NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūnas Jasikevičius bus paskelbtas Eurolygos legenda (VIDEO)

2015-02-09
Viena didžiausių 21-ojo amžiaus krepšinio žvaigždžių Šarūnas Jasikevičius ketvirtadienį oficialiai bus paskelbtas Eurolygos legenda. „Žalgirio“ arenoje prieš rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų oficialioje ceremonijoje Eurolyga pagerbs krepšininko karjerą baigusį Š.Jasikevičių.

Žalgiriečių ir E grupės lyderių dvikova taip pat skelbiama Eurolygos savaitės rungtynėmis. Šis „Top 16“ etapo septintojo turo mačas bus transliuojamas didžiojoje dalyje pasaulio valstybių. Š.Jasikevičius bus iškilmingai pagerbtas po komandų pristatymo prieš pat išmetant ginčo kamuolį.

Per 16 metų trukusią profesionalo karjerą Š.Jasikevičius susižėrė ne vieną dešimtį trofėjų ir apdovanojimų. Jis keturis kartus tapo Eurolygos čempionu ir yra vienintelis krepšininkas, tai padaręs su trimis skirtingomis komandomis.

Įžaidėjo etalonu laikomas lietuvis pirmą kartą Eurolygą užkariavo 2003 m. su „FC Barcelona“ ekipa, o tų metų rudenį su Lietuvos rinktine virš galvos kėlė ir Europos čempionų taurę. Po to jis triumfą Eurolygoje dusyk kartojo su Tel Avivo „Maccabi“ klubu. 2005 m. Šaras buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju.

Savo trofėjų kolekciją ketvirtuoju Eurolygos čempionų titulu Š.Jasikevičius papildė 2009 m. atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“ komandai. Be to, jis yra tapęs Ispanijos, Izraelio, Graikijos, Turkijos čempionu, o krepšininko karjerą baigė praėjusį sezoną laimėdamas Lietuvos krepšinio lygą.

Per trylika sezonų Eurolygoje Š.Jasikevičius užkariavo stipriausio Europos krepšinio turnyro rekordų knygas. Jis yra šešių statistinių kategorijų visų laikų dešimtukuose. Labiausiai išsiskiria pavydėtinas Š.Jasikevičiaus baudų taiklumas (92,3 proc.) – per 226 rungtynes jis prametė tik 46 iš 594 baudų metimų.

Š.Jasikevičius bus ketvirtasis krepšininkas, paskelbtas Eurolygos legenda. Iki šiol Eurolyga ši titulą suteikė Theodorui Papaloukui, Ramūnui Šiškauskui ir Juanui Carlosui Navarro.

šaltinis: zalgiris.lt


0 comments:

Rašyti komentarą