NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaro komentaras po pralaimėjimo Barselonoje |2015.01.30| (VIDEO)

2015-01-31

"FC Barcelona" - "Žalgiris" |2015.01.30| (FOTO-7)

"Žalgiris" neprilygo Barselonos klubui

2015-01-30
Kauno "Žalgirio" komanda patyrė ketvirtąją nesėkmę Eurolygos Top16 etape.

Lietuvos čempionai išvykoje 72-89 turėjo pripažinti Barselonos "FC Barcelona" klubo pranašumą.

Į Kataloniją sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius prieš rungtynes buvo pagerbtas buvusios komandos.

Barselonos "FC Barcelona": Ante Tomičius 16, Boštjanas Nachbaras 15, Justinas Doellmanas ir Mario Hezonja 12, Deshaunas Thomasas 8, Maciejus Lampe ir Tomas Satoransky 7, Edwinas Jacksonas 6, Tiboras Pleissas 4, Marcelinho Huertas 2 taškai;

Kauno "Žalgiris": Artūras Gudaitis 17, Edgaras Ulanovas 14, Artūras Milaknis 9, Darius Songaila 8, Lukas Lekavičius, Siim-Sanderis Vene, Paulius Jankūnas ir Jamesas Andersonas 4, Williamas Cherry, Robertas Javtokas ir Tomas Dimša 2 taškai;

Šaras pagerbtas Barselonoje |2015.01.30| (VIDEO)


Prieš rungtynes "Barcelona" klubas pagerbs Šarūną Jasikevičių

Šįvakar "Palau Blaugrana" arenoje bus pagerbtas Kauno "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius.

Lietuvis Barselonoje praleido ketverius metus (2000-2003 ir 2012-2013), bei padėjo Katalonams laimėti tris Ispanijos taures, du šalies čempionato titulus, bei Eurolygos trofėjų.

Prieš šio vakaro rungtynes klubas Šarūnui Jasikevičiui įteiks proginę dėžutę, bei "Barcelona" marškinėlius su žaidėjų parašais.

Pirmieji 1000 sirgalių atėję į "Palau Blaugrana" areną gaus dovanų išskirtinius plakatus su lietuvio atvaizdu.

Š.Jasikevičius: " Darau viską, kad komanda tobulėtu ir laimėtu"

 Šarūnas Jasikevičius šįvakar "Palau Blaugrana" arenoje stos į kovą prieš savo buvusią komandą. Keturis metus Barselonoje praleidęs lietuvis oficialiai klubo svetainei sakė: "Mano namai yra Kaune, Tel Avive, Atėnuose..., o ypač Barselonoje. Žinoma esu truputi klajoklis".

Krepšininkui šis vakaras bus ypatingas, tačiau ne toks kaip esant žaidėjui: "Prieš dvi savaites buvau Atėnuose, o dabar Barselonoje, viskas taip greitai vyksta. Tai bus ypatingas įvykis, tačiau ne toks ypatingas kaip būnant krepšininku. Kuomet esi žaidėjas būna daug sunkiau".

Š.Jasikevičius pažymėjo, kad Katalonai jį visada šiltai priima: "Aš visada vertinu kaip mane priima, tačiau dabar svarbu sutelkti dėmesį į darbą ir padėti komandai".

Trenerio kostiumą šį sezoną apsivilkęs legendinis Lietuvos krepšininkas teigė, kad vską daro tik dėl komandos: "Stengiuosi padėti žaidėjams kaip ir įprastai, nedarau nieko kitaip nei būnant žaidėju. Jei matau kažką kas man nepatinka - pasakau, o jei patinka taip pat. Darau viską, kad komanda tobulėtu ir laimėtu" - kalbėjo "Žalgirio" treneris Š.Jasikevičius

Šaras Barselonoje |2015.01.30| (FOTO-2)



Šaro interviu |2015.01.30| (VIDEO)


Šaro interviu "Catalunya" radijui |2015.01.29| (AUDIO)

2015-01-29

X.Pascualis: "Šaras bus puikus treneris"

Barselonos komandos vyriausiasis treneris Xavi Pascualis prieš šios savaitės varžybas su Kauno "Žalgiriu" negailėjo gerų žodžių savo buvusiam auklėtiniui - Š.Jasikevičiui

2012-2013 metų sezone Katalonas treniravo lietuvį. Pasak ispano Šaras greitu metu taps labai geru treneriu:

"Šaras - istorinis krepšininkas šiam klubui, bei visam Europos krepšiniui. Jis yra legenda. Visiems aišku, kad jis buvo puikus lyderis aikštėje. Bet visą tai perteikti treneriui nėra lengva, tačiau jis eina teisingu keliu ir artimoje ateityje bus puikus treneris. Jis labai gerai supranta žaidimą, o tai tik palengvins jo kelią trenerio karjeroje" - kalbėjo X.Pascualis.

Šaras torna al Palau Blaugrana (FOTO)


"Žalgiris" išvyksta į Barseloną |2015.01.28| (FOTO-2)

2015-01-28

Š.Jasikevičius: "Turiu savo krepšinio filosofiją"

Šarūno Jasikevičiaus keliai vėl nuvedė į Barseloną. Lietuvis kartu su Kauno "Žalgirio" komanda atvyko į Kataloniją žaisti penktųjų Eurolygos Top16 etapo rungtynių.

Kauniečių treneris Barselonoje praleido vienus geriausius savo karjeros metus. Krepšininkas čia rungtyniavo ketverius metus, bei padėjo "Barcai" laimėti trejas Ispanijos taures (2001, 2003, 2013), du šalies čempionų titulus (2001 ir 2003), bei vieną Eurolygos trofėjų (2003).

Bendraudamas su Ispanijos žiniasklaida Š.Jasikevičius kalbėjo apie pokyčius karjeroje, galimybę stoti prie Katalonų komandos vairo, bei meilę Barselonai.

- Ar sugrįžimas į Palau Jums vis dar išlieka ypatinga akimirka?
- Taip, labai. Ir taip visada bus. Čia jaučiuosi kaip namuose. Per savo ilgą karjerą gyvenau daug kur, tačiau sugrįžti į Barseloną ir čia žaisti yra kažkas ypatingo.

- Kur yra paslaptis, jog Blaugranos sirgaliai Jus taip myli ir laiko Dievaičiu?
- Nežinau. Visada kur tik žaisdavau stengdavausi atiduoti visą save ir padaryti viską dėl komandos. Įleidau šaknis į keletą miestų. Barselonoje žmonės mane myli, nes laimėjome keletą titulų kartu, bei esu klubo narys. Jaučiu jų meilę man.

- Kokie Jūsų jausmai klubui?
- Dabar į visą tai žvelgiu būdamas brandesnis. Tuo metu turėjau palikti komandą, o vėliau sugrįžti. Tačiau tai nekeičia mano jausmų komandai. Esu sirgalius ir dalis klubo.

- Kaip sekasi adaptuotis trenerio vaidmenyje?
- Tikrai nesitikėjau, kad perėjimas į trenerio darbą vyks taip lengvai. Tiesa, dabar nereikia tiek dėmesio skirti kūnui ir jo treniravimui. Dabar analizuojame varžovus, žiūrime vaizdo įrašus. Man tai lengva. Maniau, kad bus daug sudėtingiau.

- Ar Jūs daugiau padedate komandai dėl tritaškių ir rezultatyvių perdavimų?
- Taip, negaliu to paneigti. Tačiau dabar mano užduotis padėti treneriui (Gintarui Krapikui). Turiu savo krepšinio filosofiją ir bandau išmokti naujų dalykų. Paskutinius keturis ar penkis metus dar žaidžiant krepšinį galvodavau apie treniravimą. Kai sugrįžau į Barseloną nebuvo viskas taip kaip aš norėjau. Tačiau metai praleisti su Xavi Pascualiu padėjo man daug ko išmokti. Jis vienas iš geriausių trenerių Europoje.

- Planuojate savo karjerą susieti su trenerio darbu?
- Taip, tačiau aš neskubu. Jaučiuosi pasirengęs šiam darbui, kadangi nemažai patirties pasisėmiau dar žaisdamas krepšinį. Bet geriau palaukti kol atsiras geresnė proga.

- Galbūt vieną dieną būsite "Barcelona" treneriu?
- Niekada negali žinoti kas nutiks, gyvenime nutinka įvairių dalykų. Negaliu paneigti, kad man kaip treneriui ir "Barcelona" mylėtojui tai būtų svajonės išsipildimas. Tačiau darkart priminsiu nereikia skubėti. Tai, kad turi būti, tai ir bus.

- Kokios užduotys tenka Jums?
- Daug dirbu su gynėjais. Pasitelkdamas savo patirtį stengiuosi pagerinti esamus trūkumus. Esu vienintelis trenerio asistentas, todėl esu labai artimas su juo. Mano tikslas padėti komandai kiek įmanoma daugiau.

- Kokia yra "Žalgirio" komanda?
- Mes turime patyrusių ir jaunų žaidėjų derinį. Manau mūsų stiprioji pusė yra priekinė linija. Perimetre turime daug jaunų žaidėjų, kurie mano nuomone turės gerą ateitį. Taip pat turime Jamesą Andersoną, kuris yra vienas geriausių legionierių Europoje.

- Kokia Jūsų nuomone apie "Barcą"?
- Jie žaidė labai solidų krepšinį pirmoje sezono pusėje. Vėliau komandą išretino traumos. Kuomet sugrįš Juanas Carlosas Navarro ir Bradas Olsessonas žaidimas vėl pakils. Xavi Pascualis puikiai paruošia komandą kiekvienoms rungtynėms. Bet kai artės pabaiga jie tikrai bus ten.

- Turite galvoje kovos dėl titulo?
- Manau, kad taip. Svarbiausiais sezono momentais jie kovos dėl visų trijų titulų.

Š.Jasikevičiaus komentaras įpusėjus mačui prieš "Mažeikius" |2015.01.26| (VIDEO)

2015-01-27

Žalgiriečiai ir toliau skina pergales Lietuvos čempionate

2015-01-26
Kauno "Žalgiris" Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) paliko Mažeikių klubą be pergalių.

G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus auklėtiniai savo aikštėje 76-52 nugalėjo absoliučius lygos autsaiderius "Mažeikių" krepšininkus.

Kauno "Žalgiris": Artūras Gudaitis 23, Tomas Dimša 12, Williamas Cherry ir Lukas Lekavičius 8, Siim-Sanderis Vene ir Darius Songaila 6, Edgaras Ulanovas 5, Donatas Tarolis 4, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Jankūnas 2 taškai;

Mažeikių "Mažeikiai": Darius Tarvydas 12, Arvydas Gydra ir Raimundas Danys 10, Vytautas Pikalavičius 7, Darius Pakamanis ir Simonas Serapinas 4, Ignas Razutis 3, Sidney Sandersas 2 taškai;

Su gimimo diena, Lukai!!!



Nuoširdžiausi sveikinimai Lukui trečiojo gimtadienio proga!!!

"Šiauliai" - "Žalgiris" |2015.01.25| (FOTO-1)

LKL pirmenybėse "Žalgiris" iškovojo 20-ąją pergalę iš eilės

2015-01-25
Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo 20-ąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Šalies čempionai treniruojami G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus išvykoje 79-62 palaužė Šiaulių ekipą.

LKL čempionate žalgiriečiai su 21-a pergale ir 1 pralaimėjimu rikiuojasi pirmoje vietoje.

Šiaulių "Šiauliai": Vytautas Šulskis 16, Jonathanas Lee 15, Julius Jucikas ir Rokas Giedraitis 10, Rolandas Alijevas 6, Gintaras Leonavičius 3, Jeffery Allenas 2 taškai;

Kauno "Žalgiris": Artūras Milaknis 17, Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas 13, Artūras Gudaitis 7, Lukas Lekavičius, Siim-Sanderis Vene ir Edgaras Ulanovas 6, Donatas Tarolis 4, Jamesas Andersonas 3, Vaidas Kariniauskas ir Vytenis Lipkevičius 2 taškai;

"Žalgiris" - "Maccabi" |2015.01.23| (FOTO-4)

2015-01-23

Ketvirtajame kėlinyje "Žalgiris" palūžo prieš Eurolygos čempionus

Kauno "Žalgirio" krepšininkai Eurolygos Top16 etape lieka su viena pergale.

Kauniečiai vadovaujami G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus savo aikštėje 66-73 turėjo pripažinti Eurolygos čempionų - Tel Avivo "Maccabi" klubo pranašumą.

Kauno "Žalgiris": Paulius Jankūnas 18, Jamesas Andersonas 17, Artūras Milaknis 14, Artūra Gudaitis 6, Lukas Lekavičius 5, Darius Songaila ir Edgaras Ulanovas 2, Williamas Cherry ir Robertas Javtokas 1 taškas;

Tel Avivo "Maccabi": Sylvenas Landesbergas 20, Jeremy Pargo ir Alexas Tyus'as 12, Devinas Smithas 10, Brianas Randle'as 6, Yogevas Ohayonas 5, Sofoklis Schortsanitis ir Joe Alexanderis 4 taškai;

Š.Jasikevičius: "Maccabi" stilius daugiau mažiau išliko toks pat" (VIDEO)

2015-01-22
Šarūno Jasikevičiaus ir visos Kauno "Žalgirio" komandos rytoj laukia rimtas išbandymas. Į laikinąją sostinę atvyksta Eurolygos čempionai - Tel Avivo "Maccabi" krepšininkai.

Pasak "Žalgirio" trenerio Š.Jasikevičiaus "Maccabi" ant popieriaus atrodo silpniau, nei praėjusiais metais, tačiau nepaisant to išlieka pavojingu varžovu.


- Ar sekmadienio rungtynėse prieš "Neptūną" žalgiriečiai pagerino žaidimo detales lyginant su maču Atėnuose?
- Išėjome į aikštę su įdėja, kad žaisime daugiau fizinį krepšinį. Aišku, tai nesigavo pirmajame kėlinuke, bet vėliau žaidėme gana solidžiai. Klaipėdoje visada sunku žaisti, o ypač po tokios kelionės į Atėnus. Ši pergalė mums yra labai reikšminga.

- Ar artimiausiu metu būtų galima tikėtis didesnio indelio Eurolygoje iš X faktorių (S.Vene, T.Dimša)?
- Galvoju, kad taip. Dabar turime ypač įtemptą rungtynių grafiką. Savaitgalį reikės žaisti net po dvi varžybas LKL, todėl visų žaidėjų indelis taps labai svarbus. Mes tikrai tikimės pagalbos iš visų keturiolikos žaidėjų kuriuos turime komandoje.

- Ar įžvelgiate W.Cherry progresą?
- Iš tikro jam nėra lengva. Jis pirmą kartą atvyko į Europą ir nelabai supranta europietiško krepšinio, tačiau jis mokinasi ir daro pažangą. Vis dėlto jis atvažiavo vidurį sezono kuomet komandoje jau įvesta daug sistemų ir įvairių variantų. W.Cherry po truputi daro pažangą ir mes tikimės ateityje iš jo gauti dar daugiau.

- Ar Jus nustebino "Maccabi" pergalė Eurolygos finale prieš "Real" praėjusiais metais?
- Taip, nustebino. Buvau labai laimingas kaip didelis "Maccabi" fanas. Negaliu sakyti, kad labai tikėjau jų pergale prieš "Real". Puiku, ką čia daugiau gali ir pasakyti.

- Tel Avivo klubas neteko trenerio D.Blatto ir lyderio T.Rice'o ar šios netektys stipriai paveikė klubo žaidimą?
- Aš galvoju, kad taip. Manau, kad ant popieriaus "Maccabi" yra silpnesnė, nei kad buvo pernai. Galbūt visa tai tik ant popieriaus, tačiau jie išlieka labai pavojingi bet kurioje arenoje, o ypač savo. "Maccabi" jau daugelį metų žaidžia panašiu stiliumi ir dabar nelabai kas keičiasi. Jie atlieka daug keitimusi gynyboje, bando įmituoti aikštės gynybą, kuri ištikro nėra tokia. Puolime varžovai visada buvo stiprūs, turi gerų metikų, greitai pereina į puolimą ypač po periimtų kamuolių. "Maccabi" stilius daugiau mažiau išliko toks pat tik skiriasi žaidėjai, kurie visą tai išpildo.

- "Maccabi" ekipoje nemažai pajėgių legionierių, ar galima teigti, kad tai bus rimtas išbandymas "Žalgirio" gynybai?
- Eurolygoje prieš geriausias komandas visada būna sunku. Mes taip pat jau parodėme, kad galime sėkmingai gintis ir prieš geresnes komandas. Aišku gynyba bus raktas į pergalę, tačiau daug ką lems mažos detalės ir kiti faktoriai.

- Svarbu ir nusiteikimas ir pataikymas, ko trūko Atėnuose.
- "Žalgiris" kaip ir bet kuri komanda yra stipresnė namuose. Stengsimės su savo fanų pagalba laimėti rungtynes.


Jasikevicius torna al Palau! (FOTO)

2015-01-21

Š.Jasikevičiaus komentaras įpusėjus mačui prieš "Neptūną" |2015.01.18| (VIDEO)

2015-01-19

"Neptūnas" - "Žalgiris" |2015.01.18| (FOTO-2)


Klaipėdoje "Žalgiris" iškovojo 20-ąją pergalę LKL

2015-01-18
Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo jubiliejinę 20-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus auklėtiniai Klaipėdoje 80-76 palaužė "Neptūno" komandos pasipriešinimą.

Klaipėdos "Neptūnas": Martynas Mažeika 16, Deividas Gailius ir Mindaugas Girdžiūnas 14, Mustafa Shakuras 10, Simas Galdikas 9, Donatas Zavackas 7, Valdas Vasylius 4, Vytautas Šarakauskas 2 taškai;

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 16, Artūras Milaknis ir Artūras Gudaitis 14, Robertas Javtokas 9, Edgaras Ulanovas ir Darius Songaila 6, Lukas Lekavičius ir Siim-Sanderis Vene 4, Tomas Dimša 3, Williamas Cherry ir Paulius Jankūnas 2 taškai;

"Panathinaikos" - "Žalgiris" |2015.01.16| (FOTO-9)

2015-01-17

Šaro sutikimas OAKA arenoje |2015.01.16| (VIDEO)


Š.Jasikevičius: "Tai nebuvo tikrasis "Žalgirio" veidas"

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo 58-77 "Panathinaikos" ekipai Graikijos žiniasklaidai aiškino, kad komanda nebuvo pasiruošusi žaisti prieš varžovus tiek protiškai, tiek fiziškai.

Lietuvis taip pat papasakojo apie "Žalgirio" klubo perspektyvas, kelionių sunkumus, bei sugrįžimą į Atėnus.

- Kokios Jūsų mintys pasibaigus rungtynėms?
- Atvykome čia be energijos. Buvome lėti kiekviename žingsnyje. Mūsų komanda pasirodė visiškai nepasiruošusi kovoti su "Panathinaikos" ekipa tiek protiškai, tiek fiziškai. Už tai turėjome sumokėti skaudžiai, o tai mus labai žlugdo.

- Ar sunku sugrįžti į OAKA areną kaip varžovui?
- Kaskart kai atvykstu į Atėnus sirgaliai man parodo didžiulę meilę. Norėčiau padėkoti už tai kaip jie mane sutinka ir myli, bei pasakyti, kad aš juos taip pat myliu. Labai myliu šią komandą, čia praleidau keturis metus ir buvau labai laimingas. Išgyvenau nuostabias akimirkas, kurias visas norėčiau pakartoti... ačiū, ačiū, ačiū!

- Vilkint kostiumą lengviau?
- Sutinku. Būnant trenerio asistentu emociškai nėra sunku. Tačiau kai turėjau čia žaisti, man buvo tikras košmaras. Labai norėjau, kad šis susitikimas neįvyktu, jei tai būtų įmanoma.

- Atsižvelgiant, kad turite namus Atėnuose ir antrają pusę iš Graikijos, ar nebūtų perdėta pasakyti, kad esate pusiau graikas?
- Bet mano namai Barselonoje. Žinoma, čia aš praleidau daugiausiai laiko per savo paskutinius kelerius gyvenimo metus. Esu laimingas, kad įsisavinau graikišką kultūrą. Esu lietuvis su viduržiemio jūros regiono gyventojo mąstysena. Jaučiuosi puikiai, tiek Tel Avive, Barselonoje ar Atėnuose. Be abejo kai atvyksti čia ir sirgaliai tau parodo begalinę meilę pasijunti lyg namuose.

- Kuomet "Panathinaikos" žaidė su "Fenerbahce Ulker", Ž.Obradovičius pasakė, kad jam buvo gėda dėl savo komandos prieš sirgalius. Ar Jums buvo panašiai?
- Keletą kartų tikrai taip jaučiausi. Dėl to, kad mūsų komandos veidas buvo - komandos, kuri neturi šansų laimėti. Ir tai nėra tikrasis "Žalgirio" veidas. Skaudžiausia ne tai, kad pralaimėjome, bet tai, kad pralošėme rungtynes anksti, nuleidę rankas. Tokia yra realybė. Turėjome keletą trikdžių, tačiau tai vis tiek nuvilia dėl mūsų žaidimo OAKA arenoje.

- Kas nulėmė tokį "Žalgirio" rezultatą?
- Kai žaidi Eurolygoje veiksnių atsiranda daugiau. Turime nepamiršti, kad kelionės yra vienas iš jų. Čia ne NBA, kur skrydžiai yra užsakomi ir per dvi valandas pasieki vietą. Ketvirtadienį, trečią valandą ryto mes pradėjome kelionę į Atėnus. Kai kurie žaidėjai visą naktį nemiegojo. Tai gali skambėti kaip pasiteisinimas, tačiau kartais kelionės gali turėti neigiamos įtakos svečių komandai. Be jokios abejonės pastangų šiandien buvo per mažai.

- Kaip manai, kiek reikėtų metų, kad "Žalgiris" sugrįžtu į aukštesnį lygį?
- Nežinau. Europos krepšinyje daugelis dalykų priklauso nuo finansinės situacijos. Žinoma jei turi stambų remėją ar savininką viskas keičiasi. Didžiulis klubo nuopelnas, kad "Žalgiris" ugdo savus žaidėjus ir suteikia jiems galimybes atsiskleisti. Yra tam tikrų išlygų, kuriomis siekiame sustiprinti komandą, tačiau klubo grindžiama įdėja pagrįsta jaunais žaidėjais, kurie norėtų čia likti ilgą laiką ir tobulėti. Kitą vertus "Žalgiris" yra dalis visos šalies. Turime šalies čempionatą ir norime jį laimėti, o Europoje stengiamės siekti geriausių rezultatų. Su ribotu biudžetu ir jaunais žaidėjais privalai daug ir sunkiai dirbti jei nori kažką pasiekti.

- Kokį įspūdį palieka "Panathinaikos" komanda?
- "Panathinaikos" yra komanda, kuri išmeta daug tritaškių. Toks yra jų stilius, todėl bus daug pakilimų ir nuosmukių, o ypač tarp namų ir išvykos rungtynių. Jie žaidžia aukšto lygio krepšinį ir neabejotinai bus viena iš komandų, kuri turės didelę galimybę žengti į atkrintamąsias. O ten jau gali, bet kas nutikti. "Panathinaikos" visada turės galimybių. Ši komanda per daugelį metų įrodė, kad yra viena geriausių ekipų Europoje.

Š.Jasikevičius: "Visi žino kaip myliu "Panathinaikos"

Šarūnas Jasikevičius po skaudaus pralaimėjimo Atėnų "Panathinaikos" ekipai neslėpė apmaudo dėl prastai sužaistų rungtynių:

"Mums tai buvo labai blogos rungtynės ir prastas rezultatas. Atvykome čia kovoti, tačiau neturėjome energijos. Komanda nebuvo pasiruošusi žaisti prieš tokį varžovą ir tai buvo galima matyti. Mūsų pasirodymas buvo apmaudus".

Buvęs ilgametis "Panathinaikos" krepšinnkas nepamiršo ir klubo sirgalių, kuriems dėkojo už šiltą sutikimą:

"Kiekvieną kartą kai čia ateinu jaučiu sirgalių meilę. Visada liksiu jiems dėkingas už tai. Visi žino kaip aš myliu šią komandą. Mano prisiminimai nuostabūs. Vienintelį dalyką kurį galiu pasakyti, tai - ačiū" - kalbėjo "Žalgirio" ekipos asistentas Š.Jasikevičius.

"Panathinaikos" - "Žalgiris" |2015.01.16| (FOTO-7)

2015-01-16

Jasikevičiaus sugrįžimas į Atėnus pažymėtas skaudžiu "Žalgirio" pralaimėjimu

Atėnų "Panathinaikos" sirgaliai šiltai pasitiko į OAKA areną sugrįžusį Šarūną Jasikevičių, tačiau lietuvio vadovaujama Kauno "Žalgirio" ekipa patyrė skaudų pralaimėjimą.

Žalgiriečiai Eurolygos Top16 etapo 3-ojo turo rungtynėse 58-77 turėjo pripažinti Graikijos čempionų pranašumą.

Atėnų "Panathinaikos": Nikos Pappas 14, Jamesas Gistas 13, A.J. Slaughteris ir Estebanas Batista 11, Antonis Fotsis 10, Dimitris Diamantidis 7 taškai;

Kauno "Žalgiris": Williamas Cherry 13, Edgaras Ulanovas 10, Artūras Milaknis 9, Artūra Gudaitis 8, Jamesas Andersonas 5, Darius Songaila ir Tomas Dimša 4, Paulius Jankūnas 3, Lukas Lekavičius 2 taškai;

Šaro interviu Graikijos žiniasklaidai |2015.01.15| (VIDEO)


"Žalgirio" treniruotė OAKA arenoje |2015.01.15| (VIDEO)


Žalgirio.treniruotė.OAKA.arenoje.2015.01.15 by MVPjasikevicius

Šaro linkėjimai "Panathinaikos" sirgaliams (VIDEO-2)


Š.Jasikevičius: "Krepšinyje nėra sunkesnio darbo už trenerio"

2015-01-15
Šarūnas Jasikevičius sugrįžo į Atėnus, kurio rytoj laukia Eurolygos mačas prieš Atėnų "Panathinaikos" ekipą.

"Žalgirio" treneris keturis metus praleido Graikijos sostinės komandoje ir su šia ekipa po tris sykius triumfavo Graikijos taurės, bei pirmenybių varžybose, o 2009-aisiais metais iškovojo Eurolygos taurę.

Bendraudamas su Graikijos žiniasklaida lietuvis papasakojo apie naujus pokyčius, trenerio darbą ir artėjančią dvikovą su "Panathinaikos".

- Praėjusiais metais nusprendėte baigti krepšininko karjerą, bei pradėti naują trenerio karjerą. Kaip išgyvenote šį naują potyrį?
- Išdirbus beveik penkis mėnesius trenerio asistento pareigose, galiu pasakyti, kad jaučiuosi labai jaukiai naujame vaidmenyje. Pasirengimo cikle "Žalgiris" buvo mano rankose, nes treneris G.Krapikas buvo su Lietuvos vyrų rinktine Pasaulio taurės varžybose. Turėjau penkias savaites susipažinti su trenerio funkcijomis ir iš karto buvau įmestas į ugnį! Man pasisekė, nes komandoje turime labai gerų žmonių, kurie padėjo nuo pirmų mano žingsnių čia.

- Ar buvo sunku apsispręsti?
- Man tai buvo naturalus dalykas. Pastaraisiais metais, kai mano karjera jau artėjo prie pabaigos nusprendžiau, kad noriu likti šioje sferoje. Tuomet ir pradėjo bręsti mintis apie trenerio darbą. Žinoma, pradžioje nežinojau kaip į tai reaguoti ir ko tikėtis. Turiu pripažinti, kad net dabar esu nustebęs kaip lengvai pavyko prisitaikyti ir susitaikyti su nauju karjeros etapu.

- Kaip pasikeitė jūsų dienotvarkė?
- Kardinaliai, nepaisant to, kad valandų skaičius nepasikeitė. Privalau būti aikštėje kiekvieną dieną kaip ir pastaruosius 20 metų, tačiau nereikia lieti prakaito! Vietoj to dabar turiu padaryti daugybę dalykų prieš ir po treniruočių, tačiau tai turi savo žavesio. Kartu su kitais treneriais rengiame treniruotes, bendrauju su žaidėjais, o grįžęs namo analizuoju varžovų žaidimą, savo ekipos klaidas ar šiaip domiuosi tam tikrais žaidėjais.

- Turbūt turint tiek daug darbų laiko sportuoti nebeturite?
- Būtinai stengiuosi sportuoti, tačiau skirtumas, kad tai darau ne dėl karjeros, bet dėl savęs ir savo sveikatos. Karts nuo karto išbandau bėgimo takelį ar dirbu su svoriais.

- Koks vaidmuo Jums tinka labiau, žaidėjo ar trenerio?
- Atvirai kalbant jei taip būtų įmanoma norėčiau žaisti krepšinį iki 90-ies metų. Krepšinyje nėra sunkesnio darbo už trenerio. Kadangi aš norėjau likti krepšinio srityje, tai nusprendžiau be jokios pertraukos pasirinkti šį darbą. Manau šis darbas man tinka labiausiai iš visų tų, kuriuos galėčiau dirbti baigus krepšininko karjerą. Sprendžiant iš trenerio pusės dabar suprantu kokį krūvį turi pakelti treneris ir tai jokiais būdais negali būti lyginama su žaidėju. Tu esi tiesiogiai atsakingas už visą komandą, jos rezultatus, mikroklimatą tarp 15-os žaidėjų ir kitus dalykus.

- Kas sunkiausia tau naujoje pozicijoje?
- Esu tikrais kai pasakysiu pradėsi juoktis.

- Nagi...
- Nėra nieko sunkiau kaip teisėjauti treniruočių metu. Per šiuos penkis mėnesius aš pakeičiau požiūrį į arbitrus ir dabar su didžiausia pagarba žiūriu į žmones, kurie atlieka šią sunkią užduotį. Žaidėjai galvoja, kad jie yra teisūs ir nuolatos niurzga ir skundžiasi, o tai neduoda jokios naudos.

- Šis apibudinimas man kažką primena...
- Esu tikras!!! Atrodo, kad Dievas nusprendė mane nubausti už visus protestus ir skundus, kuriuos turėjau teisėjams visos karjeros metu.

- Ar manote, kad jau esate pasiruošęs vyriausiojo trenerio darbui?
- Aš neskubu, nes noriu pereiti visą pasirengimo etapą, tačiau einu šia linkme. Gintaras man suteikia daug laisvės. Kiekvienais metais jaučiuosi vis geriau ir geriau savo vaidmenyje. Manau esu pasirengęs užimti vyriausiojo trenerio pareigas.

- Girdint kaip Jūs visą šį laiką logiškai ir kruopščiai kalbate apie trenerio darbą, atrodo kad Jūs tuo užsiimate jau kelerius metus. Kaip sugebėjo "išgaruoti" visa ta beprotybė krepšiniui per šešis mėnesius kuomet nustojote žaisti?
- Aš taip pat, negaliu net patikėti kaip ramiai perėjau iš vienos pusės į kitą. Iš pradžių maniau, kad reikės laiko tramdant save neišbėgant į aikštę, bet to nereikėjo. Save kaip krepšininką aš greitai "nužudžiau" ir harmoningai susitaikiau su nauja realybe, kuri tikrai nustebino.

- Kas Jus labiausiai jaudina naujajame darbe?
- Viskas, kas susiję su rungtynių pasiruošimu. Varžovų analizavimas, strategijos parinkimas rungtynių metu priklausomai nuo mačo eigos.

- Ar sutinki, kad tokie "apdovanoti" įžaidėjai kaip tu labiau tikėtina, kad taps treneriais, nei, kad bet kurios kitos pozicijos žaidėjai?
- Aš nesu tobulas. Žinoma šios pozicijos žaidėjų pobūdis suteikia didelį pranašumą. Juk dažnai įžaidėjai yra vadinami "aikštės treneriais".

- Kas buvo geriausias treneris su kuriuo Jums teko dirbti?
- Galiu tik atsakyti, kad tai buvo Željko Obradovičius. Ne tik dėlto, kad turėjo pasisekimą visose komandose kuriuose dirbo, bet dėl retos dovanos "skaityti" rungtynes. Manau, kad man pasisekė, nes per visą karjerą teko dirbti su geriausiais treneriais Europoje. Iš jų pasisėmiau daug patirties ir žinių. Xavi Pascualis su kuriuo dirbau prieš du metus ir Dimitris Itoudis mano galva yra geriausi naujos kartos treneriai.

- Kitas Jūsų varžovas bus "Panathinaikos". Jau esate patyręs jausmą ką reiškia sugrįžti į OAKA areną. Šįkart tai bus naujame amplua, ar tikite, kad tai bus mažiau akivaizdu?
- Kiekvieną kartą, kai man tenka žaisti prieš vieną iš buvusių komandų, tai būna tarsi gyvenimo košmaras. Žinoma, tai visiškai skirtingi dalykai būti žaidėju kuomet aikštėje tavo kraujas "užverda" ir būti ant suoliuko blaiviai mąstant ir vadovaujant komandai. Galiu pasakyti, kad jums tai patiks tiek pat kiek ir man. Norėčiau praleisti savaitgalį Atėnuose. Kadangi dabar būsiu labai užsiėmęs ir negalėsiu susitikti su gerais draugais, prisiminti senus laikus ir išgerti kavos.

- Ar "Žalgiris" gali pasipriešinti "Panathinaikos"?
- Jeigu norime nuveikti kažką gero Top16 etape, tai mes privalome tai padaryti. Prieš juos turime žaisti daug geriau, nei kad žaidžiame pastaruoju metu. Privalome žengti į aikštę su maksimalia energija gynyboje nuo pat rungtynių pradžios. "Panathinaikos" savo gretose turi patyrusių žaidėjų kaip D.Diamantidis ir A.Fotsis, bei talentingu ir entuziastingų jaunų krepšininkų. Jei norime šiose rungtynėse sulaukti pasisekimo privalome būti labai geri visose žaidimo detalėse.

Š.Jasikevičiaus komentaras įpusėjus mačui prieš "Lietuvos rytą" |2015.01.12| (VIDEO)

2015-01-13

"Žalgiris" - "Lietuvos rytas" |2015.01.12| (FOTO-8)

2015-01-12

"Žalgiris" antrą kartą palaužė vilniečius

Kauno "Žalgirio" krepšininkai antrą kartą šį sezoną parklupdė Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipą.

Lietuvos čempionai šalies pirmenybėse (LKL) vadovaujami G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus savo aikštėje 91-77 įveikė vilniečius.

Kauno "Žalgiris": Artūras Milaknis 16, Jamesas Andersonas 13, Edgaras Ulanovas 12, Vaidas Kariniauskas 11, Artūras Gudaitis 10, Paulius Jankūnas 9, Siim-Sanderis Vene 7, Robertas Javtokas 6, Williamas Cherry 5, Darius Songaila 2 taškai;

Vilniaus "Lietuvos rytas": Gediminas Orelikas 28, Antanas Kavaliauskas 14, Adas Juškevičius 13, Kšištofas Lavrinovičius 8, Mindaugas Lukauskis 7, Michaelas Moseris 5, Žygimantas Janavičius 2 taškai;

"Žalgiris" - ALBA |2015.01.09| (FOTO-2)

2015-01-09

"Žalgiris" iškovojo pirmąją pergalę Top16 etape

Gintaro Krapiko ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas Kauno "Žalgiris" iškovojo pirmąją pergalę Eurolygos Top16 etape.

Lietuvos čempionai savo aikštėje 75-62 nugalėjo Berlyno ALBA krepšininkus.

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 16, Paulius Jankūnas 14, Artūras Milaknis 12, Artūras Gudaitis 11, Lukas Lekavičius 10, Williamas Cherry ir Robertas Javtokas 5, Edgaras Ulanovas 2 taškai;

Berlyno ALBA: Jamelas McLeanas 16, Cliffas Hammondsas 13, Marko Baničius 12 taškų;

Š.Jasikevičiaus komentaras įpusėjus mačui prieš "Šiaulius" |2015.01.05| (VIDEO)

2015-01-06

"Žalgiris" - "Šiauliai" |2015.01.05| (FOTO-1)

2015-01-05

"Žalgiris" namuose palaužė šiauliečius

Kauno "Žalgirio" krepšininkai pasiekė 18-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje.

G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai savo aikštėje 80-71 palaužė Šiaulių krepšininkus.

Kauno "Žalgiris": Jamesas Andersonas 18, Artūras Milaknis 11, Edgaras Ulanovas 10, Tomas Dimša 9, Darius Songaila 8, Paulius Jankūnas 7, Siim-Sanderis Vene 5, Williamas Cherry ir Robertas Javtokas 4, Lukas Lekavičius ir Artūras Gudaitis 2 taškai;

Šiaulių "Šiauliai": Julius Jucikas 13, Gintaras Leonavičius 12, Jonathanas Lee ir Rokas Giedraitis 8, Rolandas Alijevas ir Ryanas Olanderis 7, Vytautas Šulskis ir Karolis Babkauskas 5, Tyleris Olanderis 4, Martynas Linkevičius 2 taškai;

2015-uosius "Žalgiris" pradėjo pergale Panevėžyje

2015-01-04
Kauno "Žalgirio" krepšininkai naujuosius 2015-uosius metus pradėjo pergale Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

G.Krapiko ir Š.Jasikevičiaus auklėtiniai Panevėžyje 82-63 įveikė "Lietkabelio" komandą ir pasiekė 17-ąją pergalę šalies pirmenybėse.

Panevėžio "Lietkabelis": Ivanas Nelyubovas, Dainius Šalenga, Egidijus Dimša ir Evaldas Žabas 10, Žygimantas Jonušas 7, Mantas Kazonas 6, Lukas Aukštikalnis ir Lacy Haddockas 5 taškai;

Kauno "Žalgiris": Artūras Milaknis 17, Williamas Cherry 12, Lukas Lekavičius 9, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas 7, Jamesas Andersonas 6, Vytenis Lipkevičius, Tomas Dimša ir Edgaras Ulanovas 5, Darius Songaila 4, Artūras Gudaitis 3, Vaidas Kariniauskas 2 taškai;