NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Sani ir Boki atsisveikinimo rungtynės |2018.08.30| (FOTO-8)

2018-08-31

Team Sani VS Team Boki: Taiklioji trijulė |2018.08.30| (VIDEO)

Krepšinio simfonija baigta: krepšinio legendos pagerbė Bečirovičių ir Nachbarą

2018-08-30
Ketvirtadienio vakarą Liublianoje buvo pagerbti Slovėnijos krepšininkai Sani Bečirovičius ir Boštjanas Nachbaras, kurie atsisveikino su didžiuoju krepšiniu.

Pagerbimo rungtynėse taip pat dalyvavo ir Šarūnas Jasikevičius, kuris rungtynes pradėjo startiniame penkete, tačiau aikštelę paliko nepelnęs taškų.

Vis dėlto lietuviui pavyko triumfuoti "Taikliosios trijulės" konkurse. Likus žaisti kiek mažiau, nei 3 minutes pirmajame kėlinyje į konkursą buvo iškviesti Bečirovičius ir Jasikevičius prieš Nachbarą ir Rakočevičių, bei po vieną sirgalių. Užduotį greičiau įvykdė Šaro ir Sani komanda.

Pirmuosius abiejų komandų taškus simboliškai pelnė šventės kaltininkai Bokis ir Sanis. Po dviejų kėlinių 48:54 pirmavo Boštjano ekipa, kuri antroje rungtynių pusėje turėjo solidžią persvarą.

Rungtynių pabaigoje S.Bečirovičius taikliu baudos metimu išlygino rezultatą 100:100, o tuo rungtynės ir baigėsi.

"Team Sani": Bečirovičius 32, Belinelli 16, Brežecas 14, Ilievskis 12, Pavlovičius 10, Raduljica ir Golemacas 4, Diamantidis ir Alvertis 3, Hukičius 2 taškai;

"Team Boki": Nachbaras 20, Rakočevičius 14, Jagodnikas ir Gorencas 9, Miličius 8, Nesterovičius ir Welshas 6, B.Udrihas, S.Udrihas, Lakovičius, Lorbekas ir Krstičius 4, Pavičius ir Planiničius 3, Vujčičius 2 taškai;

Sanis ir Šaras (VIDEO)


Krepšinio Legendos renkasi į Liublianą (FOTO-1)


ŠARAS vs Olympiacos |2000.03.09| (30 taškų, 7/7 tritaškiai) (VIDEO)

2018-08-29

Eurolygos seminaras |2018 rugpjūtis| (FOTO-3)

Liublianoje Š.Jasikevičius dėstė paskaitą teisėjams

Praėjusį savaitgalį Liublianoje įvyko Eurolygos organizuojamas seminaras skirtas lygos teisėjams.

Šiame seminare dalyvavo ir Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, kuris atstovaudamas trenerių pusei dėstė paskaitą apie trenerių požiūrį į dabartines tendencijas ir taktikas.

Olimpinis čempionas Emanuelis Ginobilis - baigė karjerą

Legendinis Argentinos krepšininkas Emanuelis Ginobilis paskelbė kabinanti sportbačius ant vinies.

Paskutinį savo sezoną Manu sužaidė vilkėdamas San Antonijaus "Spurs" komandos marškinėlius, kurioje ir praleido visą savo karjerą NBA lygoje.

Argentinietis per savo karjerą iškovojo daugybę skambių pergalių atstovaudamas tiek nacionalinei rinktinei, tiek klubams.

E.Ginobilis keturiskart tapo NBA čempionu su "Spurs" komanda (2003, 2005, 2007, 2014), o 2001-aisiais atstovaudamas Bolonijos "Kinder" laimėjo Eurolygos trofėjų.

Vienas didžiausių Manu pasiekimų, tai 2004-aisiais metais Atėnų Olimpinėse žaidynėse iškovotas aukso medalis. 2002-aisiais metais Ginobili tik per žingsnį liko nuo Pasaulio čempiono titulo (finale nusileido Jugoslavijai).

Pirmosios Šaro ir Manu dvikovos įvyko 1998-ųjų Pasaulio čempionate Graikijoje. Tada Lietuvos ir Argentinos rinktinės tarpusavyje susitiko dukart ir abu sykius stipresni buvo lietuviai.

Vienas skaudžiausių pralaimėjimų argentiniečiams įvyko 2008-ųjų Pekino Olimpinėse žaidynėse kovoje dėl bronzos medalių. Nors tada E.Ginobili aikštėje nepasirodė, tačiau jo komandos draugai 87:75 palaužė mūsų šalies rinktinę ir pasidabino bronzos medaliais.

Atvira "Žalgirio" treniruotė |2018.08.27| (FOTO-26)

2018-08-27

Š.Jasikevičius: "Šiais metais vėl pradėsime nuo nulio ir bandysime vėl stebinti" (VIDEO)


Š.Jasikevičius: "Tikiu, kad naujokai greitai įsilies į mūsų komandą" (VIDEO)

2018-08-26

Šaltinis: zalgiris.lt

"Žalgiris" susirinko į pirmąją treniruotę |2018.08.26| (FOTO-5)

Š.Jasikevičius: "Vaikinai iš koledžo neturi supratimo ką gali Dončičius"

Šarūnas Jasikevičius kitą savaitę sugrįš į Liublianą, kurioje žaidė 1999/2000 metų sezone. Rugpjūčio 30 dieną Slovėnijoje susirinks būrys garsių Europos personų, kurie pagerbs karjerą baigusius Sanį Bečirovičių ir Boštjaną Nachbarą.


Slovėnijos žiniasklaidai kalbėjęs Kauno "Žalgirio" treneris sakė, kad su nekantrumu laukia šių rungtynių ir sugrįžimo į Liublianą:

"Žinoma, kad noriu sugrįžti į Slovėniją. Prisiminti nuostabias akimirkas ir pasimatyti su senais draugais. Dabar esu čia, bet kitą savaitę bus daug geresnė, kuomet atiduosime pagarbą šiems puikiems žaidėjams. Tikiu, kad praleisiu dar dvi nuostabias dienas."

Apie praėjusį sezoną su Kauno "Žalgiriu":
"Mes labai didžiuojamės tuo ką pasiekėme praeitą sezoną. Esame laimingi ir patenkinti, bet tai praeitis ir reikia žiūrėti į priekį. Tai jau baigta istorija ir nauji iššūkiai mums prieš akis."

Apie laikus Liublianoje ir Zmago Sagadiną:
"Man tai buvo labai svarbūs metai. Pirmasis sezonas Eurolygoje ir su Z.Sagadino pagalba aš padariau milžinišką žingsnį į priekį. Myliu šią šalį ir norėčiau matyti "Olimpija" žaidžiančią Eurolygoje, kad galėčiau dažniau čia sugrįžti. Komanda išgyvena sunkų periodą, bet aš tikiuosi jie sugrįš. Liubliana turi nuostabius sirgalius, dabar taip pat tobulą areną, viskas kaip turi būti."

"Treneris buvo griežtas ir reiklus, bet man kaip jaunam žaidėjui to ir reikėjo. Prisimenu, kad labai sunkiai dirbome. Jis man davė daug galimybių ir galimybę vadovauti komandai. Stengiausi kiek galima daugiau įsisavinti ir padariau didžiulę pažangą. Aš stūmiau save į priekį ir dariau viską ką galiu geriausio, nes žinojau kaip tai man svarbu."

Apie Jure Zdovcą:
"Jure buvo kitoks. Aš buvau toks pakankamai laukinis žaidėjas, o jis buvo protingas ir labai patyręs. Labai daug iš jo išmokau, o taip pat ir iš Slavko Kotniko. Jure buvo vienas mėgstamiausių mano komandos draugų. Jis visada padėdavo, šiek tiek nuramindavo, bet tuo pačiu metu ir drąsindavo, kad esu agresyvus žaidėjas."

"Prisimenu rungtynes Liublianoje (2005 metai), kai atvykau atiduoti pagarbos Zdovcui. Tai buvo puiku, turėjome gerą laiką ir už aikštelės ribų. Prisiminėme senus laikus, tai buvo ypatinga. Per metus mes nesimatome dažnai, todėl kai pasitaiko tokios akimirkos mes linksminamės, geriame alų. Būna tikrai gerą."

Apie Draženą Petrovičių:
"Aš daugiausiai žiūrėdavau Draženo metimus čia Liublianoje, nes Jure turėjo rungtynių vaizdo įrašus. Aš nuėjau pas jį ir pasiėmiau  visą pakuotę įrašų, kurias susidomėjęs namuose žiūrėdavau. Tada dar nebuvo Youtube ir panašių dalykų ir Jure šiuo dalyku man tikrai labai padėjo. Tai buvo įsimintina, nes žiūrėdavau nuostabaus žaidėjo įrašus.

Apie Draženo ir Luka Dončičiaus palyginimą:
"Draženą ir Luką būtų galima palyginti. Luka yra aukštesnis, Draženas buvo akivaizdžiai geresnis metikas. Jie yra iš skirtingų laikotarpių, tačiau abu turi panašių savybių ir panašiai talentingi. Bus įdomu pažiūrėti kaip seksis Dončičiaus karjera NBA."

Apie Dončičių:
"Manau, kad Luka turi viską ko reikia tapti geru krepšininku. Žinoma buvo daug žaidėjų, kurie taip pat viską turėjo, bet jiems nepasisekė. Tai kuo jis skiriasi nuo kitų - puikiai skaito žaidimą.

Apie Dončičiaus galimybes
"Niekas kitas negalėtų padaryti tų pačių dalykų Eurolygoje ką padarė Luka. Žinoma jam labai padėjo patirtis, nes šiame lygyje žaidė tris ar keturis metus. Tačiau šiems vaikinams nėra ko ir kalbėti apie tai ką jis gali. Aš žaidžiau koledže, Eurolygoje ir žinau, kad ši Eurolyga yra labai konkurencinga. Ir tai, kaip jaunas žaidėjas tokiame dideliame klube, tai padarė - nuostabu. Tai nėra silpna komanda, kurioje tu gauni visus kamuolius. Jis žaidė labai stiprios komandos sistemoje ir vedė ją į pergales. Tie vaikinai iš koledžo neturi supratimo ką kalba ir ką Luka gali padaryti."

Instagram: Anna grįžta į Lietuvą

2018-08-24

Instagram: Paskutinės atostogų dienos

2018-08-22
A post shared by Anna Douka-Jasikevicius (@annadouka_jasikevicius) on

Instagram: Familia Torres


"Barcelona" simbolis J.C.Navarro baigia karjerą

2018-08-17
J.C.Navarro ir Šaras Eurolygos čempionai (2003)
Barselonos krepšinio klubo simbolis ir buvęs Šarūno Jasikevičiaus komandos draugas Juanas Carlosas Navarro oficialiai paskelbė apie karjeros pabaigą.

"La bomba" prie Katalonijos komandos prisijungė 1997-aisiais ir čia praleido beveik visą savo karjerą. Tik 2007/2008 metų sezone ispanas išbandė savo laimę NBA lygoje gindamas Memfio "Grizzlies" komandos garbę.

J.C.Navarro ir Š.Jasikevičius kartu praleido ketverius metus (2000-2003 ir 2012-2013), o 2003-aisiais metais pirmą kartą klubo istorijoje nuvedė "Barcelona" į Europos viršūnę.

Kataloniečio trofėjų kolekcijoje rikiuojasi eilė titulų ir medalių. Jis dukart tapo Eurolygos čempionu, 8 kartus Ispanijos čempionu, bei 7 kartus šalies taurės nugalėtojas. 2014-aisiais buvo pripažintas Eurolygos legenda.

Su nacionaline Ispanijos vyrų rinktine Navarro tapo Pasaulio čempionu (2006), dukart Europos nugalėtoju (2009 ir 2011), o 2008-ųjų ir 2012-ųjų vasaros Olimpinėse žaidynėse pasidabino sidabro medaliu.

"Gloria Cup" turnyro grupės etape "Žalgirio" lauks turkų išbandymai

2018-08-14
Kauno "Žalgirio" komanda antrą sezoną paeiliui vyks į draugišką šešių komandų krepšinio turnyrą Antalijoje.

Rugsėjo 12-16 dienomis vyksiančiame "Gloria Cup" turnyre Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai B grupėje grumsis su Turkijos ekipomis.

Pirmąją turnyro dieną žalgiriečių lauks Bursos "Tofas" komanda, o antrąją Stambulo "Anadolu Efes" klubas.

Sekmadienį (rugsėjo 16 d.) kauniečiai kovos su viena iš A grupės komandų, kurioje žais Maskvos CSKA, Bandirmos "Banvit" ir Monako "AS Monaco" ekipos.

"Gloria Cup" turnyro tvarkaraštis:
Rugsėjo 12 diena. CSKA - "AS Monaco" (17:00 val.)
Rugsėjo 12 diena. "Žalgiris" - "Tofas" (19:30 val.)

Rugsėjo 13 diena. "AS Monaco" - "Banvit" (17:00 val.)
Rugsėjo 13 diena. "Anadolu Efes" - "Žalgiris" (19:30 val.)

Rugsėjo 14 diena. "Banvit" - CSKA (17:00 val.)
Rugsėjo 14 diena. "Tofas" - "Anadolu Efes" (19:30 val.)

Š.Jasikevičius kartu su kitomis Europos legendomis išbėgs į aikštelę Slovėnijoje

Šarūnas Jasikevičius mėnesio pabaigoje su būriu kitomis garsiomis krepšinio legendomis išbėgs į aikštelę draugiškose rungtynėse.

Rugpjūčio 30 dieną Liublianoje įvyks garsių Slovėnijos krepšininkų Sani Bečirovičiaus ir Boštjano Nachbaro pagerbimo mačas.

"Žalgirio" treneris atstovaus S.Bečirovičiaus komandai su kuriuo jam karjeroje teko žaisti vilkint Liublianos "Union Olimpija" (1999-2000) ir Atėnų "Panathinaikos" (2007-2008) komandos marškinėlius.

Vienoje komandoje su lietuviu žais tokios Europos legendos kaip Fragiskos Alvertis, Pero Antičius, Marco Belinelli, Vladimiras Boiša, Primožas Brežecas, Primožas Brolihas, Luigi Datome, Dimitris Diamantidis, Jurica Golemacas, Jasminas Hukičius, Vlatko Ilievskis, Slavko Kotnikas, Saša Pavlovičius, Miroslavas Raduljica, Matjažas Smodis, Daliboras Bagaričius ir Rodrigo de la Fuente.

Ekipą treniruos Željko Obradovičius, o štabe taip pat darbuosis Dimitris Itoudis, Saša Djordjevičius, Memi Bečirovičius ir Tone Krumpas.

B.Nachbaro komandoje žais - Borisas Gorencas, Goranas Jagodnikas, Nenadas Krstičius, Jaka Lakovičius, Erazemas Lorbekas, Marko Miličius, Rašo Nesterovičius, Smiljanas Pavičius, Igoris Rakočevičius, Urošas Slokaras, Zoranas Planiničius, Beno Udrihas, Samo Udrihas, Nikola Vujčičius ir Jiri Welschas. Trenerių štabą sudarys Zoranas Martičius, Grega Nachbaras, Alešas Pipanas, Zmago Sagadinas ir Jure Zdovcas.

2005-aisiais metais Š.Jasikevičius dalyvavo kito garsaus slovėnų krepšininko J.Zdovco atsisveikinimo rungtynėse.

"Žalgiris" po 11-os metų pertraukos sezoną atidarys namų rungtynėmis

2018-08-13
Kauno "Žalgirio" krepšininkai 2018/2019 metų sezoną atidarys savo arenoje rugsėjo 22-ąją dieną priimdami Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komandą.

Būtent šiomis rungtynėmis startuos ir naujasis Lietuvos krepšinio lygos sezonas.

Šalies čempionai paskutinį kartą naująjį sezoną atidarė namų rungtynėmis 2007-aisiais metais.

Pirmoji kauniečių ir vilniečių akistata įvyks spalio 7-ąją sostinėje prieš pat žalgiriečių startą Eurolygoje.

LKL reguliarųjį sezoną Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai užbaigs gegužės 5-ąją rungtynėmis Panevėžyje.

Šiemet sutrumpinus atkrintamųjų varžybų serijas (ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose bus kovojama iki 2 pergalių, finale – iki 3), planuojama, kad sezonas vėliausiai baigsis gegužės 31 d.

Kauno "Žalgiris" pasirengimą sezonui užbaigs draugiškame turnyre Turkijoje

2018-08-09
Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda visai netrukus pradės oficialų pasirengimą naujajam sezonui. Jo baigiamuoju akcentu taps šešių komandų „Gloria Cup“ turnyras Turkijoje.

Į pirmąją oficialią treniruotę „Žalgirio“ krepšininkai rinksis rugpjūčio 26 d., tačiau prieš tai žalgiriečiams jau bus atliktas medicininis patikrinimas ir įvairūs fizinio rengimo testai.

Tiesa, keli „Žalgirio“ krepšininkai jau dabar pluša prižiūrimi komandos fizinio parengimo trenerių. Pagal individualų planą kelias savaites dirba Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Laurynas Birutis, Martinas Gebenas, „Lietkabeliui“ paskolintas Paulius Valinskas, o nuo trečiadienio prie jų prisijungė ir naujausias „Žalgirio“ narys Donatas Sabeckis.

„Žalgirio“ legionieriai po vasaros atostogų į Lietuvą sugrįš priešpaskutinę rugpjūčio savaitę. Iki pirmosios treniruotės jie pasitikrins sveikatą, todėl į darbus komandos branduolys kibs kartu.

Rugsėjo viduryje „Žalgirio“ delegacija vyks į 6 komandų turnyrą Turkijoje. Grupės rungtynėse kauniečiai susigrums su Bursos „Tofas“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipomis, o galutinę vietą turnyre išsiaiškins sužaidę su viena iš Maskvos CSKA, Monako „AS Monaco“ ir Bandirmos „Banvit“ komandų.

Oficialų krepšinio sezoną žalgiriečiai pradės rugsėjo 22 d., kai „Žalgirio“ arenoje startuos „Betsafe–LKL“ sezonas. „Žalgirio“ varžovė bus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda.

Šaltinis: zalgiris.lt

Instagram: vasara Ibizoje

2018-08-04

Instagram: atostogos Formenteros saloje

2018-08-02
A post shared by Saras13 (@saras_jasikevicius) on

Instagram: atostogos Formenteros saloje