ties praraja.

Po prastai sužaistų rungtynių krepšininkas nepuolė į neviltį : "Nesu nusivylęs ar morališkai palūžęs. Spėju, kad čia ir pasireiškia patirtis, o rytoj manau žaisiu daug geriau".

Š.Jasikevičius neklydo ir ketvirtosiose serijos rungtynėse  atrodė lyg naujai gimęs. Įžaidėjas pelnė 13 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir padėjo "Panathinaikos" komandai išlyginti serijos rezultatą 2:2.

Likus žaisti 30 sekundžių Željko Obradovičius apkabino savo auklėtinį, kuriam žaisti prieš buvusią komandą buvo ypač sunku:

"Aš apkabinau Šarą ne vien dėl to, kad jis žaidė gerai ir laimėjome rungtynes, tai buvo ypatinga proga. Jis su "Maccabi" daug pasiekė ir jam buvo nelengva sugrįžti į Tel Avivą ir čia žaisti".

Lemiamas penktasis mačas vyko Graikijoje. Savo sirgalių akivaizdoje Š.Jasikevičius ir vėl vedė komandą į priekį, o "Panathinaikos" 86-85 įveikusi "Maccabi" ekipą iškopė į Finalo ketvertą.

0 comments:

Rašyti komentarą