NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "El Clasico" rungtynės be žiūrovų praranda 50 procentų žavumo"

2020-10-22

Šarūno Jasikevičiaus rytoj laukia principinis mūšis Eurolygoje su Madrido "Real" klubu.

Katalonų treneris kalbėdamas su "Barca TV" teigė, kad šioje keistoje situacijoje nė viena komanda nėra 100 procentų pasiruošusi:

"Mums trūksta žmonių. Keletas svarbių žaidėjų šiuo metu yra pasirengimo sezonui fazėje, o kiti kenčia nuo koronaviruso, kaip kad Mirotičius. Tačiau Madrido komanda taip pat turi tų pačių problemų. Atrodo, kad esame labai keistoje situacijoje ir toli gražu ne 100 procentų pasiruošę".

Š.Jasikevičius pasidžiaugė svarbiu S.Martinezo ir R.Šmito vaidmeniu, kuomet komandai negalėjo padėti lyderis Nikola Mirotičius:

"Be Nikola mes laimėjo trejas iš ketverių žaistų rungtynių. Bet dabar svarbiausia žaisti ir mokytis iš to. Esu laimingas, kad Sergi Martinezas ir Rolandas Šmitas atliko labai svarbų vaidmenį. Ir tai bus visą sezoną, aš jais pasitikiu. Esame pasiruošę jeigu komandoje įvyktų daugiau netekčių".

"Barcos" strategas kalbėjo, kad tokios dvikovos be žiūrovų praranda pusę rungtynių žavesio:

"El Clasico" rungtynės be žiūrovų praranda 50 procentų žavumo. Varžytis prieš tavo didžiausią varžovą yra labai svarbus ir jaudinantis iššūkis. Turime išgyventi visą tai ir tikėtis, kad greitu metu sirgaliai sugrįš į arenas".

Pasak Šaro principinės dvikovos su "Real" klubu prideda daugiau adrenalino, tačiau nereikėtų pamesti galvos ir kontroliuoti emocijas:

"Visada prašome žaidėjų 100 procentų intensyvumo, o dabar jis turi dar padidėti. Manau, kad adrenalino bus dar daugiau, nes rungtynės daug reikšmingesnės. Bet galų gale, tai tik dar vienerios rungtynės ir labai svarbu kontroliuoti savo emocijas".

Naujasis katalonų treneris taip pat išskyrė dalykus, kurie jam šiuo metu svarbiausi:

"Žmonės turi suprasti, kad šiais metais daug sudėtingiau, nei ankstesniais metais. Mes nuolatos kalbame apie atėjimą į rungtynes su geru mentalitetu, bet pergalės šiuo metu nieko daug nepakeičia. Įpročių formavimas, geros treniruotės ir buvimas kartu yra dalykai, kurie man šiuo metu svarbiausi".

Šaras taip pat prisiminė "El Clasico" kovas aikštelėje, kuomet gynė "FC Barcelona" klubo garbę:

"Daug jų yra. Prisimenu, kai laimėjome 2001-aisiais metais Ispanijos taurę. Tai buvo mano pirmasis titulas. Ispanijos lygą taip pat laimėjome 3:0, yra labai daug akimirkų. Mes suprantame, kad Madridas yra varžovas, kurį reikia įveikti visur. Turime po truputi suprasti, kaip reikia žaisti tokias rungtynes".

0 comments:

Rašyti komentarą