NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Žalgiris |2014.02.05| (VIDEO)

2014-11-30
2003-2004 metų Eurolygos reguliarusis sezonas. Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Tel Avivo "Maccabi" ekipa 12-ojo turo rungtynėse susitiko su svečiais iš Lietuvos - Kauno "Žalgiriu".

Pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune vos 4 taškų persvara 91-87 laimėjo Tel Avivo krepšininkai. Atsakomojoje kovoje "Maccabi" ekipa pirmavo visų rungtynių metu, o trečiajame kėlinyje persvara siekė net 21 tašką.

Kauniečių spurtas lemiamame ketvirtyje įnešė intrigos, tačiau pergalę 92-83 šventė Tel Avivo "Maccabi" klubas.

Rungtynės prasidėjo efektingu M.Bastono dėjimu, vėliau 5 taškus iš eilės pridėjo Š.Jasikevičius (7-2). Baigiant įpusėti kėliniui A.Bagatskis tolimu šūviu išlygino rezultatą (11-11). M.Bastono pastangomis žydai vėl atitrūko, o po A.Parkerio dvitaškio komandas skyrė dviženklis taškų skaičius (21-11). Po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 27-17.

Antrąjį kėlynį Š.Jasikevičius pradėjo pakabindamas kamuolį virš lanko M.Bastonui, kuris pagavęs ore pelnė du taškus (29-17). Sužaidus 3 minutes "Maccabi" persvara siekė 16 taškų (36-20). Likus žaisti daugiau nei minutę M.Bastonas dėjimu padidino pranašumą iki 20 taškų (54-34). Kėliniui baigiantis Š.Jasikevičius realizavo dvi baudas, o Tel Avivo krepšininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 56-43.

Po ilgosios pertraukos "Žalgiris" pradėjo mažinti deficitą (61-48), tačiau įpusėjus kėliniui Izraelio čempionai sugrąžino solidžią persvarą (67-48). Likus žaisti 3 minutes T.Buršteinas greita kontra ataka pelnė du taškus ir padidino "Maccabi" persvarą iki rekordinės 21 taško (71-50). Po trijų kėlinių šeimininkai pirmavo 79-58.

Lemiamą kėlinį "Žalgiris" pradėjo spurtu 0-8 (79-68). Likus žaisti 4 minutes A.Bagatskis tritaškiu  sumažino lietuvių deficitą iki 8 taškų, o T.Beardas baudos metimais iki 6 (81-75). Per likusį laiką "Maccabi" krepšinnkai atlaikė kauniečių spaudimą ir iškovojo pergalę 92-83.

Šarūnas Jasikevičius rungtyniavo tik pirmoje mačo dalyje ir per 14 minučių pelnė 7 taškus (1/2 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, 2 sykius suklydo, 1 kartą prasižengė, išprovokavo 1 varžovo pražangą, bei surinko 8 naudingumo balus.


Antroje mačo pusėje "Žalgiris" palaužė Rusijos klubą

2014-11-28
Kauno "Žalgirio" krepšininkai pasiekė ketvirtąją pergalę Eurolygoje.

Kauniečiai vadovaujami G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus išvykoje 61-55 palaužė Žemutinio Naugardo "Nizhny "Novgorod" komandą.

Žemutinio Naugardo "Nizhny Novgorod": Tayloras Rochestie 15, Tarence'as Kinsey 11, Trey Thompkinsas 8, Semenas Antonovas ir Maksimas Krivos 6, Artsiomas Parakhouski 4, Dimitrijus Khvostovas 3, Eugenijus Baburinas 2 taškai;

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 18, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas 9, Lukas Lekavičius 8, Vytenis Lipkevičius 5, Artūras Gudaitis ir Vaidas Kariniauskas 4, Darius Songaila ir Artūras Milaknis 2 taškai;

"Žalgiris" išvyksta į Rusiją |2014.11.27| (FOTO-2)

2014-11-27

"Žalgiris" - "Mažeikiai" |2014.11.24| (FOTO-2)

2014-11-24

LKL pirmenybėse "Žalgiris" įveikė mažeikiškius

Kauno "Žalgirio" krepšininkai pirmadienį Kaune įsirašė 11-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus auklėtiniai savo aikštėje 98-79 įveikė Mažeikių pasipriešinimą.

Kauno "Žalgiris": Tomas Dimša 15, Darius Songaila ir Lukas Lekavičius 14, Edgaras Ulanovas 12, Artūras Gudaitis 11, Vaidas Kariniauskas, Vytenis Lipkevičius, Robertas Javtokas ir Artūras Milaknis 6, Siim-Sanderis Vene 5, Donatas Tarolis 3 taškai;

Mažeikių "Maeikiai": Arvydas Gydra 23, Gediminas Maceina 14, Raimondas Petrauskas 13, Eigirdas Žukauskas ir Vytautas Pikalavičius 8, Darius Tarvydas 6, Paulius Beliavičius 4, Raimundas Danys 3 taškai;

"Žalgiris" - "Real" |2014.11.21| (FOTO-3)

2014-11-21

"Žalgiris" paskutinėmis sekundėmis nusileido Eurolygos vicečempionams

Kauno "Žalgirio" krepšininkai Eurolygoje patyrė trečiąją nesėkmę.

Kauniečiai savo aikštėje paskutinėmis sekundėmis 66-68 nusileido Eurolygos vicečempionams Madrido "Real" klubui.

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 21, Paulius Jankūnas 17, Darius Songaila ir Artūras Milaknis 6, Vytenis Lipkevičius, Robertas Javtokas ir Edgaras Ulanovas 4, Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas 2 taškai;

Madrido "Real": Sergio Rodriguezas 14, Andresas Nocioni ir Sergio Llullas 11, Jonas Mačiulis 9, Gustavo Ayonas 7, Felipe Reyesas, Jaycee Carrollas, Ioannis Bourousis ir Salahas Mejri 4 taškai;

Š.Jasikevičius prieš dvikovą su "Real": "Kai kuriose vietose mes turime pranašumą" (VIDEO)

2014-11-20
Kauno "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius  Žalgirio TV laidoje pasidalino mintimis apie artėjančią dvikovą su Madrido "Real" klubu.

Š.Jasikevičius teigė, kad trys pergalės iškovotos pirmajame rate yra geras rezultatas. Kalbėdamas apie būsimą varžovą legendinis Lietuvos krepšininkas neslėpė, kad "Žalgiris" turi tam tikrų privalumų prieš Ispanijos čempionus, kuriais ir mėgins pasinaudoti:

Jeigu prieš sezoną būtume pasakę, kad pirmąjį ratą baigsime su trimis pergalėmis, tikrai būčiau sutikes su tokiu rezultatu. Pirmas ratas mums tikrai buvo neblogas, nes komanda yra nauja. Taip pat žaidžiame be vieno užseniečio kurį planavome turėti. Trys pergalės yra labai gerai, bet gaila, kad nepasisekė Italijoje. Reikia į viską daugiau ar mažiau žiūrėti pozityviai. Esame tikrai geroje situacijoje ir tai reikia išnaudoti. Antrajame rate žaisime tris rungtynes namuose. Aišku, tai nieko negarantuoja, tačiau tai yra neblogas šansas patekti į Top16.

Reikia viską daryti kaip ir iki šiol darėme. Koncentruotis tik į sekantį, varžovą, ketvirtį ar net ataką. Manau, kad "Žalgiris" šiais metais daugiau ar mažiau demonstruoja neblogą krepšinį.

- Kas labiausiai stebina per jau sužaistas penkerias rungtynes?
- Iš tikrųjų rungtynės yra treniruočių atspindys. Vyrai tikrai gerai dirba per treniruotes todėl ir gerai žaidžia. Jeigu treniruočių darbas išliks toks pat visą sezoną, manau pasieksime tikrai neblogų rezultatų. Mūsų jie nestebina per varžybas, nes gerai dirba treniruotėse. Paprastai jei krepšininkas gerai dirba treniruotėse, tai ir varžybose neblogai žais.

- Kaip jaučiates naujame trenerio amplua?
- Viskas gerai. Smagu, kad mano dienotvarkė nelabai pasikeitė. Panašiai tuo pačiu ritmu gyvenu kaip ir žaidėjas. Aišku darbas truputi pasikeitė. Iš kitos pusės lengviau, nes kai duodi patarimus būdamas treneriu ne taip kreivai žiūri. Kol kas labai smagu dirbti, o dar smagiau kai yra pergalių.

- Kaip reikės žaisti prieš Madrido "Real" komandą?
- Manau, tai komanda kuri yra pakeitusi veidą. Mirotičiaus praradimas buvo pats svarbiausias. Jie vis dar ieško savo veido, o pagrindiniai žaidėjai nėra geriausioje sportinėje formoje. Mes turime žaisti savo krepšinį. Žaisime pagal savo stipriausias puses ir manau kai kur esame pranašesni už savo varžovus. Žaidžiant namuose tikėsimės ir savo sirgalių palaikymo. Tikėkimės, kad bus už ko užsikabinti, nes tikrai yra už ko. Turime padaryti kai kuriuos dalykus. Man svarbiausia nepadaryti daug klaidų, kurių metų būtų pelnomi lengvi taškai kaip kad buvo Sasaryje. Taip pat reikėtų pristabdyti J.Carrollą kuris yra slaptasis faktorius ir gali išeiti su 25 ar 10 taškų. Mes tikrai turime kur juos pažeisti.

- Ar R.Fernandezo netektis yra didelis smūgis "Real" komandai?
- Aš manau, kad tai yra didžiulis praradimas. Žinoma jie turi J.Mačiulį, K.Riversą ar A.Nocioni, tačiau nežinau ar yra daug Europoje žaidėjų, kurie gali pakeisti R.Fernandezą ir N.Mirotičių.

- Ar nesant R.Fernandezo daugiau laiko gaus J.Mačiulis?
- Sunku pasakyti. Pavyzdžiui praeitą savaitę Stambule kuomet nebuvo Fernandezo, tai Jonas žaidės vos 13 minučių. Aišku jie turi labai daug pasirinkimų antroje ir trečioje pozicijoje. Galvoju, kad tai priklausys nuo to kaip mes ginsimės prieš kai kuriuos varžovus.

- Penktadienį mūsų laukia atkakli ir įdomi kova?
- Tai yra mūsų tikslas, kad padaryti varžybas kuo ilgiau įdomesnes ir pabandyti pabaigoje laimėti.

"Žalgirio" treniruotė prieš mačą su Madrido "Real" |2014.11.20| (FOTO-6)

Prienus sutriuškinęs "Žalgiris" pakilo į pirmąją LKL vietą

2014-11-17
Kauno "Žalgirio" krepšininkams triuškinanti pergalė 87-58 prieš svečius iš Prienų leido Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) pakiltį į pirmąją vietą.

G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus auklėtiniai per 11-a sužaistų rungtynių yra iškovoję 10 pergalių ir patyrę 1 pralaimėjimą.

Kauno "Žalgiris": Artūras Gudaitis 12, Darius Songaila, Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas 11, Lukas Lekavičius 9, Vytenis Lipkevičius, Jamesas Andersonas ir Edgaras Ulanovas 8, Donatas Tarolis 3, Siim-Sanderis Vene, Tomas Dimša ir Vaidas Kariniauskas 2 taškai;

Prienų "Prienai": Ovidijus Varanauskas 16, Arnas Labuckas 15, Dominykas Milka 9, Paulius Vaitiekūnas 6, Giedrius Staniulis 5, Paulius Ivanauskas 3, Kajus Okmanas ir Vidmantas Sragauskis 2 taškai;

Klaidos Italijoje pražudė "Žalgirį"

2014-11-14
Kauno "Žalgirio" krepšininkai pirmąjį Eurolygos reguliariojo sezono ratą baigė skaudžiu pralaimėjimu Italijoje.

Lietuvos čempionai išvykoje 80-92 nusileido grupės autsaideriams Sasario "Dinamo Sassari" ekipai.

Kauniečiai šiose rungtynėse suklydo net 31-ą kartą.

Sasario "Dinamo Sassari": Shane'as Lawal'as 25, Davidas Loganas 20, Jeffas Brooksas 16, Edgaras Sosa ir Rakimas Sandersas 10, Jerome'as Dysonas 9, Miroslavas Todičius 2 taškai;

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 15, Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis 14, Paulius Jankūnas 10, Artūras Gudaitis 7, Darius Songaila 6, Vytenis Lipkevičius 5, Robertas Javtokas 4, Vaidas Kariniauskas 3, Lukas Lekavičius 2 taškai;

Š.Jasikevičius: "Būtų keista jei mano gyvenimas būtų ramus" (VIDEO)

2014-11-12
Kauno "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius antradienį TV3 laidoje VIP kalbėjo apie savo naują darbą, šeimą, pomėgius ir įtampos kupiną gyvenimą.

- Kaip tau sekasi dirbti Kauno "Žalgirio" komandos treneriu?
- Ištikrųjų sekasi labai neblogai. Vyrai dirba tikrai atsidavę, žaidžia taip pat susikaupę, kol kas viskas labai gerai. Reikia tikėtis, kad sezonas, kuris mūsų profesijoje labai ilgas bus mažai banguotas. Stengsimės kuo ilgiau ir geriau žaisti, bei palaikyti tokį patį ritmą ir lygį, kurį esamę pasiekę šiai dienai.

- Stebint tave dar žaidžiantį krepšinį, tu niekada nevengdavai aikštelėje treniruoti kitų krepšininkų. Ar žinojai, kad būsi treneriu?
- Paskutinius du, tris metus viskas linko link to, kad būsiu treneriu. Daugiau mažiau žinojau, kad baigęs karjerą bent jau bandysiu šitą darbą. Vėliau reikia žiūrėti kaip tau sekasi, ar tai teikia tau malonumą, ar jautiesi, kad tu padedi kažkam. Šiuo metu esu viskuo patenkintas ir tikiuosi, kad taip bus toliau. Kol kas atrodo suradau ką veikti po karjeros ir kur išsiduoti, išsirėkauti. Mūsų profesijos viskas sueina į pergales ir pralaimėjimus. Vardan tos pergalės kiekvienas žmogus eina skirtingai. Vienas tyliai ramiai, kitas daugiau patarinėja. Jeigu galvoji, kad komandai gali padėti patarimais, tai ir stengiesi tai daryti. Dabar aišku iš trenerio pusės, o ankščiau iš žaidėjo. Viskas tik vardan peraglės ir gerų rezultatų.

- Kelionės, įtampa. Kartais sekasi, kartais ne, kaip save paruoši? ar turi kokią savitvardos sistemą?
- Aš su metais į nesėkmės pradėjau žiūrėti žymiai ramiau. Kadangi tu jautiesi kaip ir viską padaręs. Jeigu tu pasiruoši prieš varžybas, išsimiegi, jeigu tinkamai valgai, ir jei tau per varžybas nesiseka, tai nesiseka. Juk nesi robotas.

- Ar dažnai pratrūksti būdamas treneriu?
- Taip, aišku, kad pratrūksti. Gali pratrūkti, bet po to vėl reikia "nuimt gazą". Kad ir kaip sunku, tačiau į namus stengiesi neatsinešti darbo. Būtų keista jei nebūtų įtampos, nes aš toks žmogus, kad man to reikia. Jeigu man būtų ramus gyvenimas - būtų labai keista.

- Esi fanas pakankamai ramaus sporto - golfo. Ar ten ir atsipalaiduoji?
- Taip, bet golfas irgi toks žaidimas, kad gali iš proto varyti. Bėgi į gamtą, tačiau sugrįžti prie varžybų. Gali varžytis su sekančiu žmogumi, kuris su tavimi žaidžia, ar su pačia aikšte. Golfas, tai mano "sodyba". Kaip žmonės sako noriu į sodybą ar prie ežero, tai čia man yra mano "sodyba", mano "ežeras".

- Kaip prie įtempto gyvenimo būdo adaptavosi tavo žmona ir vaikai?
- Esame jau nemažai metų kartu. Taip gaunasi, kad gyvename ten kur aš dirbu. Visada stengiames viską daryti kartu kaip šeima. Visur kur gyvendavome vaikai eidavo į vietinį darželį, žmona taip pat bando ką nors daryti, tačiau nėra lengva keliaujant iš valstybės į valstybę. Vaikai dar nieko nejaučia. Jiems gerai ten kur yra tėtis, mama ir daug žaislų.

- Koks esi tėtis?
- Griežtas. Kartais net pats jaučiu, kad perlenkiu lazdą. Nenorėčiau, kad jie būtų labai išlepinti, norėčiau, kad būtų atsakingi už viską, už savo veiksmus, bei suprastu kas yra gerai, o kas blogai. Gal mama yra tokia gera, tai tėčiui reikia pabūti blogam.

- Šeima ar sportas?
- Čia taip pat turi būti kažkoks balansas. Negalėčiau gyventi be abejių. Su sportu esu nuo šešerių metų. Visada sportuodavau, eidavau į salę, beprotiškai daug laiko praleisdavau žiūrėdamas sportą per televizorių. Šeima atėjo prieš penkerius metus. Nereikia į viską žiūrėti radikaliai - negalėčiau gyventi be abiejų dalykų.

- Kokia būtų tavo laimės formulė?
- Atsiduoti visą save šeimai, kad žmona su vaikai būtų laimingi. Taip pat atsiduoti profesiniui darbui, kad galėtum pasiekti kažkokių rezultatų. Tuo pačiu neužmiršti, kad gyvename vieną kartą ir stengtis turėti kuo daugiau gero laiko. Keliauti, bei praleisti laiką su draugais. Stengiuosi visus šiuos dalykus daryti, tačiau reikia nepamiršti, kad vakare sugrįžti į šeimą, o rytoj tavęs laukia darbas.


Žalgiriečiai stebuklingai išsigelbėjo mače su "Lietkabeliu"

2014-11-10
Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo dramatišką pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Kauniečiai vadovaujami G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus savo aikštėje po pratęsimo 91-83 nugalėjo Panevėžio "Lietkabelio" ekipą.

Rungtynių pabaigoje "Žalgirį" išgelbėjo dvi taiklios J.Andersono baudos išplėšusios pratęsimą.

Kauno "Žalgiris": Lukas Lekavičius 21, Artūras Milaknis ir Jamesas Andersonas 14, Artūras Gudaitis 11, Paulius Jankūnas 8, Robertas Javtokas 7, Darius Songaila 6, Siim-Sanderis Vene ir Edgaras Ulanovas 5 taškai;

Panevėžio "Lietkabelis": Vytenis Čižauskas 25, Ivanas Nelyubovas 14, Žygimantas Jonušas 11, Dainius Šalengas, Žygimantas Janavičius ir Naoh Dahlmanas 8, Evaldas Žabas 4, Lukas Aukštikalnis 3, Darius Griškėnas 2 taškai;

"Žalgiris" - "Unics" |2014.11.06| (FOTO-8)

2014-11-06

Į Kauno "Sporto halę" sugrįžęs "Žalgiris" patiesė Kazanės krepšininkus

Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo trečiąją pergalę Eurolygoje.

Į Kauno "Sporto halę" sugrįžę žalgiriečiai 77-71 parklupdė Kazanės "Unics" ekipą.

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 27, Artūras Milaknis 14, Edgaras Ulanovas 7, Lukas Lekavičius ir Paulius Jankūnas 6, Darius Songaila, Vytenis Lipkevičius ir Robertas Javtokas 4, Siim-Sanderis Vene 3, Vaidas Kariniauskas 2 taškai;

Kazanės "Unics": Keithas Langfordas 24, Kostas Kaimakoglou 11, Vadimas Paninas 9, Jamesas White'as ir Curtisas Jerrellsas 7, D'oras Fisheris 5, Viktoras Sanikidze 3, Nikos Zisis ir Dmitrijus Solokovas 2, Sergėjus Bykovas 1 taškas;

"Žalgirio" treniruotė "Sporto halėje" |2014.11.05| (FOTO-5)

2014-11-05

Š.Jasikevičiaus komentaras įpusėjus rungtynės prieš "Neptūną" |2014.11.02| (VIDEO)

2014-11-04

Š.Jasikevičius apie Ž.Ilgausko situaciją: "Tai absurdas"

Šarūnas Jasikevičius niekada negarsėjo, kaip žmogus, ieškantis žodžio kišenėje.

Tačiau yra temų, kuriose jis tiesiog sprogsta emocijomis. Žydrūno Ilgausko pilietybė – viena tokių.

Š.Jasikevičiaus bičiulis Ž.Ilgauskas pernai paprašė JAV pilietybės, tačiau mūsų šalies galiojantys įstatymai nesuteikia teisės turėti dvigubą pilietybę. Todėl mūsų šalies pareigūnai jau pradėjo 39 metų Ž.Ilgausko pilietybės nutraukimo procedūrą.

„Aš nežinau kas vyksta Seime su šiais įstatymais. Tai yra absurdas ir aš nežinau kas ten per žmonės sėdi, – apie Ž.Ilgausko Lietuvos pilietybės atėmimo Lrytas.lt sakė Š.Jasikevičius. – Istorijų dėl pilietybių klausausi jau kelerius metus.


Manau, jog tai yra didelė mūsų šalies gėda. Man nesuvokiama, ką padarė žmogus, išaugęs Lietuvoje ir gyvenęs ten 18 metų, kad iš jo reikėtų atimti šalies pilietybę.

Ši istorija neturi nieko bendra su Ž.Ilgausku. Jis – tik pavyzdys, kuris galbūt pagaliau atvers žmonėms akis ir padės suvokti, kokie genijai sėdi Seime.“

Š.Jasikevičius nežino, kodėl Ž.Ilgauskas pernai paprašė JAV pilietybės.

„Man jis yra geras draugas ir aš žinau, koks jis yra pilietis. O jis pats yra labai nusiminęs. Kalbėjau su juo vakar, – pasakojo Š.Jasikevičius. – Jis nuliūdęs ir priblokštas, manau, kaip ir dauguma žmonių.“

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį paskelbė, jog teiks Seimui pataisas, kurios leistų Lietuvai nusipelniusiems žmonėms turėti teisę į dvigubą pilietybę.

Ž.Ilgauskui gali tekti prašyti šalies vadovės malonės. Š.Jasikevičius nespėliojo, kokių veiksmų dabar imsis buvęs jo bendražygis Kauno krepšinio mokykloje.

„Žinau, kad jam labai svarbu turėti Lietuvos pilietybę, – sakė Š.Jasikevičius. – Tačiau galiausiai tai nėra tik jo problema. Jei mes patys savus atbaidome, kas mus turėtų gerbti, jei mes patys savęs negerbiame?

Nėra jokio skirtumo, kiek jis yra davęs Lietuvos rinktinei. Ar Ilgauskas, ar Petrauskas, užaugęs Lietuvoje jis turi turėti teisę likti Lietuvos piliečiu“.

Šiemet krepšininko karjerą baigęs ir į Kauno „Žalgirio“ trenerio asistento švarką įšokęs Š.Jasikevičius ir pats buvo susidūręs su dvigubos pilietybės nesklandumais.

Jo ir graikės Annos vaikai Aila ir Lukas turi dvigubas Lietuvos ir Graikijos pilietybės.

Tačiau dukros pasuose įrašytos skirtingos pavardės – graikiškame Jasikevičius, o lietuviškame Jasikevičiūtė.  

„Kažkodėl genijai Seime negali padaryti, kad vaiko pavardė pasuose būtų ta pati, – stebėjosi Š.Jasikevičius. – Gali būti, kad mūsų liks tik pora milijonų, nes vis atsiranda tokių „patriotų“, kurie galėtų savo patriotiškumą įrodyti kitaip, nei atimdami iš žmogaus pilietybę.“

Šaltinis: lrytas.lt|Kęstutis Rimkus

"Žalgiris" - "Neptūnas" |2014.11.02| (FOTO-3)

2014-11-02

Kauniečiai sutrypė "Neptūno" krepšininkus

Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo 5-ąją pergalę iš eilės.

Lietuvos čempionai vadovaujami G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus šalies pirmenybėse 86-48 nepaliko jokių vilčių Klaipėdos "Neptūno" krepšininkams.

Kauno "Žalgiris": Vytenis Lipkevičius 13, Darius Songaila ir Jamesas Andersonas 12, Artūras Gudaitis 9, Artūras Milaknis 8, Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas 7, Robertas Javtokas 6, Paulius Jankūnas 5, Tomas Dimša 4, Vaidas Kariniauskas 2, Siim-Sanderis Vene 1 taškas;

Klaipėdos "Neptūnas": Mustafa Shakuras 9, Deividas Gailius 8, Mindaugas Girdžiūnas ir Donatas Zavackas 6, Egidijus Dimša 4, Raidas Nacius, Simas Galdikas ir Valdas Vasylius 3, Martynas Mažeika, Justas Sinica ir Arnas Butkevičius 2 taškai;