NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičiaus įžvalgos apie pirmąjį Eurolygos mačą (VIDEO)

2015-10-16
Kauno „Žalgirio“ ekipa su naujomis viltimis ir ambicijomis jau rytoj pradeda 2015-2016 metų Eurolygos sezoną. Pirmasis kauniečių išbandymas – rungtynės Lenkijoje su Zielona Guros „Stelmet“ krepšininkais.

Prieš pradedant kovas stipriausiame Senojo žemyno turnyre „Žalgiris TV“ pristato tradicinę Eurolygos rungtynėms skirtą apžvalgų laidą #DėmesysEurolygai. Pirmoje naujojo sezono laidoje svečiavosi Kauno komandos treneris Šarūnas Jasikevičius bei „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.
Antruosius metus su „Žalgirio“ gynėjų grandimi dirbantis Š.Jasikevičius kalbėdamas #DėmesysEurolygai išskyrė, jog didelis pasirinkimas mažesniųjų žaidėjų grandimi taps komandos pranašumu ilgo Eurolygos sezono perspektyvoje.  

„Didelis gynėjų pasirinkimas yra „geras“ galvos skausmas. Aišku, kai kurių žaidėjų pasirodymas dar šlubuoja, bet tai yra dėl atliekamos didelės rotacijos. Kitose komandose žaidžia 8-9 žaidėjai, iš kurių daugiausiai penki yra „mažiukai“. Žinant tai, kad sezonas trunka dešimt mėnesių, tai yra mūsų didelis pranašumas, kuris išryškės sezonui įsivažiavus“, - lygiavertės komandos sudėties aspektą išskyrė treneris.

Būsimų kauniečių varžovų strategas – Sašo Filipovski turėtų puikiai prisiminti Š.Jasikevičių. 1999-2000 m. sezone lietuvis žaidė Liublianos „Olimpija“ komandos įžaidėjo pozicijoje, o tuomet tik 25-erių metų S.Filipovskis – buvo tuometinio slovėnų klubo trenerio asistentas.

Prisimindamas pirmąją pažintį su lenkų klubo vairininku, „Žalgirio“ komandos vyriausiojo trenerio asistentas išskyrė dideli savo buvusio kolegos norą tapti geru specialistu.

„Bus labai smagu pasimatyti su S.Filipovskiu. Jis visada man labai patikdavo. Tuomet tai buvo labai jaunas, labai motyvuotas specialistas, norintis „prasimušti“. Turėdavo daug energijos, buvo atsidavęs. Smagu, kad pakilo iki Eurolygos lygio. Jis daug metų darbuojasi Lenkijoje. Manau, jį pamatysime dirbant net tik šioje šalyje“, - pagarbiai apie „Stelmet“ komandos strategą atsiliepė Š.Jasikevičius.
Vertindamas „Žalgirio“ galimybes pirmose naujojo sezono Eurolygos rungtynėse, 39 metų treneris išskyrė žalgiriečių patirtį kaip vieną iš pranašumų rungtynėse.  
  
„Šioje situacijoje esame daugiau patyrę Eurolygos žaidėjai. Turime išnaudoti savo pranašumus. Kaip bebūtų, Lenkijoje laimėti bus labai sunku. Pirmosios Eurolygos rungtynės – specifinis dalykas. Mes ruošiamės rimtai kovai, dar turime šiek tiek laiko ir tikiuosi viskas vyks pagal planą“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

šaltinisL zalgiris.lt

0 comments:

Rašyti komentarą