NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius apie stilių ir apsipirkimą: "Man tai savotiška terapija" (FOTO-1)

2016-11-16
Šiandien jau nieko nebestebina faktas, kad sėkmingiausi pasaulio sportininkai tampa ir stiliaus vedliais, o jų honorarai iš mados projektų neretai praauga uždarbius iš sportinės veiklos. O kiek stiliaus reikalai svarbūs geriausiems mūsų šalies sportininkams, ar jie gali būti laikomi stiliaus ikonomis? Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius sako, kad niekada nesusimąstė ar jo asmeninis stilius yra kažkam įkvėpimo šaltinis. Tačiau neslepia, kad mada jam rūpi, o kurti savitą stilių ir įdomu, ir malonu.

Dėl dėmesio stiliaus detalėms treneris Š. Jasikevičius neoficialiai yra vadinamas komandos stilistu. Jo skoniu komanda pasitiki ir noriai klauso patarimų. Būtent jis taria paskutinį žodį sprendžiant, kokius kostiumus vilkės trenerių štabas ar komanda.

„Na, nesu aš joks stilistas, – sako Šarūnas. – Tačiau man tikrai svarbu ne tik kaip žaidžia mūsų komanda, bet ir kaip atrodo. Kartu daug keliaujame, reprezentuojame ne tik save, bet ir šalį. Nenorėčiau, kad iš autobuso pabirtų „margučiai“. Todėl visi treneriai turime vienodus kostiumus, žaidėjai vilki vienodus sportinius kostiumus“, – sako Š. Jasikevičius.

Sporto pasaulyje yra tam tikri aprangos reglamentai. Pavyzdžiui, treneriai varžybų metu turi dėvėti kostiumus, ryšėti kaklaraiščius, o jų spalva ir raštai negali būti tokie, kurie mirga ar liejasi televizijos ekranuose.

Treneris prisimena, kad jam žaidžiant NBA buvo reikalavimas sportininkams varžybų metu vilkėti švarkus, o Barselonoje vienu metu – net ir dalykinius kostiumus. Tačiau dažniausiai klubas pasitiki savo žaidėjais ir leidžia laisvai rinktis aprangą.

Šarūnas sako, kad jam asmeniškai labiausiai patinka dalykinio ir sportinio stiliaus dermė. „Džiaugiuosi, kad prie dalykinio kostiumo derinti patogius sportinius ar laisvalaikio batus jau tapo norma. Tai ypač patogu per varžybas, kur dėvėti kostiumą reikalauja etiketas“, - sako „Žalgirio“ treneris ir priduria, kad trenerių štabas jau antrą sezoną vilki „Baltman“ kostiumus.

„Varžybos vyksta įvairiose šalyse, tenka nemažai skraidyti. Todėl mums labai svarbu, kad kostiumai būtų ne tik stilingi, bet ir praktiški. Lyginti drabužių nėra nei laiko, nei noro, todėl nesiglamžantys „Baltman“ „Travel“ kostiumai mums yra puikus atradimas ir išeitis“, - sako Š. Jasikevičius.

Paklaustas ar dalykiniai kostiumai sportininkui yra mielas drabužis, Š. Jasikevičius sako, kad kostiumai jam patinka. „Gal dėl to, kad visą gyvenimą sportavau ir daugiausiai laiko vilkėdavau sportinius drabužius, apsivilkti kostiumu man tikras malonumas. Džiaugiuosi, kad jis dabar yra stilingi, nekabo lyg keliais dydžiais per dideli. Aš asmeniškai visuomet renkuosi „slim fit“ siluetus“, – sako „Žalgirio“ strategas.

Sportininkas džiaugiasi, kad dabar ir sportiniai kostiumai jau nėra tiesiog treningai, kokie būdavo
anksčiau. Dabar su jais sportininkai ir jaučiasi kitaip, ir atrodo stilingiau.

Š. Jasikevičius sako, kad net negalėtų įvardinti, kas suformavo jo stiliaus jausmą. „Kai buvau paauglys, sekti pasaulines mados tendencijas nelabai turėjome galimybių. Juk net užsienietiškų mados žurnalų Lietuvoje nebuvo. Tiesą sakant, mados žurnalų nevartau ir dabar. Bet dabar galima pasitikėti tuo, kas pristatoma pasaulio parduotuvėse. Net ir Lietuvoje jau turime kone visus mados prekės ženklus“, - sako Š. Jasikevičius.

Būdamas paauglys Š. Jasikevičius išvyko studijuoti ir gyventi į JAV. Tačiau amerikietiškas stilius jo niekada nežavėjo. „Tuo metu visa Amerika rengėsi keliais dydžiais per didelius drabužius, kurie kabojo lyg maišai. Koledže taip rengdavausi ir aš. Tuo metu nedaug ką galėjau sau leisti. Gyvenau išlaikomas tėvų ir iš kuklios stipendijos“, – atvirai sako Šarūnas.

Treneris sako, kad dabar jis mėgsta pasivaikščioti po parduotuves ir mielai tai daro vienas arba su gyvenimo drauge.

„Apsipirkimas – savotiška terapija. Po treniruočių ar kitų darbų mėgstu pasivaikščioti po parduotuves. Tai „pravėdina galvą“, padeda atitolinti mintis apie darbą. Į parduotuves užsuku ne tik tada, kai ko nors prireikia, bet ir apžiūrėti mados naujienų. Tačiau tam galiu skirti iki pusantros valandos. Jei ilgiau – pardeda varginti“, - sako Š. Jasikevičius. Kadangi tenka dažnai keliauti, viena populiariausių apsipirkimo vietų – oro uostai.

Paklaustas ar klauso patarimų, Š. Jasikevičius tikina, kad taip. „Klausau, klausau... (šypsosi) ir žmonos, ir pardavėjų patarimų klausau. Tačiau labai aiškiai žinau, kas man gražu ir negražu, kas tinka ar ne. Daug keliauju, sutinku daug įvairių žmonių, matau, kaip jie apsirengę, kokios tendencijos vyrauja. Smagu, kad keičiasi ne tik vyriška mada, bet ir vyrų požiūris į ją.“

Tai, kad buvęs vienas geriausių Europos krepšinio žaidėjų turi tvirtą stiliaus pojūtį ir savo nuomonę, patvirtina ir parduotuvės „Baltman“ personalas, padėjęs treneriams išsirinkti kostiumus darbui. Kaip ir tai, kad nei vienas kitas trenerių štabo narys nenorėjo jokio kito modelio kaip tik to, kurį išsirinko Š. Jasikevičius.

0 comments:

Rašyti komentarą