NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Prisimenant 2014-uosius...

2014-12-31

 2014-ųjų metų
APŽVALGA


2014-ųjų metų pradžia Šarūnui Jasikevičiui ir Kauno "Žalgirio" komandai susiklostė neitin sėkmingai. Kauniečiai Eurolygos Top16 etapą pradėjo penkiais pralaimėjimais iš eilės. Pirmąją pergalę lietuviai iškovojo savo aikštėje 89-77 palauždami Belgrado "Partizan" krepšininkus.

Vėliau Eurolygoje sekė 7 pralaimėjimai iš eilės, o pergalės teko laukti beveik du mėnesius. Rungtynėse prieš Maskvos CSKA ir Krasnodaro "Lokomotiv" ekipas "Žalgirį" nuo pergalės skyrė vos vienas tikslus metimas, tačiau fortūna vis atsukdavo nugarą.

Top16 etapą Lietuvos čempionai baigė su trenksmu. Kauniečiai savo sirgalių akivaizdoje 87-80 parklupdė Karališkąjį Madrido "Real" klubą. Š.Jasikevičius dėl kirkšnies skausmų paskutinėse Eurolygos rungtynėse nepasirodė.

Lietuvos krepšinio lygoje "Žalgiriui" atsirado naujas rimtas varžovas - Klaipėdos "Neptūnas". Stipriausia šalies ekipa LKL reguliariajame sezone abu sykius nusileido uostamiestčio krepšininkams. Žalgiriečių pralaimėjimas Vilniaus "Lietuvos rytui" įnešė sumaišties ir daug klausimų. Po to, kai "Žalgiris" užėmė ketvirtąją vietą tapo aišku finalo tarp Kauno ir Vilniaus komandų - nebus!

Kovo pabaigoje keturios stipriausios Lietuvos komandos susirinko į Panevėžį kovoti dėl DNB LKF taurės. Kauno "Žalgiris" jau pusfinalyje patyrė fiasko 76-84 nusileisdamas Prienų "TonyBet" ekipai. Kovoje dėl broznos medalių žalgiriečiai 91-67 pirmą kartą šiais metais įveikė "Neptūno" krepšininkus.

LKL atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalio serijoje "Žalgiris" sausu rezultatu 2:0 įveikė Pasvalio "Pieno žvaigždes" ir iškopė į turnyro pusfinalį.

Pusfinalio kovos su nekantrumu laukė visi. Du nesutaikomi varžovai "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas", o vienas iš jų liks už finalo borto.

Reguliariojo sezono nugalėtojai vilniečiai pirmosiose varžybose 90-85 įveikė kauniečius. Tačiau "Žalgiris" pralaimėjęs visas tris dvikovas pagrindiniui varžovui nebuvo linkęs pasiduoti. Kauno arenoje 72-57 žalgiriečiai sutriuškino priešininkus ir išlygino serijos rezultatą iki dviejų pergalių 1:1.

Lemiamas mačas Vilniuje tapo tikru nervų karu. Atkakli kova iki pat paskutinių sekundžių ir Kauno "Žalgirio" triumfas (73-71).

Didžiajame LKL finale "Žalgirio" laukė Klaipėdos "Neptūnas". Klaipėdiečiai jau pirmajame serijos mače įrodė, kad lengvai pergalių nedalins. K.Maksvyčio auklėtiniai laimėjo pirmąjį mūšį 71-59. Vėliau sekė trys iš eilės "Žalgirio" pergalės ir Š.Jasikevičius atsidūrė per žingsnį nuo titulo.

Penktajame serijos mače uostamiestčio krepšininkai sušvelnino serijos rezultatą 2:3, tačiau Kaune "Žalgiris" nepaliko klausimų kas yra stipriausia Lietuvos komanda.

Š.Jasikevičius papildė savo trofėjų kolekciją ilgai lauktu titulu - Lietuvos čempiono!

Rugpjūčio mėnesį Š.Jasikevičius priėmė ilgai svarstytą sprendimą - baigti krepšininko karjerą.

Legendinis Lietuvos krepšininkas prisijungė prie Kauno "Žalgirio" trenerių štabo ir tapo vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko asistentu.

Pasirengimo ciklo pradžioje  Kauno "Žalgirio" vadžios laikinai buvo patikėtos Š.Jasikevičiui.

Pirmasis blynas prisvilo Turkijoje 80-87 nusileista "Pinar Karsiyaka" ekipai.

Sugrįžus į gimtinę Š.Jasikevičiaus auklėtiniai pasiekę dvi pergales ir iškovojo S.Butauto taurę.

Prasidėjus sezonui Kauno "Žalgirio" krepšininkai maloniai džiugino sirgalius Eurolygoje. Trys pergalės po pirmojo rato teikė itin daug vilčių, tačiau vėliau sekė pralaimėjimų banga.

Kauniečiai tik stebuklo dėka paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse 80-79 palaužė Italijos ekipą ir paskutinę sekundę įšoko į Top16 traukinį.

Lietuvos krepšinio lygoje suklupęs tik vieną kartą "Žalgiris" užtikrintai žygiuoja pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

0 comments:

Rašyti komentarą