NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Jasikevičius lieka „Panathinaikos“

2009-07-22
Šarūnas Jasikevičius mažiausiai dar vieneriems metams lieka Atėnų „Panathinaikos“ klube. Ilgai delsęs krepšininkas nusprendė pasilikti Eurolygos ir Graikijos čempionų gretose bei pasirašė naują sutartį pagal 1+1 formulę, leidžiančią graikų klubui pasilikti įžaidėją dar ir kitiems metams.

Jasikevičiaus pasirinkimą lėmė trys priežastys. Neskaitant to, kad krepšininkas yra suinteresuotas žaisti tik aukščiausio lygio komandoje, galinčioje kovoti dėl visų įmanomų trofėjų sezono metu, svarbiausia priežastis buvo vyriausiasis treneris Željko Obradovičius

„Panathinaikos“ vadovams ir toliau norint matyti Jasikevičių savo klube, pastarasis šiems kaip savo ultimatumą kėlė Obradovičių. Treneris taip pat neslėpė noro tarp savo auklėtinių matyti lietuvį ir derybose svariai prisidėjo prie to, kad gynėjas neišvyktų į kitą komandą.

Jasikevičiaus pageidavimu naujojoje sutartyje įrašytas punktas leidžiantis lietuviui nevaržomai palikti klubą, jei prieš tai tą patį padarytų ir vyriausiasis treneris Obradovičius.

Antroji priežastis - „Panathinaikos“ ultimatumas. Klubo viceprezidentas Thanasis Giannakopoulosas dar praeitą savaitę nusprendė paspausti krepšininką iš Lietuvos, kad šis pagaliau apsispręstų iki savaitės pabaigos, kitaip „Panathinaikos“ būtų atsiėmę savo pasiūlymą.

Paskutinioji priežastis, kodėl lietuvis pasiliko „Panathinaikos“ ekipoje, yra ta, kad tik keletas Eurolygos komandų galėjo konkuruoti su graikų klubu siūlydami įžaidėjui kontraktą.

Ir nors Jasikevičius nuo ateinančio sezono uždirbs daugiau nei 50% mažiau (1 mln. 700 tūkst. eurų vertės sutartis) nei ankstesniais metais, krepšininko sprendimas pasilikti Atėnuose parodė, kad šių metų vasaros žaidėjų turguje „Panathinaikos“ buvo optimalus variantas.

Praėjusį sezoną 33 metų 192 cm ūgio krepšininkas Eurolygoje per 20 aikštelėje praleidžiamų minučių vidutiniškai pelnydavo 9,6 taško, atkovodavo 1,5 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus komandos draugams.

basketnews.lt

0 comments:

Rašyti komentarą