NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Sakau žaidėjams - žaiskite kiek įmanoma ilgiau, nes krepšininko darbas geriausias pasaulyje"

2017-02-10
Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius šią savaitę bendraudamas su Ispanijos radijumi "Cope" kalbėjo apie įtemptą tvarkaraštį, gerėjantį komandos žaidimą, teisėjus, trenerio darbą ir kitą.

- Pasiekėte tris pergales, kurių nusipelnėte prieš "Barcelona", "Darussafaka Dogus" ir CSKA, ar manote, kad tai gali atverti kelią į atkrintamąsias?
- Mes negalvojame apie tai, kadangi tik prieš keturias ar penkias rungtynes pradėjome suvokti, kad tai galbūt yra įmanoma. Dabar mums nereikia apie tai galvoti, turime žvelgti tik į artėjančias varžybas, judėti po truputi į priekį, susikoncentruoti į darbą ir tada pamatysime. Esame patenkinti, nes komanda žaidžia vis geriau.

- Kas tau labiausiai patinka "Žalgiryje"?
- Man patinka, tai kad komanda kovoja. Padarome kur kas daugiau klaidų, nei kad aš norėčiau, bet turime labai gerą atmosferą rūbinėje ir puikią varžybinę dvasią. Tai treneriui yra labai svarbu.

- Eurolygos sezonas labai sunkus?
- Taip, manau, kad visiems labai sunkus ir ne tik mažoms komandoms kaip mes, bet taip pat stipriausiems klubams. Esame labai patenkinti kuomet iškovojame pergalę, nes negali žinoti kada bus kita. Bet taip yra su visai ir geriausias dalykas Eurolygoje - labai didelis konkurencingumas.

- Laukia sudėtingas tvarkaraštis?
- Taip, tvarkaraštis laukia sunkus, bet taip visada būna. Svarbiausia, kad tarp šių rungtynių turėsime žaisti dėl Lietuvos taurės.

- Ar radote kelią kaip subalansuoti komandą kurioje žaidžia veteranai ir jauni, mažai patirties turintys žaidėjai?
- Manau, kad taip. Tai yra komandos idėja. Mes patenkinti, kad jauni žaidėjai tobulėja, rodo charakterį ir kovoja su geriausiais krepšininkais.

- Lietuvos lygoje sekasi taip pat gerai,  laimėjote prieš principinį varžovą "Lietuvos rytą".
- Lietuvos krepšinio lyga per paskutinius šešerius metus labai pasikeitė ir tapo daug konkurencingesnė, tačiau tai nėra įvertinama už Lietuvos ribų.

- Norime paklausti apie du žaidėjus. Leo Westermann'ą ir Augusto Limą, ką galite apie juos pasakyti?
- Leo yra jaunas, tačiau turi daug patirties, nes daugelį metų žaidė Eurolygoje. Man patinka tokio tipo žaidėjai. Jis gali žaisti už du ir gintis už tris ar keturis. Leo labai naudingas ir gali daug duoti, jis įrodinėja, kad gali žaisti kiekvienoje Europos komandoje. Augusto turėjo problemų su mūsų sistema sezono pradžioje, tačiau paskutiniu mėnesiu esu labai juo patenkintas. A.Lima parodė didelį profesionalumą, o tai kad per paskutinį mėnesį pagerėjo mūsų gynyba yra susieta su juo.

Šarai, kas vyksta su teisėjais?
- Niekas nevyksta. Kartais turi kovoti. Man nepatinka protestuoti, bet aš visada tai dariau. Tikrai norėčiau būti truputi ramesnis, bet aš tai darau ne dėl savęs, o dėl mano komandos. Suprantu, kad teisėjo darbas nėra lengvas, dėlto ir stengiuosi su jais pasikalbėti, išsiaiškinti ką jie galvoja ir pasakyti kodėl aš prašau vieno ar kito dalyko. Aš stengiuosi tuo gyventi, nes krepšinis tai ką aš labiausiai mėgstu gyvenime.

- Ar krepšinis skiriasi aikštelėje ir už jos ribų?
- Kai kurie, tai išgyvena vienodai. Už aikštelės turi daugiau atsakomybių, turi keliauti, kalbėti su prezidentais, vadybinė veikla kurios neturėjau būnant žaidėju, pokalbiai prieš ir po rungtynių. Trenerio darbas sunkus, todėl žaidėjams sakau, kad turite žaisti kiek įmanoma ilgiau, nes krepšininko darbas geriausias pasaulyje.

- Ar vis dar žaidžiate krepšinį?
- Ne.

- Bet Jūs geroje formoje.
- Stengiuosi nevalgyti

- Kaip manai, kurios komandos bus finaliniame ketverte?
- CSKA, "Real", "Fenerbahce" ir galbūt "Olympiacos". Tikiuosi "Panathinaikos" ten bus, bet tai daugiau būtų siurprizas. "Baskonia" dabar išgyvena sunkų periodą, tačiau jie turi talento ir atletiškumo.

- Kas darosi su "Maccabi"?
- Aš esu "Žalgiryje", todėl nežinau kas ten vyksta, bet kažkas privalo būti lentelės apačioje, nes Eurolyga labai konkurencinga.

- Vasara buvo pokalbis su "Barcelona"? ar galėjai tapti šios komandos treneriu?
- Taip, galėjau. Mes kalbėjomės vieną kartą, bet abi pusės turėjo skirtingas idėjas, todėl diskusija negalėjo tęstis.

- Tikiu, kad vieną dieną būsi "Barcelona" treneriu. Ar turi kontraktą su "Žalgiriu" iki 2018 m. ?
- Ne, nemanau.

0 comments:

Rašyti komentarą