NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius apie Hayeso rekordą: "Tai ypatinga naktis visam Europos krepšiniui"

2024-03-30
Šarūnas Jasikevičius po pergalės prieš ALBA komandą kalbėjo apie istorinį vakarą, bei negailėjo gerų žodžių Nigelui Hayesui-Davisui, kuris sunkiai dirba treniruotėse:

"Pirmiausia norėčiau pasveikinti mūsų žaidėjus ir sirgalius. Ačiū už nuostabų palaikymą. Smagu, kad išparduodami bilietai paskutinėse rungtynėse. Papildomi sveikinimai Nigelui. Koks didelis malonumas būti šio istorinio pasirodymo Europos krepšinyje dalimi. Tai, ką jis padarė, buvo labai sunku. Rungtynių pabaigoje stengėmės kiek galėdami jį palaikyti, kad pasiektume rekordą. Tai tikrai labai sunku padaryti ir tai nepavyktu padaryti atletui, kuris nėra profesionalas. Jis atletas, kuris kasdien treniruojasi kaip išprotėjęs. Akivaizdu, kad šiandien ypatinga naktis jam, "Fenerbahce" ir visam Europos krepšiniui."

Tiesa spaudos konferencijoje treneris pažėrė daug kritikos Turkijos žurnalistams nesulaukęs nė vieno klausimo apie šias istorines rungtynes:

"Labai liūdna dėl Turkijos krepšinio žurnalistikos, kad po rekordinių rungtynių, kuriuose pelnyta 50 taškų nėra klausimų. Nuoširdžiai man tikrai labai pikta. Praėjusią savaitę mes įveikėme Barseloną. Tai buvo vienos nuostabiausių rungtynių atsižvelgiant į tai kaip jos klostėsi. Tuomet sulaukiau trijų klausimų, o du iš jų buvo prašant pakomentuoti pletkus. Socialiniai tinklai ir visa ši situacija yra pati juokingiausia ir liūdniausia. O dabar Nigelis Hayesas-Davisas pagerina rekordą ir nesulaukiu klausimų spaudos konferencijoje. Atsiprašau, bet manau, kad tai labai liūdnas vakaras Turkijos krepšinio žurnalistikai." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Šaras apie istorinį Nigelio vakarą, bei kritiką Turkijos žiniasklaidai (VIDEO)

2024-03-29

Istorinė naktis: 50 taškų pelnęs Hayesas tapo Eurolygos rekordininku!

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Nigelis Hayesas-Davisas surengė rekordinį pasirodymą ir padėjo iškovoti svarbią pergalę kovojant dėl atkrintamųjų varžybų.

Stambulo "Fenerbahce" komanda savo aikštėje 103:68 sutriuškino lygos autsaiderius Berlyno ALBA krepšininkus ir įsirašę 20-ąjį laimėjimą pasivijo pergalių skaičiumi 5-oje vietoje esantį Pirėjo klubą.

Šiose rungtynėse visų laikų rekordą pasiekė Hayesas pelnęs net 50 taškų (9/11 dvitaškiai, 9/16 tritaškiai, 5/7 baudos). Amerikietis tapo pirmuoju krepšininku moderniosios Eurolygos istorijoje pelniusiu 50 taškų, bei aplenkė prieš tai 49 taškus įmetusį Shane'as Larkiną. 

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos lieka sužaisti vos dvejas rungtynes. Kitą savaitę laukia Stambulo derbis "Ulker sports" arenoje, o paskutinį mačą Š.Jasikevičiaus komanda žais Pirėjuje.

Rungtynių pradžioje Hayesas pelnė 10 "Fenerbahce" taškų iš eilės (10:2), vėliau Šanli pridėjo 4 taškus (14:4). Baigiant įpusėti kėliniui Pierre įsmeigė tritaškį (17:6), o vėliau 13-ąjį tašką pelnė ir Hayesas tolimu metimu (22:6). Per pirmąjį kėlinį Hayesas pelnė net 18 taškų, o "Feneris" pirmavo 34:18.

Motley taškais iš po krepšio prasidėjo antrasis ketvirtis (36:18), o varžovai pradėjo turkus bausti tolimais metimais (38:24). Baigiant įpusėti kėliniui Madaras dvitaškiu padidino "Fenerbahce" persvarą iki 20 taškų (44:24), tačiau tuomet ALBA surengė spurtą 16:5 ir sumažino deficitą iki 9 taškų (49:40). Hayesas tritaškiu uždarė pirmąją pusę 52:40.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui Hayesas baigė greitą ataką dėjimu (88:57), o po minutės pridėjo tritaškį ir dvitaškį pelnydamas savo 43-ąjį tašką (91:59). Netrukus amerikietis pataikė 3 baudos metimus (97:61). Likus žaisti minutę Hayesas pelnė 48-ąjį tašką (99:66). Likus žaisti 18 sek. Hayesas pelnė 50-ąjį tašką ir tapo Eurolygos rekordininku.

Stambulo "Fenerbahce": Nigelis Hayesas-Davisas 50, Johnathanas Motley 18, Sertačas Šanli ir Tyleris Dorsey 7, Tarikas Biberovičius ir DyShawnas Pierre'as 6, Yamas Madaras 4, Scottie Wilbekinas ir Nickas Calathesas 2 taškai; 

Berlyno ALBA: Sterlingas Brownas 17, Martinas Hermannssonas 12, Mattas Thomas 10, Khalifa Koumadje 7, Malte Delowas ir Jonas Mattisseckas 5, Krešmiras Nikičius ir Justinas Beanas 4, Timas Scheideris ir Žiga Samaras 2 taškai;

Š.Jasikevičius prieš dvikovą su ALBA: " Turime stengtis sustabdyti jų mobilumą ir tritaškius"

2024-03-28
Eurolygos reguliarusis sezonas artėja prie finišo, o Šarūno Jasikevičiaus komanda toliau siekia vietos atkrintamosiose varžybose.

Stambulo "Fenerbahce" šiuo metu yra šeštoje vietoje, kuri garantuoją vietą atkrintamosiose, tačiau ant kulnų mina Tel Avivo "Maccabi" vakar iškovojusi pergalę ir pasivijusi turkus.

Rytoj Šaro auklėtiniai savo aikštėje susitiks su paskutinėje vietoje esančia Berlyno ALBA ekipą. Prieš šią dvikovą treneris pažymėjo varžovų fiziškumą, greitas atakas ir tritaškius:

"Berlyno ALBA antroje sezono pusėje yra puikios formos. Jie žaidžia tikrai aukštame lygyje, ypač fiziškai, puikiai bėga į greitas atakas ir meta daug tritaškių.

Mes taip pat praėjusį mėnesį laimėjome keletą rungtynių ir žinome, kad perėjimas iš puolimo į gynybą yra raktas į pergalę prieš ALBA. Be to, kaip komanda turime stengtis sustabdyti jų mobilumą ir tritaškius." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Instagram: Luko pasirodymas finale ir triumfo akimirkos

2024-03-27

Instagram: CHAMPIONS of Spain with National Team of CATALUNYA.!!

Instagram: Lukas kelia į viršų čempionų taurę!