NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Turiu savo krepšinio filosofiją"

2015-01-28
Šarūno Jasikevičiaus keliai vėl nuvedė į Barseloną. Lietuvis kartu su Kauno "Žalgirio" komanda atvyko į Kataloniją žaisti penktųjų Eurolygos Top16 etapo rungtynių.

Kauniečių treneris Barselonoje praleido vienus geriausius savo karjeros metus. Krepšininkas čia rungtyniavo ketverius metus, bei padėjo "Barcai" laimėti trejas Ispanijos taures (2001, 2003, 2013), du šalies čempionų titulus (2001 ir 2003), bei vieną Eurolygos trofėjų (2003).

Bendraudamas su Ispanijos žiniasklaida Š.Jasikevičius kalbėjo apie pokyčius karjeroje, galimybę stoti prie Katalonų komandos vairo, bei meilę Barselonai.

- Ar sugrįžimas į Palau Jums vis dar išlieka ypatinga akimirka?
- Taip, labai. Ir taip visada bus. Čia jaučiuosi kaip namuose. Per savo ilgą karjerą gyvenau daug kur, tačiau sugrįžti į Barseloną ir čia žaisti yra kažkas ypatingo.

- Kur yra paslaptis, jog Blaugranos sirgaliai Jus taip myli ir laiko Dievaičiu?
- Nežinau. Visada kur tik žaisdavau stengdavausi atiduoti visą save ir padaryti viską dėl komandos. Įleidau šaknis į keletą miestų. Barselonoje žmonės mane myli, nes laimėjome keletą titulų kartu, bei esu klubo narys. Jaučiu jų meilę man.

- Kokie Jūsų jausmai klubui?
- Dabar į visą tai žvelgiu būdamas brandesnis. Tuo metu turėjau palikti komandą, o vėliau sugrįžti. Tačiau tai nekeičia mano jausmų komandai. Esu sirgalius ir dalis klubo.

- Kaip sekasi adaptuotis trenerio vaidmenyje?
- Tikrai nesitikėjau, kad perėjimas į trenerio darbą vyks taip lengvai. Tiesa, dabar nereikia tiek dėmesio skirti kūnui ir jo treniravimui. Dabar analizuojame varžovus, žiūrime vaizdo įrašus. Man tai lengva. Maniau, kad bus daug sudėtingiau.

- Ar Jūs daugiau padedate komandai dėl tritaškių ir rezultatyvių perdavimų?
- Taip, negaliu to paneigti. Tačiau dabar mano užduotis padėti treneriui (Gintarui Krapikui). Turiu savo krepšinio filosofiją ir bandau išmokti naujų dalykų. Paskutinius keturis ar penkis metus dar žaidžiant krepšinį galvodavau apie treniravimą. Kai sugrįžau į Barseloną nebuvo viskas taip kaip aš norėjau. Tačiau metai praleisti su Xavi Pascualiu padėjo man daug ko išmokti. Jis vienas iš geriausių trenerių Europoje.

- Planuojate savo karjerą susieti su trenerio darbu?
- Taip, tačiau aš neskubu. Jaučiuosi pasirengęs šiam darbui, kadangi nemažai patirties pasisėmiau dar žaisdamas krepšinį. Bet geriau palaukti kol atsiras geresnė proga.

- Galbūt vieną dieną būsite "Barcelona" treneriu?
- Niekada negali žinoti kas nutiks, gyvenime nutinka įvairių dalykų. Negaliu paneigti, kad man kaip treneriui ir "Barcelona" mylėtojui tai būtų svajonės išsipildimas. Tačiau darkart priminsiu nereikia skubėti. Tai, kad turi būti, tai ir bus.

- Kokios užduotys tenka Jums?
- Daug dirbu su gynėjais. Pasitelkdamas savo patirtį stengiuosi pagerinti esamus trūkumus. Esu vienintelis trenerio asistentas, todėl esu labai artimas su juo. Mano tikslas padėti komandai kiek įmanoma daugiau.

- Kokia yra "Žalgirio" komanda?
- Mes turime patyrusių ir jaunų žaidėjų derinį. Manau mūsų stiprioji pusė yra priekinė linija. Perimetre turime daug jaunų žaidėjų, kurie mano nuomone turės gerą ateitį. Taip pat turime Jamesą Andersoną, kuris yra vienas geriausių legionierių Europoje.

- Kokia Jūsų nuomone apie "Barcą"?
- Jie žaidė labai solidų krepšinį pirmoje sezono pusėje. Vėliau komandą išretino traumos. Kuomet sugrįš Juanas Carlosas Navarro ir Bradas Olsessonas žaidimas vėl pakils. Xavi Pascualis puikiai paruošia komandą kiekvienoms rungtynėms. Bet kai artės pabaiga jie tikrai bus ten.

- Turite galvoje kovos dėl titulo?
- Manau, kad taip. Svarbiausiais sezono momentais jie kovos dėl visų trijų titulų.

0 comments:

Rašyti komentarą